Komentari

toystory.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Binarni kod

    Čuj... da ne bi ispala pederana iz tvog prošlog posta "e kolekcionar super ti je blogach, dojdi i ti na moj pa mi ostavi komentar da je i moj superička "...

    Nije mi baš sila ova "Vintage" priča.Cila ta gužva oko stvari, arganja, igračaka, kolekcija značaka, maraka i ostalih pizdarija za sobom povlači neke neugodne činjenice od kojih bi istaknuo:

    1. Skupljanje stvari koje se neće koristiti nego samo zbog skupljanja je u principu jedno veliko gubljenje vrimena.Vrimena koje se može bolje iskoristiti za a) druženje s obitelji b) ostvarivanje dodatnih prihoda c) odmor d) edukaciju

    2. Skupljanje stvari traži i dosta prostora, pogotovo ako recimo kolekcionar skuplja boce :)

    3. Skupljanje stvari zahtijeva i određenu količinu novca.

    4. Rodbina kolekcionara obično kolecionarovu strast za recimo igračkama :)) komentira kao "Napunija je punu kuću sa pizdarijama".

    5. Općenito mi se ne čini baš kao pametna ideja imati neke stvari na polici i uživati u saznanju da ih imaš, a u biti ih ne koristiš.

    6. Sve je to u biti materijalno...

    Skužaj na komentaru, ali inače "ti je blogach super" :)

    P.S. Ako ne znaš šta su "arganje" - to su sve stvari koje nosiš sobom na kupanje a ne tribaju ti.

    avatar

    16.09.2011. (11:39)    -   -   -   -  

  • Kolekcionar

    Hvala na ovom konkretnom komentaru! S odusevljenjem ga procitah! Zbog svih navedenih cinjenica jedan normalan/nenormalan kolekcionar je konstantno na vatri. Zato evo i ovog bloga da se ispusem.
    Kao kolekcionar igracaka i retro konzola moram priznat da se grozim gore navedenih primjera kolekcionarstva (bit ce post i o njima). Marke, znacke, boce,čepovi, vrecice šećerica,vrečice čajeva, najezih se! Dok u igrackama (wow), drustvenim igrama, kockama, konzolama vidim dobru dozu kreativnosti i inspiracije za struku kojom se bavim.
    1. problem je sto i obitelj ima kolekcionarske sklonosti pa se medjusobno kroz njih i druzimo. Odmor je svakako dio preslagivanja kolekcija, uz finu dozu prasine i napadaja astme, sto znaci da spizdih zdravlje zbog "dovlacenja skovaca u kucu".:)))
    2. Da, trazi dosta prostora,ali o tome trenutno ne mogu razmisljat jer ce me uhvatit napadaj panike. Di, sta,kako za koju godinu:)) Sanjam da sve spicim u muzej i da napokon zakunjam u bijeloj i praznoj sobi.
    3.Novci se uvijek nadju,pogotovo ako nemas djecu,a imas partnera koji je jos vise uzivljeniji od tebe u kupovanje - zamisli sad, igracaka. :O
    S vremenom postanes pravi profic za nabavu stvari za kolekciju po najnizim cijenama, tipa sve po 1 kunu.
    4.Uza familija je pocela shvacat vaznost mog kolekcioniranja, pa cak i podupire, al rodbina jos uvijek zna zakolutat ocima iako se ponekad trudi razveselit me nekom kesetinom iz podruma.
    5.Psiho problem toga imati i nemati nema, u biti, naglasak na iskoristivost vec na strah od zaborava nekih dijelova proslosti. . Hebiga, al da je bolesno, je!LINK TUTE!
    6. materijalno, volim zvati nevidljiva banka. Novci zamaskirani u igracke da ih lopovi ne primjete. Jedino me hebe osiguranje od,nedajboze, nepogoda.

    avatar

    16.09.2011. (12:02)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    :D vidim da se drug po diodi ne slaže baš:D al ja vooooooooooolim takve pizdarijice:D i ne doživljavam to kao materijalizam, jer onog trena kad vidim da nekog stvarčica koja god oduševljava više nego mene, proslijedim, po vintage modelu obožavam steampunk izvedbe, igračke same po sebi i ne doživljavam kao nešto vintage, igračka je igračka;)) ako valja wooohoooooooooo, let's go:D volim dizajn i sve njegove aspekte, i područja primjene...i zapravo jebeš fax jebeš sve to bi radila do kraja života i bila sretna ko beba u kutiji s čokoladom:D

    avatar

    16.09.2011. (12:30)    -   -   -   -  

  • Kolekcionar

    Joanna - tako je, igracka je igracka. I sto puta pomislim, jebemti da bar sad imam 4-5 godina pa da se razvalim od igračine. Onaj predznak vintage je samo mali podsjetnik da su igracke stare i da bi ih trebalo pripaziti da se ne ostecuju dalje kako bi drugim generacijama pricale pricu o drugacijim djetinjstvima. Vidim kako ih "moderna" djeca promatraju kad dodju do mene, cude se jer nisu znali ni da postoje. Cudan je taj osjecaj upoznavanja igracaka tudjeg doba, isprobah na vlastitoj kozi i od tad igracke vise cijenim,cak ih i u zastitne vrecice pakiram, no o tome u nekom buducem postu.

    avatar

    16.09.2011. (12:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nisu mi jasni sakupljači onih igračaka koji ostaju zamotani u ambalaži.. . A što se tiče ovih vintagea smatram da ih imam dovoljno i u arheologiji da odišem preko stvari duh nekih prošlih vremena. Ja isto kao i informatičar ne vidim nekog smisla pošto ne volim nositi sa sobom stvari koje bar nemaju neku praktičnu funkciju. Od onih porculanskih lutaka i suvenira koje skupljaju stare tete i none se grozim...

    avatar

    16.09.2011. (15:37)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ja imam tu kolekcionarsku strast prema knjigama. a riječ "vintage" me dugo zbunjivala, dok nisam otkrila da zapravo znači berbu (godište) vina pa mi je riječ kao riječ postala jasnija, iako me još uvijek zbunjuje ono što se sve trpa pod taj pojam: vintage je jakna, i vintage je porculanska lutka...

    avatar

    16.09.2011. (18:38)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Sve je jako hercig i ja sve razmem, ali - ko briše prašinu sa svega toga?

    avatar

    16.09.2011. (19:42)    -   -   -   -  

  • Kolekcionar

    @neverin - bit ce rijeci o ovima sto drze igračke u ambalazama. Ja sam medju njima nekih 10 %,ali ne zato sto gube vrijednost ako su van kutije,nego mi se ne da cistit prasina :D

    @bookeraj - berba,godiste,podrijetlo...sve me zanima :D

    @sekasmith - PA JA dok mi ne dopiXdi.

    avatar

    16.09.2011. (19:52)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ja kod svake nove cvaknem jedan pramen.
    Sad me jebe ova moda-izbrijane!

    avatar

    16.09.2011. (20:05)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    :))) Sive lubanje silo! hahhahah ajmeeeeeeeeee vintage crtić, skupa sa onim Cooonan taj pustolov, ratnik, što strah ne poznaje, on je srca hrabra, on oružjem vladaaaaaaa Conan!
    Ja sam sad vintage berba :))) 1969.

    avatar

    16.09.2011. (20:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...