Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Sredovječni udovac

    Es blitzt in der Ferne
    I onda Leone kaze:
    Kein Wort mehr!
    Skare i kraj.
    Jednom mora doci kraj.

    avatar

    21.08.2011. (23:16)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    U posljednjih par dana pročitala dnevnih novina iz više bivših republika negdašnje nam države - i nažalost sve isto.... koma.

    avatar

    22.08.2011. (00:58)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    gospodinu autopilotu sad najteže u životu...povjerovala bi u to da mu je prvi put, jer logikom da se svatko mora uzdrmati ako netko umre njegovom krivicom, ali ovaj tip doživljava sve kao niže vrijedne crve, jednako kako ljudi ne plaču kad mlatnu muhu tako ni on ne plače nad ovim posljedicama, jer je to već radio i napravio bi opet, a sin poginulih spada u rijetke ljude koji u tragediji mogu vidjeti dimenziju: da se drugom ne dogodi isto

    avatar

    22.08.2011. (08:11)    -   -   -   -  

  • NF

    banda lopovska. nego prije više od godine sam čitao lika koji se se poput žižeka deklarira staljinistom, sad na fešti kaže za aktualan slučaj, pa vidiš da za te probleme ti nemaš rješenja. nego sad kad nešto objaviš daj mi komentiraj samo sa a ili mu, pizda im strina, sad ću i joannu morat kao i par drugih dodati u favorite, a nije mi se dalo jer su mi nekako prepotentno djelovali ;)

    avatar

    22.08.2011. (09:50)    -   -   -   -  

  • DRMRGRRRRRR

    možda jednom nekad ipak ............nikad jebiga sestro

    avatar

    22.08.2011. (10:14)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    @nf:jel se mi znamo:D?

    avatar

    22.08.2011. (14:02)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Opet je g. M. Krleža pokazao svoju dalekovidnost. Kao što si rekla, ubijice ostaju ubojice, mijenjaju se samo sredstva kojima to čine.
    A što se pak tiče Fanike Canjig i njenog samoubijstva i moj poznanik, mladi, pošteni i radišni stolar objesio se istog dana popodne kad mu je poštar donio ovrhu na kuću i radionicu zbog neplaćenih rata kredita bankarima, a koje nije mogao plaćati jer ova JEBENA i LOPOVSKA država tolerira ne plaćanje dužnika onima koji pošteno odrade svoj posao i za to traže novac. A nije ni čudo jer i SAMA, država, jednako tako ne plaća onima koji rade u NJEZINIM tvronicama ('Kamensko', 'Dalmacija vivo' ....)

    avatar

    22.08.2011. (14:42)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Tko će napisati nove Glembajeve? "Gospon poduzetnik su posmicali Talijane."

    avatar

    22.08.2011. (15:31)    -   -   -   -  

  • lion queen

    pa mislim da je vrijeme, kad im se gledalo kroz prste, postalo prošlo svršeno vrijeme. nadam se da će se to pokazati i na ovom primjeru. no ako se tkogod i izvuče od ovog suda, neće od Onog. glumičica, koja nije vjerovala da postoji Onaj sud, uvjerila se u to uskoro, gledajući ga direktno u oči. na žalost svoje kćeri jedinice, koju je napustila u drugom mjesecu života. zato mislim da je bolje dopustiti da sudi ovozemaljski sud, nego čekati onaj odozgo. da horvatinčić ima mozga, rekao bi: sudite mi, kriv sam, a ne bi plaćao skupocjenog branitelja.

    avatar

    22.08.2011. (15:43)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Prvi put se zvlekel na ludilo,
    sad bu na bolest.

    No treba pisati, treba debatirati.

    avatar

    22.08.2011. (16:46)    -   -   -   -  

  • barba

    a jedan je isa na kupanje i zasutavija se je ispred znaka di pise "zabranjeno parkiranje". "pauk" je odradio svoje.

    avatar

    22.08.2011. (17:13)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Ne vjerujem u pravdu. Ta je baba ćorava odavno. Ne vjerujem da će mu se išta posebno dogoditi osim ako ona druga kuja zvana Karma ne protegne svoje lijeno dupe. Mutno je sve to u nama, jako mutno,dragi moji. Neki se rađaju imuni na sve, osim na vlastitu smrt i nekim čudom u izokrenutoj realnosti u kojoj grcamo, postanu jednakiji. Ponekad mi se čini da je novac, barem u nekim većim količinama, rezerviran za takve, kao neka opipljiva materijalizacija sveg zla koja gravitira ka izopačenicima poput Horvatinčića. Novcem kupuju, vladaju...
    Ja još jedino vjerujem u Smrt. Ona je ostala netaknuta, jedina koja može takvima pljucnuti u lice i prebaciti ih preko ramena. Nju još nitko nije potkupio.

    avatar

    22.08.2011. (17:40)    -   -   -   -  

  • VOZAČICA POD UVJETNOM

    Slažem se s UterusBicornisom - svi na kraju umru, a način na koji umiremo je također odraz razno-raznih sukoba materije i duše. Čudi me da su rijetki i bogati i siromašni na autopilotu koji su svjesni toga da bez prvih ne bi bilo drugih, ali bogme ni bez drugih onih prvih. Iako, zastrašujuće je da se, barem iz medija, dade iščitati da bogatih koji ne koriste autopilot ima sve manje. Dođe vrijeme kad ponestane Kviska. A zlo mi dođe kad vidim kol'ki se novci izdvajaju za DEVELOPMENT i AUTOMATION. Trebali bi svi u srednjovjekovne kapelice na ponovno razgledavanje danse macabre. Neš' ti autopilota. Ma, ako ima boga i istine, sve će nas u kameno doba vratiti onaj navodni asteroid. Ako pretjerano zaigrani homo ludens prije toga ne uspije sam sebe dokrajčiti. U čemu je pokazao nezavidnu razinu umješnosti.
    Glede moje uvjetne: vozila na repu kolonice od pet vozila u drugoj županiji, pa mene zaustavilo (em solo u autu, em registracija županije mrske diljem Hrvatske, ne mojom krivnjom) i pokazalo mi brzinu na nekom čudnom starom uređaju kanda sam s ferrarijem drapala u S-zavoj, što nije odgovaralo stanju na mom (nefriziranom) brzinometru. Prvo što je rekla jedna službena osoba bilo je: "Nismo Vas zaustavili zato što imate zagrebačku registraciju." Pa onda, "uvijek zaustavljamo zadnjeg u koloni (!?)". Od tog trenutka mi je zapravo bilo svejedno. Mavala ja, ne mavala, omča mi je bila oko vrata što god da rečem osim "Što ja tu mogu! Vi imate i dokaz i dvojica ste!". Bez pretjeranog natezanja i zbog moje šutnje prouzročene pokušajima prisjećanja imam li dovoljno para za kaznu su zvali "centralu" u Zagrebu i nakon obavijesti da sam "uzorna vozačica" napisali mi uvjetnu za sve koji su zapravo projurili prije mene. Svi smo mi zapravo pod uvjetnom. A gospon autopilot to nije skužio. I nije jedini. Bez obzira na bogatstvo.

    avatar

    22.08.2011. (18:18)    -   -   -   -  

  • j.

    nikako da nam u naviku pređe to da sve počinje još u času kada neki stari Glembay orobi Kramarića iza Vlaške crkve
    i u toj priči doista nema onog tko bi s pravom bacio prvi kamen
    (npr. "sirotinja" nema jedrilice, što opet ne daje pravo jahtašima da lete preko ikoga)
    u pogledu tih jahti i drugog bahatluka razgalila me svojedobno Janica kad je rekla: koji će mi klinac jahta? onda si moram nabavit skipera i dok me on vozi, ja u klimatiziranoj sobi gledam televiziju - radije bacim ručnik na leđa i odem se kupat!
    ali tko bi od nas da ima para doista razmišljao kao ona? stiskali bi mi autopilote i drpali skupe namazane guzice i fućkalo bi nam se za luzere (kako vole reći) oko njih, pa i one na blogovima, kao što se i ovima fućka
    i zato treba skočiti u oči onom prvome koji kad zaradiš hiljadu nečega kaže: još, još, još! pa makar to bio i rod rođeni;
    ništa vam to puno mene ne brine (vjerojatno zato što mene ovakvog ludog kakav sam osobno još uvijek nije klepilo po glavi, a i kad će, ne zna se); ono što me istinski brine to je čas kada ujutro u sedam prođem kolodvorom i gledam djecu koja putuju: leže tek probuđeni na toplom kamenu prljavi i musavi od sna i vrele zaljubljenosti, čekajući prvi vlak iz Istanbula za Salzburg sa nekakvim destruktivnim rockom u ušima, usnama ispucalim od ljubavi i žeđi i teškom, masnom kosom, gledajući tupo preda se... vjeruju li još u to što sada žive kao što su vjerovali svi prije njih, ili više niti oni ne?

    avatar

    23.08.2011. (08:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nikada više nego nakon ovog događaja ne osjećam goruću želju za nekim hrvatskim Batmanom koji bi se riješio sve te bagre. Nažalost, i to bi bilo uzalud jer Batman ne ubija ljude, a ove koji bi došli na sud bi sudovi samo oslobodili :(

    avatar

    23.08.2011. (15:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Sredovjecni, oh da - jednom mora doći kraj.
    @rude, hoćemo li mi doživjeti uređeno društvo...
    @Jo, slažem se, taj je mladić divljenja vrijedan čovjek.
    @NF, ma ovo je teški hrkljuš, toliko sam zanimljivih blogova tu i tamo znala ćirnuti bez obveze, otkriti nešto novo, dopustiti sebi biti ugodno iznenađena, a sada su mi svi posve zagubljeni :0(
    @GRRRR, baš, jebiga.

    avatar

    23.08.2011. (17:17)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, užasno, užasno, gorčina se sama penje u grlo...
    @profi, ponekad me progoni dojam da se naslovnicama žutotiska i crnih kronika pišu sami. kronična kronika u krokiu.
    @Lion, nada je varljiva, no opet bilo bi dobro da se ispuni, svakako u ovom dijelu jednakosti pred zakonom. kod bahatlija na autopilotima više je riječ o nedostatku ljudskosti, nego inteligencije. više je riječ o nedostatku skrupula, nego pameti. a Onaj sud, ah Onaj sud, čak i nije sud, zato ga pazim ne uvlačiti u naše ljudsko posthumno odvagivanje krivice. po njemu sad te ima pa te nema, i što je on onda, on je ništavilo i sveukupnost, niti sud niti nagrada i sud i nagrada, samo ništa i samo sve... i zato tražiti pravdu sada, sada, sada! ili ono najbliže njoj, za ovog kratkog života koji nam je dan. sve drugo je lažna utjeha.
    @alexxl, treba šamarati i Jupitera i vola.
    @barba, naučit će čitati. pauk očito zna.
    @Uterus, to su Mide, prokleti da oko sebe dodirom pretvaraju u zlato i siju smrt, na koncu im samo ona preostaje, sve ostalo je već odavna mrtvo nejestivo zlato.

    avatar

    23.08.2011. (17:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @VOZAČICA, sve više razmišljam kako smrt nit` je kazna nit` je utjeha, osjećaji gorčine ili slasti ostaju u nama živima za njima mrtvima, a ona je samo neumoljiva konstanta, nit` ju briga niti za nas mari, njen ples je stalan, ali život treba živjeti kao čovjek. i zato ne tražim asteroid, dovoljno će biti neovisno sudstvo, jednakost pred zakonom, država koja funkcionira kako život zapovjeda, građani koji divljaštvu ne gledaju kroz prste.
    (pa i organi reda koji više neće izbjegavati zaustavljanje registracija vlastite županije iz straha da nije riječ o sinu nekog lokalnog baje koji će im raditi o glavi; kužiš sad zašto su zaustavili baš tebe)
    @ j., tako nam je lako spoznati, zar ne, da je grijeh željeti tuđe, ali željeti više, samo malo više, kako u sebi uobličiti pak to, da i to samo malo više nečiju hrpicu čini samo malo manjom ali ipak manjom, a želja je u svima nama. trebalo bi izgleda skočiti u oči onom prvome koji kaže još! kad se ujutro kroz naše oči ogleda u ogledalu, a koji je svjesno vrele ljubavi i neizvjesne daljine odabrao zamijeniti komoditetom bešćutnosti i utrtog puta, na kojem doduše tu i tamo treba i zgaziti nekog, o da... i mi bi rekli vruuum-vruuuum. sutra je (ne?)izvjesno.
    @Igniss, ne treba nam Batman, samo neka sudovi rade kako treba, razmišljajmo o dostižnom, razmišljajmo o mogućem. i to tražimo!

    avatar

    23.08.2011. (18:28)    -   -   -   -  

  • j.

    "... to samo malo više nečiju hrpicu čini samo malo manjom ali ipak manjom..."
    drugim riječima, ne možeš ništa zaraditi a da pri tome netko drugi nije izgubio, ne postoji kakav perpetuum mobile - yes, to je jedini ekonomski zakon koji postoji ("život u zajednici nemoguć je bez nepravde") i kojeg nam trude sakriti svo vrijeme svim drugim maglama (a ovi što leže po peronima u srcu su ga spoznali i već u času kada ustanu da uhvate bolje mjesto u kupeu - ta će im slika iz srca početi nepovratno blijediti); briljantno, majstorice, poz!

    avatar

    23.08.2011. (19:55)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Sve ubojice i prevaranti. Već se treći put (mislim) kod tebe prisjećam Glembajevih i to sa dobrim razlozima...
    lp :- )

    avatar

    25.08.2011. (17:50)    -   -   -   -  

  • fanny

    Odlična paralela Glembajevih i "našeg" Tome...
    Ovih dana imali smo priliku doznati svašta nešto o njemu. Najviše me dojmila jedna stvar iz njegove biografije - stajao je satima ispred nekog zagrebačkog elitnog kluba u koji nije mogao ući....vjerojatno se tada sam sebi zaricao, da će postati ovo što je danas.
    Za njega i svijet oko njega, bilo bi mnogo bolje da je ostalo samo na snovima, možda bi danas bio normalniji...
    Pozdravček :)

    avatar

    27.08.2011. (18:08)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Bellee, naš Miro je stvarno bio ispred svakog vremena.
    @Fanny, doista vrlo znakovita sličica, dobro veliš!

    avatar

    27.08.2011. (20:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...