Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • NF

    imam inteligentnu prijateljicu koja je stalno s nasilnim idiotima, ne žalim ni nju više, a kamoli ostale

    avatar

    07.07.2011. (07:06)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Mislim da je u pitanju strasna kombinacija: beta koji je jako uvjeren da je alfa i ide to dokazati - rezultat: tragedija.

    avatar

    07.07.2011. (10:08)    -   -   -   -  

  • Čokolada i pelin

    Ispada da su svi imali štetu od braka to dvoje ljudi, a baš nitko koristi.
    Samo još jedan od argumenata u prilog da loše, disfunkcionalne i nekvalitetne odnose treba rezati i prekidati u startu - čim se pokažu takvi kakvi jesu.

    Ali ljudi nikako da prihvate onu, radije sam, nego u lošem društvu, a mentalitet žrtve je jedan od najteže iskorjenjihvih obrazaca ponašanja.

    avatar

    07.07.2011. (14:03)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Sredovječni udovac je odlično procijenio uzrok i posljedicu!

    avatar

    07.07.2011. (16:43)    -   -   -   -  

  • Lavica

    Uh,pa to je strašno!
    A Srednjovječni je sve rekao!

    avatar

    07.07.2011. (19:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Dobri komentari! Plus, Čokolada i pelin ima zanimljivu misao. Naravno, dok naše društvo dođe to stadija da je bolje biti sam nego biti u lošoj vezi, proći će još mnogo vremena... možda čak i desetljeća.

    Vraćamo se na stare teme! Umijeće slušanja

    avatar

    07.07.2011. (21:25)    -   -   -   -  

  • iz prve ruke

    Ona je mogla i ona je izabrala - to je samo napola točno. Nasilnici su vrlo vješti manipulatori koji pažljivo biraju svoje žrtve. Uvjek su na početku veze dragi, nježni i šarmantni, zatim počinje polagano uništavanje samopouzdanja i samopoštovanja žrtve da bi ju se na kraju potpuno stavilo pod svoju kontrolu. Žene kao ona u trenutku nasilja već vjeruju da ništa ne vrijede i da zaslužuju ono što su dobile a kad nakon toga usljedi isprika i ponovna "dobra faza" veze one ne bježe jer su sretne što su ipak dobile tu pažnju tako loše i bezvrijedne kakve jesu. Kad okolina sazna što se događa javlja se i sram, što još više potiče žrtvu da sakrije nasilništvo od svih pa i same sebe i nastavlja vezu kako bi opravdala to što je proživjela time što će oni "ipak uspjeti". Do sad je vjerojatno već u braku a možda ima i dijete za koje joj muž prijeti da će joj oduzeti ili ga potpuno napustiti u slučaju razvoda. Ovako tretirirana sad već duže vrijeme, žena vjerojatno nije napredovala u karijeri ako ju je imala ili je čak izgubila posao te je potpuno ovisna o mužu kao i njeno dijete a vjeruje da je ionako nesposobna da išta sa sobom napravi te je i zahvalna mužu što on "brine" za obitelj.... ako je u kojem trenutku i zvala policiju otkrit će da je ni zakon ne štiti jer će mužić u najgorem slučaju proći s uvjetnom a ona će morati pred njim svjedočiti o događaju na sudu i naravno nama svjedoka koji bi potvrdili njenu priču itd itd.. ako se još pokuša obratiti udrugama za žene djecu i obitelji i vidi šta se pak tu događa shvatit će da joj se stvarno najbolje mirno vratiti mužu i nadati se da ju neće ubiti..
    da skratim...
    jedino gdje je ova žena nešto mogla izabrati je ostaviti ovog nasilnika na samom početku veze kada je uočila znakove psihičkog zlostavljanja.
    Obzirom da psihičko zlostavljanje počinje vrlo suptilno a tek kasnije eskalira, a ovi nasilnici i vješti manipulatori pomno biraju svoje žrtve koje su već plodno tlo za takav razvoj situacije jedino šta stvarno može pomoći ovim ženama je edukacija( prije no što uđu u takvu vezu), intervencija okoline(ako se može šta napraviti) i pomoć dragog Boga. STVARI NISU CRNO BIJELE
    samo adekvatan odgoj obrazovanje i zakoni mogu riješiti ovaj problem

    avatar

    26.07.2011. (15:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...