Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borivoj

    ŠTA JE TO: Internacionalizacija
    March 23, 2009

    Posted by Stakleno Zvono under eko vesti

    Comments off
    odgovor brazilskog ministra prosvete američkim studentima.
    Severnoamerička štampa odbila da ga objavi!?
    brazilone
    Za vreme debate na jednom američkom univerzitetu, brazilskog ministra prosvete Cristovama Buarquea, pitali su studenti šta misli o internacinalizaciji Amazonije. Američki student je postavio svoje pitanje uz primedbu da očekuje odgovor humaniste a ne Brazilca.
    Evo šta je odgovorio G. Cristovam Buarque:

    -"Naravno, kao Brazilac se jednostavno protivim internacionalizaciji Amazonije. Kolika god bila nebriga naših vlada za to bogatstvo, ono je naše".

    Kao humanista, svestan opasnosti koja preti degradiranju okoline u Amazoniji, mogao bih zamisliti da Amazonija bude internacionalizovana, kao uostalom i sve drugo važno za čovečanstvo. Ako bismo, u ime humanističke etike, trebali interncionalizovati Amazoniju, onda bismo trebali interncionalizovati i naftne rezerve celog sveta. Nafta je isto toliko važna za budućnost čovečanstva koliko i Amazonija. Ali uprkos tome, gospodari naftnih rezervi osećaju da imaju pravo povećavati ili snižavati njenu cenu ili proizvodnju.

    Isto tako bi trebalo internacionalizovati finansijski kapital bogatih zemalja. Ako je Amazonija rezerva za celo čovečanstvo, nju ne sme spaljivati voljom jednog vlasnika ili jedne zemlje. Spaljivati Amazoniju je isto tako ozbiljno kao i nezaposlenost koju su izazvali špekulanti globalne ekonomije. Ne smemo pustiti da samovolja špekulanata upropasti finansijske rezerve celih zemalja.
    Pre internacionalizacije Amazonije želeo bih biti svedok internacionalizacije svih muzeja sveta. Louvre ne treba pripadati samo Francuskoj. Svaki muzej na svetu je čuvar najlepših dela ljudskog genija. Ne smemo ostaviti da tim kulturnim bogatstvom, isto kao ni sa prirodnim bogatstvom Amazonije, manipuliše ili ga uništi jedan vlasnik ili jedna zemlja. Pre izvesnog vremena je jedan japanski milioner odlučio da sa sobom sahrani sliku velikog majstora. Pre nego se to dogodi, trebalo bi internacionalizirati tu sliku!
    Dok se odvija naš susret, Ujedinjene nacije organizuju "Forum Milenijuma", ali neki predsednici država su imali poteškoća da stignu na Forum, zbog problema na granici Sjedinjenih Država. Mislim dakle da bi New York, sedište Ujedinjenih nacija, trebalo internacionalizovati.
    Makar bi Manhatan trebao pripadati celom čovečanstvu. Kao uostalom i Pariz, Venecija, Rim, London, Rio de Janeiro, Brazilija, svaki grad sa svojom posebnom lepotom i svojom istorijom bi trebao pripadati celom svetu.
    Ako Sjedinjene države hoće internacionalizovati Amazoniju zbog toga što je opasno ostaviti je u rukama Brazilaca, hajde da onda internacionalizujemo i nuklearni arsenal Sjedinjenih država. Jer su SAD u stanju poslužiti se njime što bi izazvalo razaranja daleko obimnija od požara u Amazoniji koji su za žaljenje.
    U toku rasprava između američkih predsedničkih kandidata, oni su zastupali internacionalizaciju šumskih rezervi sveta s tim da se za uzvrat izbrišu dugovi siromašnih zemalja.
    Počnimo dakle s tim da upotrebimo iznos tog duga da osiguramo svoj deci sveta da se hrane i da idu u školu. Internacionalizujmo decu, i postupajmo prema njima, gde god se rodila, kao prema bogatstvu koje zaslužuje pažnju celog sveta. Daleko više od Amazonije.
    Kad svi rukovodioci sveta budu postupali sa siromašnom decom kao sa Ljudskom baštinom, neće ih pustiti da rade umesto da idu u školu, niti da umiru, kad bi trebala živeti.
    Kao humanista, pristajem zastupati ideju internacionalizacije Sveta. Ali dok mene Svet smatra Brazilcem, boriću se da Amazonija ostane naša. I samo naša!!!

    Ovaj tekst nije objavljen: pomozite da i drugi saznaju za njega !!!

    avatar

    25.02.2012. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Aktualne obavijesti

    Drage prijateljice i prijatelji,

    Sve vas koji niste mogli doći na predstavljanje knjige "Sukob svjetonazora" Deepaka Chopre i Leonarda Mlodinowa, razveselit će vijest da cjelovit prijepis predavanja koje sam održao 10.02.2012. u Zagrebu možete naći na našim web stranicama! Toplo preporučujemo čitanje, a knjigu i dalje možete naručiti on-line ili mailom!

    Integralna meditacija
    Zainteresirane podsjećam da ima još nešto mjesta na tečaju Integralne meditacije koji ću održati u Zagrebu, preko vikenda 03. i 04.03.2012. Prethodne prijave su obavezna! Javite se mailom ili na tel. 098 528 810.

    Mala škola jyotisha
    I dalje se primaju prijave za on-line Malu školu jyotisha koju vodi Aleksandra Hampamer. Zainteresirani neka se jave mailom!

    Veliki skup "Buđenje"
    Vjerojatno ste obaviješteni o našem skupu pod nazivom "Buđenje" kojeg organiziramo početkom šestog mjeseca! Iskoristite prigodu za odličan početak ljeta, u vrijeme kad su kozmički ritmovi za to najpovoljniji, u ugodnom orkuženju resorta Novi SPA Hotels & Resort, te istinsku unutarnju preobrazbu uz predavanja, vježbe i radionice. Sve informacije o tome na našim web stranicama!

    Blog "S unutarnje strane" u vašem mail-boxu!
    Na svom blogu često objavljujem tekstove koji se ne mogu naći nigdje drugdje u mojim knjigama, kao i komentare aktualnih zbivanja. Od sada možete primati blog "S unutarnje strane" mailom. Otiđite na moje blog stranice i upišite svoju mail adresu!

    Srdačan pozdrav!
    Adrian P. Kezele

    avatar

    25.02.2012. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poziv na seminar:



    Prvi koraci prema nepovratnim sredstvima Evropske unije
    - Milioni eura za dobre ideje i projekte -





    Sarajevo: 7. i 8.03.2012.



    S ciljem efikasnog koristenja nepovratnih sredstava iz programa Evropske

    unije, organiziramo dvodnevni edukativno - informativni seminar, na kojemu

    ce polaznici na pristupacan i jednostavan nacin savladati kljucne vjestine i

    doznati vazne informacije o koristenju nepovratnih sredstava EU.



    Ciljna publika:

    - Javne ustanove, drzavne, opcinske i gradske uprave;
    - Visokoskolske ustanove;
    - Istrazivacke organizacije;
    - Velika, srednja i mala preduzeca;
    - Nevladine organizacije, asocijacije, fondacije, udruzenja gradjana;
    - Individue zainteresirane za znanja i mogucnosti koje pruzaju nepovratna sredstva EU.



    Predavanja su na lokalnim jezicima.



    Predavaci na seminarima su prakticari sa visegodisnjim iskustvom u radu na projektima EU i projektnim prijavama, savjetnici u vodecoj agenciji u regiji na podrucju dobivanja i koristenja nepovratnih sredstava RR & CO. Knowledge Centre Ltd. iz Ljubljane.



    Svi polaznici na kraju seminara dobit ce certfikat od firme "RR&Co. Ltd. Knowledge Center" Ljubljana.

    Za program, prijavu i dodatne informacije o seminaru, molimo Vas javite se na ispod naznacene kontakte:



    - -
    Josipa Terzic
    Agencija Apriori org.
    voditeljica projekta
    tel: +387 63 408 597
    fax: +387 36 343 440
    mail: apriori@apriori-bih.org

    avatar

    25.02.2012. (08:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    EUbilten broj 45., veljaca 2012.

    Poštovani čitatelji,



    u novom broju EUbiltena donosimo vijesti o početku procesa ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju u državama članicama EU-a, sudjelovanju hrvatskih predstavnika kao promatrača u radu EU institucija, službenom posjetu ravnatelja Opće uprave za proširenje g. Sannina Hrvatskoj kao i brojnim susretima šefa Delegacije s članovima Vlade Republike Hrvatske.



    Među vijestima iz EU-a posebno ističemo nedavno donesene odluke s neformalnog sastanka Europskog vijeća u vezi ekonomske stabilnosti Europske unije, potpisivanje ugovora o Europskom stabilizacijskom mehanizmu, dogovoru namijenjenom osiguranju Grčke budućnosti u eurozoni te odluku Komisije o upućivanju ACTA sporazuma na ocjenu Europskom sudu u Luksemburgu.



    Uz ostale standardne rubrike i preglede natječaja, ovaj se mjesec rubrika „Učinci pristupanja Europskoj uniji na život građana" bavi sudstvom. U novostima o EU projektima u Hrvatskoj, predstavljamo i devet projekata udruga civilnog društva kojima je dodijeljeno 13 milijuna kuna za projekte zaštite ljudskih prava i integracije manjina u područjima od posebne državne skrbi.



    Uredništvo

    avatar

    25.02.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Matična mliječ – superhrana iz košnice

    matična mliječMatična mliječ je vrh pčelinjih proizvoda.

    Njezina ljekovitost dotiče se svih bolesti, kažu da je najsavršenija namirnica na svijetu.

    Ova namirnica liječi, hrani i revitalizira naše tijelo.

    Matična mliječ je poznata od davnina.

    Dragocjena i rijetka, čuvala se kao tajna ljepote plemkinja.

    Kinezi već odavno istražuju djelovanje matične mliječi, i do sad su otkrili mnogo čudesnih svojstava ovog prirodnog lijeka.

    U Kini se matična mliječ uspješno koristi u bolnicama za liječenje infekcija, zatvora, kroničnog hepatitisa, anemije i kao zaštita od štetnog zračenja.

    Bogatstvo hranjivih sastojaka

    Matična mliječ je bogat izvor minerala, vitamina, proteina i enzima.

    Sadrži vitamine A, B, C, D i E, s posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6.

    Ukupna količina vitamina u jednom gramu matične mliječi je 336 do 351 miligrama.

    Matična mliječ je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. To je neurotransmiter, koji omogućuje prenos impulsa između nervnih stanica u organizmu.

    Sadrži različite minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge tvari koje sprječavaju razvoj bakterija i virusa. Matična mliječ sadrži antibiotske sastojke i određenu količinu do sada nepoznatih sastojaka.

    Bjelančevine matične mliječi sadrže većinu aminokiselina, u sklopu kojih se nalazi i osam nezamjenjivih aminokiselina - valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan i lizin.

    Glavni predstavnici šećera u matičnoj mliječi su glukoza i fruktoza. One spadaju u kategoriju redukcionih šećera koje stanica može direktno apsorbirati i koristi kao energetski materijal, bez trošenja inzulina.

    Sastav matične mliječi varira ovisno od godišnjeg doba, fiziološkog stanja pčela i uvjeta u kojim se čuva.

    Ljekovita svojstva matične mliječi

    Matična mliječ odlična je za liječenje poremećaja prehrane kod male djece.

    U pedijatriji su zabilježeni mnogi pozitivni rezultati liječenja matičnom mliječi kod hipotrofije, bolesti pluća i centralnog živčanog sustava te u liječenju novorođenčadi s unutarnjom moždanom traumom.

    Matična mliječ kao prirodni anabolik pomaže kod slabosti zbog bolesti ili starosti. Ona daje iznenađujuće i trajne efekte izlječenja različitih bolesti koje su posljedica sklerotičnih i klimakteričnih procesa.

    Ustanovljeno je da sportaši koji uzastopno dva tjedna uzimaju matičnu mliječ povećavaju izdržljivost. Ona je izvrsna u prehrani sportaša zbog proteina koje sadrži.

    Potiče organizam na brži oporavak od ozljeda poput lomova i rana.

    Pomaže i u liječenju kardiovaskularnih bolesti. Na tom području su napravljena istraživanja u SAD-u i Rusiji te su zabilježeni mnogi pozitivni rezultati.

    Matična mliječ pomaže kod stenokardije, ateroskleroze, povišenih triglicerida, visokog kolesterola i problema s tlakom.

    Matična mliječ se često koristi u liječenju neplodnosti kod žena i muškarca. Međutim potrebno je i vremena i novaca da bi se terapija kvalitetno napravila. Matična mliječ također ublažava posljedice uzimanja kontracepcijskih pilula.

    Matična mliječ regulira menstruaciju, promjene u menopauzi i klimakteriju. Povoljno utječe na rad spolnih žlijezda i čuva zdravlje maternice.

    Neka istraživanja su pokazala da matična mliječ i drugi pčelinji proizvodi zaustavljaju rast tumora. Djeluje i protiv dobroćudnih cisti i smanjuje tegobe kemoterapije.

    Matična mliječ ublažava stres, spolnu nemoć i nesanicu. Ima svojstva prirodnog antibiotika - djeluje protiv bakterija i gljivica.

    Svojim diuretskim djelovanjem uspostavlja normalan rad crijeva.

    Odlično je sredstvo za jačanje imuniteta. Posebno je dobro uzimati matičnu mliječ u svrhu prevencije u sezoni gripe i prehlade.

    Matična mliječ općenito čuva zdravlje kosti i stimulira živčani sustav.

    Matična mliječ se danas može pronaći u mnogim kozmetičkim proizvodima. To je opravdano jer je ona bogata kolagenom i Koenzimom Q10, sadrži i kompleks B vitamina koji povoljno utječu na zdravlje kose, noktiju i kože. Liječi i kožne probleme poput akni i psorijaze.

    Studenti u doba ispita često posežu za pripravcima od matične mliječi jer je odlična za pamćenje, izdržljivost, koncentraciju i budnost.

    Ona je odličan saveznik kod problema s težinom jer uspostavlja ravnotežu metabolizma.

    Matična mliječ se koristi u liječenju:

    * artritisa i reume
    * visokog kolesterola
    * kroničnog umora
    * impotencije i neplodnosti
    * oslabljenog imuniteta
    * stresa, depresije i tjeskobe
    * visokog tlaka
    * kožnih problema
    * dijabetesa
    * kroničnih infekcija
    * pretilosti

    Matičnu mliječ možete pronaći u obliku tableta, tekućine ili praha.

    Možete ju kupiti i u svježem obliku kod pčelara. Da bi se dobilo pola kilograma matične mliječi, potrebno je 5 - 6 mjeseci. To je razlog njezine cijene.

    Svježa matična mliječ ima kratki rok trajanja, zbog toga ju zamrzavaju i pretvaraju u prah. Taj se proces naziva liofilizacija.

    Važno je znati

    Matična mliječ se ne smi

    avatar

    25.02.2012. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Važno je znati

    Matična mliječ se ne smije uzimati metalnom žlicom jer metal uništava njezine vrijedne sastojke.

    U kojem je god obliku uzimali, svježu ili liofiliziranu, matičnu mliječ stavite pod jezik i pustite da se tako apsorbira i direktno uđe u krvotok.

    Osobe koje su imale transplantaciju ne smiju uzimati matičnu mliječ jer zbog njezinog imunostimulirajućeg djelovanja moguće je odbacivanje organa.

    Tokom uzimanja matične mliječi možete dobiti nuspojave poput proljeva, osipa i sličnog. To se dešava zbog procesa detoksikacije i izbacivanja štetnih tvari iz organizma, a trajat će samo par dana.

    Zasigurno ste impresionirani širokim djelovanjem matične mliječi. Čini se nevjerojatnim da jedna namirnica može biti toliko ljekovita. Ali opisala sam tek mali dio njezinih ljekovitih svojstava.

    Zato uvrstite matičnu mliječ u Vašu svakodnevnu prehranu i osjetite vidlji

    avatar

    25.02.2012. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    NAVUČENI NA »EZOTERIJU« ORUŽANI POKUŠAJ PLJAČKE BRAČNOG PARA ZAVRŠIO TRAGEDIJOM

    Vidovnjak s TV-a klijentici poslao pljačkaša na vrata

    »Vidoviti« Vlado V. pojedinosti o ženi i njenom mužu iskoristio je za organizaciju pljačke. Razbojnik je ženu teško pretukao, a bolesni suprug je umro šest dana kasnije


    ZAGREB Nevenka I. M. (58) preživjela je oružani napad s teškim ozljedama 12. siječnja u 11 sati nakon što joj je u stan na zagrebačkim Gredicama upao 59-godišnji maskirani razbojnik s pištoljem Darko V. tražeći novac i vrijedne predmete. Njezin teško oboljeli muž Vladimir M. koji je pokušao obraniti suprugu i sebe prošao je s lakšim ozljedama, no, čovjek već narušenog zdravlja i srčani bolesnik, na žalost, preminuo je u zagrebačkoj bolnici Jankomir od plućne embolije samo šest dana poslije napada. Razbojnik je otjeran iz stana bez plijena paničnom galamom i vikom napadnutih supružnika.
    Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mozak razbojništva bio Darkov kompanjon Vlado V. koji je pružajući usluge vidovnjaštva preko jedne komercijalne televizije stupio u kontakt s nesretnom ženom i pojedinosti o njoj i mužu iskoristio za organizaciju pljačke. Navodno je dva mjeseca razgovarao telefona s potencijalnom žrtvom. Treći, ujedno i najmlađi kompanjon Branko B. (31) bio je zadužen za nabavku oružja.
    Sva trojica osumnjičenih završili su u pritvoru. Nesretna žena koja je nekad radila u Prihvatnom centru za strance u Ježevu upoznajući se s dramama azilanata kroz jecaje nam je jučer ispričala svoju životnu dramu koja je skončala smrću oboljelog muža. Suprug je dobar dio svog života, punih 22 godine, proveo na radu u Njemačkoj.
    – Tog sam prijepodneva spremala ručak kao i svakog dana. U jednom trenutku čuli smo da su se otvorila vrata, iako su metalna s čvrstom bravom. Pitala sam »tko je«. Nije bilo odgovora. Onda sam vidjela maskiranog čovjeka s pištoljem u ruci. Suprug je počeo vikati, a ja sam krenula na njega da mu otmem pištolj jer muž nije mogao hodati. Tukao nas je divljački tražeći novac. Nitko od susjeda nas nije čuo. Srušio je žardinjeru, odgurnuo me je i mužu stavio pištolj u usta... Mislila sam da će nas odmah ubiti. Bilo je strašno, jecala je Nevenka pokušavajući nam ispričati detalje prije nego su nasilnog razbojnika vikom i zapomaganjem otjerali iz kuće.
    Napadnuta žena nerado je govorila o svojim kontaktima sa tv-vidovnjakom kojeg, zasad, samo policija dovodi u vezu s razbojništvom.
    Vanja VESIĆ

    -----------------------

    lp, boro

    http://www.novilist.hr/
    http://budan.blog.hr/

    avatar

    25.02.2012. (09:57)    -   -   -   -  

  • borivoj

    “ORDEN NADE DODIJELIT CE SE:

    ZA BIJEG IZ RATA,

    ZA HRABROST PRED PRIJATELJEM,

    ZA IZDAJU NEDOSTOJNIH TAJNI

    I ZA NEPOSTOVANJE BAS SVAKE ZAPOVIJEDI”.

    Ingeborg Bachmann





    Dragi prijatelji,

    Evo kakve nam izazove pruza „Bijela kula”, nasa banka imaginacije. Na koanski nacin postavljenu, treba rijesiti zagonetku DNA TISINE. Jedan od zenskih odgovora koji nam dojavljuje Ingeborg Bachman je ORDEN NADE. Dajte, dragi prijatelji, uklucite se u rijesavanje ovoga koana:





    5. URONI U BEZMISLICU



    Uroni u bezmislicu,

    i dodirni bistro dno tisine.

    Kad jednom zaronis ispod povrsine,

    i ostavis misao valovima,

    lijevo i desno, ispod i iznad -

    neces naci mjesto, koje nije dno.



    „Bijela kula”, knjiga 18. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    25.02.2012. (15:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Hitno i iznimno BITNO vijesti o INCIJATIVI "PUT" ( Pula u tranziciji)-iliti Hrvatska
    To:





    Evo, proslijeđujem vam poziv Danijela Perice na uvid, promišljanje i djelovanje.
    Danijel je izuzetan mladi čovjek pun entuzijazma i pozitive.
    Na žalost, upravo zato ga mnogi ne shvaćaju ozbiljno jer nastupa emotivno i nije po njihovim kalupima,
    s omčom od kravate oko vrata i birokratskim, kočničarskim karakterom.
    Danijel je član inicijative PUT (Pula u tranziciji) koja je pokrenula inicijativu
    "Pula na solarni pogon".

    "Gdje postoji volja, postoji i rješenje."

    LP

    Danijela



    SOLARNA MIROVINSKA REFORMA



    dakle Hrvatska ima dovoljno novca iz bilo koje sume koju prikuplja mjesečno, (svaki mjesec) da napravi jednu VELIKU solarnu elektranu, koja će BESPLATNO Sunce koristiti za proizvodnju BESPLATNE električne energije... i tu proizvedenu BESPLATNU energiju će onda prodavati Hrvatskim građanima (jer građani ionako tu energiju kupuju svakodnevno)...



    i novac koji je time i na taj način zarađen... se može koristiti za rješavanje svih gorućih pitanja u Republici Hrvatskoj



    od tog novca se mogu

    - isplatiti sve plaće državnim službenicima

    - isplatiti sve MIROVINE umirovljenicima (čak i ovim ratnim)

    - isplatiti sve stipendije studentima

    - isplatiti sve plaće prosvjetnim radnicima



    itd itd



    ZAŠTO



    zato jer HEP uvozi 60% energije izvan RH

    a kada bi taj postotak energije dolazio sa naših krovova, onda bi svaki naš krov imao zaradu, koja bi išla vlasniku krova, dakle novac ne bi izlazio iz ZEMLJE nego bi ostajao u ZEMLJI... ostajao bi nama...



    jer bi solarni panel sa tvoga krova, prodavao struju HEP-u, u ti bi onda svaki mjesec dobivao još jednu plaću

    tako i tvoj kolega, tako i moj kolega



    ako sve kolege s JEDNOM idejom stisnu u jednu točku... TADA imamo nešto što se zove KRITIČNA MASA!!!







    u HRVATSKOJ imamo dovoljno i krovova, i sunčanih dana da možemo ne samo zadovljiti potrebe HRVATSKE za el. energijom

    nego možemo, i IZVOZITI el. energiju



    na svu tu zaradu bi se naplaćivao i PDV, što znači da bi sama država prosperirala





    MEĐUTIM što se događa



    događa se to da će doći jedan Rus, jedan Amerikanac, i jedan ENglez, te će onda oni uložiti u tu proizvodnju



    i SAV taj novac koji bi mogao spasiti Hrvatsku, oni će odnijeti izvan Hrvatske... i nekih 200 ljudi u zemlji će se obogatiti, a OVI svi ostali među kojima pripadamo i MI će samo imati skuplju struju koju nećemo više moći plaćati....





    MI NE TRAŽIMO DA SE PROMJENI ZAKON, niti tražimo nešto novo,

    nas ne zanima tko je kriv, tko je koga zeznuo, tko je kome ukrao, tko je pronevjerio novac...



    NAS ZANIMA RJEŠENJE!!!!!!!!!!!!!!!!



    NAS ZANIMA DA SE ZAKON iz 2007 godine "Narodne Novine, br.33/2007" sprovede u cijelosti



    to je zakon o POVLAŠTENIM PROIZVOĐAČIMA



    GRAĐANI!!!



    ako uzmete Vaš zadnji račun za STRUJU, pogledajte koliko VI osobno izdvajate za poticanje OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE



    dakle na Vašem računu za struju detaljno piše koliko VI osobno svaki mjesec pošaljete novca u HROTE

    (Hrvatski operater tržišta el. energije)



    HROTE je 2009 godine mjesečno sakupljao 12 milijuna kn

    HROTE je 2011 godine mjesečno sakupljao oko 20 milijuna kn



    HROTE svaki mjesec povećava količinu sakupljenog novca, zbog POVEĆANJA broja POTROŠAČA el. energije

    te zbog povećanja cijene struje.



    SAV taj novac je predviđen za poticanje gradnje postrojenja OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE



    1 MW Solarana elektrana u 12 godina donese zaradu od 34 milijuna KN isplaćenih iz HROTE, odnosno iz VAŠIH DŽEPOVA



    a HROTE neslužbenim računanjem, može isplatiti ovog trenutka 144 MW od novca kojeg je skupio smo tokom siječnja 2012. mjesečno od VAŠIH RAČUNA!!!!



    zatim tu istu sumu može isplatiti i od novce kojeg je sakupio u veljači 2012, itd itd



    DAKLE RADI SE O VAŠEM NOVCU kojeg se VEĆ UZIMA IZ UPRAVO VAŠIH DŽEPOVA i u sječnju i u veljači...



    taj novac se uzima još 2007 godine kada je zakon stupio na snagu...



    kada bi svi krovoi u Puli i,mali po jednu elektranu spojeni u VELIKU MIROVINSKU ELEKTRANU



    svim umirovljenicima u ISTRI bi iz toga mogli isplatiti MIROVINU preko 7000 kn, mjesečno, svaki mjesec



    zar to nije bolje od DRUGOG MIROVINSKOG STUPA, koji u 4 financijska fonda samo gubi VAŠ novac... i to nepovratno... obećavajući VAMA mirovine koje realno neće biti dovljne za osnovne egzistencijalne potrebe...



    u ROKU OD GODINU DANA HRVATSKA IMA DOVOLJNO RESURSA I ZNANJA DA POSTAVI JEDNU TAKVU ELEKTRANU...

    na 10.000 krovova u našem gradu... te da već nakon prvih par mjeseci rada te elektrane... prodati će dovoljno struje, da isplati investiciju, te da onda ta daljnja zarada uđe u SVE SOCIJALNE PROGRAME:



    da isplati MIROVINE

    da isplati PLAĆE državnim službama

    da isplati STIPENDIJE studentima

    da isplati PLAĆE prosvjetnim radnicima



    da bi se to pitanje pokrenulo potrebna je KRITIČNA MASA...



    SVE DRŽAVNE SLUŽBE

    SVI UMIROVLJENICI

    SVI STUDENTI

    SVI PROSVJETNI RADNICI

    ITD ITD ITD



    to znači da OVAJ

    avatar

    25.02.2012. (15:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    to znači da OVAJ E-MAIL treba poslati svim ljudima koje imate na svojim E-mail adresama!!!



    ZATO JER POSTOJI RIJEŠENJE i POSTOJI I INICIJATIVA



    SADA se prvo u TIŠINI TREBAMO SVI POVEZATI



    A ZATIM POČINJE NEŠTO NA ŠTO VLAST NEĆE BITI IMUNa



    A NITI SVIJET



    HRVATSKA ĆE POSTATI GOSPODARSKI FENOMEN



    JER IMAMO VEĆ SVE, SUNCE SIJA SVAKI DAN



    te u gradu Puli postoji inicijativa



    uskoro će se ta inicijativa probuditi i u ostalim gradovima



    OVIM PUTEM VAS OBAVIJEŠTAVAMO DA ZANEMARITE TELEVIZIJU I VIJESTI



    I DA OZBILJNO RAZMISLITE O ČINJENICI DA JE RJEŠENJE NA DOMAK RUKE



    i DA Hrvatska ima dovljno novca da to rješenje sprovede u djelo u roku od GODINE DANA...





    VELIKI POZDRAV SVIMA



    Perica Danijel

    avatar

    25.02.2012. (15:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...