Komentari

blog.blog.hr

Dodaj komentar (74)

Marketing


  • golden age

    fala Bogu, na novom Blogu :)
    dosadašnji je bio deprimirajuće frustrirajući kao Groundhog Day...

    avatar

    19.08.2011. (11:00)    -   -   -   -  

  • Igniss

    OMG, redizajn, i nove kategorije, i pretraga po kategorijama! Promjene se čine super. Bravo!

    avatar

    19.08.2011. (11:07)    -   -   -   -  

  • Defton

    Ej, svaka vam čast! Stvarno ste me razveselili! Bogu hvala. Vaš dežurni katolik. :)

    avatar

    19.08.2011. (11:14)    -   -   -   -  

  • Blog

    Ekipa, hvala na lijepim riječima.
    Ovo je tek početak i nadamo se da će Vam se svidjeti i drugi noviteti koje ćemo polako uvoditi

    avatar

    19.08.2011. (11:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Drago mi je da smo vas razveselili! Samo imam pitanje o ovim kategorijama, kad tražim recimo kategorije seks/ljubav (ili neku drugu, samo su u toj većina mojih postova), ne pokazuje mi se baš ništa.

    Neki problem s indeksiranjem? Ili to pretražuje samo cool i fresh blogove? Ako je tako, to bi prilično suzilo pristup do svih ovih koji na tim listama nisu :)

    avatar

    19.08.2011. (11:28)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Jest da je stara naslovnica bila malo zastarjela, ali je barem bila posve pregledna. Mogla sam vidjeti sve blogove i što je novo bez da tražim po kategorijama. Ovo mi se čini jako nepregledno, osim naravno par blogova. Inače je vizualno lijepo.

    avatar

    19.08.2011. (11:32)    -   -   -   -  

  • Blog

    @Igniss
    Naravno da još ima 'bugova', ali se radi na tome i vjerojatno ćemo ih brzo pokrpati

    @Missillusion
    Stara naslovnica je bila toliko stara da se već oljuštila, a novu ćemo prilagođavai u hodu da bude što funkcionalnija. Nemojte zanemariti da je pred vašim očima i pod vašim miševa nešto više od sat vremena: dok su se njome bavili dizajneri i programeri, nas nije bilo blizu da dajemo konstruktivne kritike :-)

    avatar

    19.08.2011. (11:40)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Ok, u svakom slučaju lijepo je vidjeti promjene.

    avatar

    19.08.2011. (11:49)    -   -   -   -  

  • primakka

    bravo, promjene gode.:)
    jedino...to s kategorijama. malo je suvišno označavati više kategorija za jedan post, nije li? i predlažem stavku ´više´ ili već nekako za pregled više blogova.
    čeka vas još posla.;))

    avatar

    19.08.2011. (12:53)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    ne znam...na prvi pogled je preglednije, i u svakom slučaju jest vizualno dopadljivije, ali ja se tu pomalo gubim. ne znam, možda je to zato jer sam ja sam užasno osobna, u svemu; recimo volim braću Cohen i onda idem u kino gledati film braće Cohen, ma kojeg da je žanra. knjige čitam tako da derem nemilice po omiljenim piscima. a i blogove; ja ovdje u stvari slijedim neke ljude, koji su mi se sada rasuli po kategorijama.
    možda je problem u meni kažem, ja žanrove uvijek brkam i slabo razlikujem... /u vlastitom životu možda ponajviše. ;) /, ali generalno mislim da postoje i stvari koje se teško mogu jednoznačno potrpati u ladice.
    ona stara naslovnica je zbilja bila "prestrašna", ne jednom sam to pomislila, ali meni ovdje nedostaje neki linearni slijed, vremenski... barem u nekom malom kvadratiću na dnu, u kojem ću jednim pogledom vidjeti što se izdogađalo od kada sam se od bloga odvojila.
    (maksimalno pola dana op. a.)
    lijep pozdrav

    avatar

    19.08.2011. (13:31)    -   -   -   -  

  • Blog

    @primakka da, znamo. Ali i najdulji put počinje s prvim korakom pa se nadamo da ćemo uskoro svi skupa biti puno zadovoljniji

    I da, naravno da ne treba označavati više kategorija, jedna je sasvim dovoljno. Ali ta je mogućnost ostavljena blogerima koji smatraju da im je post 'rubni', odnosno da komotno može u više kategorija

    avatar

    19.08.2011. (13:33)    -   -   -   -  

  • homoludens

    prvo sam se zabrinuo gdje sam to došao, ali izuzetno mi je drago što ste uveli promjene. ne znam što je sve novo, ali naslovnica je preglednija.

    avatar

    19.08.2011. (13:45)    -   -   -   -  

  • Blog

    @ tessa k od tesara
    Hvala na primjedbi. 'Gola' kronologija svih objavljenih postova je predviđena i 'pojavit' će se u nekom od sljedećih 'updatea'... koji se neće dogoditi za 5 godina, nego će se odvijati malo-po-malo kroz sljedećih par mjeseci

    Što se tiče kategorija, to je stvar svakog pojedinog autora i nije nam ni na kraj pameti nekog gurati u bilo kakvu ladicu, ali nekog reda mora biti, ne toliko zbog nas, koliko zbog posjetitelja koji 'zalutaju' na naše stranice pa pojima nemaju kud li su zašli :-)

    Što se tiče 'omiljenih' blogova i autora, njih ćete moći lako pratiti jednom novom opcijom koja bi također trebala uskoro biti 'puštena u pogon'

    avatar

    19.08.2011. (13:46)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    uf... možda to i jest moj problem, to da smo prepušteni sami sebe smjestiti u ladice...
    ja ću sad pola dana zdvajati nad sobom, u koju da se tutnem. ;)
    a to da reda mora biti, taj pristup pozdravljam... to bih isto trebala češće čuti.
    nestrpljivo čekam upogonjenje nove opcije.
    lijep pozdrav

    avatar

    19.08.2011. (13:50)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Malo sam se zabrinuo, mislio sam da mi se nesto s blackberryjem dogodilo, jer sam minutu prije bio na staroj naslovnici. Znam da je mobile view sekundarna stvar, tu sam imao malo problema, ali uspio sam nekako...

    avatar

    19.08.2011. (13:54)    -   -   -   -  

  • Blog

    @ tessa k od tesara
    Iskreno? Nismo mislili da će 'kategorizacija' blogerima, kreativcima 'po defaultu', biti tako problematična. Ali možda je to i pitanje viška kreativnosti :-)

    avatar

    19.08.2011. (13:58)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Premda sam pristalica promjena, meni je stara naslovnica bila puuuuno bolja, preglednija i sadržajnija. Nemam vremena svako malo dodavati na svoju listu nove blogere pa mi je bilo zgodno pratiti na naslovnici tko je od njih objavio novi tekst, a sada je to onemogućeno, tj reducirano. Ja sam jedna od onih koja jednako rado čita i one na fresh listi (cool i almost cool mi ne igraju apsolutno nikakvu ulogu jer nemamo svi iste kriterije da nam netko ili nešto bude kul), volim katkad otkriti neku novu zanimljivu osobu, a sada je i to također reducirano. Vidim i da je smanjen broj objavljenih tekstova na naslovnici, dok bi ih po meni trebalo biti što više jer se tako povećava i čitanost zanimljivih tema, a i dolazi se do novih zanimljivih blogera. Isto tako, kategorije su mi nekako suvišne, mislim da više koriste posjetiteljima-neblogerima koji traže nešto određeno za čitanje nego blogerima koji se međusobno čitaju i posjećuju na osobnoj razini, a ne ovisno o temama o kojima pišu. No, kako je i rečeno, ovo je početak pa mi je drago ako u budućnosti dođe do daljnjih poboljšanja i prilagodbe potrebama blogera. :)

    avatar

    19.08.2011. (14:12)    -   -   -   -  

  • Blog

    @ Kinky Kolumnistica
    Hvala, trudit ćemo se da blogerska populacija čim prije bude što zadovoljnija. Svjesni smo da nema toga koji bi usrećio sve ljude, ali barem zadovoljiti većinu nam ne bi trebao biti problem :-)

    avatar

    19.08.2011. (14:19)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Napokon promjene. Napokon više nema oznake "beta" još iz doba Dariusa 2004. ili koje već...

    Međutim nisam baš nešto zadovoljan. Dizajn je išao na oponašanje portala dnevnik.hr, a koji je jako sličan ostalim portalima, na kojima je sve živo nabacano. Dugi su nekoliko ekrana, a kada bi se isprintali, pokrili bi poster. To ne valja, jer je kontraproduktivno, a čak i da se uključi fullscreen (što nitko ne radi i od nikoga se ne treba tražiti), ne bi pomoglo.

    Fali više bordera među slika-linkovima. Ovako je sve slijepljeno i zaista izgleda kao poster.
    Bit portala je da jednostavno, bez traženja od korisnika da puno scrolla, pokaže relevantno. Vama je naslovnica 6 stranica visoka, a prvi i vršni dio ima vrlo malu funkciju.

    Ono što mi se sviđa su tipke za cool i fresh. Jako zgodno. Daje korisniku mogućnost biranja i ujedno smanjuje količinu podataka koja se na naslovnicu stavlja.

    avatar

    19.08.2011. (14:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hm, sad se postovi u kategorijama (uključujući i one koje sam tražio) prikazuju u redu u pretrazi, ali piše da su svi od usera "golly&bossy", iako linkovi normalno vode svaki na svoj blog. Čudan neki bug :)

    avatar

    19.08.2011. (15:44)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Kako se osloboditi nasrtljivaca, bezobraznih primitivaca koji svojim niskim udarcima
    vrijeđaju nekažnjeno, a uporno nasrću svojim "komentarima"?

    avatar

    19.08.2011. (15:45)    -   -   -   -  

  • Blog

    @Igniss
    da gomila totalno neobičnih bugova... valjda je takva sezona, od neobičnih kukaca :-)

    @maslinapjesma loza
    vi možete zabraniti određenom blogeru da komentira vaše postove, a možete odabrati i opciju po kojoj komentirati mogu samo registirani korisnici, koje, ako se ne znaju ponašati ili krše pravila korišenja – lijepo prijavite nama pa im mi pošaljemo dečke s velikim batinama...
    šala, naravno, ovaj dio za dečke s batinama, druge ponuđene opcije su legalne i legitimne pa ih možete iskoristiti u svakom trenutku

    avatar

    19.08.2011. (16:02)    -   -   -   -  

  • Blog

    @ homoludens
    Hvala

    avatar

    19.08.2011. (16:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jel to samo meni ili na bilo kojim komentarima da otvorim stranicu vidim blogere koji su preuzeli avatar od domaćina? malo scarry...

    avatar

    19.08.2011. (16:16)    -   -   -   -  

  • Binarni kod

    A da mi zaboravimo ovaj petak 19-i i vratimo se na dosadašnji dizajn, nećemo nikom reć kolko vas je dizajner zavalja...

    avatar

    19.08.2011. (16:22)    -   -   -   -  

učitavam...