Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • missillusion

    I ajd ti sad ostani među takvim ljudima. Skužila sam da sam ipak za kad mi je laknulo nakon referenduma. Malo, ali ipak laknulo.

    avatar

    26.01.2012. (21:30)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Tko je radio prije 90-te radio je i poslije, tko je krao prije 90-te krao je i poslije. Zašto se nadamo da će nakon 2013. to prestati?
    Glede prodaje i sličnog već smo sve tako dobro rasprodali a naše gaće na štapu nikog ne zanimaju. Možemo prodavat na sniženju, sale!!! samo sirovu radnu snagu i tu je časna u pravu ali iz krivih razloga. Ne vidi da će i ona ući u sale. Zemlju smo prodavali bilo kome, recimo i šezdesetih prije zadnjeg vala nacionalizacije. Uopće nismo pitali kome, samo nek naš grad ili općina ne dobiju ništa a svi ONI mogli su kupit koliko ih volja i za male pare. Tako smo postupili i nakon 90-te, samo su sad ONI drugi ONI.

    avatar

    27.01.2012. (07:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ma ja se samo nadam da je gotovo sa ovima ka šta su Šeks ili Hebrang

    avatar

    27.01.2012. (10:00)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @ljelja, budućnost je čovjeku neznana, nepoznata, sakrivena, i prirodno nam je dano u sebi gajiti zdravu dozu straha od nepoznatog, kao i zdravu dozu znatiželje i nade koja na koncu pomaže nadići taj strah. no najtužnije je što su nabrojani zloćudnici nadolijevanjem naše čaše gorčine, razočarenja i strahova, namjerno potakli onu zdravu dozu skepticizma da se prelije, da u potpunosti nezdravo nabuja, da potopi i uguši zdravu dozu optimizma/nade. za opstanak nužan balans jednog i drugog, u potpunosti je poremećen.
    narod je iz-bez-umljen, lajtmotiv koji se stalno u ovim mojim zapažanjima provlači i kojem se cijelo vrijeme vraćam. tu iz-bez-umljenost vidjeh na kolegičinu licu, kao što je čuh u odjeku riječi njene časne, koje su opet odjek tuđih riječi. papagajski ponavljanih riječi bez sadržaja, promišljanja i dubine. ono što primjećujem u moru ove mas-histerije, i što je najbolnije od svega, izostanak je razuma.
    učinjeno nam je veliko zlo, iskonsko zlo, nametnuta nam je izbezumljenost očaja koja ne argumentira ratiom već strahovima. zloćudne vode interesi, a naivne i uplašene vode zloćudni. a njihovi argumenti nisu ništa drugo doli - strahovi, strahovi koji talasaju mase.
    posljedica je ovo što zapaža naša @Miss, ovo čemu svjedočimo, ovo čemu i sama kod sebe svjedočim, da se ljudi čak i na podsvjesnoj razini ograđuju od nade, oni se boje čak i nje. obuzima ih panika da samo vjerom u bolje čine grešku, da je optimizam nešto grešno, loše, nepoželjno, neutemeljeno, neargumentirano, pa se posve prepuštaju drugoj krajnosti - neargumentiranoj skepsi. nabujali strah se prelijeva i potapa onu drugu temeljnu ljudsku osobinu koja nas pokreće ka boljem, ka napretku.
    sve u svemu, bila odabrana krajnost slijepi optimizam ili slijepi pesimizam, rezultat je jednak - jedno vrlo nezdravo psiho-stanje, stanje krajnosti, nestabilnosti, neravnoteže, stanje koje isključuje ratio.
    @neverin se evo ipak nada ;0) i ja isto, iako sam, velim, zdravorazumski ujedno i skeptik. znam da će današnje lešinare s vremenom vrijeme i pokopati, ali također znam da će na njihovo mjesto doći novi, umiveniji vukovi. no hoću li zbog straha od tih novih vukova zatomiti želju za boljim sutra? nikad.

    nego jesam li vam curke i dečki rekla hvala? nekad sam toliko zaokupljena nebitnim da zaboravljam bitno, ova razmijenjena riječ, misao, glas drugog, to je dar koji nema cijene :0)

    avatar

    27.01.2012. (16:25)    -   -   -   -  

  • annabelle

    Bilo ko mi argumentira rijecima koje joj je "casna rekla" tu je za mene razgovor zavrsen. U cemu je uopce svrha objasnjavati se sa osobom koja dobrovoljno daje svoj mozak na ispiranje? Objasnjavanje - ne, opservacija - da.
    Mojoj baki zena dolazi preko noci, da ju pazi, u njenom stanu (baka je senilna i jako stara). Ta zena to radi jer u svom stanu nemoze platiti grijanje. U centru Zagreba, u 21-om stoljecu, zena nema grijanje pa ovako barem moze prezivjeti zimu. I oni se plase EU? Pa u EU ne moze niko biti bez grijanja preko zime, to je zakon, i ko ne moze platiti, placa mu drzava. Nije li to makar malo bolje od ovog totalnog sranja koje imamo vec 20 godina?
    Ma... Bezveze se uopce nerviram, kakve to uopce vise ima veze samnom? Jebena nostalgija. Da nije nje, nikad vise u zivotu nebih otvorila nii jedan nas portal. Ne zanima me. Nit sam ja kuhala ovu kasu, niti sam ikada podrzavale te monstrume, niti mene iko slusa, tako da, nek idu svi oni u pm, sto se mene tice.

    avatar

    28.01.2012. (03:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @annabelle, razumijem te u potpunosti. a sve više kuže i mase koje su ljosnule o dno pa sad kupuju po kontejnerima. ne razumiju samo zatucane budale iz navedenih kategorija. isprani mozgovi kojima više ni bog ne može pomoći.

    avatar

    28.01.2012. (11:59)    -   -   -   -  

  • annabelle

    To da mase sve vise razumiju me ispunjava nadom i ponosom. Nije se lako oteti toj konstantnoj propagandi, tako da, valjda, ima nade...

    avatar

    29.01.2012. (04:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...