Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • borivoj

    "TKO JEDAN POSAO SVOJEGA BRATA SVRSI I NA MJESTO DONESE, BOG CE NJEGOVIH DESET". Nasa narodna poslovica







    Dragi prijatelji,

    I u dosadasnjim tihovanjima susretali smo teme o apsolutu, bolje reci, pokusajima da se spozna demijursska energija - energija bozanske ljubavi.

    To pokusavamo i danas uz pomoc pjesme iz "Bijele kule":







    54. IMA JEDAN PLAMEN



    Ima jedan plamen, koji je sam sebi svijeca.

    Njegovo je gorenje njegov nepotrosiv vosak.

    Njegova je svjetlost njegov neizgoriv stijenj.



    Taj je plamen bozanska ljubav,

    koja, voleci, stvara voljene i voljeno.



    "Bijela kula", knjiga 75. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    10.02.2012. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    0

    0
    Email
    0


    Urinoterapija - najbolji besplatni lijek?

    Suvremeno društvo je nažalost društvo bolesti.

    Svakodnevno slušamo i čitamo vijesti na televiziji, internetu, u novinama o raznim vrstama bolesti, kako ih izliječiti ili preventive radi uzeti lijek, iako smo zdravi.

    Živimo u svijetu, u kojem je zaboravljen prirodni način života.

    Živi se stresno i ubrzano, tako da i sami, kad osjetimo umor i klonulost, često pribjegavamo „čarobnom farmaceutskom štapiću“ u vidu tablete, umjesto da si pripravimo zdrav, energetski bogat i kvalitetan obrok koji će nam povratiti izgubljenu ravnotežu.

    Jedemo nezdravu, genetski modificiranu hranu, hranu prskanu pesticidima i herbicidima, a kad jedemo, na brzinu ubacimo jelo u sebe.

    Pijemo tvorničke sokove upitnih supstanci umjesto zdrave vode, koja je prirodni pročišćavač, i s vremenom se razbolijevamo. Umjesto da promijenimo životni stil u prehrani, skloniji smo brzim rješenjima, koja nude farmaceutske tvrtke, i tako se još više trujemo.

    Naše tijelo uvijek nam šalje signale da nešto nije u redu, ali smo ga u silini mahnitog trčanja za uspjehom, novcem, karijerom zaboravili osluškivati.

    Oni razboritiji pokušat će svoje tijelo i um vratiti u stanje prirodne ravnoteže, mijenjajući pogled na svijet i životne navike, jer postoji puno dokumentiranih slučajeva iscjeljenja prirodnim putem.

    Porast literature o prirodnom iscjeljenju

    Posljednjih dvadesetak godina izdano je mnoštvo literature na temu prirodnog iscjeljenja. Svi autori slažu se oko nekoliko bitnih točaka.

    Prvo jest da treba promijeniti način prehrane, u smislu da se mora jesti zdrava, biološki uzgojena hrana, uz što više prirodnih, svježe ocijeđenih sokova od voća i povrća.

    Također, u organizam treba unositi vodu u dovoljnim količinama, jer voda čisti tijelo, o čemu svjedoče brojne knjige, počevši od Masarua Emota, Viktora Schaubergera do Fereydoona Batmanghelidja.

    Ljudskom tijelu potrebna je i sunčeva energija, što potvrđuju slučajevi iscjeljenja putem jutarnjeg i večernjeg gledanja u Sunce.

    Barem jednom u tjednu treba provoditi post da bi tijelo sagorjelo nataložene nečistoće, kao što su to prakticirali narodi drevnih istočnih i zapadnih kultura.

    A stari narodi poznavali su još jednu tajnu zdravlja i dugovječnosti – urinoterapiju.

    Otkriće urinoterapije

    Tisućama godina stara urinoterapija počela se otkrivati i u našoj zemlji, ponajprije zahvaljujući knjizi "Iscjeljivanje urinom" autorica Ingeborg Allmann i Ulrike Kohrs-Gerlach, objavljenoj 2007., nakon koje je uslijedilo još nekoliko prevedenih naslova.

    U svjetskim okvirima, o toj temi pisali su...


    * Dr. John W. Armstrong (A Treatise on Urine Therapy)
    * Coen van der Kroon (Golden fountain: The Complete Guide To Urine Therapy)
    * G. K. Thakkar (Tajne urinoterapije)
    * G. P. Malahov (Urinoterapija)
    * Dr. C. P. Mithal (Čuda urinoterapije)
    * Martha M. Christy (Your Own Perfect Medicine: The Incredible Proven Natural Miracle Cure that Medical Science Has Never Revealed!)

    Prvo spomenute autorice u svojoj knjizi "Iscjeljivanje urinom" iznose podatak o 2000 poznatih supstanci – proteina, enzima, hormona i minerala - u sastavu urina, pretpostavljajući da ih je još toliko nepoznatih ili se tek otkrivaju.

    Pioniri urinoterapije na Zapadu zastupaju tezu da naše tijelo proizvodi sve supstance potrebne za održavanje zdravlja i iscjeljenje te dokumentirali mnoštvo slučajeva iscjeljenja tuberkuloze, astme, konstipacije, groznice, bubrežnog kamenca, gangrene i raka primjenom urinoterapije, vjerujući da je urin prirodni lijek za sve moguće bolesti, pa čak i AIDS.

    Zanimljivo je i kako ispijanje urina u trudnoći pomaže kod regulacije trudničkog dijabetesa, zatim u održanju ploda, a rađa se zdrava, otporna na bolesti beba s lijepom i glatkom kožom.

    Kako se primjenjuje urinoterapija

    Urin se može koristiti na nekoliko načina, uz napomenu svih autora da se koristi samo srednji mlaz, koji je sterilan i čist, dok su u početnom i završnom mlazu sadržane otpadne tvari.

    1. Masiranje tijela urinom

    Autori se slažu da je najbolje masirati tijelo 75 minuta do 2 sata urinom koji je star 3 – 7 dana.

    Na ovaj način urin se brzo apsorbira kroz kožu i kroz njiu izbacuje otrove iz tijela.

    Masiranje treba provoditi svakodnevno i kroz dovoljno dug period, dok tijelo ne prestane izbacivati nečistoće.

    Ne treba se obeshrabriti ako reakcija bude burna, jer je to prirodan proces.

    Kod tvrdokornijih bolesti potrebno je provoditi post na vodi i urinu.

    2. Post na urinu i vodi

    Autori ga preporučuju kod ozbiljnih i kroničnih bolesti. Pije se urin izlučen tijekom čitavog dana i noći, ili se kombinira dnevni za piće, a noćni za masažu.

    Tjelesne reakcije mogu biti povraćanje, proljev i promjene na koži, dok tijelo ne izbaci sve otrove.

    Nakon posta na urinu i vodi potrebno je postupno prelaziti na zdravu prehranu, uzimanjem malih količina prirodno ocijeđenih sokova.

    Dok traje post, urin hrani tijelo potrebnim hranjivim tvarima, što dokazuju mnogi slučajev

    avatar

    10.02.2012. (08:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dok traje post, urin hrani tijelo potrebnim hranjivim tvarima, što dokazuju mnogi slučajevi ljudi koji su preživjeli doživjevši brodolome, ostajući bez hrane i vode.


    3. Oblozi od urina

    Oblozi stavljaju se na opekotine, rane ili čireve. Oblog stalno treba biti vlažan.

    4. Urin u obliku kapi

    Ako se urin kapa u nos, gotovo trenutno odčepljuje nosne kanale i omogućuje normalno disanje. Urin možete također kapati u uši i oči.

    5. Grgljanje urina u usnoj šupljini

    Pomaže kod grlobolje i kod bolesti zubi, prilikom čega nakon nekoliko minuta prestaje zubobolja.

    Urinoterapija u budućnosti

    Suvremeni mediji sve češće nas izvještavaju o preživljavanjima pojedinaca bez hrane i vode, zahvaljujući ispijanju vlastita urina.

    Dovoljno je prisjetiti se vijesti o preživljavanju Bolivijca Minora Vidala na urinu i vodi u prašumi nakon zrakoplovne nesreće, objavljene u svim medijima u rujnu 2011., ili slučaja dvojice Kineza koji su u kolovozu 2007. preživjeli jedući ugljen i pijući urin zatrpani u rudniku.

    Na tragu tradicionalne ayurvedske medicine, indijski farmakolozi objavili su vijest o lijeku na bazi kravljeg urina i biljaka, koji navodno liječi rak.

    Sve ovo ide u prilog činjenici da se urin više ne smatra nečim prljavim i štetnim te da bi se mogao početi masovno upotrebljavati u terapeutske svrhe.


    O autoru: Danijela Grubišić je učitelj u sklopu Divine Energy Parka, organizacije za edukaciju društva i razvoj zdravlja, prirode i mira. Više o tečajevima možete saznati na http://www.divineenergypark.org.

    avatar

    10.02.2012. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "COVJEK JE LED PREMA ISTINI,

    A VATRA PREMA LAZI". Zan de La Fonten







    Dragi prijatelji,

    Ova poledica nam pomaze da slojevitije promisljamo stvarnost. Kad se relativiziraju sve nase SMIJESNE SMJEROKAZNE SPRAVE, nase radijatorske cijevi, nase konvencije, onda pocinjemo da budemo svjesni velicine Bozje MILOSTI BEZ NEMILOSTI. Evo sto o tomu veli pjesma iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:







    96. JA SAM ROG U MAGLI



    Ja sam rog u magli,

    i zavodim ladje na pravi put,

    prema izlazu iz tjesnaca.

    Dokle god rade vase smijesne,

    smjerokazne sprave,

    dotle cete njima, a ne Meni, vjerovati.



    Zato nemam kud nego ih pokvariti,

    u gusti vas pamuk uviti,

    i tako vas prepustiti Sebi na milost

    bez nemilosti.



    "Bijela kula", knjiga 15. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    10.02.2012. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani prijatelji,

    pozivamo vas na književno druženje s književnikom Zlatkom Martinkom koje će se održati u petak 17.2. u 19h u Klubu hrvatskih književnika. Radi se o prvom predstavljanju ovog pjesnika, haijina i prozaiste u Puli i Istri. Rođen 1946. u Končanici kraj Daruvara, posljednje 3 godine živi u Medulinu. Iza njega je 40 godina pisanja na hrvatskom, francuskom i češkom jeziku. 1971.god. napušta Hrvatsku s fakultetskom diplomom, da bi najprije u Njemačkoj, a zatim u Francuskoj krenuo iz početka: od pomoćnog građevinskog radnika na gradilištima do voditelja građevinskih projekata za jednu francusku firmu te diplomirao na Univerzitetu u Toulouse-u i otišao u mirovinu kao Arhitekta za uređenje interijera.

    Otac je dva sina i dvoje unučadi. Sin Muhamed (43god) je profesor na Visokoj stručnoj školi, živi u Švedskoj, sretno je oženjen i otac dvoje djece. Sin Kevin (18 godina) živi u Francuskoj i studira jezike i modernu književnost.



    Zlatko Martinko sve vrijeme svog izbivanja iz domovine piše poeziju, prozu i naročito haiku, za kojeg voli istaknuti da nije poezija nego japanska lirična umjetnost.

    Trenutno završava "trilogiju" teorije o haiku, senryu, tanka, renga i haibun. Istodobno piše i jedan roman na francuskom jeziku. Od nedavna se posvetio tiskanju i publiciranju godinama pisanih radova. Iza njega je devet naslova ; tri zbirke poezije, pet zbirki "ku-lirike" (haiku, senryu, tanka, renga i haibun) i jedna zbirka pripovjedaka. Njegova deseta knjiga je druga zbirka pripovjedaka, a prva izdana u Hrvatskoj i izlazi kod nakladnika Zigo Knjiga iz Rijeke, negdje početkom

    ožujka.Večer druženja sa Zlatkom Martinkom bit će dobra prilika da se otvore pitanja poput onoga : što je pisac jeziku i jezik piscu, je li moguće biti piscem bez objavljene knjige, a objaviti knjige bez književne vrijednosti? Zašto je sve svoje knjige objavio u Beogradu, te može li se, treba i kako čovjek posvetiti umjetnosti u uvjetima gole borbe za opstanak.



    Zlatko Martinko uranja u životne izazove s puno hrabrosti da bi nam o tome svjedočio svojim riječima na papiru...



    Govorit će se o njegovoj poeziji, pripovijetkama a nada sve o haiku, dakle o pjesniku i piscu podijeljenom između svoje rodne Slavonije i Istre u koju se zaljubio.



    Večer organiziraju Udruga za proizvodnju kulture "Zvona i Nari" iz Ližnjana te Istarski Ogranak DHK.



    Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, književnici - ćlanovi Istarskog ogranka Društva Hrvatskih Književnika u Puli.

    avatar

    10.02.2012. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    DA slažem se SVIJEST je ključna. Zato rad na osobnom samorazvoju danas više nije samo dobrodošao već niužan jer to je rad na povišenju razumijevanje, znanja, svoje „svijesti“.

    Svijest o tome da imamo moć suprotstaviti se ovoj brutalnoj agreiji sa svih strana (zrak, voda, zemlja, hrana, lijekovi, cjepiva .. mozak, tijelo, emocije …) i da možemo pobijediti jedino udruženim snagama i vraćajući se majci Prirodi.

    Svijest o tome da smo Jedno sa cijelim Svaranjem, da smo povezani čudesnim nitima. DA vrijeme je za suradnju, za kooperaciju, za zajedničko djelovanje, za stvaranje.

    Eli

    -----------------------------

    Predmet: Zbogom plavo nebo 1/2

    http://www.youtube.com/watch?v=PIeCj5j-fe4

    Marina Samsonov: Jos jedan dokumentarac o ‘fenomenu‘ chemtrails.
    Govore ljudi iz sveta koji znaju sta se desava i koji imaju hrabrost da govore o tome.
    Analize uzoraka vazduha i tla.....
    Planeta je otrovana i dalje se truje svakodnevo… Nikada nismo bili bolesniji I umorniji…. Glavobolje, nesvestice, problemi sa kozom, slabost, problem sa disajnim putevima, Alzheimer, Parkinsons, autizam, multiple skleroza, kancer … Vojni establishment sprovodi operacije, Pentagon I Nato……Metali u vazduhu…barium sulfat, aliminium

    Obratite paznju na satelistke snimke planete sa chemrailima I ripple effects – rebtrastim oblacima – koji se stvaraju od pulsiranja EM talasima Haarp-a….. Pulsiranje nisko frekventnih elektormagnetnih talasa kroz ljudsko telo, koji uticu na nervni system… Ljudi postaju nervozni, depresivni, ravnodusni ili nasilni… Masovna prskanja iznad gradova… Kontrola stanovnistva, uma… mind control… Globalo se provodi preko 400 chemtrail programa…
    Sve zivo na planeti je pogodjeno zaprasivanjem: zivotinje, drvece, insekti....

    Bez straha, samo svest!



    Snje

    avatar

    10.02.2012. (08:40)    -   -   -   -  

  • Dante

    A ja mislio da sam čudak jer sam uvjeren da je stvar krštenja stvar koju treba izabrati odrasla osoba , a ne nametati bebi od 2 mjeseca... Eto drago mi je da sam našao ovakav podatak koji to podržava u ovom tekstu.

    avatar

    10.02.2012. (09:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    *Posljednja istraživanja pokazuju da šljiva smanjuje "loš"
    kolesterol, jača kosti, smanjuje neke faktore rizika raka debelog crijeva...
    *****
    *Ova naša stara ljubičasta prijateljica nije samo ukusna uvertira u jesen,
    već i pravi rudnik zdravlja*

    Sočna i mirisna, ukusno slatka, šljiva se jede prirodna, kao pekmez ili u
    kolačima**.** Ipak, treba je uživati umjereno, zbog sorbitola i
    difenil-izatina, dviju supstanci, koje su poznate po svojim laksativnim
    djelovanjima**.****.****.** O bilo kojoj vrsti da se radi, šljiva je
    niskokalorično voće**.** Valja je jesti najviše zbog njenih nutritivnih
    svojstava: vitamina C (5 do 8 mg na **100 g** , ovisno o kojoj se vrsti
    radi), magnezija, željeza i kalcija, a naročito je treba uzimati zbog
    velike količine kalija (240 mg na 100g)**.** Šljiva nam daje i vlakna u
    značajnim količinama ( **2 g** na **100 g** )**.** Ali, u slučaju unakrsne
    alergije, treba je svakako izbjegavati**.** To se posebno događa u
    kombinaciji s aspirinom, jer ona u sebi sadržava salicilnu kiselinu**.**
    Postoji više od 2 000 vrsta šljiva raznih boja (crne, crvene,
    blijedo-ljubičaste, žute)**.** Postotak antioksidansa u njima varira ovisno
    o vrsti i mjestu uzgoja**.** To voće konzumira se svježe ili suho
    (takozvane suhe šljive) ili čak kao sok od suhih šljiva**.** Suhe šljive
    poznate su po svom laksativnom djelovanju, sadrže također antioksidanse i
    gomilu vitamina i minerala**.**

    *Protiv kolesterola i za čvrste kosti*

    Rezultati znanstvenih istraživanja, pokazuju da je konzumacija dvanaest
    šljiva dnevno kroz osam tjedana smanjila kolesterol - LDL ( kolesterol) kod
    osoba koje su već imale hiperkolesterolemiju**.** S istim ciljem su se
    radila ispitivanja za sveukupni kolesterol, ali nije se došlo do nekih
    značajnijih rezultata**.** Tek će nove studije na životinjama i ljudima
    omogućiti da se bolje utvrde sastojci koji se nalaze u svježoj i suhoj
    šljivi, a koji bi mogli imati učinkovito djelovanje na smanjenje
    kolesterola u krvi**.**

    Jedna nedavna studija provedena na životinjama, pokazala je da konzumacija
    suhih šljiva povećava antioksidacijski kapacitet organizma i smanjuje neke
    faktore rizika raka debelog crijeva**.** Pokazalo se da su ekstrakti šljiva
    pomogli da se smanji razvijanje i inhibira proliferacija raznih kanceroznih
    stanica in vitro**.**

    Neke studije su pokazale da se konzumacijom suhih šljiva prevenira
    smanjenje gustoće kostiju (koja je između ostalog uzrokovana i zbog manjka
    hormona) kod životinja**.** Konzumacija suhih šljiva mogla bi također imati
    učinkovito djelovanje i na zdravlje kostiju kod žena u menopauzi**.** S tim
    u vezi, jedna je studija pokazala da je svakodnevno uzimanje **100
    g**suhih šljiva (što je po prilici 12 suhih šljiva) kroz tri mjeseca
    znatno
    povećalo markere u krvi koji pokazuju povećanje gustoće kostiju**.**

    *Crijeva će vam biti zahvalna*

    Laksativni učinak suhih šljiva kao i soka od suhih šljiva vrlo je dobro
    poznat**.** Taj učinak pripisuje se između ostalog i jednoj supstanci koju
    sadržava suha šljiva, a to je dihidroksi-fenil izatin, koji stimulira
    peristaltiku crijeva**.** Osim toga, sorbitol (vrsta šećera) kao i neki
    sastojci fenola suhe šljive pripomažu tom laksativnom učinku**.** Konačno,
    kao i sva druga suha voća, tako i suhe šljive sadrže biljna vlakna koja se
    mogu pokazati vrlo učinkovitima u tretmanu konstipacije**.** Tako porcija
    od **25 g** suhih šljiva (a to su otprilike 3 šljive), daje 5% od
    sveukupnog dnevnog unosa vlakana koji je za muškarce od 19 do 50 godina
    25%, a za žene iste dobne skupine 7%**.**

    *Najvažnije hranjive tvari u šljivi su: željezo, vitamin B6, magnezij,
    kalij, mangan, bakar, vitamin B2, vitamin B3 i vitamin K.*****
    ****
    http://dalje.com/hr-zivot/sljiva-je-proglasena-novim-super-vocem/22932 2****
    ****
    BOLJA I OD BOROVNICE****
    30**.** SIJEčNJA 2009**.** 08:14h****
    Šljiva je proglašena novim super voćem****
    Osim što ima visoku razinu antioksidansa koji štite od slobodnih radikala,
    šljiva je znatno jeftinija od, primjerice, borovnice**.** ****
    ****
    Mnoštvo dobrih sastojaka, poput primjerice antioksidansa, pronađeno je u
    šljivi koja je zbog toga proglašena novim super voćem koje pomaže u
    sprječavanju raznih bolesti, saznajemo na dailymail.co.uk**.******
    ****
    Znanstvenici su otkrili da samo jedna šljiva sadrži jednaku količinu
    antioksidansa kao puna šaka borovnica**.** Antioksidansi su korisni jer u
    organizmu pronalaze slobodne radikale koje uništavaju**.** ****
    Ljudi povremeno pojedu tek nekoliko borovnica pomiješanih sa žitaricama
    ili uz drugo voće u voćnoj salati, a trebali bi ih pojesti mnogo više da bi
    i efekt bio jači**.** No, sada je borovnica dobila jaku konkurenciju u
    obliku šljive, koja je i znatno jeftinije voće**.** Dovoljno je pojesti tek
    dvije, tri šljive dnevno, te ostalo voće slične boje**.** ****
    Naime, voće sličnih boja u sebi ima i slične vitamine i zdrave sastojke
    pa se preporuča jesti cijeli voćni spektar boja**.** Šljive, primjerice,
    imaju i vrlo malo kalorija i nimalo masti te valja naglasiti

    avatar

    10.02.2012. (09:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Šljive, primjerice,
    imaju i vrlo malo kalorija i nimalo masti te valja naglasiti kako ih se ne
    smije guliti jer se upravo u njihovoj kori nalazi najviše antioksidansa****
    ****

    http://matrixworld-hr.com/2011/11/15/lousie-l-hay-–-osmi-dio-spremnost -da-se-promijenimo-i-otpor-prema-promjenama/#more-4922

    avatar

    10.02.2012. (09:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    dante, tebi pozdrav!

    avatar

    10.02.2012. (09:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ne bi nam bilo loše



    Vidim tipa kako ćopa uz Preradovićevu, jedne zime, po ledu. Nosi zdravstvenu knjižicu i u njoj neki papir. Ćopa tačno putem kojim se, kad se skrene u četvrtu ulicu desno, stigne do nekog Doma zdravlja. Ja sam u kolima, i stanem, i pitam da l' ide u Dom zdravlja. Ide. Kažem mu da uđe u kola da ga odbacim. Kad već idem tuda. A mislim se, vozio bih ga i da ne idem. On uđe, ja ga odbacim, ispriča mi da ga boli noga, ali da je to sve od leđa i da to ne može da objasni doktorima, a oni mu leče nogu, a on zna da su leđa. Mene boli, ne boli njih, pa mi ne veruju – kaže mi. I kaže mi – Hvala, i izađe.



    A ja tih dana nikako da stignem do keve da vidim šta joj je sa šporetom, da vidim da l' se samo neka žica otkačila ili da zovemo majstora. I jedno 25 minuta pošto sam ostavio ovog sa leđima, zove me keva. Kaže – Zamisli, srela sam komšiju iz zgrade, pričali smo svašta, ja mu rekla za šporet, on došao i popravio mi.



    I ja tu zaključim – Kad ne možeš da stigneš do keve da vidiš šta joj je sa šporetom, pomozi nekom drugom, nekom na koga naletiš, a taj šporet će već da sredi neko treći, neko ko ne može da stigne nešto četvrto. Čini mi se, kad bi se ta priča malo zaletela, ne bi nam bilo loše, mislim svima nama što živimo na ovoj planeti.



    Ali ja hoću da vam kažem za trećeg u ovoj priči, tog što je popravio kevi šporet. Taj žvi na istoj vertikali kao moja keva, ima jedno obično ime, ima ćerku od trinaest i sina od sedam godina, i ženu sastavljenu od osmeha. To nije žena za koju bi klinci rekli da je lepotica. Moraš malo da proživiš, da naučiš šta je lepota, i onda odmah primetiš – Ovo je prava lepotica. Eto, takva je to žena, lepa žena. A on, ume da popravi šporet, ume da popravi auto, ume rukama skoro sve, a ume i da broji na japanskom, čuo sam ga. Zna još neke japanske fore, neke koje se tiču bavljenja svojim telom i duhom, i njihovim usklađivanjem sa Kosmosom



    Njih četvoro često viđam u kraju, u svim kombinacijama, svako sa svakim, ili svi zajedno, ili u trojkama. I uvek osećam blagost, mir, dobrotu i ljubav, kad god ih sretnem. A još pre, kad ih nisam poznavao, kad sam prolazio preko njihovog sprata, uvek sam osećao neki prijatan miris. Nije osveživač, nije omekšivač, nije dezodorans ni parfem, nisu šamponi. Kao da je neka kombinacija svega toga, miriše na sveže, miriše prijatno. Nije da vam ja sad pričam neku priču, nego stvarno ceo sprat miriše. Uvek. Kad sam ih upoznao i kad sam prvi put bio kod njih, shvatio sam da je to iz njihovog stana. Nisam ih pitao šta miriše, jer sam odmah razumeo šta miriše. Mirišu blagost, mir, dobrota i ljubav...



    Ivan Tokin

    avatar

    10.02.2012. (09:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "Džaba ti odjelo, ako si smeće u duši…
    Džaba moćan auto,
    ako ti on treba da bi te ljudi cjenili…
    Džaba velika i lijepa kuća,
    ako će gosti doći samo da kažu da su ušli u nju…

    Na sebe obuci dušu,
    provozaj se razumom,
    nastani se u ljudskim srcima,
    i biti ćeš čovjek..."

    (Nepoznati autor)

    avatar

    10.02.2012. (16:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Adijo, Slovenija!

    Avstralija išče 185.000 priseljencev, ponujajo službo in stanovanje!

    cekin.si

    Vse večja brezposelnost, varčevalni ukrepi, ki prizadenejo tiste, ki delajo, a premalo zaslužijo, starše otrok in starejše, zakonodaja, pred katero bežijo podjetniki in ne nazadnje – kopica politikov, ki jim v zavetju dobre plače iz proračuna že več kot en mesec ne uspe sestaviti delujoče vlade. Pri.....

    -----------------------------------

    NAŠI SLOVENCI BJEŽE IZ DOMAJE U AUSTRALIJU...

    NAJNOVIJA INFORMACIJA S FACEBOOKA.

    avatar

    10.02.2012. (18:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...