Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • pumukli

    zapravo sve se svodi na to da se muškarci boje prelijepih žena, osobito ako imaju ljepotu, novac i moć - onda se okarakterizira kao muškarača frigidna lezba i sl.
    sve smo mi lijepe, bogate i nitko nam ne može uzeti majčinstvo

    avatar

    12.12.2011. (12:07)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    malo dvojim oko "vrijednosti" i "tržišta" - možda jer po godinama više ne spadam u karnalne šopingoholičare i jer mi prije svega igra baš ženski šarm i osobnost, "kemija", a sve drugo manje... čini mi se da bi kontra-postavka o "muškoj vrijednosti" na "tržištu" isto bila upitna stvar i da cijela situacija ovisi kako o dobi tako i o namjeni... za pola večeri mi je ok "dobro dupe", ali uz koga se želim buditi, odgajati djecu ili dogovarati budućnost, druga je priča...

    avatar

    12.12.2011. (12:25)    -   -   -   -  

  • nina

    Kako smo se svi zajedno zapetljali…….

    Jesen je i svi kukaju. Cure se žale kako je nemoguće upoznati pravog frajera (školski primjer je beštijicino lamentiranje o lignjama ili saanjina evolucija koju ne želi) dok se muškarci istovremeno žale na nedostatak pravih cura (neprilagođenost 1971 i njemu sličnih) pri čemu svi zajedno zaboravljaju da je ljubav bila i bit će iznimka a ne pravilo. Samo rijetki nađu rijetke..Istovremeno je i u virtualnom i u pravom svijetu prava poplava onih koji znaju što neće i nadaju se čudu. I ljute se kad čuda nema. Tako redovito relativno uspjesne cure nakon 30., raznorazne ekonomistice, pravnice, doktorice, inzinjerke i apotekarke koje u slobodno vrijeme uče strane jezike, oblače se u H&M, kupaju se u Čatežu, izlaze u Movies, prepisuju marquesove i huelbecquove mudre izreke i odlaze na jogu očekuju da ih spopadne i očara neki zgodan, duhovit i šarmantan menager, doktor ili barem arhitekt koji se u slobodno vrijeme bavi jedrenjem, govori nekoliko svjetskih jezika i past ce na guzicu od odusevljenja kad ih konacno upozna. A zasto i cime ce one njega tako silno ocarati ostaje misterij…..Činjenica je da bi i takav kao i svaki drugi muskarac radije odabrao neku vrckastu, veselu, duhovitu i jebozovnu bez obzira na to radi li se o konobarici, frizerki ili o doktorici znanosti. Pri tome im je sasvim irelevantno koliko jezika govori i koliko joj je garderoba stilski uskladjena. Baš ih briga koliko je profesionalno uspješna. Osnova je da je jednostavna, zgodna i zabavna. A vrijedi i ona što mladja, to sladja. Pri tome nipošto ne želim reći da muškarci padaju na glupače, samo da inteligencija nema veze s godinama i obrazovanjem, a što je žena zrelija, školovanija i samosvjesnija to je s njom teže izaći na kraj pa taština pati…A na to su dečki bili, jesu i ostat će osjetljivi.
    Muškarci iznad 30. koji bi eventualno mogli parirati gore opisanoj grupaciji cura su mahom procelavi, odeblji i pasivni, a kriteriji su im jednako nerealni. Očekuju da žena bude djevica s iskustvom Ciccioline. Prekrasna, vesela, nježna, pametna a opet da nikad nikog nije voljela kao njih. Oduševljena njihovim šarmom, snagom i inteligencijom. Tijelo Playboyeve zečice+srce Majke tereze+ubojita duhovitost…Jedva ceka sa se pretvori u uzornu suprugu i majku...Koliko takvih žena poznajete u stvarnom životu? Plus toga takvi bi muskarci iznimno rado za vrijeme potrage za svojom idealnom ženom povremeno, ako ne i stalno imali veze i vezice koje bi se bazirale samo na seksu. Sa svim potencijalnima, koje ne smatraju dovoljno kvalitetnima za nešto više. I koje se naravno ne bi smjele ljutiti jer su im oni na startu rekli da ih zanima samo seks. Istovremeno ih obuzima iskonski bijes ako neka s kojom bi oni htjeli nešto više, njih iskoristi samo za povremeno ispuhavanje u krevetu. Odmah kreće drvlje i kamenje po čitavom ženskom rodu, bezdušnicama koje ih samo koriste. I kakvo je onda čudo da su toliki i tolike godinama same? Što je zapravo poanta mog teksta: pa to da si svatko može pronaći osobu vrijednu truda ako realno pogleda sebe i složi si realne kriterije. Nekoga sličnih afiniteta, mentaliteta i životnih ciljeva i nije tako teško naći. Da li je to ljubav? Ne znam, ali sigurno djeluje na svakodnevnoj bazi.
    A svatko jednako tako može po vlastitom izboru nastaviti maštati o princu/princezi….samo to je po meni majka svih zamki. Najgora je pogreška u strahu od pogreške ne napraviti ništa. Kukavičluk je najgori od svih poroka. A sreća prati hrabre i uporne, iskustvo je divan učitelj iako šalje na naplatu ogromne račune koji se na kraju ipak isplate. A ljubav se gradi kao i svaki drugi odnos…nakon puno propalih pokušaja jedan konacno upali. Poanta je samo na vrijeme rezati tamo gdje vidiš da niti ti niti on niste zadovoljni. I ne odustajati. A onda đenje..Probudiš se jedno jutro i shvatiš da si konacno sretna..jednom netko će doći, doći da ostane. I možda baš ja, tko to sada zna, ima još vremena….Velika je mudrost neopterećeno pustiti nek traje….bez suvišnog mudrovanja i cendranja.

    avatar

    12.12.2011. (13:00)    -   -   -   -  

  • lemy

    nekada "jadna" ali ipak zasticena kategorija (sem invalida,starcadi,djece...) izborila se je za jednakopravno trzisno nadmetanje u kojem biva potucena do nogu jer se zele odmjeravati u disciplini "muskosti" pa im,u konacnici,kad se skinu rukavice, opet ne preoostaje drugo nego manipulacija sa "ipak ja sam zena" apelirajuci na izhrackano gentlemenstvo, ili sa ucjenom " kome cu dati", sa kojom izazivaju reflexno musko rivalstvo vise nego strah pred gubitkom realne kvalitete, do konacnog aduta "ja radjam" sta ipak i nije argument za stjecanje ikakve prednosti.
    Generalno gledajuci postaju muskarci obuceni u zene a ne cijenjeni partneri, muske .icke.

    avatar

    12.12.2011. (14:21)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    niti žene ne biraju muškarce na temelju edukacije, novca ili društvenog položaja. sve su to samo prateće pojavice i eventualno pokazatelji ukupne pojave. i stvar društvene uslojenosti. ako se žena kreće među educiranim osobama, izgledno je da će izabrati educiranog muškarca. novac je teže pobiti, ali isto vrijedi i za muškarce - između dvije identične žene, hoće li odabrati bogatu ili siromašnu? dobro, možda bih ja odabrao siromašnu, čisto da dokažem kako nisam u okvirima parametara

    avatar

    12.12.2011. (17:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Htio sam svašta reći na ovo Ninino, ali budući da si je ipak dala oduška i opisala oba slučaja razmaženosti, neka sve ide... samo se s "a što je žena zrelija, školovanija i samosvjesnija to je s njom teže izaći na kraj pa taština pati" nimalo ne slažem, to je po meni jedna od najperfidnijih racionalizacija kojom se pokušava prebaciti krivnja za činjenicu da, kako je napisano, muškarcima edukacija na ženi jednostavno nije relevantna.

    @Pametni zub: u redu između dvije identične, no koliko se to često događa? Nije baš da ih prosječan čovjek ima deset koje leže uokolo i samo žele biti s njim, a on ih diskriminira po bogatstvu :)

    avatar

    12.12.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Razlika medu spolovima se smanjila, jer oba spola obracaju paznju na ove stvari koje si minorizirao. Razlika je izmedu onoga sto privuce prvi pogled i onoga sto cini da taj pogled opstane.

    avatar

    12.12.2011. (22:29)    -   -   -   -  

  • lemy

    @drasticna.

    avatar

    12.12.2011. (22:51)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    Ok, Igniss, ali zar stvarno misliš da obrazovanje nije za ženu minus? Ja sam doktorica znanosti, relativno mlada (30), i čim to spomenem u razgovoru (a moram ako me pitaju gdje i što radim) vidim u očima muških sugovornika paniku! Ima uvijek muškaraca koji se motaju oko mene, ali ne usude se ništa napraviti jer ih je valjda strah da ću u društvu ispasti pametnija, uspješnija od njih ili što već, a to si ipak oni ne mogu dopustiti. Inače se slažem sa svim što si rekao, izgled je za ženu najvažniji, iako u ovo krizno vrijeme mislim da i situiranost igra ipak nešto veću ulogu nego prije, rekla bih 5%.
    @pametni zub: S godinama sve više gledam na novac i društveni položaj. Da mi priđe netko tko ima godina koliko i ja, a još živi sa starcima i ima 2 godine staža preko studentskog servisa - nema šanse.

    avatar

    12.12.2011. (23:22)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Samohrana majka je u pravu. Minus je kad žena ima viši stupanj obrazovanja od muškarca, a deeeeebeli je minus kad žena ima isti ili viši stupanj obrazovanja na nekom 'muškom' polju :D.

    avatar

    13.12.2011. (00:27)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Ja sam s Marsa. To je jedino što zaključujem. Ili se družim s krivim ljudima. Mogla bi napisati traktat umjesto komentara na ovaj post, ali mi je tlaka ovako iz kreveta...sve što ću reći je, bogu hvala većina muškaraca koje poznajem i koje sam za života upoznala nisu bili ni približno tako plitki da bi dali prednost izgledu pred očajnim karakterom. Tupaste, neobrazovane, koje frkću nosom na djecu, ne znaju skuhati ni instant palentu i razgovore vode o laku za nokte i inim temama redovito su bile, pojebi i odjebi materijal, makar izgledale kao božanstvo. Da mi je netko ponudio ugovor na izlazu iz mamine vagine i rekao, mala oš' od svega pomalo il' ćeš bit nenadjebivo lijepa, izabrala bi ovo prvo...isto želim i svojemu djetetu... Fizički izgled je kurac, a ne jamstvo za lijep život jedne žene. I sad za sve zlobnike...ne nisam gabor, čak ni na ignissovoj ljestvici alfa,beta,kurac,palac...moram prestati psovati...to mi je odurna navika...

    avatar

    13.12.2011. (00:47)    -   -   -   -  

  • lemy

    @ stvar sposobnosti trzenja, poglec samo kak neobrazovana,lijena i neuka spodoba, sa svojim minornim potencialima uspijesno hakla decke samo sa manipulacijom kome bu dala. Jebes svoj doktorat, ona je doktor 1A, odi uci od nje.

    avatar

    13.12.2011. (00:50)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Aaa..jebi ga...nerviraju me te bedaste konstatacije... Obrazovanje je minus. Ma za koga? Za nekog idiota, da. Fakat, zar želiš tipa koji želi neobrazovanu, tupu, kokoš s velikim sisama? S takvima ja ne bih ni kavu pila. On je minus, ne moje obrazovanje, veliki, glupi minus kojeg odjebem u troskoku. Mislim...ispada da većina muškaraca su neki luleki koji se isključivo okreću za dupetom...ok...taman da i jeste, ali brate mili, valjda držiš do sebe i do svoje vrijednosti i naučiti ćeš uloviti jednog koji nije takav, malo strpljenja, malo kalkulacije, malo objektivnosti i doći će.

    avatar

    13.12.2011. (00:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Samohrana majka: meni je vrlo drago biti s educiranom ženom, pogotovo onom koja ima doktorat i zna o čemu govori. To je super, imamo još više stvari o kojima možemo pričati. Stvarno se ne bi zbog toga osjećao ugroženo, iako mogu zamisliti da neki muškarci bi. Osjećam se ugroženo ako je ona neugodna, napasna, bez empatije i neljubazna, što je sve jednako raspoređeno u populaciji. Ne čini mi se da je ta "ugroza" neka općenito muška stvar, iako opet mi je sasvim jasno da se i na to može naići.

    Za poredbu, poviri ovaj članak o tome zašto brakovi gdje je žena uspješnija često ne uspijevaju zbog ženskih problema s time što im partner nije uspješniji, a on je zadovoljan time- to je pojava koju sam ipak više primjetio.

    @Uterus: sve što kažeš stoji, ali .... znaš koja je jedna ironija? Od svih žena s kojima sam ikada bio, najplitkije i nesređenije su redovito bile ove s magisterijem /doktoratom ili dva. To naravno ne bi trebalo biti tako, jer bi obrazovanje trebalo davati njima puno više fokusa na moje čisto ljudske kvalitete, umjesto na moju igru, a bilo je nažalost baš suprotno - tek najteža, bad-boy, kretenska igra je bila ta koja je s njima imala konzistentan uspjeh. Naravno, neću zbog toga povlačiti paralele da su obrazovane žene sve takve, isto kao ni za neobrazovane.

    Inače, od svega pomalo ili nenadjebivo lijepa je slučaj onoga "ljubav je sve što ti treba". Probaj radije s ili nenadjebivo lijepa i glupa ili nenadjebivo ružna i pametna.

    p.s. da se razumijemo, ja nisam nikada rekao da je obrazovanje minus, samo da je nekada možda bilo mali plus, a danas je manjhe više neutralno

    avatar

    13.12.2011. (01:06)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Zašto, evo ja sam ti od svega pomalo...hahaha...osim pameti, pametna sam za popizdit. Idem na posljednje pišanje večeras, pa probat spavat...ajd bok.

    avatar

    13.12.2011. (01:12)    -   -   -   -  

  • Cakana

    uterus, tako je. fizički izgled nije jamstvo za lip, sretan i ispunjen život jedne žene, nego za uspjeh na seksualnom tržištu. that's all.
    (uočila san da je glavni nesporazum koji se provlači ovim blogom i zbog kojeg svi tako žestoko reagiraju taj da ljudi ignissove postove doživljavaju ko savjetovanje o tome kako postić životnu sreću.)

    avatar

    13.12.2011. (01:19)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Zato se događaju situacije poput onih iz mog zadnjeg posta. Žena koja ima kvalitete na ljestvici označene s 0% - ona je 'pre'.

    avatar

    13.12.2011. (11:19)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    hmmm ako ćemo tako u filmu u kojem me zanima isključivo seksualno tržište odnosno njegova ponuda ne bi nikad momka pitala jel ima doktorat, radi li i kako zarađuje, štoviše ne bi ga pitala ništa :D i nekako sumnjam da bi ga to smetalo:D nažalost to što je netko lep ko greh a glup ko stup just isn't working for me ni u filmu jednokratne upotrebe

    avatar

    13.12.2011. (11:27)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    bravo nina....svaka čast na komentaru, završne rečenice su ti izvanredne...odlično si ovo napisala...ako nije problem citiraću te u svom postu:))

    avatar

    13.12.2011. (14:57)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @igniss Haha, onda očito ja nalijećem samo na one s manjkom samopouzdanja, tj. bete; lako je tebi reć ;-) Mislim da su žene iz akademskog svijeta priča za sebe... Hvala za članak, slažem se, i meni bi to bio problem.
    @svi: Ne znam čemu te podjela ljudi na lijepe-ali-glupe-i-zle s jedne, i ne-toliko-lijepe-ali-super-osobe. Zar ne postoje glupi i ružni? I zgodni i pametni? Zlatna sredina? Čemu svi ti stereotipi? Hej, i ja pričam o laku za nokte, pramenovima i pilatesu, a moj zadnji ljubavnik je imao samo srednju školu, ali bio je dobar dečko. Nije sve tako crno-bijelo kao što recimo Nina i Uterus bicornis misle.

    avatar

    13.12.2011. (17:31)    -   -   -   -  

  • hm

    Ovo stanje kakvo je danas je prava katastrofa, covjeku se sve to gadi. Brakovi pucaju ko iz sale, svi varaju, sve se drogira... Svatko od vas zna sigurno mnogo slucajeva u vezi prevare. Koliko pusta ste vidili npr. u nocnom klubu kako "odmagle" zajedno decko i neka cura za koje znate da su oboje u vezi. Koliko prijatelja i prijateljica imate napr za koje znate da su varali i varaju partnera. Ma svatko zna oko sebe barem 3-5 slucaja. Sve je postalo sodoma i gomora. Pitanje je di sve to vodi?

    avatar

    13.12.2011. (18:34)    -   -   -   -  

  • hm

    Istina je veliku vecinu muskaraca ne interesira dali cura ima 3 fakulteta ili srednju skolu. Sto se tice imovinskog stanja, moram reci da koliko primjecujem muskarci to pomalo vise gledaju nego ranije, posebno ako su oni siromasni. Ali opet kako biti sa nekom takvom koja ima sve a ti si prosjek. Nekim ljudima je to problem i u to se nebi upstali... jedino nekim bezkicmenjacima i papcima je to super, da im zena zbog toga pocne kontrolirati zivot i spocitavati neke stvari.

    Muskarcima je najvaznije da zene nije radodajka koja je sklona prevarama, da nije dvolicna, znaci cura mora biti ok, mora volit djecu i biti fer prema muskarcu i nesmije mu stalno kvocati nad glavom, upravo to brbljanje muskarci najvise mrze. I naravno da je izgled najvazniji. Ne mora zenska biti neka manekenka, mora ti jednostavno biti privlacna. To ne znaci sto ljepsa to privlacnija kako valjda neki misle. Neke zene jesu ono stvarno preljepe, savrseno moglo bi se reci, ali nije nista vise od toga, ne privlaci te vise nego neka cura koj jest lijepa, ne za modni casopis, nema mjere 90-60-90, ali ima ono nesto... jako te privlaci.

    Dakle zena mora biti lijepa, i da te jako privlaci, mora biti ok, odnosno da nije sklona prevarama, nesmije biti kucka, mora volit djecu i biti korektna prema svom muskarcu. Pravi muskarac ce to znati cijeniti i biti ce ok prema takvoj zeni. Nece mu na pamet pasti da je vara, i da se prema njoj odnosi kao prema magarcu.

    avatar

    13.12.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @ igniss - Pala mi je jedna tema o kojoj bi mogao pisati, a kolko sam uspjela vidit pretražujući tvoj blog, čini mi se da nisi: obilježavanje teritorija. Situacije tipa "mojoj frendici se sviđa moj bivši" ili "moju bivš moji frendovi ne smiju ni pogledat" i sl.
    @hm - Amen.

    avatar

    14.12.2011. (01:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hm je krasno napisao/la bit stvari. Navedene stvari su tisuću puta bitnije od edukacije, iako naravno edukacija nikada nije na odmet.

    @Samohrana: nisam o tome pisao, dodat ću to na listu pa jednog dana...

    Novi post: Mutant u Australiji

    avatar

    14.12.2011. (07:29)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Igniss, malo se kasno uključujem komentarom, ali želim kazati kako se ne slažem s tobom, nekako si sve generalizirao kao što to radi horoskop.....Možda tvoje tvrdnje vrijede za jako mlade ljude, ali ljudi koji nisu u prvoj mladosti, sumnjam da samo po tim kriterijima ocjenjuju seksualne partnere. Mi ljudi i život općenito puno smo složeniji od postotaka i ladica. Vjerujem da jako obrazovane, zgodne žene teže nalaze partnere, naprosto jer su u manjini i one koje bi izabrali su u manjini....hoću reći, život je puno složeniji i manje vjerojatniji od jednadžba i postotaka........

    avatar

    14.12.2011. (12:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...