Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Koje dvorište :-)).
    Idealno za tople dane :-)).

    avatar

    20.11.2011. (09:35)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Jako zanimljivo! Znao sam se tu provesti (češće) i prošetati (rjeđe), ali niti na kraj pameti mi nije bilo da je to jedna cjelina s jako zgodnim dvorištem. Dobro da se održalo kao cjelina, u današnje vrijeme etažiranja i čega sve ne, kada se počinju postavljati pitanja čije je što! Nema niti parkiranih automobila - a možda niti nema nekakav zgodan ulaz?!

    Dok sam ovo gledao, palo mi je na pamet da sam nekada davno dolazio u ZG i išao u Gajevo naselje, negdje na Trešnjevku, a trebalo je od Remize prijeći preko "Autoputa", koji je u prvo vrijeme još bio u izgradnji. To je moralo svakako biti prije poplave. Ne sjećam se dobro, ali mi se čini da je bar dio tog naselja također bio planski izgrađen. Ne sjećam se također da je o Gajevu ovdje na blogu pisano, nekakvo pretraživanje nije dalo rezultata, ako sam u krivu Sorry!

    Ipak, na webu se može ponešto saznati - danas postoji mjesna samouprava Gajevo. Pogled na Google map otkriva da ima dosta obiteljskih kuća. Kao zanimljivost, igralište NK Jarun je u Gajevu

    avatar

    20.11.2011. (11:17)    -   -   -   -  

  • DenMla

    Vanja - hvala ti:o) Još jedna zanimljivost:

    Pogledajte link (ispričavam se, ne radi mi lijepo umetanje linkova):
    http://www.min-kulture.hr/Userdocsimages/Galerije/Dodatne_galerij e/indok/PAVUSEK//17. ZAGREB, VLASKA.JPG
    Radi se o fotki Berislava Pavušeka iz doba kad je taj blok bio novi Usporedite stabla s današnjim - na slici: 'Istočni dio dvorišta'!

    Uglavnom i tu je bio bazen - vrlo sličan onom u parkiću kraj Zorkovačke na Trešnjevci (pogledajte Nepoznatizagreb post od 19.04.2010.:
    http://nepoznatizagreb.blog.hr/2010/04/1627416646/font-colorcc 0000poznati-trenjevaki-park-nekad-i-sadfont.html)

    Mislim, (dakle nisam siguran :o) da je sličan bazen(čić) bio u to doba i na Krešimirovom trgu...
    Znate li još za neki takav bazenčić iz doba kad su možda higijenske norme bile na nižoj razini, ali je postojala definirana svijest o korisnosti takvih 'rekreativnih sadržaja'?!

    avatar

    21.11.2011. (09:58)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    JohDoe, Gajevo je sasvim sigurno nastalo planski (gledajući ujednačene veličine parcela i kuća), no niti ja nemam nikavog saznanja kada i tko je napravio nekakav plan (vjerojatno se tu radilo samo o grubim odrednicama o veličini i rasporedu kuća, ne i o tipu kuća ili čak planu).

    DenMla, da, postoji još isti takav bazenčić na "Krešimircu" (naravno, izvan funkcije :ox) te vrlo sličan na Sigečici u parku između Vukovarske i osnovne škole u Rapskoj, pisao sam o njemu u postu http://nepoznatizagreb.blog.hr/2010/04/1627388161/font-colorcc0000jo-jedan -zagrebaki-park-sa-bazenomfont.html iz travnja 2010.

    avatar

    21.11.2011. (12:54)    -   -   -   -  

  • DenMla

    Hvala #2 Vanja!
    Znao sam da je postojao barem još jedan bazen :o)

    avatar

    21.11.2011. (13:13)    -   -   -   -  

  • Ja

    Heh, koje iznenađenje kad sam vidjela fotografije i predobro poznatog mi kvarta, školskog igrališta, a pogotovo svoje zgrade, svog prozora i dvorišta u kojem sam praktički odrasla :D Dvorište je svojedobno (ne znam je li još uvijek) bilo pravo okupljalište sve djece koja su živjela u bloku zgrada koje ga okružuju, a i šire. Ljeti u ugodnom hladu uz karte i stolni tenis, a zimi uz snijeg do koljena i barem 3, 4 snjegovića oko ljuljačke.

    avatar

    22.11.2011. (01:03)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ja, baš mi je drago što sam te iznenadio i podsjetio na dane odrastanj¨! ;o)

    avatar

    22.11.2011. (13:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...