Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • sven adam ewin

    "Što nije u redu s ovom pjesmom?"
    To - što to nije Rorschachova mrlja, nego vrlo osobna, tvoja i jedino je ti tako možeš tumačiti, kako je tumačiš. Ona je mrlja na tvom stolu. Samo je ti promatraš i možeš tumačiš tako kako si naveo u stihovima. Ona teško da može biti "opće mjesto", a zašto bi i bila? Ona za mene ima snagu dnevničkog zapisa Krleže iz 1942.
    Pjesma isuviše introvertna, neprobojna, iz jednostavnog razloga što nemam dovoljno informacija o razlozima ta dva tvoja tumačenja jedne te iste mrlje. Mogu samo naslutiti iz posljednjeg stiha, očito namjerno dignutog na nivo Kranjčevićeve patetike, koja, po tko zna koji put kod tebe govori o razlazu projektiranog i izvedenog, ali, čini mi se ne tvojom krivnjom, nego krivnjom krivo odabranog društvenog sistema od strane
    većine. Bijela vrana među intelektualcima.
    "Što nije u redu s mojim utiskom?"

    avatar

    26.12.2011. (17:11)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Sven, protumačio si mali dio povoda, a razlozi su lacanovski. Život ka kretanje od bešavnog Realnog do svijeta realnosti koji je sazdan od simbola. Rorschachova mrlja je poticaj za iskazivanje relativnosti svega što postoji. Eto, to je bila namjera, a koliko sam ja zanatski i poetski uspio uvjeriti čitatelja u sve to- to je druga stvar.
    Ali, ako se čita još jednom...

    avatar

    27.12.2011. (10:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...