Komentari

vidrinsmijeh.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • metamorfoza

    uffff....uvijek me nekako strgaš....
    i ja ne znam zauvijek prekidati veze ...a znam da bi trebalo....
    ili možda potajno čekamo da se vrate?... jednoga dana....ostavljamo otvoren prostor....

    avatar

    09.07.2011. (14:22)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Uhhhh (opet me je ova prestigla, ali ja kazem uh, ona uf, pa nije prepisivanje), kako dobro napisano. Sve vrijeme cekam kraj da napisem tu recenicu. Citali od pocetka kao metaforu, ili kasnije, ili samo citali, prekrasno, iskreno, smisleno...

    avatar

    09.07.2011. (15:21)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    hahahha
    odlično napisano :)
    muškarac mora biti muškarac, a žena žena, da
    samo što žene često, s ponosom, nastoje preuzeti muške uloge
    dok je za muškarca pogibeljno
    ako ga žena vodi
    jer, to ga vodi među njene bivše :)))

    avatar

    09.07.2011. (18:43)    -   -   -   -  

  • sdrugestrane

    sviđa mi se ova analiza plesa u dvoje.
    što se mene tiče, nikad nisam naučila tu vještinu. samo neke improvizacije su bile.
    najbolje čagam sama. imam osjećaj za ritam al ne za korake u dvoje.

    što se tiče crta, teško ih je povuči kad ostane nešto još za reći.

    avatar

    09.07.2011. (21:45)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Znam plesati sama. Nijedan ples u dvoje nisam nikad naučila (simbolično ili ne), nešto malo valcera na tjelesnom :D i to je to. Bojim se gaženja, po nogama, to me obično sprječava da se prepustim. Naizgled, sve su to fina gospoda... ali nikad ne znaš.

    avatar

    09.07.2011. (22:56)    -   -   -   -  

  • matebalota

    prekrasno, uz to koncipirano da si me vodila kroz salsu, a ja sam samo
    gledao te tvoje lijepe noge;))

    avatar

    10.07.2011. (08:41)    -   -   -   -  

  • Mentor

    Nisam neki plesač ,a sad mi je žao kad čitam koliko zadovoljstva i koje spoznaje pruža . Pozdrav

    avatar

    10.07.2011. (11:20)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    @ meta...nije mi drago trgati....
    tako ne trgam ni veze,
    one venu same, ako ih prestanem njegovati...
    @ hvala srediću...
    @ twirli...a ne pitaš se zašto žene
    preuzimaju muške uloge....
    @ s druge strane...bogmeć nije lako uvijek
    ni sa sobom korake uskladiti...al u dvoje je izazov i gušt....
    a uvijek ostane nešto za reći....i ništa....puno govori i tišina...
    @ miss...trebaš vidjet kak ja gazim po nogama, kad je netko bez ritma...
    @ mate...ehhh....ne smiješ gledati u noge, dok plešeš...:)
    @ mentor...nikad nije kasno...proplesati...

    avatar

    10.07.2011. (16:53)    -   -   -   -  

  • golden age

    žao mi je što se i ne sjećam kad sam točno prestao plesati,
    ali mi je ostalo toliko da znam da nisam vodio ja...

    avatar

    10.07.2011. (19:01)    -   -   -   -  

  • smotani

    Plesnim korakom gledati svijet je nešto predivno...sve je lako, melodično, slikovito...baš kao i na tvojoj slici ... i, lijepo je prepustiti se tim čarolijama pokreta, makar ponekad i krivo...jer, ako se pleše sa srcem niti jedan korak nije krivi..... pa ni onaj tvoj, u okretu, kada svjesno ili ne, počneš voditi.... i u plesu treba znati podnijeti emancipaciju... zato, nikada se nisam bunio kada sam osjetio da partnerica preuzima vodstvo... jer, bilo je to jako zanimljivo iskustvo ;)))) i, lako bi bilo kada bi vi svoju superiornost pokazivale samo u plesu...ali, draga Vidrice, slušaj ti svoga Bana...Vi, žene.... zauzimate toliko dominantnu i superiornu ulogu u našim životima da to što zaboravimo plesati nije ništa naspram kad prestanemo mariti za bilo što...osim za vas... e vidim te...sad se smješkaš i misliš...da bar...ali, znaš... ma kako mi to trampljavo (ne)pokazivali...to je tako... i briga me ako ONA preuzme ples, uzme u ruke moj život...samo...neka to napravi...:) i da, usporedio sam to sa ljubavnim odnosom na svoj, smotan način....ali, nije draga Vidrice bitno tko vodi....bitan je sklad, bitan je ritam i ona spremnost da jedan drugoga prati...kako u životu....tako i u plesu .... ma svejedno ko vodi...samo nek se pleše u zanosnom ritmu...salse, tanga, valcera......
    A crta..... e pa ako sad krenem o njoj napisat ću post..a. jedan već jesam ;)))) samo, reći ću ti.... uvijek vjerujem da može bolje...zato, neka crta pričeka..... a ja ću.... možda....

    Novim, dječjim koracima....
    U plesnim cipelicama....
    Ponovno....


    E moj Sančo....oteo ti ja prostora ;) oprosti...ali, morao sam;)
    Pufek ti vejiki;)))

    avatar

    10.07.2011. (21:06)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Mani se feng shui-ja u ljubavi. Ljubav jednostavno treba zaključati u srcu i pustiti da bude takva kakva jest. Neuredna, osjećajna, hirovita, plaha, sređena, nesređena, lijepa sama po sebi. Neka korača i trči i nek tananost sreće širi.

    avatar

    10.07.2011. (23:18)    -   -   -   -  

  • rU

    da. ples je izvrsna metafora života ... koraci nikad nisu pravocrtni ...
    :-)

    avatar

    11.07.2011. (17:14)    -   -   -   -  

  • viam inveniam

    Ti mene znades razvedriti kao nitko drugi i... TOČKA:))

    avatar

    11.07.2011. (17:56)    -   -   -   -  

  • Viorel

    "zatvorila je oci i cinilo se da nije svjesna tko je, gdje se nalazi, ni sto radi na ovome svijetu. Izgledalo je kao da pluta dok doziva svoju proslost, otkriva sadasnjost, prorice i objelodanjuje buducnost. Mijesala je erotiku s cednoscu, istodobno stovanje Boga i prirode.
    Svi su gosti prestali jesti i poceli promatrati sto se dogadja. Ona je ubrzo prestala slijediti glazbu i glazbenici su bili ti koji su se trudili pratiti njene korake, a restoran se pretvorio u egipatski hram u kojem se na obredu plodnosti okupljaju stovateljice bozice Izis. Miris pecenja i vina posluzio je kao tamjan koji nas je nosio u isti trans, u to isto iskustvo napustanja svijeta i ulaska u neku nepoznatu dimeziju.
    Zicani i puhacki instrumenti prestali su svirati, samo su udaraljke nastavile. Athena je plesala kao da nije pri sebi, znoj joj je kapao sa cela, a bose noge snazno udarale o drveni pod. Gosti u restoranu poceli su pljeskom pratiti glazbu, dok je ona sve brze plesala nosena energijom njihovih dlanova, vrtjela se oko sebe, odrzavala ravnotezu u praznom prostoru, uzimala sve sto mi jadni smrtnici mozemo ponuditi vrhovnom bozanstvu. "

    "Dok plesem, ja sam slobodna zena, bolje receno slobodan duh koji moze putovati svemirom, sagledati sadasnjost, predvidjeti buducnost, preobraziti se u cistu energiju. To mi pruza neizmjeran uzitak i veselje koje daleko nadilazi sve sto sam do sad iskusila, a zasigurno i ono sto cu dozivjeti za zivota. "

    Vjestica iz Portobella

    A na ovo sam ostao bez teksta:

    To ne znači da se vraćam na staro.
    Samo ne znam zauvijek prekidati veze.
    Prije sam mislila da je to znak moje duhovne širine,
    danas mislim da je to čisti kukavičluk.

    avatar

    11.07.2011. (18:38)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    @ mcmlx...nekako mi je u to teško, teško povjerovati......
    @bane...lijep komentar.....istina...uvijek mi se sviđalo izmijenjivanje uloga....znam biti i slaba i jaka....sve po potrebi...al kod plesa vodi ON....hihiihi....i to me muči.....a o crtama se bumo još rascrtali ,jel tak:)))
    @ boccacio....to je to...prepuštanje....
    @ gali...kužiš ti kužiš, samo se praviš:)
    @ ru....:)))))
    @ viam....kao i ti mene izliječiti....:)
    @viorel...divan citat...hvala ti:))))))

    "Dok plesem, ja sam slobodna zena, bolje receno slobodan duh koji moze putovati svemirom, sagledati sadasnjost, predvidjeti buducnost, preobraziti se u cistu energiju. To mi pruza neizmjeran uzitak i veselje koje daleko nadilazi sve sto sam do sad iskusila, a zasigurno i ono sto cu dozivjeti za zivota. "

    avatar

    11.07.2011. (19:09)    -   -   -   -  

  • Viorel

    Tuzna si danas :)
    Nisam uopste dobio dojam toliko vremena provodis pred kompom, umjesto da prosetas vani. Prosto mi je neshvatljivo da netko tko ima toliko inspiracije da pise raznolike postove vrijeme provodi doma, pa tesko da u to mogu da povjerujem.
    Ne budi stroga prema sebi, svatko tko jednom zaviri u "virtualni svijet" tesko ga se rjesava, cisto zato sto ovakvim putem bolje upoznavaju osobe, tj. ono sta je u njima. Jer ovdje je svatko svoj, nema glume kao u reali i to je ono sta ljude stalno vraca nazad.
    Idealno bi bilo kombinirat oboje - priblizit se nekolicini "virtualno i hraniti dusu" tako, ali i takodjer zavirit i vani cisto da ne zaboravimo sta se desava :)

    A za klinca se ne brini, bit ce kao i drugi klinci danasnjice. To ne mozes mjenjati, i nije u redu da mjenjas. To je njegov svijet na koji je naucio i koji poznaje. :)

    avatar

    11.07.2011. (21:39)    -   -   -   -  

  • smotani

    Ma ne, ne mogu prešutiti o crtama...ma ne bi ja bio ja;)
    Ipak, složio bih se da je u pitanju tvoja duhovna širina... jer, draga moja...ako se veze i prekinu...ali, postojale su ... sigurno je bilo i lijepoga, dobroga..jer, ne bi bilo niti veze...a kako, kako to onda zaboraviti, kako sa tim lijepim sjećanjima i uspomenama prekinuti? Pospremiti... da, ali ne u neku zabačenu škrinjicu..a znaš zašto?... zato što uvijek može izmamiti osmijeh, dozvati lijepe slike... i znam...znam...sada se pitaš a zašto? Zašto bi se prisjećala nečega što je gotovo.... ma zato da ti da snagu, da te vodi dalje, da pred tobom uvijek svijetli to lijepo i da slike koje dolaze budu uvijek takve.... romantičar? Možda jesam...no, kako moje veze baš i nisu za podvlačenje crta ... jer, neke su ostale kao svijetli primjer, ali i ne kao nešto što želim u budućnosti kopirati.... a neke.... neku možda nikada niti ne želim završiti.... i vidim, vidim taj tvoj upitnik nad glavom...pa, evo, okupirat ću još malo redaka (pa prozvala si me;) ne želim kopirati ono lijepo što sam imao jer, svaka je veza, svaka ljubav sama za sebe.... ona se stvara upravo onim plesom o kojem sam govorio...i bez obzira ko vodi, samo neka je sklad, razumijevanje, poštovanje i ljubav... tada... nema kopiranja jer svaka je veza posebna i jedinstvena na svoj, iskreni način....nikada nisam težio imati istu vezu jer... to ne bi bilo iskreno..ako bi kroz svoju novu ljubav gledao staru – to bi bilo nepošteno! Zato, u svaku se vezu treba ugraditi ali i iz prethodnih donijeti osmijeh, ljepotu i vjeru..... a zašto neku ne želim nikada završiti...pa jednostavno... jer, bez obzira kako je sve protiv te veze ja još uvijek vjerujem u nju....i, rekao sam, nije me briga ko vodi...samo neka to napravi...i ne, neću više napraviti pogrešan korak u okretu...eto vidiš... zato ne podvlačim crtu već učim.... učim kako živjeti ljubav na najljepši način.......u oba smjera .....kako zaplesati a da se ne primjeti ko vodi, kako skladno, plesnim korakom, živjeti život....
    Da, znam...možda ću zauvijek maštati o ovom plesu...ali, ne, neću izgubiti vjeru...... da jednom...... ima nade za taj ples..... figurativno ili ne, ali, život i je jedan veliki ples sa vratolomnim izmjenama ritmova....a ima li što ljepše nego, na kraju svakog plesa, držati za ruku onoga ko te vodi ( naglašavam, nije bitno ko vodi ;)))))))))))))) ovo je životni ples.....
    Ne bum se javljal više, pretjero sam ;)))))))) ( bar ne na ovom postu;))))))
    Pufek ti moj Sančo;)

    avatar

    11.07.2011. (22:30)    -   -   -   -  

  • Mentor

    Imaš pravo. Trebao bih pokušati , ali svi pokušaji do sada nekako su čudno izgledali , mada dobro sviram ,pa se tješim da nije da mi ne idu plesni koraci zbog sluha. Pozdrav , plesačice!

    avatar

    13.07.2011. (15:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...