Komentari

emeraldeye.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Igniss

    Oh, cijeli post posvećen razlaganju moje analize, hvala lijepa :) Pa eto, budući da je (ne libim se to reći) izgled primarna stvar po kojoj je žena poželjna ili nije - ili kvalitetna - za razliku od moralnih kvaliteta koje su isto potrebne, ali koje su samo dodatak - većina žena je garantirano "kvalitetna" barem dva desetljeća svog života. Za usporedbu, to muškarcima nije nimalo garantirano, dapače postaje sve teže.

    "Da li ce nju privuci neki savrseno gradjen, neumorni shevac koji ne uspijeva trajati u dvoje ili ce ju privuci neki obican momak, mozda isto dobrog ili prihvatljivog izgleda, malo povuceniji ali zanimljiv i karizmatican koji ce je drzati kao kap vode na dlanu i kojemu ce biti jedina? Pa meni se ova druga opcija cini vjerojatnija." - i sad je ovo argument razuma, ali ljudi u ljubavnom životu (a pogotovo žene) nisu razumni. Kada bi žene lijepo sjele i napravile cost-benefit analizu koju tu navodiš, i odlučile da će cijeniti nekoga tko je malo običniji ali tko će ih držati kao kap vode na dlanu i kojima će biti jedina, ja ne bih imao o čemu pisati. Manje više cijeli koncept Igre ne bi postojao.

    Ukratko, problem seksualnog tržišta nije u tome što su Alfa muškarci željeni od fufica, drolja, starleta i takve manjine lijepih ali ispraznih žena - već apsolutne većine, gotovo svih žena na svijetu. "Dobra djevojka", za koju će ljubaznost, darovi i vjernost biti drastično bitniji od Alfa kvaliteta, je po meni predivan ali ipak romansirani - mit. Naravno da ću takvu cijeniti, samo ističem da je to sve rjeđa pojava.

    Mislim da se Alfa ne bi pretvorio u Betu samo zato što se vezao za jednu osobu. Ono što ga čini Alfom su (realne) druge opcije i poželjnost, ne toliko to koristi li ih.

    U svakom slučaju, krasna analiza koja lijepo pridonosi originalnoj, dodat ću link na nju tamo u post :)

    avatar

    25.11.2011. (23:23)    -   -   -   -  

  • so far away...

    Hehe, kad sam čitala Ignisov post naravno da sam prvo potrpala ovog svog u kategorijicu. Našo se tam negdje pod niži alfa. Naravno da sam očekivala da će ista tablica biti tu i za žene...kad tamo, ništa...baš me razočaralo.

    Čini mi se da ipak...vrijedi ovo njegovo...da nema tu baš razuma i da priznale mi to ili ne težimo ovima "zabavnima"...čak i svjesne da to nikud pametno ne vodi i da bi bilo bolje imati nekoga tko je vjeran, pouzdan, ovo, ono.

    I sad...ovaj moj...pa...alfa je...po svim stavkama. I čini se da ipak je vjeran i pouzdan skupa sa svim ovim alfa karakteristikama. Pa ipak, povremeno kao da čekam da neka grda alfa falinga iskoči iza ugla. A nije...u godinu dana.

    avatar

    26.11.2011. (08:48)    -   -   -   -  

  • praktikum

    alfa? hvala, ali ne hvala :))))

    avatar

    26.11.2011. (16:38)    -   -   -   -  

  • Baldo

    Bravo, slažem se s tvojim razmišljanjem i upravo sam se sjetio jedne
    narodne mudrosti a veli. 'Na ljepotu se kupus kuva'!:)

    avatar

    26.11.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Zrelo rasuđuješ i slažem se s tvojim promišljanjima.:)

    avatar

    26.11.2011. (23:09)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    @Igniss: khm...ok kontam tvoju perspektivu, i mogu reci da to stoji dok - cura ne izadje iz puberteta! Kao privlacno zensko bice (kakvim se smatram :P) mogu reci da sam mozda padala na takve tipove dok sam bila mlada i luda...i sad sam mlada, ali malo razumnija, i kroz razgovore i druzenja s ostatkom zenskog roda mogu primjetiti da su osijecale isto, do odredjene zivotne starosti...Sazrijevanjem zene mijenjaju prioritete. I sad... ako je zena lijepa, mlada i pametna - sto je automatski cini kvalitetnim ulovom - nalazi se u poziciji da bira. Smatram da bi one mladje, jos neupoznate sa svijetom strasti, ljubavi i varki pale na markantnog alfu, one starije alfu bi odbile - zasto - zato sto su dovoljno samosvijesne i znaju koliko vrijede i ne zele gubiti vrijeme na nekoga kome ce biti samo broj! Alfe, samim time sto su alfe, cine mi se nedorasli takvim zenama, isprazni, kao sto sam vec rekla i nezreli, te se mogu zadovoljiti kratkotrajnim uzivanjem u jednakima. Situacija jest da ce dijevojka kad tad sazrijeti i prezreti alfu pokraj nekoga tko joj moze ponuditi vise (mislim na kvalitetu odnosa) dok ce alfa ostati alfa. Nezreo, nesvjestan sto u biti propusta radi ajmo reci pohlepe i povrsnosti!

    @so far away: naravno, i ja sam svoga odmah isla utrpavati u kalupe...i moj je tu negdi, izmedju viseg bete i nizeg alfe...ne znam, tesko mi ga je okarakterizirati. Uvijek je najglasniji u drustvu, najzabavniji, njega se vjecito zove, stalno je u teretani, zaradjuje opako dobro, radi fucked up obiteljske situacije ne vjeruje u brak, uvijek se neke mackice vrte oko njega, ali opet...nije egoistican, i zapravo kao da i nije svijestan koliko se drugi ugledaju na njega, na mackice se ne oobazire previse, i sto mi je najdraze, sposoban je odj.... sve, ugasiti mob i rezervirati dva dana samo za mene...to je to :)

    @suzette: slozila bih se

    @baldo: I appreciate that

    @fra gavun: hvala lijepo, to mi valjda dodje na momente :/

    avatar

    27.11.2011. (00:27)    -   -   -   -  

  • tvoj maslacak

    :-*) .....Ija volim skampe na buzaru........PUSA

    avatar

    27.11.2011. (12:25)    -   -   -   -  

  • Norra Šahini

    Totalno se slazem s tobom ! :) lijepo je sve napisano i baš ništa ne nedostaje. Bravoh. :)

    Imam novo.. znam da je dugo ali ako pročitaš nadam se da ćeš shvatiti zašto je tako dugo. Hvala unaprijed. :)

    avatar

    27.11.2011. (18:32)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Modele ljepote, kvalitete ... nameću nametljivci koji od toga imaju koristi, ali činjenica je da svi mi drugačije reagiramo na različite ljude, a i mi sami imamo različite interese, i sve je to u principu sasvim lako rješivo, tj. spojivo, obzirom na uistinu šaroliku ponudu ;)

    avatar

    27.11.2011. (19:05)    -   -   -   -  

  • Doors

    Čak ni nema veze s temom posta (:P), no sjetila se one mudre koju reče Blaise Pascal: postoje samo 2 vrste ljudi. S jedne strane pravednici koji se smatraju grešnicima, a s druge strane grešnici koji se smatraju pravednima.

    avatar

    27.11.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • D.

    Inače ne volim ovakva svrstavanja u grupe... Ja ću sada biti jedna od onih "prepametnih" i reći da je svatko poseban sam po sebi. Ozbiljno, stojim iza toga.
    I kome uopće pravo da kategorizira bilo koga?

    Hvala na komentaru. Čitamo se mi? :)

    avatar

    28.11.2011. (17:24)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Ako se odbace one "kiselo grozde" koje je Igniss opisivao ("nije lijep/a, pametan/a...ali meni je dobar/a), svatko svog partnera opisuje kao "naj", znaci nekakvu vrstu alfe.

    avatar

    29.11.2011. (13:31)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    istina...

    avatar

    29.11.2011. (18:40)    -   -   -   -  

  • Nike

    Ne volim grupiranje tog tipa, alfe, bete, game, delte... a vidjeli smo i kako su alfe živjele u Vrlom novom svijetu.. ovako, prvo što mi je palo na pamet je to da smo vrlo lako mi žene na nekim područjima alfe, na nekima bete, na nekima možda delte... što je žena "kvalitetnija", to je na više područja "alfa".. za muškarce vrijedi isto, a ako ćemo se malo šaliti, onda slično... ne mogu oni biti na više područja alfe :)

    avatar

    29.11.2011. (19:54)    -   -   -   -  

  • Padawana

    little psycho, mislim da si pogodila poantu u komentaru da ono što igniss piše vrijedi za nezrele osobe. istina, trend je da sve duže ostajemo nezreli, i muškarci i žene, i treba nam više vremena da shvatimo koje su prave vrijednosti, pa na žalost ove površne "kvalitete" ostaju dominantnima sve duži niz godina. ali ipak nas dobar dio u nekom trenu shvati što je stvarno važno. ignissovi postovi, koliko god mi bili dragi i zabavni, se odnose na tu još nezrelu populaciju. a tko ostane nezreo cijeli život, mogu ga samo sažaljevati.

    avatar

    02.12.2011. (10:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...