Komentari

zasapu.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Leki

    Poštovani,
    prošle godine sam se brinula o tri mačeta koje je komšija pronašao u kontejneru. Mačići nisu bili progledali, stari svega nekoliko dana.
    Ne mogu da Vam opišem kakva je to borba bila za njihov opstanak. Sa ovim sam se prvi put tada srela. Svaki dan sam im pripremala hranu prema recepturi koju sam našla na internetu, hranila ih svaka dva sata, danju, noću, nosila sa sobom na posao...
    Mačiće sam, kasnije, sa tri mjeseca uspjela da udomim.
    Nakon toga donijeli su mi još dva takva mačeta,(valjda ljudi kada čuju da ste uspjeli nešto uraditi smatraju da mogu da vam donose tako male mačiće, kada ih nađu). Jedno nije preživjelo.
    Drugo je sada mlada mačka, nisam uspjela da je udomim. Prije udomljavanja,planiram da je kastriram.
    Nije mi jednostavno, ali smatram da je to bolje nego sve ovo što sam prethodno opisala.
    Pojedinci su zaista neodgovorni vlasnici. Sama činjenica da je neko bukvalno bacio mačiće u kontejner sa smećem sve objašnjava.
    Onda je zaista bolje da se životinje na vrijeme kastriraju. Ta mala stvorenja kada se napuste umiru nečujno, možda baš u nekom žbunju, kraj puta kojim prolazimo, a da toga nismo ni svjesni.
    Mislim da bi se trebala organizovati akcija besplatne kastracije u svrhu trajnog rješavanja ovog pitanja. Bar jednom godišnje. Danas mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, zapravo i nemaju uslove za držanje istih, a neki će teško odvojiti novac za kastraciju.

    avatar

    05.04.2019. (12:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...