Ma gledaj, ja ti uvijek improviziram, ovisno o tome što imam, a i kako sam raspoložena. Ali otprilike ovako: Slanutak namočiš dan ranije, sutradan ga staviš kuhati u slanu vodu da se kuha dok ne bude mekan i ocijediš. U tavi prepržiš malo crvenoga luka na maslinovom ulju, pa spojiš sa slanutkom. dodaš i malo nasjeckanog češnjaka, žličicu vegete, sitno nasjeckanog peršina, papra, majčine dušice... To sve dobro izmixaš, tj pretvoriš u pastu. Ako je pregusto, možeš dodavati malo vode. Mjere ti nisam napisala, jer ja to sve od oka, a ti bi se isto snašao, jer si majstor! Isto tako i začine možeš dodavati po vlastitoj želji.
18.12.2011. (01:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slanutak, vrhunsko sočivo ja ga spremam na lešo. Navečer ga stavim u toploj vodi da se moči (slanutak) sutradan ga oljuštim ono između dva prsta i zrno izleti iz kožice (ne napuhuje) a onda ga skuham. Ocijedim vodu, dodam maslinovo i nasjeckanu kapulu (on traži kapulu) a onda zasolim uz miješanje. Za pet! LP.
18.12.2011. (12:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
slanutak sam možda dvaput u životu probal. Moje iskustvo je da se otvori konzerva i sa žlicom ili vilicom ubacuje u kljun, a jedan mali dio kolko se sjećam sam stavio u grah salatu. Nije loš slanutak, a iz nekog razloga spada u najjeftinije konzerve.
18.12.2011. (18:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tita
slanutak znam zmiješati s grahom u varivu, na salatu ga najviše volim
17.12.2011. (22:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobaldin teatar
Alexxl, ti si car! A od slanutka se dade jako fina pašteta napraviti!
17.12.2011. (22:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Pa napiši kako, jebem mu miša
17.12.2011. (22:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobaldin teatar
Ma gledaj, ja ti uvijek improviziram, ovisno o tome što imam, a i kako sam raspoložena. Ali otprilike ovako: Slanutak namočiš dan ranije, sutradan ga staviš kuhati u slanu vodu da se kuha dok ne bude mekan i ocijediš. U tavi prepržiš malo crvenoga luka na maslinovom ulju, pa spojiš sa slanutkom. dodaš i malo nasjeckanog češnjaka, žličicu vegete, sitno nasjeckanog peršina, papra, majčine dušice... To sve dobro izmixaš, tj pretvoriš u pastu. Ako je pregusto, možeš dodavati malo vode. Mjere ti nisam napisala, jer ja to sve od oka, a ti bi se isto snašao, jer si majstor! Isto tako i začine možeš dodavati po vlastitoj želji.
18.12.2011. (01:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Hvala Teobaldo na smjernicama.
Našel i ja nekaj. Uz to tvojr još malo sezama zdrobljenog unutra.
18.12.2011. (07:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobaldin teatar
Znam da je neumjesno, ali asocijacije me vuku na krematorij! (slika)
18.12.2011. (08:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
jbate, @teobalda, pa što baš niš ne znaš raditi bez jebene vegete, svaki put me u receptu više iživcira, čak i od nametnute muzike na blogu :P
18.12.2011. (10:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
Slanutak, vrhunsko sočivo ja ga spremam na lešo. Navečer ga stavim
u toploj vodi da se moči (slanutak) sutradan ga oljuštim ono između
dva prsta i zrno izleti iz kožice (ne napuhuje) a onda ga skuham.
Ocijedim vodu, dodam maslinovo i nasjeckanu kapulu (on traži kapulu) a onda zasolim uz miješanje. Za pet! LP.
18.12.2011. (12:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
slanutak sam možda dvaput u životu probal. Moje iskustvo je da se otvori konzerva i sa žlicom ili vilicom ubacuje u kljun, a jedan mali dio kolko se sjećam sam stavio u grah salatu. Nije loš slanutak, a iz nekog razloga spada u najjeftinije konzerve.
18.12.2011. (18:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Slanutak sam jeo samo onaj iz konzerve i to na salatu sa mladim lukom i bučinim. To mi je bilo standardno fino za mahunarke ;)
19.12.2011. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...