Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • catwoman

    1. Hvala velika onome tko je upisao ovaj post na blog. :- )

    2. Prenosim @ Dravin komentar s prethodnog posta, a koji se odnosi na ovdje objavljen napis :

    citiram...

    Drava :

    Iznad piše:

    "Bit će zatražena ravnopravna medijska zastupljenost vjerodostojnih predstavnika pro i kontra opcije ulaska Hrvatske u Eu, te ravnomjerno financiranje obiju strana."

    Slušao sam emisiju s predsjednikom uz kavu (možda si ju možete i skinuti s hrta) i na prijedlog ili opasku novinara da postoji inicijativa udruga da bi trebalo kampanju financirati 50/50 za za i protiv opciju. Čovjek je doslovno odgovorio, - ma što je vama?! Gdje ste vidjeli da će država raditi protiv svojih interesa. Interes RH je da uđe u EU i nema govora da se novac za kampanju jednako rasporedi ili da će ih jednako prezentirati državna televizija.

    Na opasku novinara, a opet po inicijativi GONGa, da je zakon o referendumu loš i neustavan, čovjek odreagira: Da, a po čemu to?!
    (a po čemu to!!!!, sjećamo se svi ovdje Borisovog pisma s njegovim i Jupijevim primjedbama na zakon koji je poslan predsjedniku i onda se on pravi finjaka i nevino nema pojma! o.d.)
    I onda kad mu je novinar počeo nabrajati nedostatke, e!, onda ga je brzo prekinuo da ne čujemo mi bokci sve te nepravilnosti, i počeo drobiti da se ne može u tako kratkom roku ići na popravak zakona (boga ti, a na odgodu referenduma? o.d.), da je potrebno sad imati dozu praktičnosti (što iščitavam ovako: kada su državni interesi u pitanju, može se kršiti i zakon, ali kada mi praktično nešto odradimo u „fušu“ za susjeda, boga mu, mi se ogriješismo o Zakon. o.d.)

    Ali ne brinite…SVE JE ONAKO KAKO JESTE… :-D

    ( Drava )

    završen citat

    avatar

    23.12.2011. (22:41)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Mene jako veseli što je konačno uspostavljena jaka i ujedinjena NE u EU fronta, sada joj se treba praktično priključiti i pomoći oko jednostavnih stvari, tipa raspačavanja letaka, obilježavanja svog teritorija NE u EU plakatima, objašnjavanje neupućenima na način koji je njima najrazumljiviji, i ubacivanja u nadzorne komisije za provedbu referenduma i provjeru njegove regularnosti.

    Prikupila sam neke naše misli u vezi jednostavne i efikasne komunikacije sa još uvijek zbunjenim dijelom populacije, pa se javim s tim kasnije, a molim i vas ako se sjetite čega u vezi te problematike da napišete ovdje.

    @ Drava, kao što već rekoh u komentaru na prethodni post, ovo tvoje izvješće o kavi s Predsjednikom je predivan adut u prilog raskrinkavanja prevarantskog protežiranja EUfilije na čelu s hdz+sdp domaćim izdajnicima - EUtanazerima.

    avatar

    23.12.2011. (22:50)    -   -   -   -  

  • toluen

    Prema riječima ekonomiste Jakovljevića:

    "Prema zadnjim zbirnim podacima, Hrvatska ne samo što je pred vratima Europske unije, nego je i pod hipotekom europskih kreditora i investitora, budući da joj je vanjski dug veći gotovo za 50 posto od preostale državne imovine, koja može u privatizaciju!" (u to ne ulaze preostala prirodna bogatstva).

    Drugim riječima ne samo da smo opljačkani do temelja nego se nalazimo u naizgled bezizlaznoj situaciji u kojoj nam svjetski bankari doslovno prijete ovrhom svega uz vjerojatnost da će si taj posao još olakšati činjenicom da će vjerojatno rušiti već sada loš kreditni rejting u zonu unutar koje kreditna kamata postaje neotplativo visoka opravdana "lošim stanjem" kojeg su zapravo sami kreirali farbajući naivce koji im vjeruju i padaju u tu zamku.

    Ovo kažem da razumijete zašto naša sadašnja vlast ne može realno reći ništa protiv ulaska u EU jer bi samo spomen mogućnosti da se sa te razine pošalje takva poruka u svijet izazvala reakciju u kojoj bi stanje u kojem jesmo sasvim sigurno bilo još teže nego što sada jest.

    Dakle vlast legalno igra jedini potez koji smije iako nisu svi u vlasti za ulazak i realno su svjesni da nam puno stvari nikako ne ide u prilog po tom pitanju. No ono što planiraju je bitno drugačije od onoga što je radila prethodna vlast, a to je da doista imaju namjeru postupno vratiti RH mogućnost da s vremenom poboljša to stanje.

    No što se možda krije iza pozadine ove priče sa našim ulaskom/neulaskom u EU. Stvar je jednostavna i već odavno prepričana.

    Moćni bankarski sustav vas koristeći vašu potrebu da živite dobro, ali iznad realno raspoloživih mogućnosti suptilno navodi da se zadužujete sve dok se više nikako ne možete izvući iz škripca. Isto vrijedi i za pojedinca i za državu i činjenice govore toj tezi u prilog.

    Sam bankarski sustav vas ne može natjerati da se tako ponašate, ako ste toga svjesni. Ali ako niste i uvalite se u kreditna govna pa se tek tada odlučite pravit "blesavi" i prestanete plaćati dospjela potraživanja - dolazi ovrha kako pojedincu tako i državi. Stotine tisuća ljudi su to već sada osjetili u RH na svojoj koži i vjerujte više to ne bi ponavljali. Ali kasno se jebenom kajati. A RH je trenutno baš u toj poziciji.

    U slučaju RH to znači da će sadašnja vlada ili bilo koja na njenom mjestu imati vrlo malo prostora za manevar jer ne može računati s tom opcijom da se pravi "blesava" - kao što je to radila prethodna vlast - s obzirom da bi nakon toga posve sigurno imali stanje slično onom u S.Koreji s tim da ta država ipak ima vlastitu proizvodnju temeljnih potrepština i nije tako temeljito devastirana kao RH trenutno. Onda si možete zamisliti kakva je stvarna situacija u kojoj se nalazimo i o čemu nitko ne želi javno govoriti.

    Stoga se može razumjeti zašto sadašnja vlast o tome šuti i pokušava napraviti sve da se kreditni rejting dalje ne ruši dok se nekako ne uspostavi drugačiji odnos nego što je to bilo do sada u ovih 20 godina nezapamćene pljačke i devastacije.

    Nisam ničiji advokat i ne vjerujem da će sadašnja vlast u tome stvano i uspjeti, ali u odnosu na ono što je do sada bilo ova ekipa ipak je nešto malo drugačija. No nemojte se iznenaditi ako to ne bude išlo kako si netko zamišlja.

    Naravno postoje i oni koji tvrde da to mogu riješiti puno lakše i jednostavnije (primjedice Jurčić, Pernar ili Hromin Sturm), ali oni to ne mogu i dokazati jer nisu u takvoj poziciji.

    Stoga vas upozoravam na jedan jako bitan detalj koji je vrlo moguć poznavajući lukavost svjetskih manipulatora.

    Sva ova buka oko našeg ulaska i neulaska u EU može biti i plaćeno skretanje pozornosti sa činjenice da bankari mogu stajati iza jedne i iza druge opcije sve dok nitko ne vidi da su njihove ruke vrlo duboko zavučene u naše džepove koji god izbor mi odabrali stoga je priča oko EU jedna dobro orkestrirana farsa u kojoj mačke poslušno prate svjetlosnu točku na zidu, a ne ruku koja upravlja izvorom svjetla da ih zavara dok im iza leđe radi to što radi.

    Svjestan te činjenice osobno me više uopće ne zanima hočemo li ili nećemo ući u biio što nego hoćemo li ili nećemo maknuti sa vrata omču koju nam bankari i dalje sve čvršće stežu, a da se o tome gotovo uopće ne govori.

    A one koje to ne zanima neka i dalje uživaju u Zabinih "90 sekundi" svakodnevno 5X na javnoj televiziji ili PBZ-ovih na Nova TV.

    Svima svako dobro, vjerujte itekako će nam trebati.

    avatar

    24.12.2011. (11:03)    -   -   -   -  

  • neko daleko

    Nikada mi ipak unatoč ovome što pišete ne može biti jasno zašto narod može reći ne a vlada to ne može .Žao mi je ali nikako ne mogu reći da mi je svejedno. LP.

    avatar

    24.12.2011. (12:11)    -   -   -   -  

  • toluen

    @neko daleko

    Naravno da nije svejedno, radi se o našim životima i životima naše djece. Ali što realno možeš napraviti u poziciji u kojoj jesi? Nastaviti lagati ili konačno reći istinu? Dilema je malo žešća nego što bi mi željeli priznati.

    Da vidimo opcije.

    Zamisli situaciju da su jednom negdje nekoga ubio (ubila) i da si svjestan činjenice da ćeš za to kad tad odgovarati - ako se ta istina ikada sazna. No to ti ne odgovara jer ti se ruši koncept života kakvog si zamišljaš i sve ćeš učiniti da se to ne dogodi - osim priznati istinu svjestan posljedica toga. Tko jednom ugazi u laž teško iz nje svojom voljom izlazi.

    A kako svi žele živjeti dobro i to odmah - ne pitajući za cijenu vlastitih postupaka dok to konačno ne dođe na naplatu ispada da je to zapravo normalno stanje u kojem svi živimo.

    Stoga ne čudi da je u prirodi čovjeka da negira isitnu i poduzima sve što može da ne dođe u stanje u kojem na želi biti (zatvor ili što god) i logično je da će se onda služiti svim metodama da to stanje održi iako je to totalna laž i toga je savršeno svjestan.

    Pogledaj stanje svih država na ovom svijetu i vidjeti ćeš da iza svih stoji ista laž u koju se sve više i više tone što pokazuje planetarni kaos u kojem živimo. Ne postoji niti jedna jedina koja nema ovaj uteg oko vrata na neki način baš kao što to može imati i bilo koji pojedinac. I sve se poduzima osim da se kaže - istina.

    Dakle istu stvar rade sve vlade ovog svijeta jer prva koja prizna istinu će dovesti prvo do propasti same sebe, zatim i države, a što će poslje toga biti o tome nitko ne želi ni razmišljati.

    Stoga Da li je EU trula? Ma nije - Bože sačuvaj. RH? nikako to je pojam čistoće i čestitosti. A o ostalima bolje ni ne razmišljati - boli glava.

    Kaže jedna mudra mudra poslovica "Istina će te osloboditi" Naravno ali prije toga ideš u zatvor jer tako kaže zakon bez obzira što priznaješ krivicu. Samo je tada kazna nešto blaža.

    Drugim riječima - što god učinili katarzu treba proći i platiti cijenu vlastite naivnosti i vjerovanja da se u laži može dobro živjeti. Neko vrijeme da - dok traje tulum, ali poslje....

    No tek nakon tog čišćenja, ako smo naučili svoju gorku lekciju - to može stvarno postati i istina. Tako funkcionira zakon prirode i jednako vrijedi za sve bez iznimke. Nitko na ovom svijetu toga nije pošteđen.

    A sada pogledajmo realno gdje smo mi zapravo u cijeloj toj priči i recite zar zaista očekujete da će vam ova vlada reći stvarnu istinu o tome što se i zašto događa. Nemaju muda to napraviti, niti će to u dogledno vrijeme itko imati. na toj poziciji. Stoga laž će i dalje ostati sredstvo preživljavanja sve dok se taj balon iluzije stvarno ne raspadne do kraja.

    Živjeli.

    avatar

    24.12.2011. (13:11)    -   -   -   -  

  • Spin

    Naivno bi po mom mišljenju bilo vjerovati da potoji odgovornost bilo kojega pojedinca na ovu situaciju u kojoj se nalazimo.

    stvari su jednostavno tako posložene

    sve je to nekakva igra nekakvih zakonitosti i vjerovatnosti koja se odvija po nekom zadanom planu (bar ja to tako vidim)

    najvjerojatnije bi nam sa stajališta EGA bilo isto i da smo u nekom samodostatnom društvu (koje smo čak i ne tako davno i imali na ovim prostorima, bar naši bake i djedovi, čuvali su ovce, imali svoje vino maslinovo ulje i bilo im je teško)

    promatrajući te zakonitosti sa neke malo šire i udaljenije perspektive, mogu samo zaključiti, da će ljudi sve više i više patiti

    al opet kako tko i kako gdje

    uglavnom nisam ja osobno postavljao pozornicu pa da time previše razbijam glavu
    meni je u posljednih nekoliko godina svaki dan podjednako grozan, bez nekog posebnog objašnjenja, toliko grozan da je ta grozota postala i smiješna i dosadna.

    nekome mora biti grozno da bi netko bio sretan i to su neke od zakonitosti na kojima sve ovo počiva.

    kad ne bi bilo tako onda ovo više nebi bio svijet kakvoga poznajemo.

    dobra stvar u cijeloj toj priči je da smo ipak relativno kratko u ovoj dolini suza.

    avatar

    24.12.2011. (13:45)    -   -   -   -  

  • Spin

    Inače sve bolje mogu razumjeti ljude koji se hvataju za nekakve slamke spasa svojih vjerovanja i uvjerenja bila to vjera u Krista ili borba protiv NWO-a, al nejde to tako

    nema u svemiru nikoga tko mari za našim mentalnim akrobacijama, one su poput mjehura od sapunice, rasprše se za čas i kao da nikada nisu postajale, a prostor u kojem sve to nastaje je vjerojatno jedina konstanta.

    svjestan sam da sad malo pametujem, al šta ću tako mi je došlo,
    pozdrav svima i dobro se zabavite za ove blagdane.

    avatar

    24.12.2011. (13:56)    -   -   -   -  

  • neko daleko

    @ toluen . HVALA , cijenim vaše mišljenje.

    avatar

    24.12.2011. (14:13)    -   -   -   -  

  • toluen

    @neko daleko

    (Ne treba vi - ti je sasvim OK ;-) Hvala na vrlo iskrenoj primjedbi koja je omogućila da se i o tome progovori.

    I svako dobro :-).

    @Spin :-)

    Nije pametovanje kada se trudimo iskreno shvatiti ono što zapravo nitko nije još dobro objasnio jer je prekompleksno i zapetljano.

    @Svi

    Reći NE samo je sitna karika u lancu. Kada to već ne može vlada (iz razumljivih razloga) - možemo mi. Ali budimo svjesni i svega ostaloga u toj priči i dočekajmo to spremni na sva moguća iznenađenja. Nijedna nevolja nije strašna, ako se s njim znate nositi i na to ste pripremljeni.

    Bitan detalj je - postoji namjera vrlo iskrena i istinska da se to stanje razriješi na samo u ovoj državi nego na čitavoj planeti u stvarno dobrom smjeru.

    Nova svijest koja iz svega ovoga proizlazi zapravo nam može pomoći da stvarno shvatimo u čemu griješimo, zašto to činimo i kako da konačno pronađemo izlaz u stvarno bolje i sretnije sutra. I to je zaista vrlo vrlo pozitivna stvar.

    Stoga nema mjesta ni pesimizmu ni negativnim osjećajima jer mi svi zajedno možemo neizmjerno više nego je toga itko od nas stvarno svjestan.

    :-)

    avatar

    24.12.2011. (14:35)    -   -   -   -  

  • neko daleko

    Svako dobro svima i željela bih da se obistini ova zdanja rečenica.

    avatar

    24.12.2011. (16:09)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Toluen ... hvala ti na citatu gosp. Jakovljevića i svojem pojašnjenju.

    Naravno, ukoliko ne mislimo mijenjati svoj pristup životu ( nepromišljen, ovisnički materijalizam ) da nam se isto piše u i van EU.

    No, ukoliko želimo / odlučimo živjeti inteligentnije ( kratkoročno gledano - skromnije, dugoročno gledano - izvjesnije i sigurnije ) / skladnije s prirodom, onda nam je daleko povoljnija opcija NE u EU, jer u tom slučaju ostaje nam ( čak i nakon eventualne ovrhe nad dijelom prirodnih bogatstava ) dovoljno ostalih prirodnih resursa ( obzirom na neveliku gustoću naseljenosti, a dovoljno velike površine plodnog tla, izvora vode i bogatsva mora, barem kao turističke atrakcije ) za zdravo i skromno preživjeti, ukoliko se pametno i solidarno organiziramo.
    Upadnemo li pod EU zakone i vlast, SVI spomenuti resursi za preživljavanje tijekom vremena ( deset do petnaest godina ) pripast će krupnom privatnom ( uglavnom stranom, no to je u biti svejedno, ukoliko je kapital krupan ) sektoru, a onda nam doslovna robija ne gine.

    Skraćeno rečeno : uz svijeću i motiku NE u EU, a ukoliko DA u EU - onda si komotno pripremimo opremu za obradu kontejnera, ako i tamo ne stave zabranu pristupa.

    avatar

    24.12.2011. (22:56)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Evo link na HR radio na zahtjev na emisiju s Predsjednikom uz kavu
    gdje Josipović zaista govori kako država neće jednako podijeliti novac za pro i kontra EU medijsko predstavljanje:

    [a href=http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=58635&view=y target=_blank]http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=58635&view=y[/a]

    Pitan je novinara i odgovor Josipovića nalazi se negdje malo prie sredine razgovora, ali isto tako interesantno je poslušati i kasniji komentar i pitanje gledateljice koja mu se je obratila i dobrano ga posramila.

    avatar

    25.12.2011. (20:10)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Hvala @ Jupi, sada imamo crno na bijelom Predsjednika RH Josipovića s prstom u pekmezu, kako Toluen voli reći. ;-)

    avatar

    27.12.2011. (02:54)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Hehe, evo Joso i ekipa su isli i poklonit se u crkvu.
    Elita za primjer.
    Kako Bozanic izvali da moramo biti skromni, i da se ne bojimo, jer se 'samo cini da mocnici vladaju svijetom, ali u stvari vlada Bog', tako je i Papa lijepo savjetovao iz svog stoljecima gradjenog bogatstva na otimacini - da moramo biti skromni.

    Ruka ruku mije, mislim da ce se doticni jos vise uzbuditi od HDZa, kad kola nastave nizbrdo jos brze.

    avatar

    27.12.2011. (11:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Gordian
    "Ruka ruku mije, kad obraza više nije!"

    @Jupi
    Odmah nakon teksta našao sam na HR spomenuti razgovor uz kavu. Naravno imam ga snimljenog na diktafonu za 'svaki slučaj' i odmah sam ga odslušao makar je već bilo dva sata u jutro. Za mene nije toliko zanimljivo što je rekao Predsjednik jer je to i bilo za očekivati obzirom da je pobornik ulaska u EU.

    Značajnije mi je da sam u tom kratkom dijalogu po prvi puta čuo da I.J. reagira nervozno. Toliko nervozno da se rečeno i ne razumije bez opetovanog slušanja i da je sugovornik odmah prekinuo razgovor na tu temu.

    U cijeloj jednosatnoj emisiji i meni je najbolja bila reakcija prve slušateljice. Ostali su naravno gudili svoje probleme, Pelješki most, istjerivanje stanara iz stana čiji vlasnik ima stan ali bi htio još jedan i ine 'osobne' probleme. I tu se vidi koliko je prosječnom slušatelju bitno i važno hoćemo li mi ući ili ne u EU jer se ni jedan nije osvrnuo na izjavu I.J. Ili pak je urednik pustio u eter samo one koji su postavljali opće poznata pitanja.

    Sjaši Murta da uzjaše Kurta.

    avatar

    27.12.2011. (14:16)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Semper, koja je to bila reakcija prve slušateljice ? ako možeš napisati, ne stignem preslušati razgovor ( a više i nemam želudac za takve stvari, nažalost, političke teme mogu bez negativnih nuspojava apsorbirati jedino od drugih ljudi, koji se time izravno ne bave ).

    Raduje me činjenica što je I.J. bio nervozan, to je dobar, dobar znak. :-))

    A što se tiče pitanja slušatelja, tu ti garantiram da je bilo teške cenzure, sjećam se da je takva cenzura provođena još u Latinici ( dok su još puštali pitanja gledatelja ili komentare ), naime, na temu nekih bolesti, hepatitisa C, nazvala sam i samo ukratko obavijestila ljude da je suprugu najviše pomogao silimarin ( tada se to još nije reklamiralo na tv ), i taj podatak nisu pustili, nego gledatelja koji recitira dugometražnu reklamu o nekom super liječniku ( jasno, navedeno ime i prezime dotičnog ), bez da je rekao kako mu je ovaj konkretno pomogao. I ostale izjave gledatelja, što su ih pustili u eter, bile su sve beskorisnije od moje. Bez lažne skromnosti, to je bila činjenica tada.

    Zato ne vjerujem niti anketama, niti službenim statistikama.

    Sinoć je u tv - seriji kralj Salomon prerušen išao po gostionicama prisluškivati što narod misli o njegovoj vladavini, to bi bio najbolji orijentir i nama. Naravno, ne mislim doslovno na birtije, ali - blogove, frizeraje, liječničke čekaonice (e, tu bi se može dobiti fenomenalnih podataka ), pa zašto ne i kafiće /gostionice ? Bože sačuvaj službenih informacija svake vrste, koje nisu izravno provjerljive.

    Samo da velim kako Krešimir Mišak na svom blogu više puta ponavlja kako ne poznaje NITI JEDNU OSOBU koja veli da će glasati za ulazak RH u EU !!!

    avatar

    27.12.2011. (23:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...