Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • turimti

    delaj, delaj...dok delaš, živ si...

    avatar

    24.09.2011. (23:19)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @turimti - Komentar je ok. Tak je, al nik ti ni Bog zna kaj. Agresivan je, a agresija nikaj dobroga nemre donesti. Bog z tobom sinek... :)

    avatar

    25.09.2011. (00:03)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Da li tražeći sebe zapravo tražimo smisao, a on pak, može li se razmišljanjem dokučiti ili tek u određenom stanju svijesti doživjeti, barem kao iskrica svijetla spoznaje onog nečeg pretpostavljenog iznad dimenzije koja je neraskidivo vezana, pa i uvjetovana manifestacijom materijalne komponente, jer eto, vjerujem da je pred ljudskim rodom još jako dalek put do sjedinjenja značajnijeg dijela pojedinačne i sveukupne zajedničke svijesti, koja vjerojatno nadilazi i taj fini energetski nivo opstojnosti koji spominješ. Kako god, sve što osvijestimo, što nadilazi ustaljenu rutinu, i pustu mehaniku, postaje istinski dio života, tj. našega ja. I uopće, da li je svijest proizišla iz materije i energije ili je, šire gledano, možda upravo suprotno. Možda je uistinu, prije nego li je nastao sav svemir, materija i energija, prostor i vrijeme, bila riječ. Želim ti sreću na tvom putu prema svijetlu ljubavi. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)
    P.S. Limunada sa medom mi se čini kao zdravstveno vrlo prihvatljiva kombinacija, dapače, a k tome, to mi je i omiljeno piće još od mladosti ;)

    avatar

    25.09.2011. (17:28)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Ali dražeN :) - Evo, i sada radimo mislima. Pitam se, stoga, što to radimo? Spomene materiju i energiju, a i ja je spominjah. Ja se na to pitam što je to stvarno, a onda ću o tome što je prije bilo. Ustvari šro je to pitanje? Vjerojatno vidiš kako u svemu vidim upitnik. To postaje jedan veliki upitnik.
    Da ne bi bili samo upitnici treba i putovati putem koji je njima ukazan. Radeći tako sve više vidim kako pitam i kako se krećem. Nekako kao da sve bolje vidim sebe. Upitnici me mijenjaju, jer im se neću predati, a oni dolaze li dolaze.
    Vidim i mnogo toga o čemu ne govorim. Sa vremenom puno će toga dozrijeti. Ne očekujem konačan odgovor i viđenje, ali znam da se mijenjam.
    Idemo dalje Dražene. Neka Te radost i ljubav prate... :)

    avatar

    25.09.2011. (19:26)    -   -   -   -  

  • OTISAK srca

    BIJAH TU:)

    avatar

    26.09.2011. (15:00)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @OTISAKsrca - I JA ...:)

    avatar

    26.09.2011. (18:11)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Neumoran u razmišljanju jesi i poseban jesi i kako sam reče, takav si
    i to je dobro.
    Samoća...psiholozi vele: "mi stariji mladima nismo potrebni!"
    I to jest tako, oni stvaraju svoj život, trče za vremenom dok ne dotrče kamo i mi.
    Da, vrijeme ne možemo pobijediti. Lijep ti pozdrav!

    avatar

    26.09.2011. (22:24)    -   -   -   -  

  • škrpun

    Ja bih te nazvao PRIJATELJ VREMENA jer tvoja razmišljanja ne susreću
    se svakodnevno pa stoga i jesu dragocjenost na blogu. Pozdravljen!

    avatar

    26.09.2011. (22:28)    -   -   -   -  

  • smotani

    upitnici, pitanja.....
    doista bezbroj ih je i imam osjećaj kad se riješim, tek na pola, jednog...stiže drugi.... ponekad mislim da stvarno imamo neke kotačiće u glavi i, ovisi o broju okretaja, sami pokrećemo svoji misli do, ponekad, nemogućih upitnika...ali, ponekad mi je veliki izazov rješavati baš te, nepremostive, upitnike...a kad se umorim...uvijek dobro legne jedna limunada;))))
    lijep ti pozdrav :)

    avatar

    26.09.2011. (22:32)    -   -   -   -  

  • viam inveniam

    Reljefi misli... privlacniji od labirinata misli.

    avatar

    27.09.2011. (06:35)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @fra gavun - E moj Petre, život. Ali i među mladima u tome postoje razlike. Neki misle i imaju svoju misao i rade na njoj. Čuju, ali nastoje vidjeti i razumijeti.
    Tvoji postovi me podsjećaju na ono: '...Mavo ti il ne mavo, al ja uvijek na isto mislim.' Tako je i sa satelitom bilo...:)))
    Svako Ti dobro...:)
    @skrpun - Sve ovo je divna igra Istine, a za nju je potrebno vrijeme... bilo ili ne bilo.. Svako Ti dobro... :)
    @smotani - Sa vremenom upitnici postanu putokazi. U pitanju je i odgovor, ali čovjek često dodaje nešto svoje i tako izmjeni tok riješenja. Ja kao da, ustvari, ne mislim. Gledam. Onako, znaš... Svako Ti dobro ... :)
    @viam inveniam - Da, ali, nažalost, mnogi se moraju prvo riješiti lanirinta, da bi vidjeli taj reljef. Svako Ti dobro...:)

    avatar

    27.09.2011. (09:11)    -   -   -   -  

  • sewen

    Ja volim "tri točke"!

    avatar

    28.09.2011. (10:07)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @sewen - ... jer one puno govore .. :)

    avatar

    28.09.2011. (11:13)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Nije uopće loše biti sam sa sobom i svojim mislima... meni ti je to uvijek najmilije društvo i najbolje se osjećam sama sa sobom... tvoje su misli lijepe, pa ako znamo da je misao početak svega, tada si u mudrom društvu!
    Misao je riječ!
    U početku bijaše riječ!

    avatar

    28.09.2011. (21:37)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @dordora2 - Puno ljudi razmišlja riječima. Ja to činim slikama, a ako želim to izgovoriti, tražim one najbolje riječi i ritam, da to oslikam. Kao da opisujem sliku, a u tome vidim i onoga koji to gleda čitajući. Zanimljivo je tako sa duhovnim stvarima. Svako Ti dobro...:)

    avatar

    28.09.2011. (21:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...