Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • madeleine

    garaaaaaaaža i garažica :-)

    avatar

    29.08.2011. (10:55)    -   -   -   -  

  • mrkvich

    voltino je moj kvart, i kad sam ga prvi put vidjela realnim ocima upravo te garaze su mi bile najruznije(ja mislim na one bas u voltinom naselju kraj potoka) :( inace prekrasan kvart :)

    avatar

    29.08.2011. (13:13)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    mrkvich, Voltino je i meni sasvim ugodan kvart (osim možda pomalo naguranog dijela uz "papagajku" uz raskršće Baštijanova/Golikova), sa dosta zelenila i potokom uz koji ide vrlo ugodna stazica.

    Inače, što se tiče tih starih garaža, one u blizini potoka su zaista podosta propale, no generalno se meni te garaže sviđaju jer je to jedan od dosta rijetkih segmenata našeg grada koji donosi izvjesnu "uniformiranost" ... ne na način da su sve garaže jednake kao jaje jajetu, već da su sukladne, slične izgledom. I nije važno da su sve garaže pofarbane istom nijansom smeđe (dapače, fora je kad su te nijanse pomalo različite), već da nisu pofarbane jedna u bijelo, druga u crveno itd ... isto tako, uglavnom te garaže još uvijek imaju originalna vrata, slične lokote ... i tako pružaju meni sasvim okuugodnu sliku svojim jedinstvom.
    (sličnih garaža ima na Peščenici, Volovčici, Trešnjevci, Trnju ...)

    avatar

    29.08.2011. (14:47)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Te su garaže vječne :-)).

    avatar

    29.08.2011. (17:58)    -   -   -   -  

  • John Doe

    E sad, neka mi netko upućen objasni Pupinovo naselje; gdje mu je granica s Voltinim - meni to nije jasno. Hvala unaprijed

    avatar

    29.08.2011. (19:54)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    John, koliko sam ja upućen, granica je trasa bivšeg industrijskog kolosijeka Črnomerec-Prečko o kojem sam pisao OVDJE. Pupinovo naselje je vrlo uzak pojam koji se upotrebljava samo za 6 starih zgrada tamo negdje iz 30-tih koje imaju zajednički cestovni ulaz iz Golikove, tik pored napuštena "Ferimportova" skladišta.
    A Voltino naselje je pak sve ono južnije od toga, točnije, od Hanamanove do Baštijanove i od Golikove pa do potoka Kustošaka.

    Vi, čitateljice i čitaoci koji tamo živite, da li se slažete sa mnom? ;o)

    Ono što je meni zanimljivo je to što nema još kojeg "električarskog naselja" (recimo, Amperovo naselje, Ohmovo ili pak Teslino naselje) jer ova dva su očito dobila imena po istom "ključu".

    Što se pak tiče bivšeg teretnog kolosijeka Črnomerec-Prečko, u slijedećem broju kvartovskog lista "Glas Trešnjevke" moći ćete pročitati moj članak na tu temu. List možete uzeti besplatno u Centru za kulturu Trešnjevka i na ostalim kulturnim adresama na Trešnjevci i okolici (knjižnice itd). Trebao bi se tamo pojaviti negdje krajem rujna.

    avatar

    29.08.2011. (21:55)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Sada sam se ja malo više zainteresirao i pronašao ovo.

    Sjećam se tih starih zgrada u Pupinovom naselju - onako u prolazu - zapazio sam drvene balkone i dosta zelenja oko njih. Ispada da su ipak novijeg vijeka; nakon WW2!

    avatar

    30.08.2011. (06:12)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    John, odličan prilog, nije mi palo na pamet pogledati taj izvor!

    Ja sam svoje datiranje u 30-te bazirao na razgovoru sa jednom starijom gospođom u vrtu pored zgrade koja je rekla da su zgrade izgrađene krajem 30-tih, a i mene su osobno podsjećale pomalo na naselje na Gogoljevom brijegu kod Petrove ulice koje potiče iz roga doba.

    U svakom slučaju, meni je to naselje jako lijepo, prava oaza zelenila i mira i planiram uskoro staviti post o njemu, a tvoj link će mi u tome donijeti nove važne informacije - hvala ti!

    avatar

    30.08.2011. (07:52)    -   -   -   -  

  • Podsusedaš

    Svidjaju mi se te garaze, odišu nekim drugim vremenom. Ali Voltino kao naselje je meni užasno depresivno i ne bih se mogao zamisliti da tamo živim.

    avatar

    30.08.2011. (12:18)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Da, opet smo na istom! Ostaje pitanje što su granice Voltinog naselja. Meni se osobno čini, sa sjevera otprilike Hanamanova, s juga Baštijanova, s istoka Golikova - Drvinje - Kroflinova, sa zapada onaj potok, Vanja mu zna ime! Ako je to tako, onda ti ima svega: zgradurina kao što su "Papagajke", starijih zgrada jugozapadno od njih, onda opet zgrade u Hanamanovoj i oko nje. Ali, ima tu i obiteljskih kuća, čak i podosta. Čak se nađe i poprilično zelenja, nešto kao park iza papagajki. A busom si časkom kod HNK. Dalje: škola, banka, pošta, knjižnica (!), apoteka, više dućana. Možda su one "papagajke" prevelike, u njima je sigurno par tisuća stanovnika. Zaboravio sam i prema jugu je nova crkva, doduše nije baš u Voltinom, ali tu je. Može se i tamo živjeti!!!

    avatar

    01.09.2011. (18:30)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Johne, tako je - Voltino je prilično širok pojam koji obuhvaća podosta heterogenu skupinu zgrada starijeg i novijeg datuma kao i to naselje obiteljskih kuća koje baš nije vidljivo izvana. Ako se ne varam, najstarije su zgrade na jugozapadnom kutu naselja, sjeverno od okretišta autobusa, koje zaista ne izgledaju sjajno, no nisu ni tako loše, što zbog mirne lokacija uz potok i zelenilo, što zbog toga što ih stanari ipak malo pomalo uređuju (bio sam u nekim stanovima u tim zgradama pa ih poznajem). Zatim, zgrade u Hanamanovoj su istog tipa kao one u Trnskom, bio sam i u njima i opet - nije to luksuz, ali nije ni katastrofa. A "papagajke" u stvari nisu toliko velike kao neki stambeni kompleksi u drugim dijelovima grada, no kako su oko njih sve manje zgrade onda izgledaju jako veliko.
    Sve u svemu, vrlo heterogen kvart koji ima dosta dobru vezu prema centru, nije daleko niti do recimo Jaruna ili pak Grmoščice na sjeveru, no sama ta raznolikost i vrlo "šarena" okolina ("Končar" na istoku, ona stara zgrada škole na jugu, kućice i vrtovi na zapadu, na sjeveru Pupinovo naselje, Ferimport i Šuma) ga na neki način čini neprepoznatljivim, neodređenim.

    avatar

    02.09.2011. (07:57)    -   -   -   -  

  • U pokret Štit

    18.06.2013., utorak
    MESIĆEVE SVE DNEVNE NOVINE, KOJE ON DOBIVA U SVOJ DVORAC, SU U VRIJEDNOSTI JEDNE RADNIČKE PLAĆE OD 3000 KUNA.

    Nacija u naftalinu - a sramotnjak im je šef

    TO JE MJESEČNO OKO 30-TAK RADNIČKIH PLAĆA - DOK MNOGI LJUDI NEMAJU ŠTO JESTI

    Svi govore kako nije pošteno da Stjepan Mesić, živi u državnom dvorcu na račun Hrvatskih poreznih obveznika. Pružila se ulicom priča da Mesić, živi kao kralj iznad ispaćene i opljačkane Hrvatske. Dok nezaposleni puk nema od čega živjeti, Stjepan Mesić, je neprikosnoveni vladar i gospodar života i smrti... Uzmimo za primjer da neki radnik mora raditi cijeli mjesec za 3000 kuna, onoliko koliko stoje dnevne novine - koje dobiva Stjepan Mesić, a plaćaju ih porezni obveznici. A gdje je sve drugo u što troši novac na grbači ovog društva Stjepan Mesić. Pitam se: Koji predsjednik poslije svog mandata uživa takve privilegije.

    Onda, kakva je to pravna država Hrvatska? Teški kriminali potresaju našu zemlju. U Hrvatskoj danas ima 263 multi-milijardera, čija imovina je veća od 30 milijardi dolara. Među te njih spadaju Ivica Todorić i Stjepan Mesić. Rimokatolička Crkva o tome svemu šuti, jer ima određenu korist. Sramotno je da svećenici su licemjerni i mire se sa zlom. Ovakva tradicija je pokazala da ugrožena je sloboda i osjećaj sigurnosti... Na pitanje kakva je Mesićeva koncepcija i uloga počasnoga državnog predsjednika u Republici Hrvatskoj. Naša sigurnost je još više ugrožena, jer Mesić se gotovo miješa u sve državne poslove. Svaki čovjek koji želi istražiti: Tko je Stjepan Mesić? vrlo brzo i lako će ustanoviti - da je to najveća Hrvatska štetočina i ratni profiter i zločinac...

    Mesić je čovjek koji je Hrvatskoj nanesao ogromnu štetu i uništenje... Osim toga što je bio u UDB-i, bio je predsjednik SFR-Jugoslavije, a potom i predsjednik s dva mandata u Hrvatskoj. Ne treba zaboraviti da je Mesić, kao Vrhovni komandant JNA, sedam mjeseci 1991. godine ubijao sa jugo-vojskom i zatirao sve Hrvatske gradove i sela - od Vukovara pa sve do Dubrovnika. Pitam se: Je li ovaj narod stvarno bolestan da to sve ne vidi? Uostalom narod osjeti i na svojoj koži te posljedice. Kako to da Hrvatski akademici i povjesničari sve ovo prešućuju i nerado o tome govore. Sve optužbe protiv stjepana Mesića, se brzo zaborave i padnu u zaborav...

    Kako to da se ništa nije desilo tom partizanskom sinu i komunisti. Njihova razbojnička klika jedva čeka da Hrvatska uđe u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kako bi se njihovi mnogi grijesi amnestirali i abolirali, odnosno nitko više neće pitati za njihove ratne zločine i pljačke, zatiranja i neplaćenu štetu... Sad Hrvatski narod poniženo živi, a onda će živjeti još gore. Biti će iznad nas Europska vlada. To bezakonje njihovo će se samo nastaviti. A uskoro će nastupiti još veća glad i neimaština. No, klonuo svijet duhom i tijelom neće to vidjeti. Oni će više držati do svojih pasa i drugih lućnih ljubimaca, nego do čovjeka i poštene obitelji... Iz državnoga proračuna ove godine je već potrošeno za Gay parade 11. milijuna kuna.

    --------------------------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 18.06.2013. (utorak)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————
    1462. Članaka
    ----------------------------------------

    avatar

    18.06.2013. (13:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...