Komentari

fspoloneza.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • kpk

    atlanTska....bilo bi lipo da znate točno ime kompanije koja vam donira nešto

    avatar

    29.08.2011. (23:40)    -   -   -   -  

  • Pratilac

    Štovani Orebićani već dugo se nismo čuli zar ne?

    Ja bi danas ovdje Vas posebno pozdravio i pozvao da mi naznačite o kojem ću mjestu i njenom povijesti u našoj općini Orebić, pisati.

    Napisao bi Vam nekoliko povijesnih crtica o mjestima: Vignju, Kučištu, Lovištu ili Donjoj Bandi. Rado bi Vam opisao Gornju Bandu ili Potomje, Pijavičino ili Oskorušno. Nekadašnje Trsteno, danas nazivano Trstenik, na obroncima brda Čučin.

    Bilo bi mi posebno zadovoljstvo, Vama pisati o nastanku mjesta, nekad zvanog Đurovići, danas potpuno zapuštenog, a zvanog Jurovići, na padinama brdašca Dingač.

    Već su veliki poslovi nakon turističke sezone dovedeni kraju, a sigurno je berba grožđa i jematva došla do svojeg kraja za ovu godinu. Sad bi se mogli potpuno osloboditi svakidašnjeg razmišljanja i napisat mi Vaše želje ili ono što Vas interesira o nastanku i povijesnim crticama, ovdje naznaćenih mjesta.

    Ja Vas lijepo pozdravljam, Vaš Pratilac...

    avatar

    14.10.2011. (18:10)    -   -   -   -  

  • Kukuriku koalicija iz Zag

    Poštovani Orebićani,

    Vi b trebali znati gdje se danas nalazi epicentar korupcije u Orebiću ? To je sigurno maleni aparat koji se naziva limitator snage električne energije, a pripada Elektrojugu i stvara kod pućanstva poseban problem. Oni koji uspostavljaju- priključuju onima struju koji su priključak izgubili, pošto im je Mađarska banka u Hratskoj
    " OTP" jednostavno prestala plačati račune potrešene Elektrojugove struje, došli su pod udar Elektrojuga s novim priključkom. Isto je to napravila i Splitska banka koja pripada Francuskim monopolistima. Oni su se vjerojatno dogovorili da od izvjesnog dana neće plaćati račune građanstvu. Izgovor je jednostavan i glasi da tog vremena nisu imali službenika koji je to do tada radio, jer je dotični bio na bolovanju. Kakav blef...

    Novi priključak, ako bi se mogao dobiti od dotičnih Elektrojugovaca, potrošači struje koji nisu uplatili naznačenu potrošnju, a nisu znali, pošto su njihove račune do tada plačali, a Elektrojug slao službenicima OTP banke u Orbiću i drugdje, njihove obračune i račune za plačanje. A do tada nisu dobili opomene, pošto su opomene dobivale banke koje su do tada stalno plačale račune, čime nisu potrošači znali, niti mogli reagirati. Elektrojug im je isklučio struju.

    Da bi ponovo dobili struju, dolaze do brojnih prepreka, kao i do posebne ugradnje, dakle nove ugradnje limitatora. Limitator su unaprijed trebali platiti da bi se mogao ugraditi pokraj mjerila potrošnje struje. Njega ugrađuje električar koji ima obrt u mjestu, ili je poznat općoj publici mjesta i skupo ga naplačuje, posebno zato, pošto on treba ubrzo ugraditi istog.

    Nakon ugrađenog limitatora dolaze razni mešetari i kažu ukučaninu da on ne treba limitator, jer je on stalno imao struju i do tada bez tog novog instrumenta. Potom traži mešetar od dotičnog ukučanina da mu plati izvjesu sumu novca, ne malenu, kako če mu on izbaciti limitatore i priključiti struju bez ograničenja snage. S ovim su brojni radnici Elektrojuga iz Dubrovnika i njihovi električari iz mjesta zaradili pozamašnu sumu, na triku limitatora, kojeg kako izgleda, stari potrošači ne rtrebaju ugrađivati u svoju kuću i potrošnju električne energije.

    avatar

    16.10.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...