Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • geomir

    Dijagnoza točna!! Pacijent (zdravstvo) jedva preživljuje!! :-))

    avatar

    07.12.2011. (10:27)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Eh, da, čovjeka nigdje... kamo je nestao ???
    Kud god se okreneš toliko ljudi, a nema Čovjeka!!!

    avatar

    07.12.2011. (17:50)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Upravo sam pročitao intervju s prof.dr Josipom Paladinom, vrhunskim neurokirurgom u KBC Rebro koji između ostalog kaže:
    "Nas (misli na bolnice) opterećuje veliki broj bolesnika koji bi mogli riješiti svoje probleme na razini primarne prakse i liječnika obiteljske medicine..

    Mi u Hrvatskoj sve što je kompleksnije od obične gripe upućujemo na liječenje u bolnički sustav. A taj sustav je skup, trom i generira liste čekanja."

    avatar

    07.12.2011. (18:45)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Izvrstan post, iznimno bitne i aktualne tematike, a koju još nisam vidjela da je tko potaknuo u blogosferi.

    Medicinska struka bi se masovno trebala pobuniti, ali - sve ostaje na privatnim jadikovkama, ili povremenim ispadima u medijima, s poslijedicom : psi laju, karavane prolaze.

    Ista stvar s prosvjetom, samo na drugi način. Tolerira se krajnji debilizam odluka s vrha, samo da se ne talasa i ne zamjera ravnatelju.

    Moj je utisak da liječnicima i medicinskom osoblju većinski uopće nije stalo do pacijenta ( kao niti prosvjetarima do djece ), nego samo do osobne financijske sigurnosti. Poslijednje dvije godine intenzivno dobivam informacije o tome iz prve ruke, otkako njegujem teško bolesnu majku, pa sam se uvjerila u tu tužnu Bareovu konstataciju.

    To je direktan pokazatelj kolektivne svijesti, nažalost, ali i namjerno kreiranih trendova u zdravstvenoj, prosvjetnoj ... politici, da se priguši, eliminira faktor ljudskosti, jer lakše je upravljati otuđenim i međusobno konfrontiranim robotima, nego solidarnom i svjesnom skupinom ljudi. ;- ((

    avatar

    07.12.2011. (20:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Slažem se. Zaista sve više ljudi iz prosvjete i zdravstva sve manje misle na ljude, a uglavnom se zanimaju za lovu. Iako ni drugdje nije drukčije samo tamo se ne radi o ljudima pa to manje smeta.

    No to nam je iznjedrio ovaj konzumerki sustav vrijednosti gdje je važno što čovjek ima a ne što ljudima pruža.

    Moj mlađi sin je završio medicinu, doktorirao je ali se ne želi baviti praktičnom medicinom. Razlog: svjestan je da u ovakvom sustavu ne bi mogao pomoći ljudima onako kako misli da umije savjest mu ne dozvoljava da vara pacijente ili da im ne može pomoći samo zato što se novac ne daje u zdravstvo (dovoljno) ali ima za nogomet, na primjer.

    avatar

    07.12.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Razumijem tvog sina, dragi @ Semper, jer jedini Čovjek koji mi je istinski i besplatno ( !!! ) savjetom pomogao oko majke je jedan umirovljeni liječnik, kojeg sam zapazila da je savjestan i znalac kada je mijenjao moju liječnicu dok je bila na godišnjem. Nazvala sam ga na kućni broj ( možeš misliti kakvu sam imala tremu ) i on je porazgovarao drage volje sa mnom oko pola sata ili sat. Rekao mi je tada da više nema namjeru raditi na zamjenama, jer vidi da se liječnik danas nema kada baviti pacijentom, nego samo birokracijom.

    Ova eklatantna pojava valjda bi svima trebala otvoriti oči koliko se našim društvom manipulira u negativnom smislu, da se čak i tehnička dostignuća, koja bi trebala skratiti i pojeftiniti neke sporedne poslove, upotrebljavaju u suprotne svrhe, isto kao nuklearna energija.

    Evo, otkako mi je catman kupio DVD snimač, ja više ništa ne snimam, jer ne mogu zapamtitii ( a i ne da mi se ) cijeli niz radnji da bih nešto snimila, dok je na starim videorekorderima to bio čas posla, ovako čak i on ( informatičar ) treba po desetak minuta da mi nešto isprogramira za snimanje, pa se uvijek oneraspoloži kada ga to tražim. Pa ga više i ne tražim.

    Umjesto da da ta tehnika bude sve jednostavnija i lakša za korištenje, sve je kompliciranija i oduzima sve više vremena, živaca i volje da ju laik poput mene uopće koristi. A to sigurno nije slučajno baš tako osmišljeno, da smo prisiljeni gubiti vrijeme na sporedne stvari, sve više i više ...

    avatar

    08.12.2011. (01:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...