Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • morska sol

    I jezična higijena podložna je bolestima.
    Zato ima onih koji govore jezikom bez života, i žive život sterilizirajući govor jezikom koji služi kao sredstvo za čišćenje života. I jezika.

    avatar

    21.12.2011. (21:38)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Vrtolet, prijam...

    avatar

    21.12.2011. (21:39)    -   -   -   -  

  • Wall

    "Osijek nikad neće biti Ocek; Bijeli Manastir=Beli Manastir" i još glupih i glupljih... u jeku rata sam još razumio što je Pisac želio reći, ako već ne napisati, ali to/te su finte koje još furaju...jedina ratna ortografija je bila/ostala sudbinski i gorko istinita= Vukowar, grad uz Vuku koji bijaše/njem.war/...

    avatar

    22.12.2011. (14:21)    -   -   -   -  

  • sven adam ewin

    Da ima jezičnog bolesnog nereda - ima. Da je čistača uvijek bilo - bilo je.
    Da je čišćenje gotovo u pravilu bilo u službi: ideologije, rasne, vjerske, nacionalne i toga je uvijek bilo i bit će. Ne bih rekao da je to danas dominantni trend, više je rubni, pomalo karikaturalni. Uostalom o nama koji se služimo jezikom kao sredstvom rada - u mnogome ovisi kako će živi jezik odoljeti nakaradnostima, ako je točno da živimo u demokratskom društvu.
    Pritom ne treba zanemariti iskrene napore dobronamjernih znanstvenika na polju jezikoslovlja da oplemene duh jezika hrvatskoga i u stručnom smislu.

    avatar

    22.12.2011. (21:19)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Sven, nisam imao namjeru napisati znanstveni članak o jezikoslovlju. Pisao sam o mentalitetu ljudi koji i pozdrav smatraju za lozinku pripadanja "našoj stvari", o sredstvima za čišćenje.

    avatar

    23.12.2011. (10:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...