Komentari

minusiplus.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • cice minus

    Kao suorganizatorica kultnih veceri Moretti utorkom i Moretti srijedom, ne samo da sam osjetila toplinu pri gledanju svake fotografije, nego i pri citanju svake rijeci ovog posta. Ponajprije zato jer je nemoguce ne uociti ljubav koja isijava iz opisa Oksijevih dojmova. No, moram s vama podijeliti iskustvo koje se desavalo u isto vrijeme, no na jednom drugom, ne toliko udaljenom mjestu. U vrijeme Sarajevo film festivala, u Prizrenu se odrzavao Dokufest, najveci festival dokumentarnog filma u regiji. Neki ce reci da velicinu tog festivala dokazuje cinjenica da ga je posjetila PJ Harvey - glavom i bez brade, kao i da je lezerno setala ulicama tog malog i prljavog grada danima nakon prezentacije 12 kratkih filmova redatelja Seamusa Murphyja koje prati glazba s njezinog posljednjeg albuma Let England Shake. Medjutim, jedan je drugi velikan takodjer gostovao na festivalu - iranski redatelj Mohsen Makhmalbaf, i upravo je to veza sa Sarajevom i Nannijem. Nanni je (a to moramo objasniti za sve one koji su propustili legendarne veceri u Mediki) napravio kratki dokumentarac o filmu Close-Up redatelja Abbasa Kiarostamija u kojem se glavni junak pretvara da je upravo spomenuti redatelj Makhmalbaf. iako ne posjedujem fotografije kojima bih potkrijepila trenutke provedene kraj gospodina Makhmalbafa, morat cete mi vjerovati kako je bilo krasno slusati i gledati ga. Ali, postoji je jos jedan krasan moment koji je, doduse samo u mojoj glavi, povezao Prizren s Nannijem. U centru Prizrena postoji takozvani Shadervan, cesma iz koje na cetiri strane tece pitka hladna voda, jedna od najboljih voda koju sam kusala u zivotu. Lokalci kazu da ce se muskarci (ne-prizrenci) koji piju tu vodu sigurno vratiti barem jos jednom u Prizren, a zene da ce se udati upravo u tom gradu. Kako stvari sada stoje, izgleda da mi je sudbina odredila barem 15 brakova u Prizrenu obzirom na kolicinu vode koju sam popila iz Shadervana. Svako jutro, uz zvukove hodzinih poziva na molitvu i kukurikanje pjetlova, a prilikom vracanja u kucu u kojoj sam spavala, prolazila bih kraj Shadervana i uzela pola litre najbolje vode na svijetu kako bih je mogla konzumirati uz neizostavnu jutarnju kavu. Pitate se - kakve veze to ima s ovim postom i Nannijem?! Pa evo, u jednom od svojih najuspjesnijih i najpopularnijih filmova, Caro Diario, iliti Dragi dnevnice, Nanni opisuje svoju borbu s rakom, svrbezom i raznim alergijama. Doktori mu pripisuju gomilu ljekova, no njemu nista od toga ne pomaze. Nakon godina ljecenja, Nanni pregledava svoju povijest bolesti, postavlja na stol sve ljekove i kremice koje su mu ikad prepisane te zakljucuje kako je najbolji lijek za sve - casa vode svako jutro. I eto poveznice! Unatoc PJ i Makhmalbafu, moje su misli bile u Sarajevu! Radujem se novim kultnim vecerima u Medici, blagodatima torrenta i, naravno, posjetu Nannija nasem malom gradu! Uz casu vode - zivjeli, dragi drugovi!

    avatar

    13.08.2011. (08:48)    -   -   -   -  

  • oksi

    cice, sjajan ti je esej! evribadi, 28.8., u nedjelju za 30kn u varaždinu sviraju adf i ja bi išo, oće joško?

    avatar

    23.08.2011. (20:58)    -   -   -   -  

  • diddy

    dobro znati da se tako fino partija na kosovu polju. oksi, idem i ja na adf

    avatar

    25.08.2011. (00:26)    -   -   -   -  

  • oksi

    moja frendica iz rijeke (simpaticna i normalna) trazi cimera ili icu za ovaj stan (krizanje vukovarske i savske, iza zagrepcanke), razglasi ak znas da neko isto trazi, tnx:

    Znaci stan ima 2 sobe, kupaonu, wc, kuhinju, dnevni i balkon, Max tv,internet, telefon. Rezije dodju 1000 kn sto bi bilo 500 kn po osobi, a u zimi su nesto skuplje radi grijanja...otprilike 600- 650 kn po osobi. Grijanje je na toplanu. Po ljeti je isto ok jer su sobe uvijek u hladu i ima
    dosta zelenila. Mirno je jer ne gledaju na vukovarsku vec na onaj unutarnjipark.

    Stan je na drugom katu i ima lift i parking od zgrade koji se ne placa. Uvijek se nadje mjesto.

    Najam 200 eura po glavi. Kvart je super, miran, ima svega od poste, ljekarne, ducana, pekare koja radi od 0-24 u gradu si za 15 min pjeske, a tramvajem za 5.

    avatar

    27.08.2011. (11:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...