Komentari

severinomajkus.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • deni kamino

    Nekako se opirem,ali,na koncu,da,u pravu si.

    avatar

    24.01.2012. (22:23)    -   -   -   -  

  • Severino

    deni kamino,
    toj podredjenoj Marvi,koja je , u ostalom, odgovorna za sva civilizacijska dostignuca danasnjeg covjecanstva, sto bi se jos moglo zateci na njenom putu da odredjenog dana priprijeci neku njenu dvotrecinu u frontalnom naletu prema onim zagonetnim glasackim kutijama. Da ih, svojim zdravorazumskim htjenjem dezinnfecira, i time jednokratno eliminise tog ukletog klasnog nametnika, koji se milenijima ziri njenom krvi , napaja njenim znojem i oblaci je u taj zeljezni dres skovan po mjeri marve. Da se tim jednostavnim cinom konacno sasjecu uzde klasno ekonomskom tiraninu, odjednom, i za sva buduca vremena.
    I sto bi se tu vise proglasavalo utopijom nasred tehnoloskih dostignuca materijalnog i duhovnog izobilja za svako ljudsko bice, za koje se vodila kolosalna bitka u toku njene duge povjesne oskudice?
    Te, tko bi se jos zatekao na majmunisanju sa podredjivackim moralitetima, onih pohabano vjerskih, ideoloskih, nacionalistickih, etnickih i etecnih mudrolija iz debelo povijesnih katekizama, kojima se tako majstorski uspjevalo odrzavati taj drski socijalni razmak izmedju proizvodjaca svih ljudskih dobara i njegovih konzumnih pijavica.
    I sto bi jos tu, danasnjem covjeku, licilo na utopiju, dok on komunicira sa svijetom jednim obicnim internetskim klikom: „Hi Johny, bongiorno Mario, zdrastvuj Ivanuska….. jeste li pripremili, za dolazece proljece sjemenke za vase cvjetne vrtove. Jesu li sjenice jos uvijek udomljene oko vasih kuca prije no sto odsele ka sjeveru, i prepuste svoje zimske prostore nadolazecim lastama. Ovdje se pojavljuju pojedinacno u toku zadnjeg martovskog tjedna, dok se cjelo jato tu nadje u toku prvog aprilskog tjedna. Jeste li pravovremeno savjetovani veterinarskom strukom pred najezdom februarsko ljubavnih idila vasih macki. Polucujete li od tih divnih stvorenja lekcije o tajanstvenoj pojavi planetarnog zivota. Slusate li, i ucite li, od vase djece. Javite se vasim misaonim okupacijama i konkretnim prijedlozima o nasim susretima, na prociscavanju sumskih korita i dovoza pitke vode za divljac,presahlih nakon duge susne zime. Kako planirate svoj proljetni suzivot. Na okolnim brezulcima moglo bi sazivjeti nase druzenje praznickim piknikom i sportskim aktivnostima na prociscavanju i oplemenjivanju ranjenih sumaraka
    I gdje ce tad nestati sva ta rulja od partijskih polit komesara, popadijske nakaze sa ljudskog dna, snobovsko intelektualni drzavnicki spin, birokratski, policijski i prosvjetni „redari“, zaduzeni u vjecnoj stezi nad podredjenom marvom ?
    Mnogi, nadati se, bit ce to oni isti kojima komuniciramo u stilu gornjeg „Hi“, „Bon giorno“ i „Zdrastvuj.“ Preostale cemo vidjati, posjecivati, ili pak biti dio njih, u drustvenim sanatorijima. Po vlastitom nahodjenju donosit cemo im vedre utjehe za njihov mentalni oporavak. Ne izlecivim cemo donositi hazardne igracke. Najtezim donosit papirnate novcanice, koje smo za tu svrhu izvukli iz ogromne lomacne hrpe, koji jos moze posluziti tim ludjacima kao jedini smirujuci lijek i za utjehu.
    Svi mi, vidimo sebe, pocetkom 21. stoljeca, vjerojatno samo tamo gdje zelimo biti, a ne gdje se stvarno zaticemo, sto i biva osnovnim uzrokom pripadamo li podcinjenoj marvi ili njenim nadcinjenim ludjacima.

    avatar

    26.01.2012. (14:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...