Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


 • brunin svijet

  poučno, nadasve poučno...:)

  avatar

  12.10.2011. (10:41)    -   -   -   -  

 • morska sol

  Ja njegovo ponašanje ni u kojem slučaju ne bih nazvala 'iskorištavanjem'. Ne razumijem što je mogla očekivati od čovjeka kojega je upoznala na stranici za seksualne kontakte!? Pa seks, pobogu! To joj je i dao. Koliko sam shvatila, nikad joj ništa nije obećao, nikad je nije navodio da se zanosi time da će to biti 'prava' veza - to je bila samo njezina projekcija proizašla iz zaljubljenosti. Zapravo je imala sreću da je u takvoj vrsti kontakta upoznala nekoga tko se zanimao za njezin život, tko ju je ipak, barem dijelom, doživljavao kao osobu, a ne samo kao 'potrošni materijal'. Naime, cura koja očekuje ozbiljnu vezu ne bi je trebala tražiti na "seksi stranicama" niti očekivati da će tamo pronaći nekoga tko će je doživjeti ozbiljno. "Iskorištavanje" je ovdje preoštra riječ, pogotovo ako znamo - a ona nam je sama to rekla - da je i njoj bilo lijepo, da joj je to bio "najbolji seks u životu". Nitko tu nije iskorišten - ljudi su podijelili nešto što im je oboma u tom trenutku odgovaralo, a to što su njezina očekivanja u međuvremenu porasla - zbilja ne bi trebao biti njegov problem. Tako to biva kad se previše sniva.

  avatar

  12.10.2011. (10:58)    -   -   -   -  

 • Bugina kutija s tavana

  Da je frajer u startu krenuo iskreno i otvoreno, priča bi vjerojatno išla vrlo sličnim tokom - minus 'heartache' s njezine strane. No, možda njemu tada to i ne bi bilo tako interesantno...

  avatar

  12.10.2011. (11:36)    -   -   -   -  

 • ToxFox

  Ja se slažem s morskom soli.. u potpunosti.
  Zašto je on tu alfa? Jednako tako i ona je mogla biti alfa ženka.
  Ode na sex stranicu, nađe tipa, poseksa se s njim. ništa ne traži za uzvrat. Sazna da ima curu, malo je štrecne (moralno/sebično) ali svejednako se nastavi prašiti. Možda čak poželi i "preuzimanje" tipa.
  A onda kao prava alfa zaključi da se taj plijen nikad neće promijeniti. Da su u osnovi isti.

  avatar

  12.10.2011. (11:40)    -   -   -   -  

 • nataša

  prestara sam za ovakve teme ...

  avatar

  12.10.2011. (12:47)    -   -   -   -  

 • UterusBicornis

  Ok...tip ima ozbiljnih problema. Prvo, kako je primjetio da ima "novi prsten" kako on zna? vidio ju je prije toga dvaput u životu, šta on zna koliko prstenja žena ima? Drugo, lažov je i kurviš. Protiv kurviša nemam ništa, ali lažovi mi se gade. I ne -ne mora nužno ići ruku pod ruku. O tome dal' je dobar ševac o tom potom...njoj dobar, nekom drugome možda ne bi bio. Da li mu je spika dobra? Možda. Za naivne studošice. Aaa...mačko, ošišala si šiškice! So cute... - citirati ću samu sebe iz razgovora s kolegom blogerom od neki dan (šaljem pozdrave:))) "taj pičke od mene ne bi vidio"
  Osim; ako baš nisam toliko suha da sjedam u bus i drndam se u drugi grad, neobavezno nataknem i pozdravim.

  Dakle, u ovom b scenariju koji dotična opisuje ona si je posložila prioritete. Fuk joj je solidan ima volje, a gdje ima volje ima i načina. Njezin način je čisto ok ako to zaista doživljava kao neformalne seks izlete. Onaj prvi dio pripišimo ženskoj emocionalnosti. Koja je eto...otpala.

  Što se pak tiče njegovog SMS-a...mislim...zvuči jednostavo fejk. Tvom gradu? Tvom faksu? I zvoni na vrata? Ma gdje ima toliko slučajnosti? U Glorijinom ljubiću?

  I da...jedu preveć pizze. Uopće nije hrana za alfe. Ono...daj se malo isprsi frajeru na trećem spoju bi me mogao i gurmanski iznenaditi prije nego mi ga tutneš.

  Ali kao što rekoh, ako njoj paše, a nema iluzija. Vuk sit, a ovce na broju.

  avatar

  12.10.2011. (12:52)    -   -   -   -  

 • Bugina kutija s tavana

  @Uterus - ti si moj idol, skidam kapu. :D

  avatar

  12.10.2011. (12:59)    -   -   -   -  

 • Ani ram

  Lipo je to kako se silno trudiš, ali nikad nećeš shvatiti što se to zbiva u glavi jedne žene, čak ni onda dok čitaš iskustva na njenom blogu... nikad, nikad, nikad... :P

  avatar

  12.10.2011. (13:00)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  hehehe, potpisujem uterus i morsku sol s naglaskom na, citiram : "taj pičke od mene ne bi vidio" :P

  avatar

  12.10.2011. (13:44)    -   -   -   -  

 • NF

  sjećam se jedne noćne rasprave u većem društvu tko je veći pisac, miller ili bukovski. ja sam argumentirao ovako za bukowskog, potpuno pojednostavljeno sad navodim, miller bi po nekoliko stranica filozofirao o izgledu mindže i jebačini, buk bi samo naveo da su se onda sprašili i nastavio o važnijim stvarima, npr.utrkama konja...

  avatar

  12.10.2011. (13:55)    -   -   -   -  

 • madeleine

  jel ta cura nesretna u ljubavi uopće zna da si joj posvetio post?

  avatar

  12.10.2011. (14:42)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @30 sa 10: Naravno, pitao sam njeno dopuštenje da pišem o tome

  @Morska sol: to mi se čini slabašno. Uistinu, nije bio legalno obvezan da joj kaže ikakav detalj o sebi (da ima curu i ne želi ništa s njom), no to ne mijenja činjenicu da je trebao - ipak se nisu eto upoznali jednu noć u disku, već su pričali satima i satima, upoznao je njene prijatelje, etc. Zašto od svega prešutjeti baš to?
  Reći da je on nije trebao obavijestiti o tom "detalju" mi se čini kao reći da je nije trebao obavijestiti da ima sifilis ili tako nešto. Nema nigdje ugovora koji nekoga sili na to ali zaboga, pa to spada u osnovno ljudsko poštenje.

  @Bugina: i ja isto mislim da bi priča bila vrlo drukčija da je rekao jasno na čemu je

  @Uterus: tako sam ga i ja doživio ali eto, kome što odgovara... a nesumnjivo JEST zavodljiv tip, i ja mu to prvi moram priznati :P

  @Ani ram: sasvim istina :P

  @NF: I ja sam isto za Bukowskog, lol

  Nastavim pisati odgovore kad budem imao više vremena

  avatar

  12.10.2011. (15:54)    -   -   -   -  

 • Kada će doći?!

  @Uterus- upoznala sam curu..stvarno studira u mom gradu,ali ne zvoni na vrata..
  @pomorac- nitko nije rekao da sam tražila ljubav na seks stranici, jednostavno sam se tamo našla i srela zanimljivu osobu i u početku nisam imala nikakve romantične primisli o tome , a kasnije se dogodilo to što se dogodilo!

  avatar

  12.10.2011. (17:19)    -   -   -   -  

 • Norra Šahini

  Poučno svašta novog sam saznala. Hvala ti ! :)

  noovo.

  avatar

  12.10.2011. (18:03)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Ah, dakle da se vratim nekim stvarima koje sam htio dodati. Ne bih htio da se ovo pretvori u napadanje i obranu Nesretne u ljubavi, a moj fokus je ionako bio na tome što se oprašta (dovoljno) Alfa muškarcu. Suočimo se s tim, u doba kada mnogi muškarci misle da ona nestati ako jednom dulje ostanu vani, zakasne negdje, propuste obljetnicu ili što već, bilo je bitno reći tu stvar.

  Htio sam još komentirati ovo što je Uterus napisala. Unatoč opravdanim njenim kritikama o površnosti izjava dotičnog tipa, nemojmo brzati s "To ne bi nikad radilo na meni". U stvarnosti je kontekst uvijek drukčiji, i ono što je na papiru "meh" obara s nogu kada to čini prava osoba s dobrim stavom i samopouzdanjem. Ja osobno nimalo ne sumnjam da je taj tip jako zavodljiv (i pomoglo mu je, naravno, i to što vrlo dobro izgleda). No najprivlačnija stvar na njemu, nagađat ću, nije njegov izgled, već "boli me k**ac za sve" stav.

  I treće, treba se na trenutak zamisliti nad tim koliko neproporcionalno žena svaki takav "Alfa" zauzima. U ovom slučaju su bila Nesretna u ljubavi, njegova cura, barem još jedna, a ne bih se nimalo začudio da ih je bilo i još par. 5, kao konzervativna procjena? Ne uzimajući u obzir neke koje nisu direktno imale posla s njim ali su, ocjenjujući da bi jednog dana mogle, pustile nekog manje privlačnog? To je ono na što mislim kada spominjem poremećaje tržišta - neki stvaraju stvaraju svoje orbite sa sve više i više satelita, a drugi se u sve gorim uvjetima natječu za ostatke.
  (Ne, rješenje za ovaj fenomen nije mrziti Alfa tipove :P )

  avatar

  12.10.2011. (18:45)    -   -   -   -  

 • Doors

  @Ignisse, naravno da ima i ovakvih Alfa žena, "stvaraju svoje orbite sa sve više i više satelita, a druge se u sve gorim uvjetima natječu za ostatke" :P

  avatar

  12.10.2011. (19:17)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Vidiš, tu se ne slažem, Doors. Muškarci ne funkcioniraju na taj način. Naravno da će mnogi fantazirati o "onoj tamo vrućoj", ali većinom će to ostati fantazija i zadovoljit će se prvim što mogu dobiti. Broj onih koji bi se odrekli svega samo da čekaju na tu jednu Alfa ženu je u odnosu na broj žena koje to zapravo čine je - zanemariv.

  p.s. naravno, priznajem da ima i iznimaka, kao što su neki od Beta/Omega tipovi koje recenziram. Recimo... http://www.dailymail.co.uk/news/article-1146173/Old-flames-reunite-love-le tter-lost-years-fireplace.html
  Ali čak i u tom slučaju, njegovo "čekanje" bi više pripisao tome što jednostavno svo to vrijeme nije mogao naći nijednu drugu

  avatar

  12.10.2011. (19:23)    -   -   -   -  

 • Doors

  Vjeruj, ima tih iznimaka puno više nego se vjeruje da ih ima, al vjeruj i da uvjeriti većinu il pojedine u to je misija ko da Eskima učiš da uzgaja palme :P

  avatar

  12.10.2011. (19:54)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Ah, to je sasvim druga priča. Vidim na što misliš ali ne, izraze Alfa i Beta ne bi u tom kontekstu koristio. Oni ne ocjenjuju moralnost, samo privlačnost :)
  Čini mi se da bi kriviti Nesretnu u ljubavi za to što je s njim opet prevarila njegovu curu bilo besmisleno. Em što je sekundarno glavnoj stvari, em što (iako, priznajem, nije baš u redu) svaljuje odgovornost na nju umjesto na njega. To je dvostruki standard.

  Za usporedbu zašto bi kriviti nju bilo dvostruki standard, sjeti se već prežvakanih Marijane i Nemeša. Jedno od čestih objašnjenja koje se za Marijanu upotrebljavalo je bilo "nije ona kriva, Nemeš ju je zaveo" - a to naravno nije bila istina i bila je besramno loše opravdanje, jer je teret odgovornosti bio na njoj, toj koja je imala neka obveze prema svom mužu (isto kao što je ovdje navedeni Alfa momak taj koji ima odgovornost prema svojoj curi).
  Teret odgovornosti je na njima koji tu obvezu imaju, ne na blogerici (iako, opet, nije bilo u redu, ali to je sporedna stvar).

  avatar

  12.10.2011. (21:37)    -   -   -   -  

 • UterusBicornis

  "...nemojmo brzati s "To ne bi nikad radilo na meni"..."
  Zašto je tebi tako teško vjerovati kad ti ja kažem, a sebe poznajem od rođenja jel'te...da znam da neke stvari jednostavno u mene ne prolaze i bok.... Meni je to jadna spika, isto kao i ona tvoja za šankom s onom ženskom, isto kao i čitanje iz dlana... Ja time ne osuđujem tvoje ili zavodničke sposobnosti nekog koga ti nazivaš Alfa jednostavno konstatiram nešto u što sam sigurna. Mene osobno, takve stvari NE PRIVLAČE. Štoviše, odbijaju me. Ljiga.
  Evo sad možeš uzeti argument, da iznimka potvrđuje pravilo...ali nekako mislim da nisam ni iznimna ni posebna i da bi se još "kokoši" složilo s tom konstatacijom.

  avatar

  12.10.2011. (22:02)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Uterus: Znaš, jedna tragedija toga što sada pišem i jest u tome da si u pravu - ne samo ti, već i puno puno njih ne bi "palo" na to što navodim. Na nešto bi, samo to nije ovo. Ali držim da to nije zato što nešto valja ili ne valja bilo s igrom bilo s igračem bilo sa ženom, već jednostavno zbog činjenice da su žene puno selektivnije i imaju raznovrsnije kriterije.
  Stoga itekako mogu vjerovati ali samo kažem: daj šansu svemu jer u stvarnom društvenom kontekstu izgleda drukčije. Na papiru nitko ne pada ni na što (osim u online datingu :) )

  @Pomorac: Pa da bi ga trebala kastrirati, ne bi ni to rekao, ali definitivno ne bi trebala imati posla s njim. Naravno, ni moje ni tvoje se neće dogoditi nikada osim u utopiji, tako da... :P No dobro, to sa ženom brojem X sasvim stoji.

  avatar

  12.10.2011. (22:28)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Hmm, bolje mi je ne komentirati - ali ipak...Bojim se da bih u ovoj situaciji reagirala dosta slično Nesretnoj u ljubavi.....Iskreno priznajem...
  Drugo, Tvoj komentar kod mene: Slovaci su se dogovorili da će se u petak - dogovoriti :((((( Tako da - tko zna što će se sve događati...:((((
  Pozdrav, Luki+Goldie

  avatar

  13.10.2011. (10:46)    -   -   -   -  

 • Sredovječni udovac

  stvari ne treba traziti na pogresnom mjestu, ne treba ih nazivati pogresnim imenima. "Nesretna" nije nesretna. To sto je tamo trazila, tamo je i dobila: neobavezni susreti. Na tren se cinilo da je to vise - to je samo zacin, mozda i samoopravdavanje.
  Ljubav je nesto sasvim drugo.

  avatar

  13.10.2011. (12:12)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Slažem se - kapa dolje slovačkoj premijerki na hrabrosti! Pozdrav, Luki+Goldie

  avatar

  13.10.2011. (13:34)    -   -   -   -  

 • Euro

  ljubav je nekada slijepa..

  avatar

  13.10.2011. (14:09)    -   -   -   -  

učitavam...