Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • skolioza bih

    Cestitam ti na godisnjici uspjesne operacije. Kako te je Kovac skocko, to je zaista za slavlje.
    A po ovom spotu sto si stavila, vidim da te pucaju i ove neke porodicne vrijednosti koje zelis, nedavno si napisala i da jednog dana zelis bebu. Iskreno zelim da ti se sve te zelje ostvare. Mene je to davno proslo i te iluzije sam ostavila iza sebe. Udaje se valjda sa 25, a djeca se radaju od 25-te do 30-te i to je to. Ja sam vec stara i moj bioloski sat je davno otkuco, a usto sam i deformisana uprkos operaciji koja je trajala punih 7 sati. Zato me je jako uvrijedilo kada je ovaj dr. kreten Dizdar pomenuo nekakvo rasturanje i dr. konj iz Tuzle koji mi je prije nekoliko godina kada sam trazila operaciju rekao - "Sta si se nadigla !" Ja nikad nisam ni zeljela nikakvo nadizanje ni rasturanje, zeljela sam normalan prosjecan zivot, a to je jako tesko realizovati cak i ako ste normalni, a ako vam fzicki nesto fali, onda je jos puno, puno teze . Trenutno mi je jedini cilj ispuniti svakodnevnicu tako da mi je fino, da se krecam i da mi nije dosadno.
    Vezano za solarij koji je Delena pominjala - da li se smijemo kvarcati sa sipkama, pa sam joj ja rekla da nije zdravo ni za koga, moram joj reci da sam se predomislila i upravo sam u fazi kvarcanja, idem svaki dan po 10 min. da pokrenem pigment i to zaista nema nikakve veze sa sipkama, kvarca se koza. Podsjetilo me na magnetnu rezonancu na koju sam isla prije operacije i cak je jos vise klaustofobicno, samo sto sam u magnetnoj rezonanci bila 2,5 sati, a ovdje po 10 min.
    U julu idem i na more, a nisam bila od svoje 25 ili 26 godine, vec sa se dogovorila i bas me briga kako ce mi ledja izgledati na plazi. Kome se ne svida, nek okrene glavu, ali idem na ostrvo, pa sigurno postoje i neka mjesta za izolaciju ukoliko se pozelim izolovati.
    Kad se vratim s mora u julu, ima da vam stavim skoli slike u kupacem kostimu,
    a tvoje slike, Ivana, cekamo, pozzzz

    avatar

    23.06.2011. (20:13)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Juce sam vam rekla da volim da se krecem i da tim kretanjem popunjavam svakodnevnicu, ali ni to nije uvijek lako. Danas se naoblacilo i bi padalo i ne bi i sve me boli, ukocena sam i jedva sam dosla kuci jer me boli lumbalno i u gornjem dijelu ispod lijeve lopatice, takode - vrat i sve. Mrzim promjene vremena, a ovdje su uvijek promjene vremena.
    Zasto sam uopste isla na operaciju i sta ce mi ove sipke ???????????????????????

    avatar

    24.06.2011. (14:37)    -   -   -   -  

  • BS FANN!

    Cestitke i hvala na savjetu! Evo na jesen je pregled :)

    avatar

    24.06.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • BS FANN!

    ah da i da pitam dal je istina da bi bila visa ako mi jekicma ravna? si ti sta "narsla" tj bila vislja nakon operacije? :)

    avatar

    24.06.2011. (18:51)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    skoli bih, hvala, i ja se nadam! mozda ne jos ove godine, ali sljedece bi bilo taman! :) vidjet cemo, tko zna sto sve u zivotu jos trebam prihvatiti sto u ovom trenutku mislim da ne zelim i ne mogu.

    bs fann! sretno. narast ces, da, u principu sto si krivlja i sto te bolje isprave, vise ces narasti.

    avatar

    27.06.2011. (18:56)    -   -   -   -  

  • surpassing

    Draga Ivana čestitam ti na petogodišnjici operacije! Sigurno si ponosna na sebe i još više na svoja leđa :) Puno je toga dobroga iza tebe, ali puno te toga dobroga i čeka :)

    avatar

    02.07.2011. (12:26)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    joj hvala ti na lijepim zeljama. bas si mi podigla raspolozenje :D

    avatar

    04.07.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • marijana

    Bok, da li vi vidite šipku?Ja da, podiže mi kožu na leđima, sve manje mi se ovo sviđa.Još me boli, osjećam težinu na leđima, mislim da nikad neću bit kao prije.Ne mogu se naslonit kad sjedim, jer mi smeta grba koja je sad oštra i fiksna, sranje...

    avatar

    10.07.2011. (12:07)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Marijana, i Ivana je cini mi se stalno pisala da joj se pomijerala sipka i da je podizala kozu na ledima. Kod mene se u gornjem dijelu ocrtavaju prsljenovi na kozi, a sa bocnih strana kicme mogu dotaknut na pojedinim mjestima te vijke, ali sipke ne mogu dotaknut, samo ih osjetim, ja sam jedno, a one su uvijek nesto drugo. Ja sam android.
    A za tu grbu, sta se sekiras kad ti je doktor fino rekao da ce raditi tu gibektomiju. Koliko se sjecam on ti je odmah htio raditi i trecu operaciju - ta rebra, ali si ti odbila.
    Sad se strpi do te kontrole i trazi to ponovo i ja sam sigurna da ce ti on to uraditi. Na fb sam pricala sa nekom djevojkom Stelom koja ima 50-tak stepeni i isto je narucena za operaciju kod Kovaca i ona mi je rekla da poznaje neku drugu koju je Kovac vec operisao i samo joj malo strsi lopatica, ali on ce joj navodno raditi i drugu operaciju da namjesti tu lopaticu.
    Meni je ovaj srao u Sarajevu da gibektomija nema medicinsku opravdanost.
    Kovac je, ja mislim, vise nego razuman i on radi i te operacije koje su vise estetskog karaktera i ne moras mu nista posebno objasnjavati, jer ja mislim da je za tolike godine rada njemu sve kristalno jasno, cak sam jednom naletila na neki clanak gdje je pisao o psihickom stanju pacijentica sa skoliozom, o sklonosti suicidu i sl.
    Ukratko, taj covjek, kad je skolioza u pitanju, nema konkurenciju na ovim prostorima i sigurna sam da ce ti raditi i ta rebra, jer vec ti je rekao da hoce.
    Sretna si sto tu imas zdravstveno osiguranje, pozzz

    avatar

    12.07.2011. (08:53)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej marijana, pa naravno da neces biti kao i prije! to je cilj!!! :)
    sad imas puno ravniju kicmu od prije. doduse ne savrseno ravnu, ali ravniju. pa to si i htjela, zar ne?

    sto se tice grbe, ako ces na gibektomiju jos, onda ces ju rijesiti. ja sam u par navrata vec rekla da sam zadovoljna sa svojom kicmom i iako bih jos mogla na tu gibektomiju, stvarno mi se ne da prolaziti cijeli proces pripreme na operaciju i oporavka. nije mi vrijedno toga. radije se ja drzim svoje joge i plivanja :D

    avatar

    12.07.2011. (14:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...