Od lisnatog tijesta napravi tuljke za shaum-rolne, istući pola tih bjelanjaka + 25 dkg sitnog šećera+ 1 vanilin šećer, lupati na pari. Ohlađeno špricom puniti rolnice. Rolnice se prije ispeku.
Drugi dio bjelanjaka tući u snijeg, dodati 25-30 dkg sitnog šećera+ lagano umiješati 15-20 dkg mljevenih oraha + 1 žlica čokolade u prahu + 1/2 praška za pecivo (arome po ukusu). Jedan list lisnatog posložiti u lim, staviti smjesu i rasporediti po tijestu, nabaciti drugi list, blago utisnuti krajeve (ostaviti komodnije jer se lisnato uvlači), nabockati viljuškom (protiv pucanja), peći na (ovisno o pećnici, samo je poželjno da bude zagrijana. Pečeno posuti sitnim cukrićem, rezati i zovi u goste. Sladite se:)))) Ako ima nejasnoća izvolite se obratiti za pomoć na momu blogu, pozdrav!
26.12.2011. (23:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
I stvori paprenjake ,.........
na sliku i priliku svoju!! :-)))
26.12.2011. (21:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tita
baš si se lijepo poigral ;)
26.12.2011. (22:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Od lisnatog tijesta napravi tuljke za shaum-rolne,
istući pola tih bjelanjaka + 25 dkg sitnog šećera+
1 vanilin šećer, lupati na pari. Ohlađeno špricom
puniti rolnice. Rolnice se prije ispeku.
Drugi dio bjelanjaka tući u snijeg, dodati 25-30 dkg
sitnog šećera+ lagano umiješati 15-20 dkg mljevenih
oraha + 1 žlica čokolade u prahu + 1/2 praška za
pecivo (arome po ukusu).
Jedan list lisnatog posložiti u lim, staviti smjesu i
rasporediti po tijestu, nabaciti drugi list, blago
utisnuti krajeve (ostaviti komodnije jer se lisnato
uvlači), nabockati viljuškom (protiv pucanja), peći
na (ovisno o pećnici, samo je poželjno da bude
zagrijana. Pečeno posuti sitnim cukrićem, rezati
i zovi u goste. Sladite se:)))) Ako ima nejasnoća
izvolite se obratiti za pomoć na momu blogu, pozdrav!
26.12.2011. (23:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea-Pisma
ili puslice s bademima ili orasima, a s ovim si se igral
27.12.2011. (06:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
samo ti slušaj malo nju ;)
27.12.2011. (13:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joanna has left Stepford
ja nemam ovakve kulne kalupe pa sam ih u one boriće, zvjezdice i to:D
27.12.2011. (14:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Ovaj drugi z leva (pečeni) ili prvi z desna (sirovi) mislim odozgora zgleda kak Štef Deverić prije nek bu puknul na gol...
27.12.2011. (14:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
amaterka
Vidim da si isprobao kalup koji ti je Mare poslala, lijepo izgledaju i još ljepše si ih ukrasio :)
27.12.2011. (17:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
@malo.................: hvala na receptu
27.12.2011. (17:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pametni zub
ah, dakle, ti si stvorio čovjeka
Forscratch = ....
28.12.2011. (14:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...