Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • :))

    jedno pitanje...dali se znaju neki termini za drzavno prvenstvo...barem neki otprilike termini..hoce li to bit na pocetku 5 mjeseca, na seredini ili kraju..?..molim vas da se pobrinete na to da nebude na kraju mjeseca, zbog odlazaka 7 i 8 razreda na maturalac u osnovnoj skoli...uglavnom svi idu u oš pred kraj 5 mjeseca, pa tako i ja...pa da nam se ne poklope drzavno prvenstvo i maturalac...hvala!

    avatar

    09.01.2012. (12:17)    -   -   -   -  

  • ??

    Osijek na tv-u, zar se nisu one raspale ??

    avatar

    09.01.2012. (12:28)    -   -   -   -  

  • HMS

    :))
    Sto znaci okvirni termini? Ovo sto si ti napisala je okvirno jer sredina i pocetak svibnja je samo 15 dana. Drzavno prvenstvo je uvijek izmedju pocetka i sredine svibnja. No, to ovisio o organizatoru i znat ce se nakon Skupštine.

    Nije istina da vecina 7. i 8. razreda ide na maturalac krajem svibnja. Tako je mozda u tvom kraju, ali ne i u cijeloj Hrvatskoj. Koji god termin odabrali imat cemo problema sa krizmama, pricestima, maturalcima, pripremama za mature... koji su uvijek negdje. No sto se tice kraja svibnja mozes biti spokojna da se to sigrno nece desiti jer su tada Drzavne mature koje su za sve srednje skole u Hrvatskoj od 24.5.

    ??
    Boze me sacuvaj, odakle vam tako nesto? Naravno da nisu!

    avatar

    09.01.2012. (12:33)    -   -   -   -  

  • JOVANA

    Dobro je, nema one slike ahahahha :p

    avatar

    09.01.2012. (12:56)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ima, ima... sam sam si ostavio nesto cime te mogu ucjenjivat! :-)

    avatar

    09.01.2012. (13:01)    -   -   -   -  

  • JOVANA

    haahahahahaaa ma neeeeeeee aaaaaahahahahah a daaaj :))))

    avatar

    09.01.2012. (18:09)    -   -   -   -  

  • JOVANA

    sto se tice ispita: ovo u nedjelju cim zavrsimo sa recimo osnovama plesa, picimo sa tehniciranjem stapom tako da kako koja zavrsi ide na drugi ili imamo tajming po sat vremena za sve tako da idemo sve zajedno? neznam ak si me skuzio :P mislim da je ipak ovo drugo jel tako :)

    avatar

    09.01.2012. (18:25)    -   -   -   -  

  • HMS

    da, da... takav sam ti ja :-)))

    Osam ce cekati na sportske plesove, osam na tehniciranje, osam na usmjeni za sudacko pravo. Kad ste gotovi prelazite u iduci red. Sto znaci da cete u tih 4 sata obaviti sva tri ispita i malo cekati na svaki!

    avatar

    09.01.2012. (21:29)    -   -   -   -  

  • JOVANA

    ahaaaa, ockej...
    nis drzim svima fige da sve prodemo, posebno meni drzim heheheh...jer ja cim uzmem skripte u ruku kcekica bi pisala po njima...morat cu otici u knjiznicu kao pravi student...lol :)) vidimo seee

    avatar

    10.01.2012. (10:53)    -   -   -   -  

  • HMS

    Sto je to tebi trebalo pod stare dane? :-))

    avatar

    10.01.2012. (15:40)    -   -   -   -  

  • mk USKOPLJANKE

    eeee jazz dance....uuuuhhhh...koje upale mišića su se imale nakon prvog predavanja...pa i drugog, jer se nisam imala vremena odmoriti... uh...mrzila sam jazz dance, ali se isplatilo radi bojana...hehehheheheh... jooooj....vidim...svi imaju iste probleme...ma budete vi to sve prošli....prefora je biti na tim ispitima...hahahhaha...kad se samo sjetim...vježbanja plesa do 4 ujutro :)))) i da...vidiš, alene, da nije zgodno mamama doći na trenersku...zato mene nije bilo u naprednoj :)))

    avatar

    10.01.2012. (16:09)    -   -   -   -  

  • JOVANA

    stare dane?? hahahhaha a cuj bolje prije neg kasnije :) jazz dance je bio najbolji i uopce nije bilo upala kod nas :)

    avatar

    10.01.2012. (22:09)    -   -   -   -  

  • HMS

    uskopljanke:
    Ma daj ne lupaj. Ove godine dvije mame su bile na Trenerskoj!

    Jovana:
    Ma to su neki u prosloj generaciji malo zahrdjali... :-)

    avatar

    10.01.2012. (23:51)    -   -   -   -  

  • muzika

    oprostite na smetnji, ali da li bi mogla tu ukratko dobiti sažetak kakva muzika treba biti, zapravo kakva ne smije biti i šta ne smije sadržavati? iskreno,uvjek smo se bojali biranja glazbe jer smo mislili da ne valja i koješta drugo,uzmemo neku drugu pjesmu(tako reć dosadniju), a onda čujemo kod drugih timova da na tu plešu...nismo to očito dobro shvatili pa bi vas zamolila samo još jednom ako bi mogla dobiti sažetak.hvala

    avatar

    11.01.2012. (02:26)    -   -   -   -  

  • HMS

    Sve piše u Natjecateljskom pravilniku

    Članak 32.
    Mažoret-sastavi svoj paradni defile i statičnu koreografiju izvode samo i isključivo na glazbu propisanu u ovom članku. Izvođenje programa na neku drugu vrstu glazbe sankcionirati će se.
    Glazba mora biti koračnica ili neka druga melodija 2/4 (dvočetvrtinske) ili 4/4 (četveročetvrtinske) mjere tzv. klasičnog oblika. Dozvoljena je i upotreba 6/8 (šestosminske) mjere ako je uporabljena za klasičan oblik koračnice.
    Glazba mora biti orkestrirana (aranžirana) isključivo za puhači orkestar, limenu glazbu, marching band, brass band, percussion band (orkestar udaraljki), simfonijski ili filharmonijski orkestar, plesni orkestar, big band, dixie-band ili jazz-band.
    Pri izvođenju glazbe zabranjena je upotreba kompjutera u svrhu muziciranja ili izvođenja bilo kojih dionica, te samostalnog kompjuterskog montiranja (osnovna upotreba kompjutera u studijskoj montaži nije zabranjena), električnih ritam naprava, sintesajzera i električnih orgulja, te solo električnih gitara ili gitara koje imaju bitnu ulogu u izvođenju glazbe, pri čemu upotreba bas-gitare kao pratećeg instrumenta (bez solo dionica) nije zabranjena.
    Najstrože je zabranjena slijedeća vrsta glazbe: pop, disco-folk, rock, reggae, new age, soul, funky, disco, punk, havy-metal, rap, techno, hip-hop, rave, house, underground i slični stilovi. Ako neki stil nije taksativno naveden, a ne može se definirati prema stavku 2. ovog članka također je zabranjen. Svi ovi oblici dozvoljeni su samo ako su preorkestrirani na način i za orkestre opisane u stavku 2. ovog članka.
    U glazbenoj podlozi pjevanje nije zabranjeno, no pjevani dio mora biti inferioran i služiti isključivo instrumentalnoj glazbi. Pjevani dio mora biti kraći od 50% dužine glazbenog broja defilea ili koreografije. Ukoliko pjevani dio prelazi 50% dužine glazbenog broja glazba će se sankcionirati kao nepropisna.
    Pravila stavka 1, 3, 4, 5. i 6. ovog članka ne odnose se na neformacijske programe. Pravila stavka 2. (obveze 2/4, 4/4 ili 6/8 mjere) odnose se i na neformacijske programe.

    Članak 33.
    Tempo glazbene podloge nije ograničen i stvar je odabira svakog sastava.
    Ukoliko se koračnica prekida ne smije se prekidati ritmička ujednačenost.
    Svi plesni izražaji mogu se izvoditi na živu glazbu. U slučaju plesanja na živu glazbu sastavi mogu dovesti svoje orkestre. U koreografiranom programu zabranjeno je kretanje orkestra izvan mjesta označenog za isti.

    Članak 31
    Kažnjava se neprimjeren plesni korak, promjena formacija ili tehniciranje sa štapom. Neprimjerenost se može manifestirati u neprimjerenoj uniformi ili dijelu uniforme (kažnjava se u općem dojmu), neprimjerenosti koreografije tradicionalnim vrijednostima mažoret-plesa i neprimjerenost dobnom uzrastu (kažnjava se u umjetničkom dojmu), te neprimjerenost glazbe mažoret-plesu (kažnjava se u općem dojmu).

    avatar

    11.01.2012. (08:47)    -   -   -   -  

  • Pitanjce

    Natjecanje je uvijek u petom mejsecu, ali ako se već zna za postojeće probleme, uvijek se nekom timu nšto poklopi s nečim, zbog čega se onda ne promjeni termin natjecanja npr. zadnji vikend u 4 mj. Samo sam znatiželjna ;)

    avatar

    11.01.2012. (20:43)    -   -   -   -  

  • mk USKOPLJANKE

    ma znam alene...znam....mame rules...samo ja to onako...nalazim sebi opravdanje....hehehehhe....ma dolazim ja na naprednu čim prije :D

    avatar

    11.01.2012. (20:44)    -   -   -   -  

  • HMS

    Pitanjce:
    A koja je razlika izmedju posljednjeg tjedna u travnju i prva dva tjedna u svibnju. Od sredine travnja do kraja svibnja su pricesti i krizme. Dakle ako stavimo krajm travnja imamo iste probleme.

    No, uz to u travnju je veci rizik loseg vremena, hladnoce i kiše!

    Uskopljenke:
    Ne vjerujem ti. :-(

    avatar

    11.01.2012. (22:47)    -   -   -   -  

  • mk USKOPLJANKE

    hahahhaha nemoj, ali ja sam tu da te uvjerim u suprotno :))))

    avatar

    11.01.2012. (23:24)    -   -   -   -  

  • HMS

    Zivi bili pa vidjeli!

    avatar

    12.01.2012. (09:24)    -   -   -   -  

  • :*))

    ..bila sam za Božić kod prijateljice u Rijeci..i naletila sam na riječke mažoretkinje,imale su nastup na Korzu,imaju fora koreog,bas su mi se svidjele,zanima me tko im radi koreografije ako znate?

    avatar

    16.01.2012. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...