Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (87)

Marketing


  • Wall

    obožavateljima lika i ne/djela F.Tuđmana treba omogućiti (meta)fizičku spomeničku rugobu u obliku nosatog, krivoustog, s facijalnim grčem FT-a, u baš svakom gradu i selu RH. Onih par iz Zadra, Biograda, Vukovara, Zg... toliko su reprezentativno ogavne da ne dozvoljavaju zaborav i patinu, niti lagodnu spomeničku vječnost. FT-a, simbola godina užasa i skakavaca. Tuđmana treba zadržati, kako je trebalo zadržati Berlinski zid, kao opomenu...a Osijek i bukve na Trgu slobode? Osječane treba trajno podsjećati na sramotne gradonačelnike i gospodare, kakve su tražili/dobili.

    avatar

    20.09.2011. (22:25)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @pero, priznaj da ti je još i dan danas krivo i nikako ne možeš prežaliti što (i ne samo) osijek 91e nije postao dijelom velike srbije? sve ostalo tko je koga i zašto je pred tom činjenicom potpuno irelevantno.

    avatar

    20.09.2011. (22:59)    -   -   -   -  

  • osijek

    a tako znači? iapak je ovo jedan orijunaški blogić.

    wall - iz aviona se vidi da četnikuješ i srbuješ. idi bre srči dunav!

    avatar

    20.09.2011. (23:09)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    lijepo je što ima sugrađana koji su za ove demokratske promjene, jedino molim da meni balavoj netko objasni kako je Sloboda na bilo koji način jednomuman da ne kažem tamničan pojam... i čiju slobodu je dosad ime tog trga ugrožavalo, kad smo kod tog, kog je ugrožavala grupa građana(ili kog godinama ugrožava kugin kip u Tvrđi u ime restauracije koja traje vjerojatno duže nego izgradnja Tvrđe), a da ga je oslobodio monumentalni kip oca domovine koji ako se ne varam htio spomenik nije htio:) mrzim prigodne promjene imena...sva sreća pa su sve ključne stvari u gradu riješene tako dobro da se političarčići i obožavatelji mogu baviti promjenama imena rijetkih stvari na koje se do sad nisu pokakili

    avatar

    21.09.2011. (08:35)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Da sam ja bog (čitaj: predstavnik lokalne, ili državne, tak svejedno, vlasti), trgovi i ulice nikada ne bi bili nazivani po ljudima, nego po životinjama. Napr.: Trg magarca dugog penisa; Trg pustopašnog pastuha; Ulica krave mliječnog vimena (Vimenkina); Jarca muda do koljena...
    i slično.
    Ukoliko već netko želi neki trg imenovati imenom Franje Tuđmana, doktora navodno, mogli bi mu tada podići spomenik u obliku facijalno paretičnih usta s jednim zubićem i natpisom: Da nam živi, živi stoka sitnog zuba.
    U tom slučaju podržavam izbor.

    avatar

    21.09.2011. (08:49)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Razna preimenovanja trgova i ulica u službi trenutnih tronaša, kod mene a vjerujem
    kod velikog broja građana kojima glava ne služi samo kao "ukras" izaziva blago rečeno
    gađenje. Ništa više ni manje ne može izazivati, posebno kad svakodnevno svjedočimo
    kojim smjerom idu zaklinjatori u ideologije, nevažno je li to Tuđmanova, Starčevićeva
    ili neka treća. Počet ću razmišljati na način, blago onomu koga nema da ne gleda, pozdrav:))

    avatar

    21.09.2011. (08:56)    -   -   -   -  

  • OPIJMO KOČIJAŠA ŠTO VOZI NAŠE DANE

    ja se bojim kako će tek izgledati Tuđmanov spomenik... tko zna, možda ćemo imati dva Šetača...zamisli, August Cesarec i Franjo, ruku pod ruku.....ah..
    Osijek mi nije rođeni grad, ali ipak, boli me duša... :(

    avatar

    21.09.2011. (17:06)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Pero, kako ti se dalo zagaditi svoj, po svemu iznadprosječni blog, ovakvom temom? I što si dobio? Komentare koji kao da su prenešeni s portala Večernjeg lista i sličnih poligona za diskvalifikacije, i etikete orjunaša i velikosrbina. Ne isplati se! Ili se ipak isplati dopustiti da te navijači rezuckaju?

    avatar

    22.09.2011. (09:21)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    WALL - Sjajan prijedlog. Ozbiljno mislim. To je poznata taktika dvostrukog agenta, pisao sam već o tome. Kada su arhitekti Njirići trebali napraviti McDonald's u Mariboru, napravili su bezličnu šupu s ooooogromnim, apsurdno prevelikim logom M. Investitori su bili presretni, misleći da su dobili baš ono što su tražili i htjeli, uopće ne skuživši da ih njihovi vlastiti arhitekti zapravo prcaju, da se radi o subverziji, o provokaciji koja je pretjerivanjem prokazivala njihovu glupost i razmetljivost, ispuhivala taj balon. Zato - slažem se. Ako već moramo diljem zemlje imati te posijane Tuđmane, treba ih onda staviti na baš svaki trg i u baš svako selo. Učinilo bi to za otrežnjenje i detuđmanizaciju zemlje valjda više od tristo Račanovih, Milanovićevih, Josipovićevih ''odlučno možda'' mandata. :)

    avatar

    22.09.2011. (10:08)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    BOCACCIO - Za ne biti usijanom nacionalističkom glavom i Hrvatinom po tebi nema drugog objašnjenja doli analogno patološke geste suprotnog predznaka: usijanog afiniteta prema velikoj srbiji? Za ne biti hrvatskim nacionalistom nužno je, impliciraš, biti ex-jugoslavenskim/velikosprskim nacionalistom? Bocaccio, lafe iz Alfe, ti doista ne gubiš vrijeme: za pokazati kako si mizernih logičkih kapaciteta bila ti je dovoljna jedna jedina rečenica.

    avatar

    22.09.2011. (10:39)    -   -   -   -  

  • Wall

    o hrvatskim živim mrtvacima u spomeničkom, ili još bolje hodajućem zombi obliku, moglo bi se do sutra...ova je jadna zemlja zagađena trajno, a infekcija, bjesnilo, zaraza će dočekati i svog (novog) Izbavitelja. jer, jedino u Hrvatskoj (već 20+ godina) Izbavitelj donsoi spas hdz-štakorima, a ne ljudima...

    avatar

    22.09.2011. (11:41)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    skupiti ih sve na hrpu u edukativne svrhe, dečki pozor, to nije zadaća za one tanjih živaca ;0)

    avatar

    22.09.2011. (12:18)    -   -   -   -  

  • joža manolić

    pero @ bravo! samo tako nastavi ! :)

    avatar

    22.09.2011. (16:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    tijah meni je stvarno smiješno što ti moroni imaju prođu, što se svađaju i zajebavaju na naš račun i mi to gutamo dok im visimo sa usnama oko onog što su rekli a kao da su rekli nešto iole normalno.

    i predlažem da ne trošiš riječi na bocacia, to ti ima tek pinkicu više mozda od mirčeta ako je mirče dno dna :)

    avatar

    22.09.2011. (19:20)    -   -   -   -  

  • jožica

    neverin- koja si ti droljica ? kako se uvlačiš peri u dupe? tako si i u školi učitrljici.idealan si za agentića-špijunčića. ono, baš si droljica. a šta ti smeta narodni pjesnik mirče, kad ovdje imaš ekipu što gotovo po stavovima sliči na mini SANU? kao da si slučajno došao u ovaj provelikosrpski klubić?!

    avatar

    22.09.2011. (20:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jer je mirče pojam za dno dna u mojoj ljestvici je nula.. moram dat do znanja onda koliko mi je bocaccio super hahaha

    avatar

    22.09.2011. (22:07)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Nacionalističku politiku neću u svoju butigu. Neću ni Trg Franje Tuđmana, neću ni Trg Stipe Mesića...Perotu se uvijek volim uvuć u guzicu, a volim i sve nacionalnosti, gajim poštovanje prema islamu, ne smetaju mi Srbi, Hrvati, Kinezi ni oni iz Dominikanske Republike. Jedino na što pljujem i prezirem je ljudska glupost. Nažalost ona je najčešća.

    avatar

    22.09.2011. (22:35)    -   -   -   -  

  • ljestvica

    neverin

    ajde dobro da se sam sebi smiješ. kog brigaju tvoje ljestvice. bokačo je pogodio u sridu. jel tako? ispo si čedo i sad ti je frka.
    a ova spika sa nekim mirče je neki jadni pokušaj prašinice u oči za kokoši.
    a kog briga tko je ko na tvojoj ljestvici kad ko curica tu kod pere cviliš ko curica i uvlačiš mu se pod skute.

    boccacio @- odlično si razvalio ekipu, a i ti Osijek@ - pogodak u sridu.

    avatar

    22.09.2011. (22:36)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    OSIJEK - Napisao si ''iapak'' (umjesto ''ipak''), a onda i ''orijunaški'' (umjesto ''orjunaški''). Svakome se može dogoditi tipfeler, ali ovdje se točno vidi da nije iznimka, nego samo mali uzorak, dok da trebaš napisati desetak redaka, bilo bi pogrešaka i felera bar pedeset, sve bi se crvenilo. Ne bih te time kinjio da se ne kurčiš ovdje svojim hrvatstvom. Ne vjerujem Hrvatinama koje se ne udostoje ili nisu u stanju minimalno poštivati i znati svoj hrvatski jezik. To su lažne Hrvatine. Ti si, 'Osijek', lažna Hrvatina. Bolje od tebe bi ribe iz Dunava se hrvatskim služile. Prava Hrvatina - to je na primjer Wall, koji je, bez pretjerivanja, virtuoz i filigranski optičar hrvatskog jezika. Ali što bi ti o tome znao! Nema se vremena za hrvatski, treba hrvatovati infantilno.

    avatar

    23.09.2011. (08:04)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    JOANNA - Pa da, u tome i je stvar što Starčević eksplicitno nije htio postati spomenik, u smislu kulta ličnosti. Rješenje Jozića i Tadina je upravo s tim na umu koncipirano, dok ovo Vucino i Đapićevo predstavlja jedino oglušivanje o onoga na kojega se zaklinju. Šta kažeš - nećeš spomenik? Ma šta nećeš?! Šta ti znaš, muči tamo, tvoje vrijeme je prošlo, sad sam ja šef pravaša i ako ja kažem da ćeš imati spomenik, imat ćeš ga! I to najglomazniji, najbukvalniji i najružniji mogući - točno onakav kakav naročito nisi želio. To ultimativno iznevjerivanje tvoje oporučne volje učinit ćemo tebi u spomen.

    avatar

    23.09.2011. (08:24)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    BUBA - Je li to slučajno što tebi od svih mogućih životinjskih toponima na pamet isključivo padaju ''dugi penisi'', ''pustopašni pastusi'', ''mliječna vimena'', ''muda do koljena'' - ili tu genitalnu podsvijest treba čitati kao znak da ti se živo opći za spomenička politikanstva?
    Da ti je jedino do (za)jebancije vidi se i po prijedlogu, vrhunski duhovitom, za Franjin spomenik. Od srca si me nasmijala, kažem to bez ironije.
    Ali dosta sad. Uozbilijmo se. Ne možemo samo na šegu/ševu misliti. Ako ćemo već nazivati po pustopašnim životinjicama, imam i ja jedan ozbiljan prijedlog: Trg Knjižne Bube!

    avatar

    23.09.2011. (09:00)    -   -   -   -  

  • jožica

    Možda je Osijek lažna Hrvatina, ali si ti ortodoksi Čedo Okupio si ekipu za dejstvovanje.
    Kako su ti mizerni i infantilni komentari i prozirna nakana?!

    avatar

    23.09.2011. (09:12)    -   -   -   -  

  • jožica

    Trg knjžne Bube i spomenik Dupetu i bulji. Na oba polna organa obavezno istetovirati erotske zone Babe- Bube u obliku slova C.
    Pred spomenikom se nesrpska deca mogu moliti babetini Bubi od bukvara i Dupetu i bulji za dobar uspeh u pravopisu na elektroničkim medijima.
    Kad se Trg i spomenik ustoliče, neka mu kum bude gospodin Šljivančanin, poznati humanitarac. Docnije obavezno obed na Ovčari, zbog prirodnih lepota.
    Kako se ono piše orijunaš? Sa ije ili je?
    Čedo ili Ćedo? Da bude jednostavnije zvat ću te Odojče.

    avatar

    23.09.2011. (09:46)    -   -   -   -  

  • Wall

    u Osijeku sam rođen; živio (ne, nisam izbjegli Srbin); poznajem ga i volim; građevine, ulice, parkove, Kopiku, Dravu, kompe... ono najbolje iz Slavonije tu je nastalo, ili došlo/doselilo se.... do rata. Od rata naovamo, Osijek su okupirale seljačine, izbjeglice s pustara/salaša,koji su donijeli svoj virus (razmišljanje,modus vivendi, životni kredo) - uvalivši/provalivši u otete ili napuštene stanove izbjeglih/protjeranih Srba; nisu se seljačine zadovoljili da im samo bude (puno) bolje u Gradu, nego na pustari.. podsticani od istomišljenika iz Zagreba,. Hercegovine, Dalmacije... Clantonova banda je potpuno preuzela i terorizira Dodge city...samo što Osijek nije dobio pravdoljubivog Earpa do očisti šljam, već je šerif (p)ostao zloćudni tumor B. Glavaš... sve ostalo je povijest...Osijek je danas, kao i svaki prosječni hr grad - naseljen Hrvatinama- pa svjetinom u strahu- pa šačicama, sporadičnim grupicama slobodnomislećih, neopterećenih teorijama krvi-etniciteta-tla... o sebi mislim kao o takvom, nehrvatu, jer biram što sam - ne određuju me kukavički gadovi... da ne znam pravu suštinu Diogenove vrckave poante (o meni, kao velikom Hrvatini, dvostruki redundantni augmentativ - za hrvatine na ovom blogu) - jer je htio pohvaliti poznavanje vlastitog jezika, što je bolji kriterij od zapjenjenih Hrvatina-nacionalista ; kažem, da ne znam na što aludira Diogen, uvrijedio bih se! ne želim biti zli nemac, ne želim biti ni velik ni mali Hrvat, Srbin, Slovenac, Makedonac... na (ne)sreću, poznajem više jezika-još više zemalja-vidio sam čudesa na Zemlji- žudim za još... a ova jadna, bolesna, ograničena seljančad (Srbi.Hrvati,Slovenci, itd) i njihove vječne frustracije su takav jad, traćenje života, da mi je žao svake sekunde potrošene na razmišljanje o njima. jedino zbog svoje, svačije djece, želim zdraviji, normalni okoliš... gdje seljaci oru, a seljačine seru samo sebi, i utječu svojim sranjima samo na svoje usrane živote...danas je u HR, nažalost,obrnuto...nekad su seljačine iz Retfale malo utjecale na Trg slobode; danas seljačine i gadovi kroje Osijek uzduž i poprijeko, kao i većinu naseljenih mjesta u državi. da ponovim - uvredljivo je kad me nazovu i Hrvatom, a kamo li Hrvatinom. ne želim biti ni Serv-ni Krvat-ni Zlovenac.

    avatar

    23.09.2011. (10:01)    -   -   -   -  

  • jožica

    Wall
    Da je Osijek postao Osek sve bi bilo drugačije. U gradu bi bili samo građani. Ah, zašto su se Hrvati branili i spašavali?
    Hrvati su vječni nomadi i izbjeglice. Nijh petsto tisuća samo iz BiH je ranih devedesetih krenulo u nomadski turizam. Još da tome pribrojimo nepoželjne turiste iz HR...užas. Koje seljačine, ala Jergovići ...
    Wall - Takve probleme o kojima ti zboriš imaše i nacionalsocijalisti sa Židovima. Da, i Hitler je imao iste argumentacije za mržnju prema Židovima kao i ti prema Hrvatima.
    Voliš Osijek, ali očišćen od Hrvata.

    avatar

    23.09.2011. (11:27)    -   -   -   -  

učitavam...