Komentari

pizvo.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • anonymous

    Vidim, trgnuo si se. Napisao si nešto... Nakon godine i pol. I još uvijek imaš problema sa č i ć... I starenjem.
    Što se tiče inteligencije možda ti [a href=http://www.lumosity.com/ target=_blank]ovo[/a] pomogne. Vrijedi probat u slučaju da nije samo branje love.
    Što se tiče potencijala - iskopaj ga i sakrij negdje. Zakopan će istrunuti.
    Vezano uz kreativnost i J. K. Rowling, postoji nešto što se zove eskapizam. (Vjerojatno si čuo za to, ali ipak...) Inače ima jako lošu sliku u društvu, više-manje zato što dobar dio eskapista igra igrice i gleda TV po ciijele dane. Međutim, postoji onaj dio eskapista koji rade nešto kreativno da bi pobjegli od stvarnosti. Tu je veza s J. K. Rowling. To nije nužno pisanje priča, već samo stvaranje likova i njihovo smještanje u svijet. Baziranje likova i događaja može imati korijene u stvarnom svijetu, ali ne mora. To je svijet te osobe koja ga stvara i samo pravila te osobe tu vrijede. Ali ako se ta osoba odluči za realističan pristup, dolazi do nečega što može biti vrlo korisno - otvaranja mogućnost promatranja svijeta iz različitih perspektiva. To je posljedica razvijanja osobnosti likova jer ne mogu svi biti isti. Uglavnom, drugačije perspektive i razumijevanje tuđih motiva može biti od velike koristi u međuljudskim odnosima. Idiota još ima (zapravo ih je lakše prepoznati), ali svijet više nije tako crn.

    Disclaimer:
    Ne promičem eskapizam niti ti govorim da radiš išta (ignoriraj imperative). Na kraju krajeva, ja sam samo bijedno lice ispred ekrana sa tipkovnicom i pristupom internetu.

    avatar

    01.05.2012. (10:57)    -   -   -   -  

  • neprijavljen

    Steta sto ne pises cesce.

    avatar

    29.08.2012. (21:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...