Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Sredovječni udovac

    Svaka igra ima pravila, a nepridrzavanje povlaci kaznu, prije ili kasnije.

    avatar

    27.11.2011. (18:24)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Divim se tvojim stavovima ....

    avatar

    27.11.2011. (18:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nisam siguran, Srednjovječni... čak i ako se to dogodi, uvjeren sam da moralnim pobjednicima nije zbog toga puno lakše ;)

    @Žena gaza: hvala puno

    avatar

    27.11.2011. (19:16)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Varat znači radit ono za šta su se partneri dogovorili da neće radit. Dakle za varanje nema opravdanja.
    Problem je šta većina parova uopće nema neki dogovor, jer su 'neke stvari normalne' i 'neke stvari se podrazumijevaju'. Umisto da odma na početku veze kažu jedno drugom 'Mogu podnit a, b i c', 'Ne mogu zamislit da napraviš xy' i 'Ne mogu se odreć toga i toga', tako da znaju na čemu su i ima li uopće smisla da budu skupa, svak na svoj način interpretira šta se može, a šta ne. Pa onda na forumima imaš hrpe tema tipa 'Je li varanje ako ....?'
    Otvoreno razgovarat i dogovorit se značilo bi ponašat se odraslo, odgovorno i s poštovanjem prema partneru, a to je nažalost previše za očekivat od većine punoljetnih pripadnika našeg društva.

    avatar

    27.11.2011. (19:58)    -   -   -   -  

  • MiG

    Tako, moralni pobjednici obično ispadaju krivci, toga sam se u svom životu naužila. I najgore mi je kad ti netko nešto kaže, a onda to ne izvrši, bez ikakvog uljudnog objašnjenja, a kada ga pitaš zašto, onda ispadaš gnjavator, ti njega okrivljuješ, prigovaraš, a on nije ništa OBEĆAO, samo je TADA to rekao jer se TADA osijećao tako. A to što je nešto rečeno u prošlosti, o bilo kojem vremenu da se radilo, odmah znači da nakon nekog vremena zastarijeva. Riječ ne znači ništa, odgovornost ne znači ništa. Slažem se da se neke stvari mogu promijeniti, ali onda se na to treba upozoriti, pričati, izviniti se barem, a ne onog kome si nešto obećao vrijeđati i kriviti ga jer je eto ozbiljno to shvatio, i gle čuda, očekivao da to bude i odrađeno. Ovdje govorim o važnim životnim stvarima, ne o beznačajnim sitnicama.

    avatar

    27.11.2011. (20:06)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Varanje u mojem slučaju, jer o tuđim emocijama ne mogu govoriti, proizlazi iz potrebe za nečim, žudnje, strasti, adrenalina, dokazivanja, osvajanja...kada si potpuno ispunjen, smiren i pomiren sa samim sobom, prestaje i ta želja za 'nečim'. Dok nisam upoznala supruga, svi su ostali bili prevareni, međutim svjesna sam da sam imala rijetku sreću, još jedan razlog više da potrebe za prevarom, jednostavno- nestane. Barem se tako doimlje.

    avatar

    27.11.2011. (20:14)    -   -   -   -  

  • Doors

    Ovo što reče @UterusB, to je to :D
    Naposlijetku, da, prevara: varamo druge, al prvenstveno sami sebe.
    A i kad- tad "saka rit jemput dojde na šekret" :P

    avatar

    28.11.2011. (08:02)    -   -   -   -  

  • zuzi

    Teska tema i po meni zahtjeva odredeno zivotno iskustvo za kvalitetnu raspravu- mladost nosi iluziju savrsenog zivota , pa tako i veza, koji mislimo da nam pripada, i pri tome zadrzavamo crno- bijeli pogled na svijet . Pri tome je onaj koji vara u sebi unaprijed odredio da nece postivati zadane obaveze, obecanja, ocekivanja onog drugog, daklle jednom rijecju proracunati gad. Iako ima takvih, ipak vecinu cine oni koji to nisu planirali, desilo se tokom vremena, nisu ponosni i nisu puni sebe, najrade bi izbrisali, ali eto dogodilo se. E pa sad ko u sebi ne vidi istu naznaku moguce slabosti, sve nijanse izmedu crnog i bijelog, ko moze za sebe reci- ne nema sanse da nekog povrijedim, prevarim, po mom sudu je ili mlad, ili ga zivot nije nicemu naucio. Ne opravdavam, ali poznavajuci i svoje nesavrsenosti i slabosti- razumijem.

    avatar

    28.11.2011. (09:28)    -   -   -   -  

  • Ljubač

    Svaka čast.lijepo je znati da još netko ovako razmišlja na ovom svijetu.

    avatar

    28.11.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Nije li sam pojam varanja varljiv? Je li tjelesno nekonzumirana emotivna vezanost za neku treću osobu više ili manje varanje, nego neplanirani, jednokratni seks? Je li moral očuvan, ako smo vjerni i svojoj frustraciji; ako se bez trećih doma vrijeđamo ili tučemo?
    Možeš li se zakleti da nikad nisi i nikad nećeš sam pristati na iznimku?
    Ne zagovaram opcije, ali mislim da je teorija obično lakša od (slojevite) prakse... Pozdrav

    avatar

    28.11.2011. (10:32)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Buahahaha, prevarilo te pa ti ostale traume, ajde, baš slatko da si se otvorio i podijelio to s nama... ;)

    avatar

    28.11.2011. (11:06)    -   -   -   -  

  • Big Mornings

    Fino napisano, posebno mi se sviđa misao vezanu uz 'čast'.

    Makar, osobno, na 'varanje' ne gledam kao prije. Nakon dugogodišnje veze, i nekoliko kratkih, dobar kontrast je dao rezultata.
    Ono što me na kraju prosvijetlilo, nije samo odriješenje svega negativnog što ego nosi, već to da se sve dogodilo s razlogom - možebitno karma - ili podsvjesna težnja za iskustvom koje je bilo potrebno da bih shvatio u čemu je stvar. I na svemu sam zahvalan, i na dobrom i na lošem...pogotovo na lošem.
    Smatram da kad čovjek obgrli iskustvo, hrabro, časno i odgovorno, može se razvijati i ojačati vlastiti karakter, obogatiti svoj duh. Koja je inače svrha svega, naposlijetku ionako se rađamo i umiramo sami. Kad se to prihvati, srodne duše (i to mislim u množini) se možda i mogu dogoditi u jednom realnom kontekstu.

    avatar

    28.11.2011. (12:02)    -   -   -   -  

  • Big Mornings

    dobro @Doors veli, naposlijetku varamo sami sebe. Najgore kad čujem od cure; ''Joj, on mi je oduzeo najbolje godine života.'' Na to mi padne mrak na oči. Nije ti nitko oduzeo već si to dopustila...velim im ja!
    ..kajgod..

    avatar

    28.11.2011. (12:16)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Slažem se. Živio govornik!

    avatar

    28.11.2011. (16:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Pitam se zašto blog, dnevnik i zadovoljna.hr uvijek linkaju na one moje članke o kojima se nema baš što puno raspravljati? Misterija...

    @Cakana, MiG, Shelly Kelly, Zuzi: pa vidim što hoćeš reći, ali ovdje baš ne mislim na sitnice tipa "je li varanje fantazirati o nekome tijekom seksa", već na pravo varanje. Dakle, seks, ljubljenje, romantična povezanost, s nekim tko nije tvoj partner, a to se sve podrazumijeva. Siguran sam da je i MiG mislila na to.

    Ako se nekome rade te stvari s drugom osobom, neka prvo objasni stvar partneru i prekine (što nježnije jer to duguješ drugoj osobi), i tek ih onda radi. Ozbuljno, nije baš da je to neki nemoguće težak zadatak.

    @Uterus: eh! Nikad ne bi rekao da si bila takva :P

    @Doors: ja ne vjerujem u karmu ;)

    @Ljubač: Hvala!

    @Ani ram: Dirnut sam tvojom brigom za mene :P

    @Big Mornings: Ne znam, mislim da im većinom i jesu "oduzete" godine, no u pravilu su imale puno više mogućnosti da se to ne dogodi nego obrnuto.

    avatar

    28.11.2011. (16:44)    -   -   -   -  

  • qaya

    malo sam zatečena tvojim postom...Kao da slušam sebe iz doba dok sam još bila mlada, neudana romantičarka odrasla na ljubavnim roto romanima. Slažem se sa Zuzi i Shelly-em. Za neke rasprave potrebno je vrijeme, iskustvo godina i puno širi pogled na definiciju ''vjernosti'' i potrebe da nam neko pripada. U zajedničkom životu osoba te može povrijediti, iznevjeriti, prevariti na mnogo gore načine nego što je to fizička prevara. Stvar je jednostavno precijenjena.

    avatar

    28.11.2011. (21:36)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    da..nije baš stvar jednostavna..
    ali me jako čudi da jedan muškarac ovako razmišlja u ovom ludom svijetu..:)))

    avatar

    28.11.2011. (23:12)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Muško, mučko ili žensko đubre, baš i ne vidim razliku, đubre
    je za mene svatko onaj tko drugoj osobi, ne mora nužno biti
    s njim/s njom u vezi, nanosi bol, gazi dostojanstvo i od normalna
    čovjeka pravi majmuna. Ako netko ne podnosi jaram monogamnog,
    neka uljuđeno digne sidro i do kraja života se poligamizira, ali
    idi, ne gorčaj život drugomu. Nažalost, mnoga ta mučka đubrad
    igraju na nemoć (najčešće financijsku ovisnost), djeca, okolina,
    pa svoju dvostruku igru igraju "dok ih smrt ne rastavi". Tako je na
    svim nivoima, pa zar nam vlasti ne igraju mučku đubrijadu.
    A sada laka i ugodna noć i drago mi je da još hodaju normalni ljudi:))))

    avatar

    28.11.2011. (23:54)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @qaya: a-a, jednostavno nema načina da me se uvjeri u tu relativizaciju prijevare i vjernosti. Postoji pravilni i ljudski način za sve, pa tako i za promiskuitet.

    @metamorfoza: eh, hvala. U moju obranu, puno sam uspješniji sa ženama kada ne mislim na taj način :D

    @malo ti malo ja: kao što sam napisao qayi... no naravno, nitko nikoga neće ovdje uvjeriti

    avatar

    28.11.2011. (23:58)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    omg...ma jel to musko zagovornik vjernosti...sad se bojim da se onaj smak svita ne bi stvarno desija

    avatar

    29.11.2011. (01:46)    -   -   -   -  

  • Big Mornings

    Baš neobično, govoriš o odgovornosti a s druge strane smatraš da su pojedincima 'oduzete' godine...ne može se krivit nekog za takvo što, s druge strane je moguće ali onda se može reći da je osteceni pojedinac iznimno glup (. Većinu puta se dopušta takvo što upravo jer podsvjesno postoji težnja za takvim iskustvom. Tako na to sve ja gledam, iz vlastitog isustva, naravno. :) (ali i kad čujem tuđe priče, sve se manje uvijek svodi na isto).
    U biti kad govorimo o ljubavi u tom romantično-partnerskom užem smislu, što i nije baš mudro na ljubav usko gledat jer onda kad tad dođe do trzavica, koliko god da bio dobar, korektan i sve ostalo ruzichasto prema svom parneru i vice versa. Tj. ak čovjek ne nauči voljet prvenstveno sebe, pa druge oko sebe, onda nish ni od veza i sve što jedna može donijeti. Tak jednostavno..

    avatar

    29.11.2011. (09:00)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @little psycho: to je jer imam poremećaj dvostruke ličnosti :D

    @Big mornings: odgovornost svakako jest na obje strane, pogotovo ako je netko mogao nešto poduzeti da se to ne dogodi. Ovisi s koje se strane gleda.
    Recimo, da ja idem kroz neku mračnu ulicu poznatu po bandama i neki kriminalac me orobi i upuca, bilo bi opravdano reći da sam ja budala koja je izabrala učiniti to što je drastično povećalo šansu da mi se to dogodi (isto srdačno govorim i, recimo, za žene koje uporno biraju "shady" tipove i onda se žale). Ali to ne bi učinilo tog kriminalca iz mračne ulice ništa manje ubojicom, niti išta manje zaslužnim za električnu stolicu.

    avatar

    29.11.2011. (14:04)    -   -   -   -  

  • samo testiram

    Igniss, voljela bih pročitati tvoj tekst na ovu istu temu, ali nakon recimo barem 10-15 godina braka s nekim. Živo me zanima da li bi ovako gorljivo zagovarao crno-bijelu sliku. Slutim da ne bi ;)

    Nekad davno kada bijah mlada kao ti, razgovarala sam s jednim jako dobrim prijateljem, puno stariji od mene, i u fantastičnom braku - ono brak za poželjeti. I dotakli se mi nevjere, i ja naravno crno-bijeli svijet, kaže on meni "hm.. ja ne mislim tako. Ona je moja najbolja prijateljica već 20 godina, ne pada mi na pamet baciti sve to u vjetar zato što su je ponijeli hormoni pa je spavala s nekim jednu noć. Ako voli drugog, to je druga stvar onda prekid i gotovo. Al da razjebem 20 godina što smo gradili zato što se poševila sastrane, ne pada mi na pamet". Tada sam ostala osupnuta... i što - s vremenom uvidjela da čovjek ima totalno pravo, sada kada sam došla barem nadomak tih godina kojih je on bio kad je meni to govorio.

    A da ne govorimo uopće o tome kako se tek stvari mijenjaju kad su i djeca u igri. Vrlo vrlo daleko od crno-bijelog svijeta....

    avatar

    29.11.2011. (15:57)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Eh, ne namjeravam se ženiti, iako ostavljam prostora za iznimke. U svakom slučaju, i dalje držim da brak nije izgovor za takva sranja i nema razloga da ih se tolerira. Naravno, ovisi je li muž u braku Beta koji ne bi nikada mogao naći drugu pa mu je bolje tolerirati malo varanja...

    Navedeni slučaj mi implicira da u njemu postoji i nekakvo iskreno pokajanje i obećanje da se to neće ponoviti s njene strane, što je sasvim razumna stvar ako se tiče nevjere. Iskreno, i ja bih u takvom slučaju razmislio i ne bi sve "razjebao". Ozbiljno, razmislio bi. Ali koliko je samo takvih nevjera?

    Novi post: Umijeće baljezganja

    avatar

    29.11.2011. (17:16)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Zašto bi se podrazumijevalo? Ozbiljno?

    avatar

    29.11.2011. (23:16)    -   -   -   -  

učitavam...