Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Guza za Globalizaciju ?

    Nis cudno ,za vrijeme Osmanlija bilo je Hrvata koji predose sa katolicanstva na islam

    Dakle ove izdajice medu nama su normalna pojava kod HRVATA : MI SAMI !

    Izdajice su od glave do Pupka "Nacionalni " --- Ispod pupka "Internacionalni "

    Dakle Bulja je svacija , pogotovo za one koji im priloze - malo " Nadoknade"

    avatar

    20.06.2011. (10:55)    -   -   -   -  

  • guza za islamizaciju

    ako nastavi ovim tempom ,muslimani ce nas vratiti u srednji vjek,jer oni i dan danas zive u srednem vjeku .
    Zabranice nam uzgajati svinje - oni mrze tu zivotinju ? (nije poznat slucaj da musliman uzgaja tu plemenitu zivotinju )- Karakteristika srednjeg vjeka !
    Zabranice nam da obradujemo svinjece meso !
    Zabranice da jedemo svinjece meso !karakteristika srednjeg vijeka !
    Morati cemo zene zamaskirati--!------!-------itd -----karakteristika srednjeg vjeka !
    Zabraniti ce da konzumisemo Karlovacko (Alkohol) --!!!- Karakteristika srednjeg Vjeka !
    Zabraniti ce da prodajemo svinjece meso (Nije poznat slucaj da musliman prodaje -
    svinjece meso )))))))))))))! Karakteristika srednjeg vjeka !
    Zabraniti ce nam postavljanje umjetnickih slika u v. o.! - karakteristika srednjeg vjeka !
    Muski ce morati da nose brkove i brade ! --- !---! Karakteristika srednjeg vjeka !
    I da ne nabrajamo dalje sve ! JER NEBI MOGLO STATI NA 1000 internetski stranica !

    avatar

    20.06.2011. (11:49)    -   -   -   -  

  • bežični kabel

    Ovo vladu podržavaju jedino pojedini njeni članovi i Berislav Elez i Ivica Škoro!
    Domaće izdajnike treba javno linčovati!

    avatar

    20.06.2011. (11:57)    -   -   -   -  

  • Zaostali ko dojnji MLIN

    Na stocnoj pijaci u Sra(kufu) je zabranjeno vec duze vremena prodavati plemenitu zivotinju tj.SVINJU : mora san otic u sipovo kod brace srba da kupim dva komada SVINJA ! ziva istina !

    avatar

    20.06.2011. (12:28)    -   -   -   -  

  • SEKA

    MISLIM DA MUSLICI UZGAJAJU SVINJE -

    SAMO ZA PRODATI ? PA NISU TAKO ZAO-

    STALI ,KO U SREDNJEM VIJEKU PA MO-

    RE SE KOJA PARA ZARADITI , NA DANA-

    SNJOJ KRIZI IMA NAS GLADNIH !

    ZA NE POVJEROVAT ?

    avatar

    20.06.2011. (13:42)    -   -   -   -  

  • ZAGORIO

    Jedan dan bi pristo na te srednjovjekovne zabrane samo da mogu kresnuti onu bulu sto mi namigni neki dan pored fontane

    avatar

    20.06.2011. (14:24)    -   -   -   -  

  • Točka

    Ako je Vlada nelegalna i radi protuzakonito, onda protuzakonito radi i svaki pojedini ministar. Zašto recimo hadezeovi ne tuže svakog ministra pojedinačno za nezakonit rad, a ne samo Vladu?

    avatar

    20.06.2011. (14:57)    -   -   -   -  

  • osmanlije

    turska posla !

    avatar

    20.06.2011. (15:08)    -   -   -   -  

  • ..,

    Ne kužim baš, Točka!?

    avatar

    20.06.2011. (15:13)    -   -   -   -  

  • šta izmišljaš

    Kako svima postalo očito da je vlada kratkog vijeka, kad nije Beri Elezu

    avatar

    20.06.2011. (15:16)    -   -   -   -  

  • naćelnik opštine

    ako je vlada nelegelna zašto onda uskopaljski privrednici nisu došli hdz na proslavu.

    avatar

    21.06.2011. (10:14)    -   -   -   -  

  • laki opet

    http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2007/latinica/048.html

    Isp ovijest o zločinima bošnjačkih vođa
    Senada Masnopite Pravnik iz Visokog govori o zločinima bošnjačkih ratnih vođa

    Senad progovara o tome kako su ga maltretirali visočki "bosovi" rata zbog "druženja sa ustašama, odbijanja da likvidira viđenije Srbe iz ovog grada, prijetnjama, pritiscima... Napravili su mu, kaže, sačekušu 1996. godine, u kojoj je dvojicu, u samoodbrani, ubio i zbog toga odrobijao deset godina

    VISOKO - Diplomirani pravnik iz Visokog, četrdesetčetvorogodišnji Senad Masnopita, na početku rata nije ni slutio da će ga ratno bosanskohercegovačko grotlo odvesti tamo gdje se živ čovjek teško može naći.

    Već na početku rata roditelji su mu izbjegli iz Lješeva u Donju Zimču i uselili se u kuću Milivoja Tomića, u kojoj je boravila njegova majka Milka Tomić. Senad bježi u Vareš i priključuje se HVO-u. Dok je bio angažovan u HVO-u, roditelji su mu, priča, svakodnevno trpjeli pakao i maltretiranja zbog toga što im je sin "bio sa ustašama".



    - Krajem septembra i ja dolazim u kuću Tomića da zaštitim roditelje i pridružujem se bošnjačkoj vojsci. Sa nama je živjela i starica Milka, kojoj smo pomagali koliko smo mogli. Poslije nekoliko dana u kuću nam dolazi lokalni povjerenik Avdija Alibegović i naređuje mi da idem kod šefa povjerenika Bega Agića. Povjerenici, sa Agićem na čelu, vedrili su i oblačili po mjesnim zajednicama u Visokom. Oni su odlučivali koje Srbe treba istjerati iz Visokog i koliko čiji stan ili kuća vrijede, te koliko novca treba dati da bi se dobili. Agić mi tada kaže: "Za tebe kao dobrog i iskusnog muslimana i ratnika imamo specijalni zadatak", i vodi me kod načelnika opštine Visoko Kenana Jusufpašića, koji mi saopštava: "Ti bi trebao, u opštem interesu muslimanskog naroda, da skloniš neke ljude jer nam smetaju!" Ne znajući o čemu se radi i šta mi to daju u zadatak, pitam ga o kojim ljudima se radi i šta treba da učinim s njima. To ćeš, veli mi, saznati od Munira Čabarabdića Čabe, koji je tada visoko kotirao u Ministarstvu odbrane. Ako sve uradiš kako treba, bićeš nagrađen u Ministarstvu odbrane - priča Masnopita.

    Sutradan ga, kaže, Čabarabdić vodi kod "glavnog hadžije" Visokog, Hadžije Čengića Mlinara u Glavni logistički centar (GLOC) da ovaj saopšti šta treba da uradi.



    - Senade, ti si naš čovjek i treba da "odradiš" jednog Srbina u tvom komšiluku. "Odradi" mu i mater ako bude tu, a ako ne bude, nikom ništa. To je, veli mi Hadžija Čengić, tvoj komšija, pravnik Slavko Perić, koji je imao najbolju kuću u Zimči. Perić je u to doba pomagao izbjeglicama, pa i mojim roditeljima da se smjeste. Smetao im je jer nije bio u njihovom klanu i nije htio da legne na rudu. Što da ga uklonim, šta je zgriješio, pitam sav u čudu. Trenutno nam je smetnja da dovršimo posao u visokom - veli mi Hadžija i vadi svežanj novčanica. Ovdje ti je 10 hiljada njemačkih maraka, a kad obaviš posao, dobićeš još 15 hiljada. O ovome nikom ne smiješ da zucneš, reče mi Hadžija. Ne uzeh novac, nego mu rekoh da ću o svemu razmisliti. Razmisli, reče, ali nemoj dugo jer znaš da si bio u HVO-u, a tebi je, veli, Senade, ovdje živjeti. Javi se sutra, reče mi kratko i tako se rastasmo - priča Masnopita.

    Nakon tog susreta Senad je pobjegao u Vareš, gdje se sklonio sedam-osam dana. Međutim, po povratku iz Vareša nastavljaju maltretiranja i prijetnje da će ga izbaciti na ulicu. Tražili su mu čak novac za ostanak u kući.



    - Da sam imao, dao bih. U kuću nam useljavaju Husniju Švraku sa ženom, svastikom i punicom. Tek tada je počeo pakao. U dva navrata su sedamdesetpetogodišnju Milku Tomić pokušavali zaklati. Uspijevao sam da je odbranim. Bio sam prisiljen da upotrebljavam oružje jer su nožem pošli i na mene. Sačekali su je niže štale i premlatili da 15 dana nije mogla maći iz kreveta - kaže Masnopita.

    Priča da se žalio i tadašnjem komandiru policije Mithatu Zubački, koji je trenutno ministar policije Srednjobosanskog kantona, ali da mu ni on nije htio pomoći, nego je samo odmahnuo rukom i rekao: "Četnik je i ona kao i svi drugi!"



    - Krajem 1993. godine, u jeku sukoba Hrvata i Bošnjaka, vojna policija me ponovo odvela u GLOC kod Hadžije Čengića. Tu zatičem i Kenana Jusufpašića. "Evo ti", veli mi Hadžija, "prilike da ispraviš grešku. Znaš ti šta nisi uradio!" Repetira pištolj i prisloni mi ga uz čelo ponavljajući: "Evo ti prilike, trebaš likvidirati jednog ustašu!" Koga sad, pitam ja. Ubij Srećka Kitića, reče mi kratko.

    Kitić je, inače, advokat i dugo je bio predsjednik Opštinskog suda u Visokom. Dobro ćemo te nagraditi, veli mi Hadžija i vadi iz stola novac. Ovdje ti je, kaže, 10 hiljada maraka, a kad ga odradiš, dobićeš još toliko. Potom iz stola izvadi kutiju, u kojoj se nalazio niklovani pištolj sa prigušivačem, i reče mi da ga nakon upotrebe bacim. Vidim da su me satjerali u ćošak i onako bespomoćno, mireći se sa sudbinom, kažem im da vidim da će me ubiti kao kera i da neću to da radim za njih. Tada mi Kenan zaprijeti da će me satrati i to ne

    avatar

    22.06.2011. (21:54)    -   -   -   -  

  • Branio Kriscanstvo u Bosn

    ovu vladu SBK treba nazvati FAS-IS(L)AM nad Svojim i Hrvatskim narodom ! fasis+am

    avatar

    22.06.2011. (22:24)    -   -   -   -  

  • SDP BiH

    ovo je legalna i legitimna vlast!

    avatar

    24.06.2011. (20:33)    -   -   -   -  

  • Manijarebi

    Vi iz esdepea riječi legitiman i legalan možete pronaći samo u rječniku stranih riječi. Pogledaj prika, šta te riječi znače, pa ćeš vidjeti da nije ni legalna ni legitimna.

    avatar

    27.06.2011. (23:25)    -   -   -   -  

  • labud

    h- zekani nema više hape za Vas pa vam ovi sad smetaju

    avatar

    27.06.2011. (23:26)    -   -   -   -  

  • Vakufljak

    Zar nemate pametnijeg posla od pisanja ovakvih tekstova i mjesto da se prihvatite razumnog posla i da citate kjnizevnost koja dokaziva da narod u BiH nije tako los u glup,kako vjerska tako i svjetska,te vase gluposti vam samo mogu odmoci a ne pomoci i kako pise jedan u gornjem tekstu "vraca u nazad".
    Vas ne vraca niko u nazad nego vi sami sebe vracate,bilo da pisu oni sjeverno od fontane bilo oni juzno od fontane
    pozdrav razumnim i dobrim ljudima

    avatar

    20.09.2014. (14:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...