Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • hajjnezir

    Mir Tebi!,
    Evo na nekoliko blogova nailazim na promišljanja slična tvojemu, a Bogme i mojemu!, koje objavih nakon tebe. Lijepo je čitati kako to drugi vide sebe u svijetu i kako poimaju Istinu.
    Uživao sam čitajući. Razlike u poimanju pojmova su tu da nas oplemene.
    Svaku sreći mir, zdravlje i sve dobro ovoga svijeta Ti dostupno bolo. Divne snove snio i dosnio.
    Mir Tebi!, hajjnezir dijeli.

    avatar

    30.06.2011. (17:44)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Dobro si rekao..."kome postavljam pitanja i tko će mi odgovoriti", možda jedino svijet u nama
    ako ga upoznamo za vremena? Pozdrav!

    avatar

    30.06.2011. (21:39)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @hajjnezir - Nije rijetkost da se i bez prisustva svijesti dešavaju sličnosti. Postoji i nevidljiva veza.
    Svako dobro tebi ... :)
    @fra gavun - Ima tu i pogled pitanjem da što ustvari pitanje jest. Svijet je zanimljiviji i ljepši kada i sebe vidiš i njemu, a da bi se vidio treba znati tko si... Uživaj ... :)

    avatar

    01.07.2011. (09:02)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Istinu čovjek uglavnom svojata i objašnjava kako njemu odgovara. U nekim kulturama smatraju i kako kamen i zemlja imaju dušu.

    avatar

    01.07.2011. (13:16)    -   -   -   -  

  • Vanda

    Čovjek je sklon svačemu pridodavati važnost, sve ono što olako zaokupi srce ljudsko, ali dok jednom ta ista ljudska unutrašnjost shvati da nije uzaludno koračati zemljom... kamo sreće :))

    avatar

    01.07.2011. (19:41)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @gogoo - Da, da, različito o tome što je istina ljudi misle. Zbog toga su mnogi nesporazumi, a mnogi to zloupotrebom koriste.
    Ono za dušu i ja mislim slično. Čak kao da sve jest jedna duša koja se različito odražava u raznim djelovima postojanja,
    Svako ti dobro i puno lijepih planinskih puteva ... :)
    @Voljela sam umjetnika - Ushit i iskustvo... Moguće je da nekome nastupi prosvjetljenje, ali pitanje je kako bi to sjelo u njegovu takovost. Već i takova nogućnost ukazuje i na donekle pripremljenu takvost. Ipak mnogima viđenje na prečac pomuti nespreman um. Stoga iskustvo umjerenoga života na uravnoteženom sazrijevanju stvara čvrstu takovost i snagu kojom istina zrači. Nije uzaludno. Svako ti dobro ... :)

    avatar

    01.07.2011. (21:54)    -   -   -   -  

  • smotani

    na žalost, puno je "isključivih" koji nikako da shvati različitosti.... i tu, baš tu, nastaje puno problema...
    no, sve dok ima ovakvih kao ti ( a nekako se skromno nadam da sam i sam takav) ima nade za puno razumijevanje i sagledavanje širine u kojoj ti tako životno donosiš svoje poglede. da, što smo mi... ? tek dio jedne posvemašnje veličine koja, složio bih se, nema ni početka....a kraj.... e ni to ne vidim... jer moj je život u toj velikoj "kugli" samo minorna točkica koja se pokušava uklopiti...i ne, nemam je namjere mijenjati, negativno utjecati - nastojim se uklopiti, poštivati i uživati u njoj..... a biljke, koje i sam neopisivo volim, nastojim maziti, paziti, ponekad i dodirnuti, pomirisati kako bi osjetio baš tu rzličitost koja mi uvijek da snagu...
    lijep ti pozdrav Mladene ;))

    avatar

    02.07.2011. (11:38)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @smotani - Kako vidim ovo? Čovjek je postojanjem dio cjelovitosti i time postoji u odnosu na ostali dio (svijet). To možemo predočiti, jer se očituje materijalno i procesima u vremenu.
    Na duhovnom planu je malo drugačije. Tamo prostor i vrijeme poprimaju drugačiju kvalitetu. Međuodnosi su drugačiji. Navikli smo vizualnosti očima. Čovjekova duša zrcali Istinu u odnosu na kvalitetu zrcala. Za blizinu Istini zrcalo treba biti čisto. Zasjenjuju ga ljudske zablude, a one imaju predznak majorizacije materijalnim. Tako vidim da i Istina ima savršenu duhovnu kvalitetu.
    Svako ti dobro prijatelju i pozdrav i tvojim dragim biljčicam

    avatar

    02.07.2011. (13:10)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    02.07.2011. (14:30)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @kapisrece - Hvala za link i svako dobro ... :)

    avatar

    02.07.2011. (15:17)    -   -   -   -  

  • Vanda

    Bol i prijateljstvo, zidovi i molbe - kada se gleda očima sposobnim za vidjeti na otvorenom.

    avatar

    02.07.2011. (16:04)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Voljela sam umjetnika - Širinom bez zidova vrijednosti se mijenjaju. Ta promjena ujedno ruši zidove. To dvoje zajedno govori o potrebi promjene u čovjeku. Svako ti dobro... :)
    @Budi lijepa, dobra i pametna - Da, duša je u svemu. Nažalost, neke svijesti je potiskuju. Dobrote i životne radosti tebi ... :)

    avatar

    02.07.2011. (19:32)    -   -   -   -  

  • EuM

    Ono što dato nam je to je dovoljno za naš život i naše talente kojima smo upućeni na pomoć drugima... Ljubav je sol života i uvjet našeg opstanka. Tko ne njeguje svoju savjest u ljubavi postaje ohol i pohlepan te svoje talente koristi zlorabeći druge ljude a ljubav nameći kao količinu poklonjenih dobara.
    Ono što ne vidimo jeste da nam određuje životni put a prije svega određuje ga naše opredjeljenje prema Božjim zakonima datim za naš život.
    Čitajući brojne poruke neba sa više strana svijeta, niti jedna ne isključuje drugu a zajedničko svima je da Bog ima savršeno pamćenje kojim određuje smjernice našeg života te nam, odričući se svoje svemoći, daje slobu prihvaćanja onoga što nam nudi i što nam nude zajednički neprijatelji. Prihvaćanjem slobode izbora moramo prihvatiti i odgovornost u primjeni odabrang. Time određujemo svoj životni put u dobru ili zlu nailazeći na beskompromisne zakone škole ljubavi kroz svoje uspone i padove.
    Nadalje, predviđeni datumi nekih katastrofičnih događaja u porukama ne moraju biti fiksni i svakako ostvareni. Tu Bog pokazuje svoje milosrđe te nam daje ruku spasa koju pridržavamo molitvom, razumijevanjem, pokorom, odricanjem i pomaganjem bližnjima, odn. svojoj braći Ljudima. Od svih živih bića na zemlji, Čovjek je jedini prozvan sinom Božjim, i pozvan da baštini ljubav na zemlji te u kraljevstvu Božjem. Sve nam je dato da prepoznamo i iskoristimo ovako iznimnu priliku - postati sinom Božjim svojom zaslugom. Dakle, našim rođenjem stječemo uvjete, prava i sadržaj (život, dostojanstvo, obitelj, prirodu itd...) kako bi prihvatili Oca, Stvoritelja svega vidljivoga i nevidljivoga, te postali djeca božja. Lo, i BB od EuM!

    avatar

    03.07.2011. (12:42)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @EuM - Hvala ti na komentaru. Lijepo je što si kazivao svojim viđenjem. Dozvolio sam si vidjeti kako ono jest poput mnogih učenih i naučenih znanja u naučnoj predaji vjerničkoga puta, kojim jest takovo opredjeljenje. Vidim i ja kako je skoro sve na tome putu međusobno povezano.
    Čovjek, a i ja sam čovjek, ima rođenjem svjetovnu čistoću i nasljedne mogućnosti gradnje svojih viđenja i načina djelovanja. Postoji i mogućnost djelovanja svijeta na njega, pa i u mjeri sažetka Istinom. U krajnosti čotjek, a i ne samo čovjek, već sve što postoji, uvjetovano je životom na životnom putu datostima ili darovima, koje čovjek doživljava različito. Sav svijet je povezan u potpunosti promjenama koje jedna drugu podržavaju. Govorim o svom gledanju. Nisam sklon slijepom ugrađivanju. Kada dobivam tražim darovatelja, jer kome da hvalu uputim? Ništa ne određujem niti zaključujem. Obraćam se onome koji je i kojega ne vidim u nadi i vjeri da moje obraćanje stiže. Molim njime to. Molim za to da na svome putu životom svjedoćim Istinu, a time je moja svijest sve više Njome data. To govori o otklonu svijesti od zabluda, mada ako se krene relativistički, sve je moguće. Neznam, niti tvrdim. Idem putem i svijestan sam svoje malenkosti i hvalim Onome po kome jesam, ma tko to bio. Molio sam često za spoznaju i spreman za prijem odgovora bivan čišćen. Viđenja ne čuvam za sebe, kao niti spoznaje. Ovdje su mi kao dar i kao svjedočanstvo Njegovo. Sve se manje nadam, već živim, i biti će kako biti treba. Ne strepim, ali molim za sve drage i one koji ne vide za njihovo dobro i dobrotu.
    Slobodu vidim kao životni uvjet. Sastavimo je sa svijetom, u kojem jest zajedništvo, ona postaje radost i ljubav prema Istini. I sloboda je dar kojim Mu se vraćamo po svijesti svojoj.
    Što god, kao čovjek, mislio nije konačno. Toga sam svijestan. To je tek trenutni moj odnos prema Istini.
    Eto prijatelju, ovdje si naišao na čovjeka koji nije učen i usmjeravan konačnostima koje su ranije takovima stvorili oni ranije. Stvaram sam, molitvom Istini. Imam ljudski um, ali nastojim biti toga svijestan, kao i toga da živim u širini Istine. Možda djelujem tvrdoglavo, ali sam djelić svijeta Istine, Njome određen. Nju hvalim i nastojim svjedoćiti Njenu dibrotu i jedinu ispravnost. Vidim puno toga neizrecivoga.
    Na tvoju iscrpnost učinio sam isto i ja na svoj način. Neću prenositi mišljenja drugih sve dok ne postanu iskreno i istinski u mojoj svijesti.
    Hvala na posjeti i svako ti dobro i Božji blagoslov ... :)

    avatar

    03.07.2011. (14:37)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    BTB.....................vrlo mudro i dovoljno jasno

    avatar

    03.07.2011. (18:28)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @annaboni - Bogu hvala i hvala na posjeti ... :)

    avatar

    03.07.2011. (20:14)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Tako je Mladene - radost! radost sebi, životu, postojanju....
    čovjek je najbliži savršenstvu kad shvati da ne mora baš sve znati nego osjećati!

    avatar

    04.07.2011. (19:02)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @dordora2 - Znanje nastaje iz odnosa. Ono je relativno. Pa čak i odnos prema znanju ovisi od čovjeka do čovjeka, mada se smatra da je ono takovo. Mnoge stvari se pronjene i ono što je bilo znanstveno mijenja se.
    Osjećaj je subjektivan, ali je takav kakav je. Svako ti dobro .. :)

    avatar

    04.07.2011. (21:50)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    Halo Mladene,

    evo mi smo u hrvatskoj, oces doci malo u posjetu na more

    avatar

    07.07.2011. (00:51)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @vjeraufanjeiljubav - Eeee Daniel,
    na razne sam načine slabo mobilan, pa ovaj puta neću. Volio bi da se nađemo i popričamo. Ima toga!
    Ovdje je vrlo živo. Sin i snaha očekuju i treće. Dolazi još jedan mali dječaćić. Inače 'krpamo nekako kraj sa krajem'. Ina to neku svoju posebnu ljepotu. S malo u materijalnom smislu dobro se vide vrijednosti života.
    Svako dobro i radosti tvojoj lijepoj obitelji i tebi... vidino se, nadam se u prolazu, ovdje u mojem kraju, kada navratiš na ZG-zračnu luku... :)

    avatar

    07.07.2011. (10:24)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Bilo mi je baš zadovoljstvo pročitati ovaj tvoj tekst,
    i da, u pravu si, istina nema granica, ali mi, o još koliko ;)

    avatar

    07.07.2011. (19:16)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Nije mi to baš običaj, ali pročitao sam i sve komentare i odgovore, i opet, na moje veliko veselje ;)

    avatar

    07.07.2011. (19:25)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    hvala ti........vidim da mi dolaziš i na moj prvi blog pa m,e tvoja pažnja veseli

    avatar

    07.07.2011. (21:00)    -   -   -   -  

  • Vanda

    Dimenzionalno rečeno: "... jer ruka pružena ostaje...onom koji ostao je kada više ovdje nije "
    Pozdravljam :)

    avatar

    08.07.2011. (09:28)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Ali dražeN :) - Da, imamo ih, ali na njima je naša raznolikost na kojoj su mnoge vrijednosti žovota. Za života imamo mogućmost savladavanja granica. Mnogi ih čak ni ne vide, ali osjećaju terete koje im donose. Oboriti ih, bez svijesti o tome, može biti kobno. Stoga je put dobra u postepenom razvoju svijesti, tj. onom kojega osobno možemo staviti u slijed osobne opstojnosti. Zanimljivo je da takav put nosi i opće dobro ... :)
    @Ali dražeN :) - Blog je mjesto druženja. Post daje smjernice, a komentari dalje kroz diskusiju razrađuju temu. Za očekivati je tako da komentari budu čak i zanimljiviji od teksta posta... :)
    @annaboni - Drago mi je da je tako. Tvoje veselje me raduje ... :)
    @Voljela sam umjetnika - Riječima kazati ono što vidim...a viđeno jest dio života i podložno viđenjima drugačijim... Svako ti dobro ... :)

    avatar

    08.07.2011. (10:34)    -   -   -   -  

učitavam...