Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • metalurzi

    Nešto su živčani na toj wikipediji. Mene su trajno banirali zbog... ne znam. :S Sada mi stoji na "razgovoru" kako sam banirana bez obrazloženja. Hm. Prvo "pozivaju" ljude da pomognu urediti wikipediju, a onda kada se netko prijavi ispada kao da čovjeku treba nečija preporuka da bi mogao pisati tekstove. O.o
    Pjesma u pozadini demonstracije je prokleto tužna. Pretpostavljam utjecaj jeseni. :S

    avatar

    04.11.2011. (03:28)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ma daaaa, a tek politika?
    Brdo smeća.

    avatar

    04.11.2011. (06:58)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Prvi put vidim ovaj pokus. Genijalna demonstracija. Što se tvoje izvedbe tiče, muziku ne mogu povezati s ostatkom priče.
    Ovo za referiranje je ideja koja mi se dosad naprosto nije pojavila u glavi, ali moram priznati da nemam jakih argumenata protiv toga da se uvijek ide do izvornika. Ostaje tek pitanje treba li to onda povući i na tiskane enciklopedije i sve ine sekundarne izvore informacija. Kao i to je li takva praksa nužna u svakom kontekstu. Nije isto pozivati se na Wikipediju kad pišeš neki znanstveni rad i kad nešto laprdaš na nekom forumu. :

    avatar

    06.11.2011. (16:14)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    @metalurzi: Trebalo bi vidjeti tvoj slučaj, pa prosuditi. Ali da su živčani, jesu. To je zato što su na lokalnim šefovskim foteljama knjižničarski stereotipi od ljudi kojima je Wikipedija njihov dvorac.

    Pjesma tužna? Ja je nisam doživio takvom. Nimalo. Samo mi je jako prikladna za nekakav kemijski video. Doslovno sam tražio takvu. :)

    @alexxl: Tu ni molekularna sita ne bi pomogla.

    @propheta nemo: Baš je fora, zar ne? :)
    Doduše demonstracija, koja je u neku ruku bila i pokušaj pravog pokusa ima slabe točke. Nisam uračunao utisnutost epruvete u metal, ignorirao sam malešan sadržaj vodene pare i aerosola amonijevog klorida u dobivenom amonijaku (oslanjao sam se na kondenzaciju na hladnijim dijelovima), možda ni temperatura nije bila jednaka, a i vražja klema nije bila dovoljno stisnuta pa je epruveta kliznula. A dobro, ionako sam imao pola sata za sve, nije puno bolje ni moglo biti.
    Ipak, finese su ovdje korisne jedino za točnost mjerenja kojoj nisam ni namjeravao stremiti.
    Jedino što sam još mogao napraviti jest proba. Epruveta bez ugljena, da pokažem kako sama živa ne otapa amonijak. Onda bi logički gledano, dokaz bio potpun. Jebiga.

    Referiranje mora ići s mjerom i svakako mi se trebali držati onoga da snažnije tvrdnje zahtijevaju snažnije dokaze.
    Rudarenje po referencama u smislu traženja one prve ima smisla samo za najzahtjevnije primjere u konkretnoj znanosti.
    Međutim Wikipedija sama za sebe malo kada može biti referenca za imalo ozbiljnije izjave, čak i na forumima, jednostavno iz razloga što ju bilo tko i bilo kada može mijenjati. Ako je tema opskurna, članak nitko nevjerojatno niti ne nadgleda i tako može dugo ostati kriv. Poznati slučaj s hrvatskom wiki, koju razni religijski fanatici i politički manijaci ogrezli u ideologiji iskorištavaju u svrhu svojih smradnih pobuda.

    avatar

    07.11.2011. (15:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Interesantno stajalište o Wikipediji, ipak imam o njoj bolje mišljenje uzevši u obzir dobru količinu citiranih i znanstvenih članaka (priznajem, ne provjeravam uvijek). No vjerojatno misliš na našu, ne englesku Wikipediju?

    Iako da, što se tiče političkih tema, povijesti, religije i sl., naša Wikipedija je u katastrofalnom stanju (isto tako i bosanska, srpska, etc.).

    avatar

    11.11.2011. (21:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...