Komentari

narodnapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Marti, ovo je authentic DISCO DEMOLITION NIGHT, ovaj post, ne prethodni. svaka čast.

    avatar

    25.01.2012. (20:58)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zanimljivo… istina, to su sve dobro poznate i odavna prožvakane stvari.
    Ono što je puno kontroverznije je pitanje što ako je ta „solarna“ i božanska priča jednostavno nakalemljena na legitimnu povijesnu osobu (Krista) ne bi li ga se tako, ajmo reći, interpretiralo? Da li je možda:
    a) nakalemljena na njega smišljeno da se sabotira njegov izvorni nauk tj. da ga se umjesto izvanrednog čovjeka i legitimnog vodiča na putu do čovjekove samospoznaje prikaže kao ultimativno nadnaravno biće.
    ili
    b) jednostavno ljudima je bilo tako lakše objasniti ga samima sebi i nehotice je izgubljena bit Krista tj. „kristovstva“ kao koncepta analognog npr. buddhinstvu i tako je došlo do deifikacije i mistifikacije.
    Kad se uzme u obzir povijest „crkvenih koncila“ i kad vidimo koliko je toga prerađivano i dorađivano u hodu i kad pogledamo obračun s „gnostičkim“ kršćanima skloniji sam prvoj verziji tj. nekome je bila velika kriza i panika oko toga što je Krist zapravo bio pa su ga pretvorili u misterij nad misterijima.
    A kad još znamo da je izvorni simbol Krista bila riba, a ne križ i kad razumijemo dublje značenje toga simbola ribe koji potječe s Istoka onda je to već malo drugačija priča.
    Ali tema je zanimljiva u svakom slučaju! :-)

    A suvisli odgovor na pitanje zašto Bog ne reagira oko tih gadarija kojima svjedočimo bi bio recimo: Počni(mo) sam(i) čistiti u svome dvorištu pa će se i Bog pridružiti s metlom! :-D

    avatar

    25.01.2012. (23:20)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    da bi spoznao što je dobro moraš znati što je zlo. osim svećenika, na grbači mučenika žive i partijski sekretari svih boja, uključujući i profesionalna piskarala na ovim stranicama. u tom kontekstu tvoje pitanje je papazjanija. zašto? zato jer na glupo pitanje nema pametnog odgovora.

    avatar

    25.01.2012. (23:24)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Moj šef je rođen 25. prosinca..... Nekakva jeza me hvata.....

    avatar

    26.01.2012. (09:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @vajrapani, odlična i vrlo zanimljiva nadogradnja, koja je uvod u još jednu realnu opciju, dakle ne samo mogućnost a) i mogućnost b), već poznavajući hirovitu, ali ujedno i predvidljivu ljudsku narav - kombinacija jedne i druge, dakle opcija ab) smišljena sabotaža koja dugoročno računa na vječnoprisutno ljudsko nerazumijevanje. univerzalni recept za vjersko institucionaliziranje, zar ne...

    avatar

    26.01.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  • Šima

    jebate koji post!!!
    a ja baš tila napisat kako mi je Martin Mistery napet i da je samo trunku zgodniji od Klausa, a ono ...
    jebate sad iman o čemu mislit cili dan.
    ima misec dana da vam pišem pismo, očito ga nin danas neću završit
    uf

    avatar

    26.01.2012. (16:03)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Hej, baš mi danas dobro došla vaša majca za gledati utakmicu ;)

    avatar

    27.01.2012. (20:59)    -   -   -   -  

  • pexa

    religija. kljucna, vise puta krvlju pojacana razlika izmedju ex-yu naroda, a u svojoj sustini samo astroloska pricica u vise varijacija. sta reci...

    avatar

    29.01.2012. (12:33)    -   -   -   -  

  • kunj

    Najgora epizoda SPIG-a ikad. Bezveze. Nisam pročita i neću s obzirom da sam gledao tu epizodu zeitgeista. Čak ste i slike iz filma stavili. Ma užas. To mi nekako nije u stilu SPIG-a i bojkotirat ću ovu epizodu.

    avatar

    29.01.2012. (13:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...