Komentari

webreporter.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • zlatna djeva

    gospođa sveznalica ne zna da se nepoznatom psu nikad ne ide rukom prema glavi. Baš me zanima što bi se dogodilo da nije bila u uniformi.

    avatar

    26.08.2011. (17:46)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Jedino što je pogriješila jest ovo što je primijetila komentatorica iznad mene. Psu se ne ide rukom na oči. To se ne radi baš nikad.

    A to da je pas skužio da je "vještica" ne pušim. Životinjama se često pridaju takve sposobnosti, što je vrlo rijetko istina i nikako se ne može uzeti kao pravilo. Istina je da viši sisavci poput pasa i mačaka (i to posebno kada su socijalizirani!) kuže dosta toga, a i osjećaju suptilne detalje poput ritma disanja, boje glasa, pokreta i znojenja, ali onda bi svaki socijalizirani pas/mačka režali na sve zle ljude, a to se ne događa. Dapače, ima primjeraka koji napadaju posve nevinu djecu. To se onda nekako zaboravlja i sve prelazi u famoznu kognitivnu disonancu.

    Jednostavno se radi o životinjama koje su nevjerojatno gluplja stvorenja od ljudi. Ne mogu poslužiti kao relevantni pokazatelj nečije zloće, tako da je svako takvo objašnjenje samo mistificiranje i praznovjerje.

    Kosoričino "vještičje" svojstvo pokazuje nam se desetljećima, i jedan preplašeni pas nam ne bi smio biti poseban.
    Inače, čudno mi je što je pas ovako reagirao. Ipak je bolje treniran od velike većine ostalih. Barem bi trebao biti. Očekivao bih da će toliko istreniran pas biti puno smireniji čak i ako čovjek napravi grešku, a ne se ponašati kao krvoločno biće koje na lancu drži lokalni kreten iz parkića.

    avatar

    26.08.2011. (19:37)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ovo što je napisao @Sadako's da je pas ipak malo nedovoljno discipliniran, slažem se i to je također moj dojam. Ipak nije isto belgijski i njemački ovčar kad je riječ o sposobnosti učenja i inteligenciji... Po onome što sam vidio do sada belgijski ovčari nisu baš emotivno najkoherentniji psi (barem ne od onih pasmina za koje se smatra da bi takvima trebale biti).

    avatar

    26.08.2011. (19:57)    -   -   -   -  

  • WebReporter

    ih, da sam znao da će itko baciti pogled na ovo što sam na brzinu nadrobio (fasciniran, kao i inače, nevjerojatnom nam super-ženom-premijerkom-majkomsvihhrvata...), malo bih više pažnje posvetio detaljima iz kojih bi bilo jasnije da nemam blage o psima, da im ne pridajem nikakve vrhunaravne moći tek da mi bjeloglava (jel da su oni zapravo lešinari?) neopisivo ide na živce u svako, posebice u ovo preizborno vrijeme pa mi je svaki izgovor dobar da je spomenem u negativnom kontekstu, njoj samoj pridam fantastična svojstva vrhovnog i sveprožimajućeg ZLA...
    Zato: isprike peso, to je tvoj instikt, ovakav ili onakav, dresiran ili neoodgojen... samo sam ja, eto, budalasto čovjek-biće, učitao tu neko značenje i iščitao neku zabavu za sebe... a dobro znam, mea culpa, nisu životinje tu da bi služile nama za zabavu...

    ..jel mi sad oprošteno što ne znam ništa o psima, a još manje o vješticama?
    :-)

    avatar

    26.08.2011. (21:09)    -   -   -   -  

  • zlatna djeva

    hahahaha, ovo je bolje nego Mel Brooks. Gospođa baljezga kako je ponašanje pasa dokaz da su dobro dresirani, a ona dva jadnika u dnu kadra se hrvu s nemanima.

    avatar

    26.08.2011. (22:17)    -   -   -   -  

  • WebReporter

    nu, vi'dje... ako ona kaže da su dobro dresirani, šta'sti tukar'ce ondak, razumiš, došla 'vamo pam'tovat... učili je njezini spin-doktori 'always take it with the biggest possible smile' al' je ona starog čače či i zna da smajl nije ništa ako se ne pridome'tne, vako, razumš, koja i za narod da razumi. e fino...
    pa unda ona kaže: viđu bundova kako je mio prema gazdar'ci...

    avatar

    26.08.2011. (22:44)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Djevojka dobro veli, ovo je biser ravan onom engleskom. A dobro, Jaca se malo zbunila,al moram Web priznati da sam jedva čekala da ovo neko lupi na blog, a ja samo podržim, he, he. E oće to s godinama, a i ova vrućina...
    Pričala sam s jednim pravosudnim koji ima belgijskog ovčara, veli da su zeznuti. I nikome nije dao da ga mazi. Davno prije nego smo saznali za Cezara (Millana) odvojil je autoritet od nježnosti.

    avatar

    26.08.2011. (22:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    morda je pas reagirao na koku koju ova zla osoba skriva po džepovima :)))

    avatar

    27.08.2011. (10:41)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    pas je napadač na osobe...i nema veze sa istreniranošću u socijalnom smislu...a i istreniranost na poslušnost je upitna...bavila sam se uzgojem, išla na izložbe...engl.bull terriera..da mi je ikoji pas tak reagirao na suca, sutkinju, koji krenu prema psu..i rukom..uhvate ga za gubac i gledaju mu zube...bila bi odmah diskvalificirana..

    avatar

    27.08.2011. (11:06)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    osnovni problem je kaj premijerka nema ili dobre medijske savjetnike ili nikoga ne sluša...jer da je drugačije... ovo ili ne bi izašlo u medije..ili bi bilo bolje i sa manje blamaže po nju napravljeno..

    avatar

    27.08.2011. (11:12)    -   -   -   -  

  • milord55

    A gdje je učiteljica!?

    avatar

    27.08.2011. (15:48)    -   -   -   -  

  • borut

    Ma sta vrijedi da pas vjesticu prepozna kad se ona uvijek zna sacuvati!

    avatar

    27.08.2011. (16:15)    -   -   -   -  

  • Mima

    Pas je bio prenervozan. Dresirani pas ne bi se smio tako ponašati.

    avatar

    27.08.2011. (21:35)    -   -   -   -  

  • posrnuo…

    ...pozadina svega, nakon objave snimke je slijedeća:
    - psu oteti 20% od plaće, degradirati činove i spomenicu,
    - dreseru ukinuti dozvolu za rad i poslat mu sanitarnu inspekciju,
    - za cijelo leglo provjeriti pedigre i extradiktirati u šinteraj,
    - kamermana vazoktimizirati,
    - pisca posta - počeškati...
    :D

    avatar

    28.08.2011. (17:49)    -   -   -   -  

  • nataša

    a što reći ...
    tko ne zna s psima, ne zna ni s ljudima :-P

    avatar

    02.09.2011. (10:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...