Komentari

leaky-cauldron.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • April

    Preko Starza sam naišla na tebe i odmah ću reći da mi se ovo jako sviđa. I kao prvo, naslov me oduševio. Volim takve naslove.

    Nadalje, stil tvoga pisanja me oduševio. Opet ima onih književnih riječi koje se rijetko koriste, ali su tako ukomponirane da se čine kao normalna upotreba. Što se tiče rečenica, one dugačke ne zamaraju, a kratke kažu ono što trebaju. Dajem počast tome. O dužini posta neću govoriti, klanjam se na tome. Priznajem da dugo, barem na blogu, nisam pročitala ovu dužinu. Barem koliko se sjećam.

    Riley's Tail mi se čini kao savršeno mjesto za život, ako si sklon društvu i narodnoj zabavi. Sa starosjediocima je možda sve zanimljivije, više priča i legendi o kojima se može slušati. I pritom povijest koja ga veže uz kraljicu Victoriu me se jako doimila. Domišljato i originalno. U svakom slučaju, Clara može biti sretna što je živjela (usudim se reći u perfektu, jer imam neki predosjećaj da će ipak prihvatiti Trevorovu ponudu) u tom mjestu.
    Njena kuća, u tom viktorijanskom i staromodnom stilu je ipak "antikvitetan" dio prologa ili prvog poglavlja, podsjeća me na to cijelo viktorijansko doba. Možda zbog bršljana.

    Trevor mi ipak odaje onu trunku zanimanja za Claru, no njezin sarkazam, ironija i tvrdoglavost [i[ponište[/i] to. Iako je došao zbog posla, mislim da bi se i sam došao onamo. Zbog posla ili ne, drži me to nešto da ipak nešto gaji prema Clari. (Slobodno reci da lupetam gluposti.)

    Očekujem iduće i nadam se da se čitamo.

    avatar

    02.08.2011. (17:19)    -   -   -   -  

  • P. Dark

    ej! prvo - drago mi je što je blogosfera dobila novu/staru članicu :D i još k tome tako nadarenu. također se osjećam povlašteno što me čitaš, i što si odvojila vrijeme za čitanje svih mojih 19 postova :) naravno da ću i ja biti tvoja čitateljica. ovo me poglavlje zainteresiralo.

    sviđa mi se duljina posta. i tako i tako nisam mogla prestati čitati. ovo nije tipičan hpff - zapravo, gotovo da ga uopće ne bih mogla takvim nazvati. zanima me hoćeš li cijelo vrijeme pisati u 3. licu? jako ti dobro ide.

    također mi se sviđa tvoj stil pisanja. naoko je složen, ali tako ga je jednostavno čitati i prepustiti se. potpuno sam se uživjela zbog svih tih opisa i moram priznati da mi se Riley's Tail čini kao raj na Zemlji. iako sam ispočetka mislila da je to čarobnjačko naselje, čim si spomenula Kraljicu shvatila sam da sam u krivu.

    šteta za Claru što se napustila čarobnjački svijet, bez obzira na pogreške iz mladosti. to se često događa kod tih nadarenih čarobnjaka - sprečava iz njihova, rekla bih, autodestruktivna narav. ponavljam - šteta. nadam se da će prihvatiti Trevorovu ponudu.

    očekujem post uskoro, jako me zanima što će biti dalje.

    ciao

    avatar

    05.08.2011. (13:13)    -   -   -   -  

  • Frances.

    Privukla si mi pažnju svojim komentarima. Ne mogu se oteti dojmu da si jedna od onih iz 'stare garde' koja je do prije godinu dvije još držala hoff koliko-toliko živim.
    A iz načina pisanja ne mogu uopće odgonetnuti o kome se radi i moram priznati da me to sad jako sekira. :D
    Za početak, vrlo mi se dopao povijesni opis sela, živopisno je dočaran i nekako djeluje toplo i obiteljski. Tako da sam se iznenadila kada sam shvatila da se radi o hpff-u, sami početak uopće mi nije dao naslutiti na to. I dobro je vidjeti poznato lice Kingsleya, to me je jako razveselilo.
    Što se same radnje tiče, nemam još nikakav stav ni preva Trevoreu, ni prema Clari jer nisu u svojim dijalozima odali ništa pretjeranoga za svoj lik. Sve u svoje vrijeme. :)

    Nego, bila bih ti jako zahvalna da mi pomogneš u otkrivanju tvog identiteta jer me to sad jako muči, nitko koga znam da je pisao u tvoje vrijeme mi se ne čini kao kandidat. :D

    avatar

    05.08.2011. (20:49)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Staroj Clare je stvarno narušen spokoj koji je tako lako našla među bezjacima praveći se da nije dio čarobnjačkog svijeta dok je zapravo sve ukazivalo na suprotno.

    Definitivno si nas sve zaintrigirala s ovim prijedlogom Trevora koji je iznio Clare. Radi li se ovdje o dobu Harry Pottera? Mislim, je li živ? Vidim da je Fudge tu, i Dumbledore. No svi mi imamo svoje mušice i stvaramo svoje priče, ja sam npr.uspio da su mi i Snape i Dumbi živi a Voldemort mrtav. Hm da.

    Zbunjen sam.

    Odlične opise imaš. Uvijek sam se divio ljudima kojima opisi nose post, a dijalozi su tu da još post poprave.

    Najdraži dio posta mi je definitivno početak. Ono s kraljicom Viktorijom je odlično zamišljeno. :)

    avatar

    06.08.2011. (14:49)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Novo.

    avatar

    19.08.2011. (16:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...