Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Ja se pitam zašto mljekari nisu otišli blokirati ulaz u Sabor zastupnicima/pristup na tamošnji parking/odlazak s parkinga i sl., već umjesto toga kompliciraju život drugim građanima koji se zbog njih ne mogu normalno kretati cestama. Mislim da su me negdje učili da svoja prava možeš ostvarivati samo ako to nije na uštrb prava drugih, a ovo jest na uštrb osnovnog prava građanina - prava slobodnog kretanja.

    avatar

    24.02.2012. (11:08)    -   -   -   -  

  • zagrebancija.blog

    Ja sam popizdio prvi dan njihovog prosvjeda kad sam vidio na telki da bacaju mljeko u kanalizaciju - a našao se neki pametnjaković kaj je ruke i cipele opral u tome. Koja jebene katastrofa u vrijeme kad su ljudi gladni i žedni a ovi to pokazuju na TVu pred kamerama. Katastrofa. Slažem se da je njihova cijena mala pošto znamo da je najjefinije mljeko 5 kn u dućanu s tim da su ga razvodnili da je zapravo ostala samo boja a od onog pravog mljeka niti M. Prije nisu mljekari imali poticaja a opet su dobro živjeli. Ovo su oni kaj im je sma do para a nebi niš radili. Radi pa će bit novaca - ne sam žicat i ljenčarit.

    avatar

    24.02.2012. (13:38)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Imam rođaka koji se ozbiljnije bavi poljoprivredom, između ostaloga i stočarstvom. Jako puno radi, kao i cijela njegova obitelj, i to svaki dan. To vrijedi i za nedjelje i blagdane. Mislim da on nikada nije išao na godišnji, niti jedan jedini dan. On si nikako ne može priuštiti prosvjede. Ima velike kredite i veliku nesigurnost kako će plasirati svoje proizvode iako su vrhunski. Ne bi se volio mijenjati sa njim ;)

    avatar

    24.02.2012. (15:19)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Tako ja razmišljam kad god vidim koju ženu s peticom nadalje,
    kako jadna to može vući, a još nema ni poticaja. Što se tiče
    života krava, mogu ti reći da im ponekad zavidim, a mlijeko...,,
    samo određena grupacija dobije poticaje, samo neki dobiju
    ogromne hektare zemljišta, a ostali stoje u redu. Znači da
    poticaj = utjecaj ili obratno, lipi pozdrav:))))

    avatar

    24.02.2012. (22:17)    -   -   -   -  

  • suzdržani kreativac

    moramo znati da je poticaj stimulacija da se nešto proizvede, kad ih nebi bilo onda bismo bili bez proizvodnje, u slučaju nekih sanitarnih katastrofa ne bismo mogli uvoziti mlijeko i ostali bismo bez njega, da li to netko koristi ili ne nije bitno, bitno je da sami proizvodimo svoje mlijeko, ako je za nas seljak negativac onda smo krenuli nekim jako opasnim putevima

    avatar

    25.02.2012. (00:23)    -   -   -   -  

  • ,

    da, da treba zatvoriti sve pa kinezi neka proizvode mlijeko kao i sve ostalo

    a da li si probala izračunati koliko zarađuje dukat ??
    od jedne litre mlijeka naprave 4 ....

    a mogao bi dukat isto tako tražiti jeftiniju struju kao što je u okruženju :)),
    mogli bi i mi reći elektri da od sutra plaćamo 30 lipa manje po kw

    avatar

    25.02.2012. (10:33)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    o da. sve ima manje i prednosti. Mi imamo zagarantiran godišnji, ovakvu ili onakvu plaću, radno vrijeme od onih nekoliko sati dnevno, oni...

    Onaj dio s poticajima i općenito potpomognutom poljoprivredom sam davno dala svoj stav.

    no,bez obzira na tvoje kakti suosjećanje sa faking kravama, kladim se da voliš mlijeko, sir i ostale mliječne proizvode... pa se onda nemojmo zavaravati!

    avatar

    25.02.2012. (15:13)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    ako propadnu naši mljekari onda će se mlijeko uvoziti iz zemalja gdje su još veće fame i još veći poticaju i još brutalniji odnos prema životinjama.

    uz to postati ćemo ovisni o uvozu i onime što se događa kod drugh, lijepo se vidi kako je to kod nafte i nekih drugih energenata kako to lako postane sredstvo ucjene.

    poticaju bi trebali služiti cijelom društvu, da imamo nekakvu stabilnost pogotovo kad se tiče hrane i da hrana bde jeftina, jer ne bi vjerovala ljudima je jako stalo do hrane i toga da budu siti. ono što se događa da kad se dogode ovakvi problemi onda su mljekari u problemima, a i građanima se diže cijena mlijeka.

    troškovi se prebacju na proizvođače i građane oni kojii posluju s dobitkom su trgovci i mliječna industrija, njih se ti problemi ne dotiču.

    jedna od stvari zašto su seljaci u problemima jesu krediti koji su digli da moderniziraju proizvodnju i tu banke isto ne žele dijeliti teret nego muzu građane, seljake sve do iznemoglostu. uglavnom tu je stvar tko će uspješnije prebaciti teret svojih troškova na druge. bankari na seljake, seljaci na državu i otkoupljivače, ovi će to pokušati prebaciti na trgovce a ovi pak na građane. država smanjenjem subvencija želi prebaciti svoje troškove i obvee na leđa seljaka i građana koji će jesti skuplju hranu i tako dalje i tako bliže,

    uglavno majgore prođu oni koji su na dnu i najsiromašniji i imaju najmanje utjecaja u društvu.

    avatar

    25.02.2012. (15:14)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    ma da, zašto bi se radnici solidarizirali sa seljacima. pfuj, pfuj, pa oni rade. zašto bi dobili poticaje? treba zaštiti samo one koji žive o državnom trošku, ne mrdajui dupetom iz dobro ugrijanih stolica. za njih će se uvijek naći neka vreća iz koje će im se isplatiti plaće. a ako ne, imaju sindikate, koji će se već pobrinuti za njih, za razliku od radnika u privatnom sektoru i seljaka. no tako treba i jednima i drugima, kad ne shvaćaju tko im je pravi krivac za njihove egzistencijalne probleme.
    ah, da, jadne kravice, kad ih ne trebaju, idu u klaonicu. a mi na zavod za zapošljavanje na polagano umiranje. baš se pitam što je dugoročno lošije, da te odmah riješe muka ili puste da krepaš od gladi.

    avatar

    25.02.2012. (18:11)    -   -   -   -  

  • nadŠkofikove lamentacije

    Ne traže seljaci poticaje, već im ih daje država da bi stabilizirala cijenu mlijeka.
    Ja sam za ukidanje poticaja i formiranje cijena na tržišnim osnovama, pa bi ste vidjeli pošto bi vam Lactalis prodavao litru mlijeka i seljaci ne bi prosvjedovali, niti ikoga blokirali.
    Ako Dukat plaća struju HEPu onak kak mu se svidi, ili gorivo INI, onda može radit to i seljacima, a ako ne, onda seljaci opravdano blokiraju ceste i treba ih podržati.

    avatar

    27.02.2012. (18:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...