Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • sven adam ewin

    Da vidimo.
    Pretpostavljam da je u pitanju viseći most, a la mostovi indijanskih plemena u J. Americi ili već gdje.
    Sugeriraš, dalje, da su dva glavna, debela užeta ispletena od pripadanja i briga, a da je finije tkanje, (rukohvatno uže, podnica), sinonim za požudu i čežnju.
    Dobro, vjetrovi itd, (atmosferilije) i vrijeme, učinili su svoje i most je postao opasno mjesto,
    koje više ne spaja dovoljno sigurno.
    Sad mene zanima: što je to od konstruktivnih elemenata toliko erodiralo, da se ti više ne usudiš preko njega - do svoje drage, na drugoj obali rijeke, (rijeke,kojom inače protiče divlji život).
    Pa ako bi i pao u "ponor", pao bi zapravo u "divlji život", zar ne?! I što se ti toga bojiš? Sredovječnim muškarcima to se vrlo često događa. Malo se okupaju, isplivaju na obalu, brrrrrr.... i vrate se na svoj most, malo ga poprave ponekom paučinastom ljubavnom niti, koju su pronašli u usputnoj avanturi u potoku i... idemo dalje: most slađi nego ikad, sigurniji nego ikad, gotovo da ponovo postane "most uzdisaja", kao nekad.
    Dakle, moj ti je savjet: slobodno prelazi most i ne boj se pada u ponor, nego se moli bogu da padneš što prije, ( ako već moraš pasti, je li!) i da što prije isplivaš na obalu dok se nisi utopio, pa da što prije rekontruiraš taj lijepi, dobri stari artefakt, koji je kao rijetko koji, izgrađen od amalgama ljubavi i briga, jednom rječju: pripadanja. (Šta kažeš!?)
    Sven

    avatar

    27.08.2011. (21:49)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Sven, tvoj komentar je lirsko, pošteno i temeljito čitanje zapisa, a napisan kao nekakva konstrukcija po konstrukciji (pjesme). Doživljaj odsustva svega... volje, strasti, smisla i budućnosti zapravo je trenutak koji nema legitimaciju recepta za dalje. Riječ je o trenutku indiferentnosti spram "artefakta" koji je zabilježen za "sef memorije", a u životu "idemo dalje". A tvoj savjet, u potpunosti sam prihvatio. U potpunosti. Još ranije, dok ga nisi ni napisao.

    avatar

    28.08.2011. (09:21)    -   -   -   -  

  • Josip

    Požuda je benzin.

    avatar

    28.08.2011. (12:03)    -   -   -   -  

  • preživjeti

    Život bez požude je kao jelo bez začina.Malo začina i jelo je ukusno i ugodno i tjelu i duši i uhu.
    Pozdrav

    avatar

    28.08.2011. (18:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...