Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Toni M

    Odličan "odšutim" na kraju. Samo me grebe toliko proznog u toliko lirskoj pričici. Grebe je možda grub izraz; recimo da me usporava u čitanju i doživljaju.
    Što opet ne mora nužno bit ni loše... :-))

    avatar

    23.08.2011. (10:17)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Toni, to je čista namjera da bude tako. To je štemanje mozga, ob-razlaganje, na račun lirskog, mekog, pokušaj da se dođe do opisa tjeskobe sa strmije strane. Pitanje je jda li u tom svom stavu zantski uspjevam. Ali, vidjet ćeš, dolaze i pjesme podatnije na pritisak.

    avatar

    23.08.2011. (10:33)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Privatno sam loše, ne znaš ni koliko sličnosti ima s tvojim pjesmarenjem...
    Al da ne ispadnem emotivac, nadam se da je onaj OSMJEH pjesnička sloboda u kojoj se I ne uklapa u ritam :)

    avatar

    23.08.2011. (13:16)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    I ps - dobar layout :)

    avatar

    23.08.2011. (13:22)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Drago mi je da si opet tu. Nedostajala si!

    Čovjek je, ako je loše, UVIJEK privatno loše. I poslovno se odražava na privatno. A biti loše znači zapravo ne biti zadovoljan sobom, drugima, sustavom... Biti zadovoljan znači biti u ravnoteži između htijenja i ostvarenog.

    Nevoljki osmjeh? To je osmjeh koji nastaje kao posljedica obvezujućih društvenih konvencija (red se nasmješiti!) u trenutku kad nisi raspoložen za susret, za razgovor, kad nisi spreman za izlaganje sebe pred licem drugih. Nevoljki osmjeh je izraz izbjegavanja. Osmjeh je mogao biti usiljen, izvještaćen, neprirodan. Ja izabrao nevoljki. Po izborima mi smo to što jesmo!

    Što si izabrala za čitanje?

    avatar

    23.08.2011. (13:44)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Ali ja ipak mislim da je u pitanju OSMIJEH :))))

    Hvala na lijepim i osvježavajućim riječima dobrodošlice!
    I elaboratu lošosti :) I u pravu si, u pitanju je nezadovoljstvo. Svime, svačime, svakim.
    Bit će bolje, bit će. Mora. :)

    avatar

    23.08.2011. (14:17)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Meni nije bilo dosta pogriješiti u pjesmi (utjecaj odJeka na osm[B]J[/B]eh) bez I, već sam bezbrižno nastavio lupati komentaru. E, pa, blogeru Potok42, pripazi ne malo nego puno ubuduće! Znaš da sam se doslovce počep znojiti od muke zvane neugoda.

    Inače, to "bit će bolje" koje navodiš, najkraći je vic u Hrvatskoj!

    avatar

    23.08.2011. (14:33)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Evo, sad sad zaboravio napisati "u" između "lupati" i "komentaru". Pa nije "počep", nego, "počeo".

    avatar

    23.08.2011. (14:34)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Hahahaha, super si 11 :)
    Drago mi je da sam opet tu :)

    avatar

    23.08.2011. (14:36)    -   -   -   -  

  • sven adam ewin

    Pa mogli ste vas dvoje viknuti preko plota, barem reda radi: -Hej, susjed, jesi za kavicu!?
    A vidim... pije se, pije!

    avatar

    23.08.2011. (17:01)    -   -   -   -  

  • sven adam ewin

    Usput: rastavi ono jel'.

    avatar

    23.08.2011. (17:06)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Komšija,a ne znam,smiješ li kafu na praznu žučnu kesu?Nemoj da te poslije lopatom skupljaju!Inače,može!Jel,Potoče,hoćemol mu oprostit što nas je prevario sa Orionom?

    avatar

    23.08.2011. (18:30)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Prvo, copy paste odgovor za Svena o "rastavljanju":

    Ne, zato što su oba (ob)lika, i je l' i jel', prilično ravnopravno zastupljena u starijoj hrvatskoj književnosti (pjesnici osjećaju da je posrijedi naglasna cjelina pa sažimaju izraz i grafijski), a u novijoj pak izdavačkoj praksi čak preteže potonji.
    Pošteno bi dakle bilo reći da je to stvar pravopisa i dogovora i da se po svim lingvističkim kriterijima svatko ima pravo odlučiti za ono što mu bolje odgovara, a ne izmišljati razloge.


    Knjižna Buba, ja sam samo bio primjetio, uostalom, kao i svi drugi, da je Sven odgovorao samo na Orionov komentar. Raspekmezila su se obojica. Bio je to posao za papirnate rupčiće. Danas ih u potpunosti shvaćam. Ganuće je odveć ljudska osobina.

    avatar

    23.08.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • golden age

    da nije rasprodaje idela, na kraju,
    već bih se zabrinuo zbog komercijalizacije poetike...

    avatar

    23.08.2011. (20:14)    -   -   -   -  

  • sven adam ewin

    Da, mcmlx. Upravo tako.
    Ova Potokova gromada od pjesme bila je krenula na opasni sunovrat u kliše, ( i to slobodnim padom, ubrzavajući po formuli ge pol te na kvadrat), ali joj je spretni autor u posljednjoj sekundi, onim stihom: Jel' ideala? odšutim, nacrtao spasonosna krilca i pjesma se, kao u crtanom filmu, u krasnom luku uzdigla sve gore - do oblaka, gdje joj je i mjesto, što se mene tiče. (Alaj sam ga nakitio, što kažeš, autore! Toni bi rekao: i ti meni nešto pričaš o efektnim poantiranjima?)

    A ti, bubice, e jesi zlopamtilo!
    A ti, Potoče, e jesi se izvadio! (Danas ih u potpunosti shvaćam!)

    No bitno je da su opet ... "naše grane - sve rascvrkutane"! (G. Vitez)

    avatar

    23.08.2011. (21:14)    -   -   -   -  

  • sven adam ewin

    Skoro zaboravih: Potoče, ako ideš sutra na sprovod kod sv. Lovre, daj malo škicni atmosferu, sudionike, osluhni po koju rečenicu pa ako nešto od toga možeš evocirati na blogu, bilo bi našem starom drugu drago, a i mi živi - ne bismo imali ništa kontra.
    Nemoj mi odmah zakerljivo vratiti: - Pa dođi sam i pogledaj.
    Nije mi na ruku.
    Pozz
    Sven

    avatar

    23.08.2011. (21:21)    -   -   -   -  

  • Andrea-Pisma

    uživala sam u stihovima, lijepi ti snovi

    avatar

    23.08.2011. (21:22)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Sven, svakako ću otići na pogreb.

    avatar

    23.08.2011. (21:58)    -   -   -   -  

  • daniela1

    hej, potok, čemu panika oko odobravanja komentara? kad već ta opcija na bloggeru postoji, zašto je ne bih koristila? (za slučaj da me zaspu neki spameri ili hejteri) do sada nisam. a ono što si svenu napisao, da "živim svoj blog" gotovo da je točno, jer ispada da mi je izvan cyber spacea život maksimalno izreduciran. i komp mi je postao ko zamjenski bubreg slavenki drakulić :) tko zna kako ću ako padne mreža (kako predviđaju 2012 katastrofičari)?
    "gruba skica za film o buntovnicima
    čija je energija negdje promijenila smjer
    i pošla suprotnim, samorazarajućim trakom." sounds familiar.
    moj film ide u više trakova istovremena. pa je autodestrukcija (iako prisutna), malo razblažena i tako zericu podnošljivija. ;)
    (a zašto manje komentiram otkako sam "premosnicu" otvorila? zapravo mi je dominantna yin strana jako shy, i osjetljiva na porugu okoline. mada mi je muška strana žešči fajter. prekomplicirano za objašnjavat. al nikad nisam bila stvarno jang :))

    avatar

    24.08.2011. (10:40)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Daniela, kažeš da si osjetljiva na porugu. To se rješava voljom, tehnikama, trikovima. Uči, napravi od sebe projekt, nešto čvršće nego što jesi. U tom smislu, ma koliko ti to bilo odbojno, pomaže sef-hel literatura.

    avatar

    25.08.2011. (07:07)    -   -   -   -  

  • daniela1

    grghnghnnn!!! eto to je to što ne volim. beskrajna objašnjavanja..pa tako i preko tih komentara, koji bi, kao, trebali bit glavni način privlačenja novih čitatelja na moj blog? al baš zbog toga što to sa sobom povlači i sve veću količinu tih komentarskih razmjena, eksponencijalnu ekspanziju u vremenu koje sve brže prolazi i više nema teoretske šanse da sve što sam htjela...............(kuiš?)............, ja sam se u početku trudila susprezat u toj aktivnosti (blogger sam odabrala i zbog opcije direktnog linkanja you-tube videa, dodatna pogodnost, uz ono "odobravanje" komentara). onako-tko do mene treba doć-doći će. al povukli me sven i par drugih tu kod vas, blog.hr-ci. pa sad šta je-tu je -da ne budem anonimna komentatorica, predala sam se. (aeh, uvijek se predam, makar se volim furat buntovnice.) "be water, my friend" :))
    a self-help literatura (Ili si mislio self-hell? :)), videi, sajtovi, društvene grupe pravih i wannabe "duhovnjaka", eheej, kompa, gotovo da se od kad sam čitat naučila s time igram. plus uspoređujem razne religije, psihološke teorije, političke opcije i štatijaznamštosvejošne. harmonična anarhi ja. možda nije toliko poruga u pitanju (oguglala na nju, koža mi ko kornjačin oklop, ali je i dalje jako dobro prepoznajem, čak i neizgovorenu) koliko nesposonost ,a kako idem starija i nedostatak volje, da se drugima (((među kojima većina najčešće koristi porugu da me se brže riješi/a i meni to paše, volim se i ja brzo riješit takvih/ i da izbjegne u(s)puštanje u te bunare u koje ih povlačim. ali to sad i nije toliko bitno. jer mislit o svijetu u kojem živiš i nije baš moderno u ovom sms twit vremenu?!? k tome ga još i OSJEĆAT?-e TO već ozbiljno graniči s....jel?....ma, najvažnije je, valjda, precizirat si status i lajkove na fb-u. whatever, ne sudim, samo zapažam. buaha, koja duga digresija! :))) objašnjavam.- sebe i svoje interese. -vidiš kako ni komentare ni digresije kratke ne znam napisat? e. sve si to vježbam na blogu (link sam u početku samo frendovima bila poslala, onako-ako me se užele ponekad), sažimanje opširne mene- pa ko ima volje i strpljenja -nek izvoli. jednom se možda toliko izvještim da ću se i u "stvarnom" 3d svijetu moć napokon suvislo izrazit (ne samo onim naučenim "small talk" pristojnostima, nego stvarima koje osjećam bitnima, a većini su "lude") bez disleksije (koja se pojavi na najmanji izazovni, ironični trzaj obrvom kod sugovornika, pa radije zašutim).
    i još mi taj blog dođe ko nekakav konferansije, najavne špice za taj moj you-tube kanal, moju privatnu televizijicu, gdje si skupljam sve što me zanima. uskoro valjda nigdje drugdje ni neću surfat nego po mojim web-mjestima. sve zbog moje zabave. sama svoj medij, tako nešto. (eto, probala objasnit, al ispalo ko neki podulji epp. a nije. božesačuvaj. ne prodajem nasmješenog psa ni lubrikante, don't worry, blogo-putniče-namjerniče. i slobodno me zaobiđi, no hard feelings)
    ( pretpostavljam, potok, da si mi pitanje u komentaru kod mene ostavio tek kao dodatno povlačenje za jezik. ovo ti je sad upozorenje, da mi ga više ne razvezuješ-vidi što učinih s tvojim koment-prostorom? ok, još jednom ponavljam to što si pitao-link za moj blogger je pod "ja" u prvom i jedinom postu na mom blog.hr "bypass-u". a i dolje, u komentaru. jel' sad ok?)

    avatar

    26.08.2011. (20:00)    -   -   -   -  

  • daniela1

    upst, još jedan od mojih fejms epic feils. sad sam tek skužila da se tvoje pitanje uopće ne odnosi na moj link, nego na moje pitanje koje sam ti ostavila neki dan, pa skroz zaboravila. pitala sam da li da tvoj link upišem pod tvoj komentar kod mene. dokaz više kako me blogovi zapetljaju. crvenim. ali si i opraštam. a vi kako hoćete :)

    avatar

    26.08.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Uživao sam čitajući tvoj "komentarčić". Putovanje rubom blogerske zbiljnosti. Na tvoje pitanje odgovaram s DA.

    Inače, kod komentara u blogosferi ljigavo pravilo glasi: komentiraj (druge), ako želiš komentare (drugih/istih). Ponekad pristajem na to, jer mi je za pojedine stvari koje podignem stalo što o njima misle (kvalificirani?) drugi.

    avatar

    27.08.2011. (15:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...