Komentari

karmelo.blog.hr

Dodaj komentar (121)

Marketing


  • ¿¿¿

    ovo je najkonkretnija do sada.....:)))))
    nije bas jasno jesi li ili nisi, ali zelja je jasna.....,
    onda gosn svasta jesi li uredno istimarija jezicinu da pristupis zadatku ?

    avatar

    17.12.2011. (19:26)    -   -   -   -  

  • ledeni

    dečni niste fer.. priča je prekrasna.. dirljiva i pomalo tužna u isti mah.. u njoj se osjeća čežnja.. da trenutak postane vječnost.. a nažalost vječno ne postoji.. postoje samo trenuci.. a život se ne mjeri brojem udisaja.. nego trenucima u kojima smo ostali bez daha.. pitanje je samo koliko žena u životu te može ostaviti bez daha.. mene je mogla samo jedna

    avatar

    18.12.2011. (01:45)    -   -   -   -  

  • ¿¿¿

    svaka cast ledeni kad jos uvijek mozes citat jeftine price,
    iskreno receno meni to nije ama bas nikad uspijevalo

    avatar

    18.12.2011. (11:17)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Nekada je sasvim jasno, a osobito trajno, Azazaz?
    Duboko sam uvjeren da mora u tom ruletu biti više dobitaka, bar teretski, Ledeni! Na žalost, sigurno se broje i neprepoznati.....

    avatar

    18.12.2011. (12:13)    -   -   -   -  

  • nataša

    da znaš opisati i dočarati trenutak, znaš. što jest, jest .-)))))

    avatar

    18.12.2011. (12:59)    -   -   -   -  

  • ancica

    ja sam jednostavno bez teksta na ovo ...
    riječi bi pokvarile sve ;)

    avatar

    20.12.2011. (12:30)    -   -   -   -  

  • ancica

    Pitanjce... Svaštarko
    Hm, pred uletavanjem sam u nešto slično, toliko intenzivno da umirem od straha, imam dva tjedna da se odlučim.
    Ne tražim te da mi pomogneš donijeti odluku, ali mi ovo sve napisano puno pomaže jer iščitavam izostanak očekivanja, a ona su zamka i otrov takvom odnosu. Valjda ?! Ti bi to najbolje znao iz prve ruke.
    Zanima me da li zaista s tvoje strane nema očekivanja, ili na njih jednostavno nemaš prava?!
    Pitam se bi li nakon nečega tako lijepog mogla ležati bez ijedne misli, bez suze u oku, bez očekivanja, mirna i sretna. Da li bi bila sretna...
    Vidim... ti si sretan, nadam se i ona, i ipak to nekako funkcionira.
    Koliko to sve traje? Moze li uopće trajati?
    Što je po tvom mišljenju ono što bi moglo pokvariti taj odnos, što ga hrani, a što troši?
    Imam previše pitanja, znam... ali mislim da su upućena na pravu adresu.
    Hvala ti :)

    avatar

    21.12.2011. (12:09)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Traje prilično, više od 2 godine, dakle može trajati.
    Ja jesam iznimno sretan i zadovoljan što ju imam, točno onakvu ženu kakvu sam oduvijek želio, redom, ne slučajnim redosljedom, prelijepa, obožava sex i vrlo pametna! Tu dolazimo do činjenice da je dakle neka ne može zamijeniti, neka imalo manje po mojem ukusu, pouzdano iskušano! Ali, niti mogu biti nesretan, pored te činjenice.
    Očekivanja, poput da je imam stalno, su otvorena mogućnost, naravno, ali nikada nisu bila, a mislim niti neće biti, nešto što bi prevagnulo nad tom činjenicom. Nekako, kroz život sam doista naučio i prihvatio značenje riječi DOVOLJNO. Možda i zbog odgoja, tko zna? Primjerice volim dovoljno novca, ali nikada nisam želio biti doista bogat, pred deset godina sam kupio auto kakv sam želio i nikada nisam od tada poželio drugi, bolji, noviji model. U poslu sam imao pred koju godinu priliku otići zbilja visoko, ali sam odustao ponajviše zbog osjećaja kako sam baš zadovoljan sadašnjim.
    Tako i Anđeo, prihvatio sam da nas dvoje postojimo samo u strogo odvojenim vremenskim odsječcima, pa i životnim okvirima, samo kao žena i muškarac beskonačno željni jedno drugoga, s obostranom, doslovno neograničenom, željom da si međusobno činimo najljepše što možemo smisliti. Uvjeren sam da je ta opcija, SVE, najviše, kadikad, naprosto u ljudskom doživljaju stvarnosti superiorna situaciji donekle zadovoljavajuće stalno!!! Takav nam je mentalni sklop, s bilo čime manjim se kad-tad javi osjećaj zakinutosti, svijesti kako bi moglo biti. Osim u situaciji kada bolje nismo niti upoznali.
    Odnos dakle hrani posvemašnja ispunjenost, krajnje zadovoljstvo, a trošila bi ga svaka ideja nasilne prilagodbe, ukalupljivanja bez stvarne, jasne, obostrane želje. To je tako uvijek u međuljudskim odnosima, previše smo do odrasle dobi određeni, definirani, a da bi iole veći kompromis doista dugoročno funkcionirao, bar na toj nerazumskoj, osjećajnoj ravni!!!
    Nisam doduše toliko baš siguran u njezin stav, osjećaj, makar radi ponekog drugačijeg pogleda s vremena na vrijeme, trenutaka odsutnosti i nekoncentriranosti. Mislim da vi naprosto imate ugrađen i debelo potpomognut odgojem, mehanizam pokušaja sveobuhvatnosti, onih čuvenih 10 prioriteta koje znate i naglo probuđeni. Valjda radi majčinske uloge, imate nagon sređivati stvari uokolo, makar ne imale nužno veze s konkretnim odnosom. Na koncu i njezina odluka da ostane u braku, ali živi 1.000 kilometara od muža i posvećuje se meni kada god može, jest plastičan pokušaj da se stvari organiziraju na način da svi i sve budu zadovoljni, forma, roditelji, dijete, karijera....itd. Makar objektivno i na svoju štetu, odraditi prvo što moraš, pa tek onda što želiš.

    avatar

    21.12.2011. (13:28)    -   -   -   -  

  • ancica

    Hvala ti, zaista.
    Ja se samo bojim sebe, da ću htjeti sve više i više :)
    Ali kao što jedna lijepa dama jednom reče:
    “We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”
    Začepit ću nos i pljus, skočiti u to prostranstvo zvano užitak ... :)

    avatar

    21.12.2011. (14:02)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Ne moraš se bojati, doista postoji trenutak kada ništa više ne želiš! Moguće ga je doseći i vrijedi se za to potruditi, rizikovati, pa i odreći se koječega! Stvaran momenat, neovisan o svim gore spomenutim razumnim špekulacijama, kombinacijama i urođenim i nametnutim pravilima. Kada osjetiš sasvim jasno i posve mirnog srca da možeš potpisati da tada stane vrijeme i tako ostane zauvijek. Bez obzira što sve znanje i iskustvo ovoga svijeta govori da neće tako biti....
    U pravu je dama, naš narod zna reći da zauvijek žalimo za stvarima koje NISMO učinili, a puno lakše zaboravimo one koje smo pogrešno učinili....
    I, da, užitak je jedna razina, prekrasna, ali postoji i slijedeća. Ja je volim zvati blagostanje i za razliku od užitka koji doživljavam kao još uvijek neko događanje, blagostanje je, kao što mu ime kaže, naprosto stanje, vrhunsko i neopisivo....najbliže, recimo, lebdenju u oblaku, visoko iznad Zemlje.

    avatar

    21.12.2011. (17:31)    -   -   -   -  

  • LEDENI

    uzbudljivko. . odkad to VELIKI DEČKI lete iznad oblaka.. ??? ili u njima.. ti si u biti smao jedna običnak ukavica.. ako je toliko želiš.. napravio bi SVE da bude s tobom ..uvijek i stalno.. ALI .. UVIJEK IMA NEKI ali... ti se bojiš svake mogućnosti vezanja.. ljepše je letjeti ponekad malo iznad oblaka pa se ponovo spustiti na čvrstu majčicu zemlju.. pa opet malo poletjeti.. ti jednostavno NE ŽELIš .. da bude tvoja.. uvijek.. jer onda bi nestalo sve čarolije.. a i svjestan si da bi ona morala napraviti neke bolne i teške rezove u svom životu.. i kaj ako onda to nebi bilo TO.. KAO S mALOM... TOGA SE TI BOJIŠ.. fasciniran si njome .. ali se plašiš kako bi to izgledalo u STVARNOM svijetu.. možda bi tada otkrio da ne obožava sex toliko kako ti se sada čini.. jer ipak viđate se prosječno jednom mjesečno.. ili tu negdje.. a i plaši te činjenica da če jednom / uskoro/ biti stara i neprivlačna.. obješenih sisa i s celulitom na guzici.. uzdudljivi ako se toliko potenciraš kao VELIKI DEČKO:. ONDA ODRASTI VEČ JEDNOM..

    avatar

    21.12.2011. (18:54)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Ako je ovoliko žuči simptom odrastanja, doista to ne želim Ledeni. Praktično, pak, strašno cijenim da meni svi oko mene ostave uvijek punu slobodu izbora, pa se nastojim tako odnositi i obratno. Bilo kada je mogla reći, i može još uvijek, da se želi rastati i živjeti samnom. Pristao bih odmah, posve uvjeren da bismo lako riješili nekoliko praktičnih pitanja. Ali to je sve, nikada si ne bih dopustio kakvu smicalicu, trik, da je pokušam navesti na to. Nikada! A najmanje me plaši činjenica da će starjeti, to je glupost, pa ja gazim 5. desetljeće, ne pomlađujem se! Ne razumijem niti smislenost teze da se plašim otkrića kako zapravo ne voli sex. Ona doista voli sex! Oko mnogo toga me malko bistrija žena može izvozati, dakako, ali još nisam sreo ijednu koja može oko toga glumatati mjesecima i godinama bez kiksa, koliko god se iskreno trudila, kao Mala, primjerice !!!

    avatar

    21.12.2011. (19:09)    -   -   -   -  

  • ancica

    Mislim da se Svastarko ne boji njene odluke, starenja, ni gubitka zelje, samo iz ciste Zrelosti ne zeli utjecati, izmanipulirati iz nikoga tako veliku i vaznu odluku.
    Ne uvjetuje joj sebe nicim. Ne trazi, ne zahtjeva, nego joj daje ljubav i pruza zadovoljstvo. A to je puuuuno vise nego vecina njih ima u braku.
    Zato i traje, jer uvazavaju jedan drugoga.
    Ako sam dobro pohvatala :)))

    avatar

    21.12.2011. (21:10)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Sasvim točno, Ančice, zahvaljujem Bogu, ili kome već, na njoj, točno takvoj kakva je! Doslovno! Očekivati išta više, biti nezadovoljan, ičim u svezi nje, naprosto držim svetogrđem, bahatošću na koje nemam pravo. Na koncu, mislim da bi se radi vlastitog mentalnog zdravlja, svatko od nas, s vremena na vrijeme, trebao propitati o vlastitoj iznimnosti, vrijednosti koju nudi, tražeći zauzvrat često SVE, ili bar puno previše.
    Poput Ledenog, razočaranog što žene ne uočavaju tu njegovu veličinu....

    avatar

    22.12.2011. (09:18)    -   -   -   -  

  • LEDENI

    opet filozofiraš... nemam više živaca za tebe... LJUBAV je igra na sve ili ništa.. ostalo su priče za malu djecu .. iako u svim tvojim pričama još nisam pročitao tu riječ..

    avatar

    22.12.2011. (11:53)    -   -   -   -  

  • LEDENI

    zahvaljujem bogu na njoj.. točno onakvoj kakva je.. ALI .. svejedno ne propuštam priliku zbariti kakvu blizanku na moru.. kakvu poslovnu ženicu na simpoziju... kakvu mladu učiteljicu... sisatu pekarku.. .. jer.. NAPROSTO obožavam žene.. i sve u svezi njih.. uzbudljivi gadiš mi se.. muško sam.. ali .. radi takvih kao ti.. nas žene smatraju muškim svinjama.. i naravno da su pravu.. i kako da onda vjeruju ijednom muškarcu..

    avatar

    22.12.2011. (12:08)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Vrlo jednostavno, Ledeni, a i samo jednim načinom, da ga preokupiraju, drže mu fokus fiksiran. Što opet i nije baš tako preteško, ako već ima volje za tim. Mi smo ipak u konačnici prilično slični djeci po svojim zahtjevima i očekivanjima.
    Što je kontradiktorno što si tu i tamo priuštim još pokoju uz Anđela, ako pođemo od tvrdnje da je ona savršena, ali dostupna u (pre)malim količinama. A doista obožavam žene, možda čak iskreno jedino njih!? Fokus...ne..?! Život jednostavno! Nasuprot tvojim velikim riječima i bujnoj mašti, iluziji o nekoj svemirskoj pojavi, ničim izazvanoj i ničim objašnjivoj, za koju ti utvaraš da se zove ljubav.

    avatar

    22.12.2011. (12:18)    -   -   -   -  

  • nataša

    vesele blagdane želim :-)

    avatar

    23.12.2011. (08:08)    -   -   -   -  

  • daniela1

    hej, na stranu sve ove rasprave pod tvojim tekstovima (iskreno, nagađam da većinu tih anonimnih komentara pišeš sam, kako bi si dodatno razlučio neke podlikove koji se u tebi spore. ne moraš mi to potvrdit ni zanijekat.) i dileme koje iz njih proizlaze, kao i činjenice da me mnoge nisu impresionirale, ova tvoja priča mi je krasna. evo sam se već 3.put vratila pročitat je ispočetka i opet ne znam što bih ti rekla, osmi da mi je među najljepšim što sam ove godine pročitala na blogu.hr. lijepo je znat da postoje muškarci koji tako minuciozno pažljivo i zaneseno doživljavaju svoje partnerice. vjerujem da sve žudimo za takvom pažnjom.
    sretno ti u 2012. i beyond, s anđelom, a i s drugima, ako ti je tako uzbudljivije ;)

    ...kažu da je pretjerana bliskost, koja se s vremenom izgradi u brakovima i duljim vezama, ta koja razbija čaroliju. pa ispada da, u konačnici, i tvoja promiskuitetnost i moj celibat imaju isti uzrok - mi bez te tako privlačne iskre iz dragih nam očiju baš ne možemo živjet, ha? :)

    avatar

    29.12.2011. (21:32)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Pa da, bar ne mogu živjeti bez toga, a da imam dovoljno dobar osjećaj!
    E sada, logiku s celibatom baš ne razumijem. Ali ne razumijem, niti smatram odviše stvarnom niti jednu "konačnu" ideju, pomisao na nepromjenjivost u međuljudskim odnosima uprkos svemu, na koncu, u svezi ičega, osim možda odnosa roditelj-dijete. Sve mi se takve ideje čine malo idealistične, izmaštane kao obrana ili izgovor za neku traumu ili strah. Iako, opet, sasvim priznajem svačije pravo na vlastiti Svijet, posve neovisan od svega "uobičajenog", "prosječnog" i tako to....
    Tvoju misao o autentičnosti mojih komentatora doista nema smisla komentirati, tu imam isti stav kao oko razgovora o realnosti mojih priča. Posve je irelevantna svaka moja tvrdnja oko toga. Tko se može naći u mojim tekstovima stjecajem svojega životnog iskustva, više mi vjeruje, kome su slične životne okolnosti posve strane, naravno da zaključuje kako sve izmišljam, zar ne?!?

    avatar

    30.12.2011. (09:50)    -   -   -   -  

  • daniela1

    1. ne ljuti se na moju opasku. doista nije bitno jesu li komentatori stvarni,dobro dođu da razigraju rasprave.
    2.0brana, trauma, strah? -ima toga isuviše, da. i tko zna čega sve još neosvještenog. jedno je odlučit se za celibat ko dijete, otić u neki samostan, osjetit taj "poziv", a drugo kad shvatiš da bi te još jedno ljubavno razočarenje ubilo i čuvaš ga se (u početku nesvjesnim, čak i sebi neobjašnjivim potezima, a sada i potpuno svjesna svojih odluka) više od smrti same.

    idealiziranje jedne osobe je, znam, prema svim nekakvim "znanstvenim" kriterijima - boleština, i toga sam svjesna. i dnevno prolazim kroz svakojake neugodnosti zbog te moje "nepostojeće" ljubavi. ali još bi se jadnije osjećala da sam s nekim drugim, a mislim na njega. pa ostajem lebdjeti u snovima i u "sitnim" radostima naših sve rjeđih susreta (koji ipak potvrđuju da sve nije tek tlapnja mog bolesnog uma, iako je kod njega intenzitet emocije prema meni znatno manji-on je više poput tebe, vrlo realističan muškarac koji ne propušta ni jednu priliku, "zakonitu" ili "nezakonitu" za "konkretne", putene radosti. pa ja u njegovom svijetu dođem valjda u najboljem slučaju nešto kao retardirana sestro-prijateljica? ma, suviše je to višeslojno da bi se ovako ukratko vjerodostojno predstavilo.misli si što hoćeš. meni je glavni kriterij moje srce, a ono u tu moju ljubav nikad ne sumnja i kod svakog susreta urnebesno veselo reagira :))
    da ipak svoju "poziciju" opravdam: budimo realni- nikome, a pogotovo muškarcima ne sviđa se biti "second best", pa se i stoga u te igre više i ne pokušavam upuštati (samo zato da bih si umirila neki trenutni "svrbež", to bi bilo prejadno).tako nikoga ne povrjeđujem, pa je rizik da i sama budem povrijeđena sveden na podnošljivu razinu. i svima jednostavnije.

    avatar

    30.12.2011. (18:52)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Ne ljutim se, niti malo, mnogo puta sam istu tezu iznio ničim izazvan. Jer vjerujem u nju, a i utvaram si da ponešto poznajem česte ljudske reakcije, uobičajene.
    Mislim da je problem s "obožavanom" osobom, s isključivošću oko nje, također jedna od češćih ljudskih reakcija, a slijedom te logike zajamčeno vrlo, vrlo subjektivna. Što uglavnom u praksi znači da nema puno argumenata za njezinu točnost, objektivnost! U svakom izmaštanom odnosu, idealiziranom, problem je što je on nefer, posve nefer, prema bilo kojem živom čovjeku, kakvi ljudi već jesu. Naime tada uzimamo u razmatranje samo dobre, privlačne karakteristike čovjeka o kome je riječ, a takvi ljudi NE postoje. Mi zapravo san, iluziju, uspoređujemo s realnošću i to onda vodi pogrešnom zaključku. To je kao da uspoređuješ Grimmove bajke sa životnim situacijama i zapletima. Ne treba puno raspravljati koja je opcija privlačnija. I nemoguća !!!
    Još nešto, uvijek me malko izazove priča o svrbežu, životinjskim nagonima i tako to. Jer sam najdublje moguće siguran da banalizira sam vrhunac međuljudskih odnosa, sjedinjenje duha i tijela neusporedivo s ičim drugim, te ljudsko zadovoljstvo također neusporedivo s ičim. Sex s velikim S na početku jest kilometrima udaljen od bilo koje banalizacije tipa "unutra-van"!!!
    Eh, i na kraju priča o rizicima i dobitcima...ili gubitcima. To ti je kao kada odlučiš ne voziti se avionom jer oni tu i tamo padaju, ili autom, jer se zna sudariti. To je opet samo pola istine, jer time gubiš znatnu kvalitetu života. Ali još važnije, ne dobivaš puno, jer stradati možeš, jednako vjerojatno i u vlastitoj kupaonici. Što vrijedi smanjiti rizik, uz pripadajuću cijenu, ako te to ne čini sigurnim, odnosno sretnim u našem slučaju? Nije li zdravije prihvatiti rizik, uz mogućnost velikih dobitaka i sretnijeg života. Pogledaj dvije činjenice. Prvo NITKO, pa niti ON, nikada se neće promijeniti, progledati, ili takvo što. Drugo, nemoguće je naći osobu za sebe drugačije nego pokušajima, kada je činjenica da među, doslovno, masom, trebamo iščeprkati možda najviše 3-4 osobe koje su naš par, pravi izbor u životu? Na koncu, prilično je bahato u osnovi smatrati da bi netko trebao na prvo loptu vidjeti našu veličinu, valjda veliku svjetlost oko nas, te pasti ničice, obožavati nas iz čistog mira. Umjesto da svima, za koje svojim razumom, srcem i socijalnim iskustvom, ocijenimo da bi možda mogli pripadati spomenutom uskom krugu mogućih, damo šansu da se dokažu u praksi, ali podjednako i da nas "vagnu", doista dožive vrijedimo li im najviše. Što je podjednako velik uvjet bilo čega uspješnog kao i naša procjena. A takvih kandidata, da budemo jasni, uopće baš nema tako puno, a da bi ta logika baš vodila nekom promiskuitetu ili ičemu sličnom. Kroz život oštrimo čula i naprosto je istina da vrlo malo ljudi prolazi taj naš predfilter, pa ne vidim što je tako loše provjeriti te "zvijezde" do kraja. Na razuman naćin, ništa ne pretpostavljajući, a osobito ne rasplete i krajnje mogućnosti....Kao da recimo igraš loto, uplaćuješ manje ili veće uloge, ali uvijek onakve da te ne unište, a otvaraju mogućnost premije!!!
    Dok je moj, ili Njegov, ičiji, tkz. sportski sex, sex s unaprijed zadanim dometima, samo naš osobni odabir načina najbolje zabave i ne treba ga nikako miješati s pokušajima o kojima sam pisao višlje, a niti su te dvije stvari međusobno povezane, ili jedna drugu uvjetuje......

    avatar

    31.12.2011. (09:56)    -   -   -   -  

  • ledeni

    ja jučer obavio tzv. sportski sex... NAKON 15 MJESECI APSTINENCIJE... i da imam imalo dara za pisanje kao naš uzbudljivko.. pala bi priča .. ali jgb nezznam to opisivati riječima.. nemam taj dar... mogu samo kratko reći.. tj. složiti se s uzbudljivim.. žene su dar s neba.. nešto najljepše što čovjek može doživjeti u životu.. pa makar se radilo i smao o sportskom sexu.. bez osjećaja... SVE NEJBOLJE U NOVOJ GODINI UZBUDLJIVOM I SVIMA KOJI SE ZATEKNU NA OVIM PROSTORIMA.. PUINO LJUBAVI SEXA I NARAVNO LOVE...

    avatar

    31.12.2011. (15:44)    -   -   -   -  

  • ancica

    Ledeni, veceras cu jednu ispiti za tebe:)
    Triput hura za tebe!!
    Zene si divne, ha?!
    Nemas potrebe za imenima i etiketama, zene su jednostavno divne a sex s njima jos divniji.
    Eto da nam toga nikome ne manjka slijedece godine:)

    avatar

    31.12.2011. (19:32)    -   -   -   -  

  • nataša

    Uzbudljivom i svim čitateljima ovoga bloga želim svako dobro u narednoj godini, uz puno, puno ljubavi i seksa :-))))

    avatar

    31.12.2011. (23:28)    -   -   -   -  

učitavam...