Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • sirena

    u drugoj si pjesmi gedetski precizno definirao svoju poziciju pa me sad muči zašto to nisi uradio i u prvoj: jesi li na dnu bunara ili gore, držiš li se zubima za zrak ili kako već, dok vrijeme
    zatrpava rupu...
    Čitam onu tvoju raspravu na tonijevu blogu: duboko ispod tvoga nivoa, bjež odatle.

    avatar

    20.07.2011. (20:04)    -   -   -   -  

  • sirena

    ispravka, ne tvoja rasprava nego rigidna zadriglost tvojih oponenata.

    avatar

    20.07.2011. (20:30)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Moj život ili ja- isto je to. Prema tome, vrijeme mi (jami) oduzima volumen, smanjuje životnu rasprostranjenost, ispunjava nišu u kojoj sam smješten, preuzima moj živote do iščeznuća. Tako se stapam, izjednačavam sa svime. Isuviše je logično za poeziju, zar ne?

    Ekipa oko Tonija me ne zanima. Ne podnosim isključivot, netrpeljivost, bigotnost. Međutim, Toni je dragocjen poetski otok. Vrijedi ga s vremena na vrijeme posjetiti. Ima tu autohtonog raslinja, izvora s pitkom vodom. Osim toga, on piše dobre prikaze bandova i njihove glazbe.

    Jesi li ti na blogspotu ili si anonimka?

    avatar

    20.07.2011. (21:18)    -   -   -   -  

  • sirena

    drago mi je - odgovorio si kak sam i očekivala. predragocjen si da se trošiš na stopostotno trenje.
    anonimka sam i volim tvoje pismo. bok.

    avatar

    20.07.2011. (21:38)    -   -   -   -  

  • Potok42

    ...Trošiti se na stopostotno trenje.... Dobro je da sam dao odgovor prema očekivanju osobe koja je složila ovakvu sliku pokušaja pomirenja suprotnosti.

    avatar

    20.07.2011. (23:11)    -   -   -   -  

  • Toni M

    Vrijeme ili gravitacija, pitao bi znanstveniji um.
    Pjesme kao jezik opiranja. Na osjetilnoj, ne znanstvenoj razini.
    Nisam znao da posjećuješ SoundGuardian :-))

    avatar

    21.07.2011. (12:26)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Da, u pravu si! Inače, cijelim svojim bićem, cijelo vrijeme svog postojanja ja se opirem svemu nadolazećem. Je li to u stvari strah od smrti? Za SoundGuardian sam čuo zahvaljujući biografskim podacima na tvom blogu. Kvalificirano, moćno i potiče na slušanje.

    avatar

    21.07.2011. (13:14)    -   -   -   -  

  • Toni M

    Strah od smrti je najčešće temelj takvih propitkivanja i opiranja. On je nepotreban, ali usađen u čovjeka.
    A SoundGuardian je sve jači i bolji portal i puno je ambicija i potencijala uloženo u njega. Jako mi je drago što sam dio toga, tim više ako sam ičim uspio doprinijeti.

    avatar

    21.07.2011. (13:21)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Toni, tvoj prikaz Morrissey - "Very Best of Morrissey" , meni je idealan mix kao usputnih podataka, subjektivnih, ali odmjerenih sudova i poznavanja povijesti glazbe, Znam da ga je pisao živ čovjek, koji je preslušao muziku i koji gušta u tome. Htio sam sada izdvojiti neku otkvačenu rečenicu, ali odustajem, jer cijela priča je "na liniji" rečenog. Ocjena važi i za prikaz Cohenove knjige, na primjer.
    Budite na sajtu što sveobuhvatnji. Obavijestite javnost o (svim) novinama, a ksnije ćete davati sudove.

    avatar

    21.07.2011. (14:16)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Ovo s jamom mi nekako nije sjelo. Ne znam zašto. U pravom životu sam pobornik jama, volim jame, bojim ih se, ali ih volim; pa čak i sama riječ izaziva u mojoj utrobi tektonske poremećaje. Ali ovdje mi nešto nije kako treba...evo konkretno šta: gusto vrijeme - slika: tijesto. Svježe, podignuto, još bubri i raste. I nekako mi je u suprotnosti s vremenom. "Gusto" i "Vrijeme" mi ne idu skupa. Vrijeme sam uvijek zamišljala rijetkim, poput zraka, vjetra. Pa mi cijela slika izgleda kao rupa u koju utječe tijesto. Izvini.

    Druga je super - upravo to: vrijeme je vjetar, burkaju ga kamioni na cesti života. Na vjetru vijori kaput, mrsi se kosa čovjeka koji, izgubljenog pogleda, stoji sa kuferom u ruci kraj putokaza koji pokazuje četiri strane. Pogodak!

    avatar

    21.07.2011. (21:28)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Slika života i vremena su brutalni. Život (jama) je ograničen, omeđen, a Vrijeme je gusto, ljepljivo, sveobuhvatno, jer nema ničega izvan njega. Život je dobiveni prostor koji se smanjuje, jer ga nepropusno vrijeme ispunjava. Sve je to poetska slika (konstrukcija) nestajanja Života pred Vremenom koje nezaustavljivo nadire. Odlično, ako izaziva nelagodu!

    avatar

    22.07.2011. (07:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...