Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • luki 2

    Ja volim dobre i mudre dečke. Dapače, jedino takav dolazi u obzir kod mene....Inače - ne bi bio sa mnom!
    Jer - i ja sam dobra cura.....
    Pozdrav, L+G

    avatar

    16.08.2011. (14:58)    -   -   -   -  

  • Piton007

    živote okrutan li si i nepošten - riječi mene, jednog dobrog dečka

    avatar

    16.08.2011. (15:22)    -   -   -   -  

  • Norra Šahini

    lijepo si ovo napisao ;) ja volim oboje.. i dobro i loše ;)

    avatar

    16.08.2011. (15:32)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Svi smo mi jedinke i jedinstveni u svom ponašanju, svaka na svoj način nasađena. Kada shvatimo sebe tada znamo kako se postaviti u svome okružju. Od lažnih veličina i lažnoga sjaja uvijek sam okretao glavu.
    Vjerujem da si pročitao moj komentar na drugom blogu pa te zaintrigirao. U ovom je postu opisano ono što sam tamo spomenuo. Mislim da bih ju do ludila mogao dovesti i da sjedimo na onim oblacima na mom plavom blogu.

    avatar

    16.08.2011. (16:32)    -   -   -   -  

  • Norra Šahini

    nije s najviše komentara vjeruj mi. :) nisam tako dobra. hehe :) btw tnx na komentaru, čitamo se ;)

    avatar

    16.08.2011. (16:57)    -   -   -   -  

  • Andrea-Pisma

    ugodna ti večer

    avatar

    16.08.2011. (20:09)    -   -   -   -  

  • Brianna

    Mislim da nije problem u dobrim dečkima, već u onima kojima je život sa istim podcijenjena stvar...a prava žena zna šta činiti da i dobar dečko poludi kad je to potrebno :)

    avatar

    16.08.2011. (20:23)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Draga je Čehinja, a ja uz nju učim. Ona je zapustila svoje blogove no ja i dalje guram. Češki mi je blog bio interesantan zbog učenja. Na njega sam posebno ponosan jer sam na njemu objavljivao naše prijevode Cesarića na Češki. Činio sam to zbog toga što je na netu bilo nemoguće pronači te prijevode. Česi su bili oduševljeni. Ako posjetiš moj češki blog na margini imaš izbornik Cesarić.
    Pozdrav ostavljam

    avatar

    16.08.2011. (20:35)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    priča o dobrom dečku je izgovor ne stvarni opis, jednako kao kad ti javljaju da nisi dobio posao, joj znate vi ste divni i krasni al ovaj nama ne paše što ste vi individualac mi volimo timske igrače, ili mi trebamo nekog tko ima prezentacijske vještine ne da ste analitički stručnjak:)

    avatar

    16.08.2011. (23:04)    -   -   -   -  

  • Lule

    Ja na to gledam kao neko razdoblje u ženskom životu, gdje ih uzbuđuju ti bad boy filmovi, ali ipak na kraju krajeva i "dobri dečki" ako ne odustanu od svega ili prijeđu u homoseksualce nađu ono što su tražili tj. predvladaju.
    Samo da im ne padne samopuzdanje i sve će bit i više nego zadovoljavajuće. ;)

    avatar

    17.08.2011. (01:23)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    U neko doba života, najface su problematični likovi, bahati, egoistični i istovremeno - jako mračne prošlosti i još mračnije budućnosti.
    Međutim, u jednom trenutku, a meni se taj trenutak dogodio davno, faca postane normalan tip na kakvog možeš računati, i frajer je totalni Frajer, ako zadovolji kriterije interesa, volje, sposobnosti, komunikativnosti, poštenja, inteligencije i - dobrote točka.
    No štojaznam. Ja sam na svoje brdo tkana, kažu. Ukusi su mi pomalo perverzni... :)

    avatar

    17.08.2011. (07:45)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Zaglavljen je u prvoj fazi muško-ženskih odnosa, vjerovanju da su žene prekrasna, anđeoska bića koja treba obožavati i zaštititi. ....... Pa žene jesu prekrasna, anđeoska bića !!! To je fakat! A nesporno je i da ophođenje s njima iz te perspektive daje najviše šansi za uspjeh u Igri !!! Uza sve legende o lošim dečkima..... Možda te zavarala glasnoća, stavljanje svega na sva zona, urođeno pretjerivanje, ali nikada nemoj zaboraviti što kaže naš mudri narod....Tiha voda brege dere ! Nikada........
    Usput, oko posta niže....jadnicima nitko i nikada ne može pomoći!

    avatar

    17.08.2011. (08:58)    -   -   -   -  

  • Čokolada i pelin

    Mislim da je pojam "dobrog dečka" izmišljotina.
    Taj muškarac kojeg se tako naziva obično je samo manje zanimljiv od ostalih. Ili premalo igra igru :)

    avatar

    17.08.2011. (10:38)    -   -   -   -  

  • NF

    da mi dobri nismo pretjerano uspješni sa ženama :P. inače s blogericama i blogerima uživo imam samo dobra iskustva uz jedan cool izuzetak.

    avatar

    17.08.2011. (10:39)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Joanna, čokolada, svakome svoje, ali to mi zvuči jednako kao racionalizacija koliko i ono da su dobri dečki dobri samo zato što žele seks. Da, to jest samo naziv, ali to nije naziv koji će dobiti netko tko nema upravo taj (čest) set karakternih osobina. Bi li se nešto promijenilo kada bi ga umjesto "dobar dečko" nazvali "nezanimljivi dečko"?

    @More: ostavio sam ti tamo kod pjesme mrtvog pjesnika jedan svoj prijevod, pa pogledaj kad stigneš. Lijep pozdrav!

    @Svašta: isprva sam mislio da se šališ, ali razumijem tvoj pogled na svijet i pogotovo zašto bi netko tako razmišljao. Ako smatraš da ti to daje najviše šansi za uspjeh (iako ja smatram da je suprotno - vidi post), nikome draže nego meni.
    p.s. mogao bi pisati malo češće postove, znaš!

    @Lule: zdravo :P

    Svim ovim komentarima koji govore da vole isključivo "dobre dečke", ostavljam dvije mogućnosti. Ili su:
    a) uistinu, zadržale kvalitetne kriterije, jer kako sam pisao prije nije baš cijelo seksualno tržište išlo kvragu, samo većina, a ta većina se rjeđe bavi blogovima :D
    http://igniss.blog.hr/2011/07/1629391147/kvalitetna-zena.html
    ili
    b) racionaliziraju loša iskustva.

    Piton007, razumijem iz koje pozicije dolaziš. Ali nemoj očajavati, za razliku od suprotnog spola, ti imaš velike mogućnosti promjene :D

    avatar

    17.08.2011. (11:32)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    I ja sam stavio taj prijevod kao i pjesmu Zapis o zimi. Obje su pod imenom posta Cesarić. Nešto se razlikujemo u završetku pjesme.
    Bilo mi je posebno zadovoljstvo uz svaki prijevod staviti i svoju recitaciju na hrvatskom da Česi čuju kako zvuči u originalu.

    avatar

    17.08.2011. (12:38)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Mislim da problemu pristupaš iz krivog kuta koji je uvjetovan današnjim civilizacijskim okvirima. No prije ulaska u razmatranje prihvatljivog modela ponašanja koji traje jedva kojih stotinjak godina, treba uzeti u obzir obrazac ponašanja koji je na snazi bio nekih stotinjak tisuća godina. Drugim riječima civilizacijske tekovine u trajanju stotinjak godina ne mogu promijeniti model ponašanja koji je uvjetovan evolucijskim čimbenicima u trajanju cijelog razvoja ljudske vrste. Stoga da bi se čovjek riješio frustracija i općenito shvatio tko je, odakle dolazi i kamo ide... treba ostvariti kontakt sa iner-selfom. Ista stvar je sa ženama. One kao žele nježne, sroljave, ovakve i onakve dečke... jer im se to diktira iz medija, ali u biti sve žele lovca i ratnika. Posebice suočene sa majčinstvom traže snažnog muškarca koji je u stanju brinuti se za njih i njihovo potomstvo. Njegova "dobrota" pritom je manje bitna. Stoga unatoč metroseksualizmu, žene instiktivno odabiru onaj model koji je prolazi već tisućama godina...

    avatar

    17.08.2011. (12:40)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Čini mi se da bi možda trebalo preciznije definirati pojmove dobar/loš . Svašta se ovdje trpa u jednu i drugu kategoriju, mada ti pojmovi jesu relativno jasni. Bahata budala ne može biti dobar čovjek jer je budala, a jedino budala može biti pretjeranao bahata. Netko tko najviše, bolesno, voli sebe, nekritički, također ne može biti dobar, jer je naprosto bolestan. Uz to što je jamačno također glupan koji nije u stanju vidjeti i shvatiti...bilo što važno i realno.Krinimalci i rubni slučajevi također nisu dobri jer su sociopati, bolesnici. Kao što su duševni bolesnici i svi oni odgojeni pogrešno, od sličnih takvih, ili pak drugim psihičkim i inim traumama trajno oštečeni! Oni su loši ljudi, asocijalni i neprikladni za svaku suradnju, pa onda svakako i muško-žensku, osobito neku životnu.
    Ali alfa mužjak, jako ambiciozan, jako zainteresiran za žene i Igru s njima, poslovno uspješan i društveno cijenjen, itekako može biti dobar čovjek. Cijeniti doista mnoge ljude i među njima mnoge žene, biti svjestan i koliko ih je među njima kvalitetnije od njega samoga, već po čemu! Dobar se čovjek postaje, uz adekvatnu genetiku, kvalitetnim, podsticajnim i kritičkim odgojem, obrazovanjem i uz malko sreće da se izbjegnu prevelike traume. Manje, puno, je u toj podjeli onda bitna ljestvica extrovertiranosti, način zavođenja žena, ili uopće način i glasnoća s kojom se prolazi svijetom.
    Poznajem mnoge glasne, a iznimno dobre dečke, baš kao i tihe i povučene, a koje se samo poželjeti može za prijatelje ili ljubavnike.

    avatar

    17.08.2011. (13:18)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Manga: Tvoj model je točan, osim rupe od zadnjih 2-3 tisuće godina. U ljudskom postojanju nisu postojale samo dvije faze (plemensko-lovačka i današnja moderna), već i ona između - civilizacija mračnog doba, u kojoj je došlo do svih ovih promjena koje opisujem.

    Svakako treba ostvariti kontakt s inner selfom, da. Već sam negdje spomenuo da je Igra otključavanje onih urođenih osobina koje su u svakom muškarcu i ugušene civilizacijom koja više ne igra u njihovu korist.

    @Svašta: ok, vidim što želiš reći i slažem se, ali ja ovdje pod "dobar momak" govorim o stereotipu ljubaznog, dobrodušnog momka, a taj ne uključuje psihičke bolesnike i neprikladne za društvo (čak i ako se ponekad isto tako ponašaju tako, ali ipak čine manjinu). To su samo bolesnici (iako su neki možda pogurnuti dublje u bolest svojim neuspjehom u (ljubavnom) životu), ne dobri momci.

    Jedna blogerica je u komentarima nedavno opisala slučaj nekog tipa koji ju je stalkao, odbijajući razumjeti da nije zainteresirana, i na kraju joj čak počeo prijetiti ili što već. To naravno nije ono što mislim pod "dobar momak" iako, ironično, u percepciji dobrog momka (stvorenoj kulturom, knjigama, filmovima, pjesmama i ostalim koje glorificiraju romantičnu ljubav i čežnju, čak i neuzvraćenu), možda bi čak i to bila dobra metoda kojom će pridobiti njeno srce. Blaži slučajevi toga, i oni koji po meni čine većinu, su upravo oni koje navodim u postu - idoliziranje, preprano izajvljivanje ljubavi/donošenje darova i izraza ljubavi, prostiranje pred ženom jer je ona superiorno biće koje treba impresionirati, i tako.

    Općenito se trudim razdvajati "kvalitetu" u smislu Igre od "kvalitete" u moralnom smislu. Što čovjek čini dobro i loše sa svojom Igrom je samo njegova stvar. Naravno da ima i Alfi koji su moralni i nikoga ne povrijeđuju, ali oni su u manjini jednostavno zato što moć kvari, i zato što njihove osobine (vrlo visoko samopouzdanje, neovisnost, distanca, uzimanje onog što želiš, etc) više koreliraju s moralno negativnim (npr. sklonost prijevari) nego pozitivnim osobinama.
    Nadam se da je ovo sve imalo smisla :D

    Novi post: Kakav je osjećaj biti zgodna žena

    avatar

    17.08.2011. (13:31)    -   -   -   -  

  • hipoaktivnost

    Prepoznajem neke elemente pickupa u ovom postu, kao i generalno na blogu. To je sve što imam trenutno za reć.

    avatar

    17.08.2011. (15:18)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    jasno da bi, nezanimljiv dečko je osoba koja me ne zanima jer mi nije zanimljiva :) dobrota nema veze s tim, samo jasno kako reći nekom da ga ostavljaš jer je nezanimljiv? kažeš mu da je dobar :D i onda si ljudi zamisle da ih žene neće jer su oni eto predobri:D malo morgen

    avatar

    17.08.2011. (16:38)    -   -   -   -  

  • hipoaktivnost

    Da, puno više ima smisla nekog odjebat s razlogom da je dobar, nego nezanimljiv. Onda se takve osobe, kad konačnu upoznaju novu djevojku koja im se svidi, sjete tog lijepog zadnjeg odjeba, postanu retardirani jer "ako budem dobar, odjebat će me" i istovremeno sjebu i sebe i tu novu djevojku. Nažalost, ljudi imaju odgovornost prilikom prekidanja veza, a ne taj postupak ili proces gledati sebično i na način "kako ću se ja najlakše izvuć iz toga i ne povrijedit nekom osjećaje tako da nemam daljnje sranje". Ukoliko si već bio s tom osobom neko vrijeme, onda bar treba imat neko elementarno poštovanje prema toj osobi (ako je već ljubav ili strast izblijedila) i reć što tu osobu ide, misleći pritom jednako na sebe, ali i drugu stranu. Jer lako je istovarit svoje emocionalno sranje na nekog drugog i produžit dalje, ne pretjerano se brinuć oko toga kako to utječe na tu osobu, a pomalo teže sjetit se da je to ipak osoba s kojom smo proveli "toliko i toliko vremena skupa" i da nam je i dalje valjda u interesu da ima sretan i dobar život, a ne kočnice jer smo mu, eto, rekli da ga ostavljamo jer je dobar. Ljude koji to rade smatram nemoralnima, s manjkom osjećaja za odgovornost i generalno ne pretjerano "osobama" jer svojim lažima (a to je laž, i nemojmo sad o bojama istih) mogu poprilično unazadit osobu. Ali ja sam megakonzervativni fecesoid i moj stav je potpuno nebitan.

    Također, posve je druga stvar korelacija dobrote i zanimljivosti, o čemu se također da raspredati. Ali nekako mi se zaista čini da su inverzno proporcionalne veličine, bar što se tiče kriterija nezrelih djevojaka (što je, da se odmah razumijemo, velika većina).

    avatar

    17.08.2011. (18:00)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    haha, istina istina, bas sam cekala kad ces o tome pisati. i taj dio o idealiziranju zene, pobogu, cak i kad im otvoreno ukaze na neke njene mane, oni ce prijeci preko toga i nastaviti slijepo idealizirati sliku koju su sami storili u svojoj glavi. previse sanjare, i to je njihov problem. zene su daleko od andjela danas, lovci, predatorice (kako koja) i ne padaju vise na lika koji ocekuje damu u nevolji, jer napokon mogu mislit svojom glavom i sposobne su rjesavati svoje nevolje bez muske pomoci. to ti se zove jednakost spolova, i to je ono sto unistava dobre decke..

    avatar

    17.08.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • Igniss

    LOL @ megakonzervativni fecesoid! Inače, manje više se slažem s hipoaktivnosti u tom pogledu.

    Evo nešto o "nice guy" problemu od Freakonomicsa, sa stajališta financija, ne seksualnosti. Relativisti će se usrati :D
    Nice guys never win (neither do mean girls)
    p.s. lijepo te vidjeti opet, little psycho

    avatar

    17.08.2011. (20:55)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Kad smo već kod narodnih poslovica, što je s onom ''iz mire tri vraga vire''?

    avatar

    17.08.2011. (22:42)    -   -   -   -  

učitavam...