Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • alexxl

    Eh da.
    I ja sam se setil, nekaj sličnoga.

    avatar

    16.09.2011. (19:48)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Demokracija, makar ova koju poznajem, je kompromis lopovluka i slobode govora.
    Vi slobodno balite i baljezgajte a mi ćemo krasti i uživati.

    avatar

    16.09.2011. (20:15)    -   -   -   -  

  • blade777

    U povlačenju paralele tamo i ovdje, nekako mi je prihvatljivije gledati na razvijenije države(ionako smo predugo bili u jadu i čemeru), i prirodno je da želim živjeti bolje.

    Nema u Lijepoj našoj ne manjka sredstava, nego samo manjka pameti.
    Tako imamo nagrađene za njihova zlodjela, a na drugu stranu kažnjene branitelje i radnike(većina onih koji su se borili protiv zlodjela ili su radili i financirali državu i rat).
    Sav taj politički cirkus treba netko platiti.
    Plaćanje dugogodišnjih neplaćenih doprinosa u mirovinske fondove(izbjeglim pobunjenicima).
    Izgradnja kuća i stanova(čak i onima koji su ih sami porušili).
    Zapošljavanje dojučerašnjih pobunjenika u tijelima državnih vlasti(participacija istih u vlasti).
    Garancije za fiktivnih 21000 poduzeća, koja su se zadužila za 12 milijardi kuna, a nemaju ni jednog zaposlenog.
    Toga nema ni u najsmjelijim snovima protagonista antihrvatstva.
    Ti koji su vodili takvu politiku, nadmašili su zamisli J. Raškovića, Babića, Hadžića i Martića.

    Mi stvarno imamo Hrvatsku, samo je to,nažalost, zemlja većinu nesretnih i prevarenih ljudi.
    Čak ni pogled na jad i čemer u drugim nesretnim sredinama, ne može umanjiti spoznaju te činjenice neostvarenog hrvatskog sna.

    avatar

    16.09.2011. (22:34)    -   -   -   -  

  • lilfairy

    khm, lijepo je kad vidis da ima onih kojima je i gore ali slaba je to utjeha kad te more vlastiti problemi, krediti i nestasice

    avatar

    16.09.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  • mirko

    @samohrvatska

    Svaka čast! :) Imaš dobar blog, ali te ovi koje posjećuješ ništ ne kuže. Ti im posvećuješ epske pjesme i gangu, a oni su tako nezahvalni i puni prezira prema tvome osebujnom daru.
    Pravi si hajduk! Samo naprijed!

    avatar

    17.09.2011. (11:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Točno i precizno. Inače, kad već spominjemo zadovoljstvo životom, uistinu je sve moguće racionalizirati u sreću. Čovjek je takva vrsta životinje koja se može prilagoditi i najgorim uvjetima s povremenim osmijehom (recimo, slavni "Stockholm Syndrome"). Naravno, to ne znači da ne bi trebali težiti boljemu. Nastavi s dobrim postovima.

    Samohrvatska, tvoja kritika o ispravljanju nedostataka je na mjestu. Ali ipak držim da postoji neka granica u kojoj razuman napor poštenog čovjeka mora donijeti barem neke promjene kako ne bi odumro i pao u opću apatiju. A u našoj državi je taj prag prijeđen već prije mnogo godina...

    avatar

    17.09.2011. (13:33)    -   -   -   -  

  • mirko

    Moja sestra, brat i ja imamo samo jedan kompjutor. Moja sestra te je jučer otkrila i bila oduševljena s tobom. Naime, ona je radila diplomski rad na Katedri za usmenu narodnu knjževnost na Kroatistici o Gangi kod profesora Botice
    Što te muči? Kad ću jednog dana imati blog tebe ću pozvati rado u goste. Žao mi je da nisi razumio sestrino i moje gledanje na usmenu narodnu književnost. Žao nam je ako nisi dobronamjerno prihvatio naše komentare. To što nam braniš da odemo na tvoju stranicu je tvoje pravo, ali i predrasuda, jel si nas krivo protumačio.
    Lijepi pozdrav! :)

    avatar

    17.09.2011. (13:54)    -   -   -   -  

  • praktikum

    samo bih dopunila da nije bila potrebna diploma kako bi se u ono "mračno" vrijeme nakon oprilike deset godina dobio stan; naime, stan su dobivali radnici od A do Ž - od čistačice do direktora :)
    drugo, ne znam gdje se to proganjalo vjernike, vjerojatno su u nekim mjestima "poturice bile gore od Turaka" (provodila se strogoća bez nekih temelja u općoj politici), a mjestimice se voli i ponešto pretjerivati, jer ja se jako dobro sjećam da smo uredno slavili Božiće i Uskrse; pjevali božićne pjesme itd.

    avatar

    17.09.2011. (15:28)    -   -   -   -  

  • praktikum

    mirko, hahah Botica (prije Kekez), jugoslavistika - kroatistika, poznato mi :)

    avatar

    17.09.2011. (15:30)    -   -   -   -  

  • Neverin

    zato se stalno vraćam u Makedoniju, vidiš da nemaju puno ali su tako ljubazni i zadovoljni da se osjećam više njihov nego odavde :) što se tiče potrage za dobrim člancima preporučujem subotnji politički prilog "Pogled" od Novog Lista, meni je to oaza dobrih informacija.

    avatar

    17.09.2011. (16:32)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Kakva sloboda, kakva diploma, kakvi stanovi? Pa dobro se zna da su tad svi bili zatvoreni! :D Bože sačuvaj da je tko mogao vidjeti danjeg svjetla, a kamoli slaviti Božić, isukrste pa to se strijeljalo na trgovima da nauče ovi ostali. Zato mi danas imamo blagostanje i divne primjere slobode govora pa nam se mrsko tih zala i prisjećati.

    avatar

    17.09.2011. (16:36)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @missillusion
    Je li ti to ozbiljno ili ironično? Svi su bili u zatvoru? Zašto onda danas kad smo svi na slobodi treba graditi nove zatvore?

    @suzette
    Oprosti ali izgleda da nisi pažljivo pročitala rečenicu "da su nestašice i floskule o neslobodi i proganjanju vjernika " i nisi obratila pozornost na riječ 'floskule' pa si krivo protumačila onaj nastavak. I sam sam slavio sve katoličke blagdane (iako sam nisam vjernik ali supruga je) i nitko me zbog toga nije ni vrijeđao (kao jedan 'ali vrijedan' na ovom blogu) a kamoli zatvarao.

    avatar

    18.09.2011. (11:09)    -   -   -   -  

  • mirko

    Bome smo mi odužili. Semper conra je dobar čovjek. pa bolje da više ne pričamo i gnjavimo. Reći ću ti samo još to da moja mama ima rodbinu kod Oklaja, a to je blizu tebi.
    Pozdrav!

    avatar

    18.09.2011. (12:58)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Ironično, naravno. :) I htjela sam dodati i to kako danas nema mjesta u zatvorima.

    avatar

    18.09.2011. (16:07)    -   -   -   -  

  • samohrvatska

    mirko
    Eto ti mirko to tvoje da ti je semper contra dobar čovik,obratio si se meni,ja sam ti odgovorio (tri komentara i ovo je četvrti) i on je moje izbrisao a tvoje ostavio tako da nije jasno komu se obraćaš pa ti razmisli što to znači.Čini mi se da si i sam semper contra koji se javio pod tim imenom i da samo provociraš a svejedno mi jer mene je teško isprovocirati.Kažeš,da ne gnjavimo,tko se javio prvi ja ili ti,ja nisam gnjavio a na pitanje od kuda si,spominješ da ti mater ima rodbinu blizu Oklaja,to nije odgovor od kuda ili se stidiš reći a i to je tvoja briga.Oklaj nije blizu mene,blizu je mista odakle ja dolazim a ja živim od rane mladosti u Njemačkoj.
    Pozdrav uz brisanje i ovog komentara od semper contra!

    avatar

    19.09.2011. (08:54)    -   -   -   -  

  • mirko

    samohrvatska
    Moram priznat da mi nisi baš jasan. Što je to tako važno od kud sam ja? Da sam se htio predstaviti s punim imenom i prezimenom i adresom to bi i učinio.
    Nevolim tu vrstu znatiželje.
    Zašto te briše Semper contra, nije mi jasno. Možda si previše znatiželjan,a tko to voli?

    avatar

    19.09.2011. (11:22)    -   -   -   -  

  • samohrvatska

    mirko
    Bit će dosta,jedno je što ti ne voliš znatiželju a drugo je što ja želim znati s kim imam posla jer tvoje javljanje na tri različite stranice u vezi mene mi je odmah bilo sumnjivo.Semper briše komentare koji proturiče njemu istinom a zadržava što vridi ničemu.dobro je što je još marljiv pa izbriše,eto ja ono sve o njemu na Homepage ne mogu izbrisati i ne žalim.

    avatar

    19.09.2011. (11:40)    -   -   -   -  

  • mirko

    @samohrvatska
    Nije mi baš jasno o čemu pričaš.Reko sam ti da smo gledali dvije tvoje stranice. I šta sad hoćeš? Neću više gledat u tvoj blog i mirna Bosna! A to što ti je moja sestra pisala, to je njezina stvar.
    Znači, zbog toga tebe zanima od kud sam ja. E, to to mi se ne sviđa.
    Naravno da će te semper brisati kad si previše znatiželjan i pišeš nešto što nije točno.
    Zbogom!

    avatar

    19.09.2011. (11:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...