Češnjaka!!! Ne znam, trudim se biti otvoren, ali ne mogu to povezati s ovim što izgleda kao kolač. Svejedno, čini se dovoljno slasno da ne bi bilo loše probati...
19.08.2011. (12:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
......
vegeta?! ne jedem ono što nije dozvoljeno djeci (monosodium glutamate + disodium inosinate). probat ću te ploške napraviti da mogu jesti i lakto vegetarijanci (dakle bez želatine i jaja). vjerujem da će bit super!
20.08.2011. (12:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss; Meni se češnjak savršeno slaže s jogurtom, vrhnjem, rajčicama i kiselim krastavcima, a osim toga, još to sve dobro posolim i papaprim. Ali kome češnjak smeta, ne treba ga upotrijebiti.
...... Volim Vegetu i stvaljam ju u sve, ne smeta mi - ne pazim na (zdravu) prehranu; a nisam ni vegetarijanka/veganka. Kad bih brinula o tome što je kome dozvoljeno/zabranjeno - što bih uopće jela? Uvijek se nađe netko kome se ne sviđa "ovo", pa se nekome drugome ne sviđa "ono", pa netko treći smatra da je ovo ili ono nezdravo... - kod mene je režim: "uzmi ili ostavi": nitko ne mora jesti nešto što neće, ali neka ne očekuje da ću se ja pretrgnuti od ugađanja drugma i kuhati što si tko zaželi - svi u mojoj okolini imaju zdrave ruke i nek´ si kuhaju sami ono što žele, ako nisu zadovoljni onim što ja pripremim.
Želatinu doslovno obožavam i trpam ju u sve, godišnje potrošim preko kilu želatine. Probala sam agar agar, ali to je jednostavno užasno. Ne znam kakvo će ove ploške biti bez želatine, ali vjerujem da je to stvar ukusa, pa zato, kome se sviđa: samo naprijed!
20.08.2011. (14:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
@Sanela Mallory I sama si napisala da je ovaj blog krcat receptima za nezdravu prehranu. Ja sam vegetarijanka (iz zdravstvenih razloga) i volim čitati blogove o kuhanju i tvoj blog mi je dobar izvor ideja. Pretpostavljam da je ...... mislila kako je ovaj recept dobar i za lakto vegetarijance i da se može kombinirati i bez jaja i želatine (=hladetina, aspik, drhtavica - to je jelo životinjskog podrijetla). Ni ja ne volim Vegetu i činjenica je da ovi pojačivači okusa nisu baš poželjni u prehrani (radim u vrtiću i imam klince), a proizveli su Vegetu Natur (bez pojačivača okusa, dodanih bojila i aroma). Kad dodam Vegetu sva jela mi imaju isti okus (pogotovo juhe; radije nasjeckam mrkvu, peršin, itd...), Agar agar je super ako se zna koristiti! To sam naučila na tečaju makrobiotičkog kuhanja. Moja teta je taj 'kolač' napravila prije jedno deset godina kad smo bili zadnji put kod nje, u gostima, i hvala ti što se me podsjetila na to!
20.08.2011. (17:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
ps. moja teta je koristila kruh za tost umjesto biskvita i samo vrhnje i svježi sir, uz sve ostale sastojke.
20.08.2011. (17:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
ps. moja teta je koristila kruh za tost umjesto biskvita i samo vrhnje i svježi sir, uz sve ostale sastojke (mislim na povrće). nije imala želatinu. mislim da je ona ubacila i poriluk. mojim klincima je poriluk malo 'jak' kao svjež, pa ga malo obarim i ubacim u neku slatu.
20.08.2011. (17:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske; Napisala sam da nisam vegetarijanka/veganka i zato nemam ama baš nikakav problem s tim što je želatina životinjskog podrijetla, obožavam ju. Vegetu također volim, ukusna mi je i ubrzava pripremu svega, sama si spomenula da ti umjesto Vegete radije sjeckaš mrkvu i peršin - svaka čast na strpljenju!, ja radije u jelo stavim par žlice Vegete, nego da se bakčam s pranjem, sjeckanjem te kuhanjem povrća. Znam da puno ljudi drekne na spomen Vegete jer ona sadrži "ovo", on sadrži "ono", ona je nezdrava itd. Napisala sam da se ne hranim zdravo i nemam ama baš nikakav problem s nezdravim sastojcima u proizvodima (u svim proizvodima, ne samo u Vegeti). Kakvi god nezdravi aditivi bili dodani Vegeti - uistinu imaju odličan okus i to mi se sviđa. A ionako ne planiram živjeti vječno, tako da nisam šokirana kad mi sa svih strana trube o štetnosti sastojaka.
Fascinantno mi je što su ljudi oko mene tako fascinirani zdravom prehranom, a najveći štos mi je tzv. bio-povrće i voće, na to se trgam od smijeha. Ja vjerujem da danas ništa nije zdravo, ali ne zabrinjavam se time jer nema smisla brinuti o tome, izludjela bih samu sebe da o tome razmišljam. Oni tvoji spomenuti mrkva i peršin, čak i ako su iz bio-uzgoja - smatram da su nezdravi! Čak i ako rastu na npr. zemljištu za bio-uzgoj i nisu tretirani npr. pesticidima, sredstvima za ubrzan rast itd. - kako mogu biti zdravi kad npr. kiša i podzemne vode donesu sve moguće kemikalije/otrove iz bilo kojeg dijela svijeta - npr. sa zemljišta koje je tretirano kemikalijama, ili malo otpadnih voda neke tvornice. A vjetar donese npr. malo radioaktivnih tvari iz Japana, malo kiselih kiša, malo smoga s autoceste - i to je onda bio-povrće?!?!?!??!?!?!?!? Nemojte me nasmijavati! Simpa su mi ljudi koji mi tumače da je bio-povrće zdravije zato što nije baš direktno tretirano pesticidima i kemikalijama. To valjda znači da npr. radioaktivne tvari iz zraka i podzemne vode pomiješane s otpadnim vodama iz tvornica - nisu tako opasne kao pesticidi i kemikalije kojima se voće/povrće direktno tretira. Pa onda iz toga slijedi da bio-povrće nije toliko nezdravo, zato što nije baš direktno tretirano kemikalijama, a to što je vjetar donio malo radiokativnih tvari, smoga itd. ili što su podzemne vode donijele malo otrovnih tvari, ili pesticida sa "susjedove njive" na kojoj se ne podržava organski uzgoj - oko toga ne treba brinuti. Jako zanimljiva teorija!
No, ja se radije držim Vegete, nego tog famoznog bio-povrća o kojem svi snatre, a koje je, za mene, nezdravo kao i Vegeta, ali barem se ne moram bakčati s pranjem, čišćenjem, guljenjem, rezuckanjem tog povrća.
Naravno, svatko može upotrijebiti namjernice koje želi.
21.08.2011. (08:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kisica
Obožavam kolače..a ovaj je baš voćni.
19.08.2011. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
Češnjaka!!! Ne znam, trudim se biti otvoren, ali ne mogu to povezati s ovim što izgleda kao kolač. Svejedno, čini se dovoljno slasno da ne bi bilo loše probati...
19.08.2011. (12:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
......
vegeta?!
ne jedem ono što nije dozvoljeno djeci (monosodium glutamate + disodium inosinate).
probat ću te ploške napraviti da mogu jesti i lakto vegetarijanci (dakle bez želatine i jaja). vjerujem da će bit super!
20.08.2011. (12:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
kisica;
probaj:)
Igniss;
Meni se češnjak savršeno slaže s jogurtom, vrhnjem, rajčicama i kiselim krastavcima, a osim toga, još to sve dobro posolim i papaprim. Ali kome češnjak smeta, ne treba ga upotrijebiti.
......
Volim Vegetu i stvaljam ju u sve, ne smeta mi - ne pazim na (zdravu) prehranu; a nisam ni vegetarijanka/veganka. Kad bih brinula o tome što je kome dozvoljeno/zabranjeno - što bih uopće jela? Uvijek se nađe netko kome se ne sviđa "ovo", pa se nekome drugome ne sviđa "ono", pa netko treći smatra da je ovo ili ono nezdravo... - kod mene je režim: "uzmi ili ostavi": nitko ne mora jesti nešto što neće, ali neka ne očekuje da ću se ja pretrgnuti od ugađanja drugma i kuhati što si tko zaželi - svi u mojoj okolini imaju zdrave ruke i nek´ si kuhaju sami ono što žele, ako nisu zadovoljni onim što ja pripremim.
Želatinu doslovno obožavam i trpam ju u sve, godišnje potrošim preko kilu želatine. Probala sam agar agar, ali to je jednostavno užasno.
Ne znam kakvo će ove ploške biti bez želatine, ali vjerujem da je to stvar ukusa, pa zato, kome se sviđa: samo naprijed!
20.08.2011. (14:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
@Sanela Mallory
I sama si napisala da je ovaj blog krcat receptima za nezdravu prehranu.
Ja sam vegetarijanka (iz zdravstvenih razloga) i volim čitati blogove o kuhanju i tvoj blog mi je dobar izvor ideja. Pretpostavljam da je ...... mislila kako je ovaj recept dobar i za lakto vegetarijance i da se može kombinirati i bez jaja i želatine (=hladetina, aspik, drhtavica - to je jelo životinjskog podrijetla).
Ni ja ne volim Vegetu i činjenica je da ovi pojačivači okusa nisu baš poželjni u prehrani (radim u vrtiću i imam klince), a proizveli su Vegetu Natur (bez pojačivača okusa, dodanih bojila i aroma). Kad dodam Vegetu sva jela mi imaju isti okus (pogotovo juhe; radije nasjeckam mrkvu, peršin, itd...),
Agar agar je super ako se zna koristiti! To sam naučila na tečaju makrobiotičkog kuhanja.
Moja teta je taj 'kolač' napravila prije jedno deset godina kad smo bili zadnji put kod nje, u gostima, i hvala ti što se me podsjetila na to!
20.08.2011. (17:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
ps. moja teta je koristila kruh za tost umjesto biskvita i samo vrhnje i svježi sir, uz sve ostale sastojke.
20.08.2011. (17:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozdrav iz Mađarske
ps. moja teta je koristila kruh za tost umjesto biskvita i samo vrhnje i svježi sir, uz sve ostale sastojke (mislim na povrće). nije imala želatinu.
mislim da je ona ubacila i poriluk.
mojim klincima je poriluk malo 'jak' kao svjež, pa ga malo obarim i ubacim u neku slatu.
20.08.2011. (17:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
pozdrav iz Mađarske;
Napisala sam da nisam vegetarijanka/veganka i zato nemam ama baš nikakav problem s tim što je želatina životinjskog podrijetla, obožavam ju. Vegetu također volim, ukusna mi je i ubrzava pripremu svega, sama si spomenula da ti umjesto Vegete radije sjeckaš mrkvu i peršin - svaka čast na strpljenju!, ja radije u jelo stavim par žlice Vegete, nego da se bakčam s pranjem, sjeckanjem te kuhanjem povrća. Znam da puno ljudi drekne na spomen Vegete jer ona sadrži "ovo", on sadrži "ono", ona je nezdrava itd. Napisala sam da se ne hranim zdravo i nemam ama baš nikakav problem s nezdravim sastojcima u proizvodima (u svim proizvodima, ne samo u Vegeti). Kakvi god nezdravi aditivi bili dodani Vegeti - uistinu imaju odličan okus i to mi se sviđa. A ionako ne planiram živjeti vječno, tako da nisam šokirana kad mi sa svih strana trube o štetnosti sastojaka.
Fascinantno mi je što su ljudi oko mene tako fascinirani zdravom prehranom, a najveći štos mi je tzv. bio-povrće i voće, na to se trgam od smijeha. Ja vjerujem da danas ništa nije zdravo, ali ne zabrinjavam se time jer nema smisla brinuti o tome, izludjela bih samu sebe da o tome razmišljam. Oni tvoji spomenuti mrkva i peršin, čak i ako su iz bio-uzgoja - smatram da su nezdravi! Čak i ako rastu na npr. zemljištu za bio-uzgoj i nisu tretirani npr. pesticidima, sredstvima za ubrzan rast itd. - kako mogu biti zdravi kad npr. kiša i podzemne vode donesu sve moguće kemikalije/otrove iz bilo kojeg dijela svijeta - npr. sa zemljišta koje je tretirano kemikalijama, ili malo otpadnih voda neke tvornice. A vjetar donese npr. malo radioaktivnih tvari iz Japana, malo kiselih kiša, malo smoga s autoceste - i to je onda bio-povrće?!?!?!??!?!?!?!? Nemojte me nasmijavati! Simpa su mi ljudi koji mi tumače da je bio-povrće zdravije zato što nije baš direktno tretirano pesticidima i kemikalijama. To valjda znači da npr. radioaktivne tvari iz zraka i podzemne vode pomiješane s otpadnim vodama iz tvornica - nisu tako opasne kao pesticidi i kemikalije kojima se voće/povrće direktno tretira. Pa onda iz toga slijedi da bio-povrće nije toliko nezdravo, zato što nije baš direktno tretirano kemikalijama, a to što je vjetar donio malo radiokativnih tvari, smoga itd. ili što su podzemne vode donijele malo otrovnih tvari, ili pesticida sa "susjedove njive" na kojoj se ne podržava organski uzgoj - oko toga ne treba brinuti. Jako zanimljiva teorija!
No, ja se radije držim Vegete, nego tog famoznog bio-povrća o kojem svi snatre, a koje je, za mene, nezdravo kao i Vegeta, ali barem se ne moram bakčati s pranjem, čišćenjem, guljenjem, rezuckanjem tog povrća.
Naravno, svatko može upotrijebiti namjernice koje želi.
21.08.2011. (08:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...