Komentari

huc.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • happywedding

    nekad se čovjek pita u kakvom svijetu živimo...i kakv će taj svijet sutra biti s takvim sustavom vrijednosti...ona ne zna što je silovanje, još manje kroz što silovane žene prolaze...a mislim da malo zna o svijetu i životu uopće...mislim da bi u školama etika trebala biti obvezan predmet svima...kao i filozofija...ta djeca sve svoje iskustvo o svijetu crpe iz sapunica, pa ne čudi što je izvrnut sustav moralnih vrijednosti...

    podsjeća me to i na djecu koja gledaju crtiće, pa misle da mogu isto što i likovi, letjeti, ili pasti i razbiti zube, a zatim ih opet imati, u crtićima je sve moguće i kratko traje, a zatim je sve kao da ništa nije bilo...kriva percepcija svijeta...

    avatar

    20.06.2011. (13:36)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    hmm...pretjeruješ..ili ne...
    iako, da...nastavak je jasan... tebi, jer znaš pozadinu..i pretpostavljaš scenarij i imaš sliku...
    ali ajmo onak reć..-.mlada je.."in" biti, joj je primat..plava je...dakle pubertetska glupačica koja bez razmišljanja o rečenom sipa pogrde...koje će zvučati dovoljno moćno..da budu uvažene...

    avatar

    20.06.2011. (14:19)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    @cistiliste

    Pretjerujem? Da. Vidi samo koliko sam riječi nagomilao ;-)
    Ali na dobrom si tragu... Izvorno tekst je počinjao: ponekad u hodu uhvatiš fragment razgovora, tih nekoliko riječi dovoljno je da nastaviš dalje kreirati svoju priču. No ponekad su one samodovoljne, čista haiku pjesma.
    Prejudiciram? I to da.
    Reći da će netko tko se igra barbikama postati mala gadura, a potom velika kučka isto je kao ustvrditi da će dijete koje odgajaju istospolni roditelji postati peder.
    Ono o čemu je ovdje riječ jest sustav vrijednosti.
    Zbog sustava vrijednosti smo tu gdje jesmo.
    Možemo li ga mijenjati? Da. Kako? Odbacujući populizam. Država jest servis građana (to je više-manje tehnička stvar), ali društvo se odgaja. Tko ga odgaja? Onaj tko je svjesniji i tko ima snage. U tom smislu potreban nam je, hmm, državni prosvjetiteljizam.
    Murali navijačkih skupina na zidovima osnovnih škola, naravno uz blagoslov ravnatelja postavljenih po političkoj podobnosti divan su primjer populističkog debilizma. Ne, nije poželjno, niti fora, niti cool biti navijač. Biti navijač, kao što znamo, povlači za sobom čitav niz negativnosti.
    Iako sam načelno protiv odjevne uravnilovke, odjevna diskriminacija je toliko uzela maha da je naprosto nužna. U ostalom školske odore prakticiraju i razvijenije zemlje od naše, Engleska, Japan pa čak i Turska.
    Dakle, stavku po stavku.

    avatar

    20.06.2011. (16:17)    -   -   -   -  

  • barba

    sve ce to prekriti ruzmarin, snjegovi i sas...

    avatar

    20.06.2011. (18:57)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    nije to zbog krpica, pa i mi smo se, desetak godina ranije, voljele oblačiti. samo, mi nismo znale što je silovanje. neki neviniji svijet. doista se postavlja pitanje u kakvom to svijetu klinci žive. no ja imam vjere: da će neki ipak preživjeti, pametniji i jači od nas, da će dobrota i suosjećanje prevladati, da će uvažavanje i tolerancija biti jači od nadmudrivanja i agresije.
    no da bi se dijalog mogao ostvariti, moramo se moći približiti jedni drugima (često razmišljam o riječima onog svećenika koji je rekao da su i gayevi božja djeca - rekao je kako ovo što se događa između gay-populacije i anti-gay-populacije nije komunikacija već nadvikivanje. jedni drugima nisu dovoljno blizu da bi razgovarali. a tek razgovorom se stvari mogu riješiti.)
    kultura dijaloga, ja sam za to :)

    avatar

    20.06.2011. (20:53)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Primijetio sam istu stvar. Sve se više olako govore neke odvratnosti, mahom među mladima.
    Mogu se samo nadati da obrnuto proporcionalno opada i opća želja da se nekome fizički naudi. Barem u prosjeku, iako mi se čini da je brutalno nasilje u porastu.

    avatar

    21.06.2011. (00:17)    -   -   -   -  

  • Igniss

    OMG, gdje mi živimo.... samo još jedan simptom propasti cijelog društva :(

    avatar

    21.06.2011. (10:04)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    @ barba
    to je relativiziranje, i to je ok, ali ipak «to je moja zemlja, tu pronađoh dom». Želio bih zdravije društvo za moj podmladak.

    @bookeraj
    držimo se teme ili barem onog najznimljivijeg.

    Krpicama se može pristupiti sa raznih strana: od iskorištavanja dječje radne snage u zemljama trećeg svijeta i svih No logo priča upućujući oštru kritiku liberalnom kapitalizmu, možemo pričati o potrošačkom društvu i radostima shopinga te obiteljskim vikend izlascima u velike trgovačke centre (I shop therefore I am); možemo pričati o zabludi i zamjeni vanjskih statusnih simbola za stil.
    Možemo zijevnuti i nezainteresirano reći that's life.

    Osnovnoškolsko obrazovanje je obvezatno. Dakle tu bi svi trebali biti tretirani na jednak način. Pitanje uniformiranja djece je zapravo pitanje socijalne osjetljivosti. Jedino ono što djecu u učionici treba razlikovati su njihove sposobnosti i njihovo ponašanje. U tom smislu valjalo bi isključiti sve ometajuće (frustrirajuće) faktore.

    Na psihološki učinak krpica nisu imuni ni učitelji. Ponekad je tu riječ o svjesnom odabiru iz pragmatičnih razloga (preferira se dijete imućnih roditelja jer oni imaju love i veze i (gologuzom) profesoru mogu pomoći oko...), a ponekad sasvim nesvjesno (što si na nižoj socijalnoj ljestvici znači da su ti roditelji nesposobni, neobrazovani i glupi, a jabuka ne pada daleko o stabla i sl. mentalne konstrukcije.)

    avatar

    21.06.2011. (10:06)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    ne znam zašto se od slatkih curetaka uredno očekuje da budu dobre i drage, a od ružnih da budu zločeste i pokvarene, ili se od smežuranih starica isto očekuje da budu vještice... rekla bih da su to predrasude. uostalom, taština u lijepe cure, a zajedno s njom i zloba, se u potpunosti mogu očekivati, tako, da, ništa ti ne bi bilo čudno da se nisi zadržao na njihovoj pojavnosti, ali tko ti tu može pomoći, ipak si muškarac, ne? :)

    avatar

    21.06.2011. (10:24)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    @Sadako
    To je također jedna od stvari koje ljudi moraju naučiti na individualnoj razini: riječi imaju težinu. Postoji odgovornost za izrečeno.
    Ali ne zaboravimo da je «sloboda govora» perfidan privid demokracije: s jedne strane dozvoljeno je mljeti o svemu (gotovo)bez posljedica, sa druge strane kresanje građanskih sloboda i sve veći i veći sustav kontrole.

    avatar

    21.06.2011. (10:24)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    jedan sasvim malen komentar: u autorovom opisu bloga stoji sljedeći tekst: "Svako neovlašteno korištenje sadržaja kažnjivo je prema....za što je predviđena minimalna kazna sakaćenja: odstranjivanje desne šake i kastracija okrivljenika; ili maksimalna kazna sakaćenja: ostranjivanje svih ekstremiteta okrivljenika i kastracija..."

    pa imam jedno pitanje: po čemu je to bolje od: "Da te barem sad netko siluje"?

    svatko ima neki svoj smisao za humor, bio on nikakav, crn ili crnji.
    pa se ne bih toliko zgražala nad izjavom.
    više me zgražaju krpice koje će ta mala obući i izaći u njima na ulicu.

    avatar

    21.06.2011. (10:27)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    @knjižna buba
    Što ćeš, kada sam započeo blog bio sam mlad, glup i slijep i radio sam u odvjetničkoj komori. Tamo je bilo je mračno. U međuvremenu postah star, glup i slijep ali slobodan umjetnik.
    Evo žurim promijeniti pravila kopirajta: Uzmi i nosi. Nije bogat onaj koji ima nego onaj koji daje. Ali ipak poljubi mi desno jaje.
    Jel sad bolje?
    ;-)

    avatar

    21.06.2011. (10:42)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    sad je odlično.
    dodaj još koji hračak u rimu, malo kakice i miris babe koja se nije oprala, recimo - mjesec dana, ajd, da ne pretjerujemo.
    na primjer:
    (ovo tvoje, plus):
    hračak ti u kosi. oko dreka, vidi kol'ko graje! u gaćama babe miris vječno traje.

    ha?
    ;-)

    avatar

    21.06.2011. (13:20)    -   -   -   -  

  • gagrica(92)

    da mene bar netko siluje, eh

    avatar

    21.06.2011. (14:09)    -   -   -   -  

  • bro

    Mislio sam nešto pametno napisati, ali dok sam smišljao svoj genijalni odgovor u dnu ekrana je pisalo;

    Strašno: objesili dječaka naglavačke i tukli ga zbog jedinice u školi.

    tko: obitelj dječaka
    gdje: negdje u Iraku
    kako: naizmjence i pritom snimajući
    zašto: ??

    avatar

    21.06.2011. (14:27)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    i mi smo govorili stvari koje su našim roditeljima bile odvratne. mladima je cilj zgranuti odrasle, tako je uvijek bilo (nadam se)

    avatar

    22.06.2011. (07:38)    -   -   -   -  

  • aby

    entimisa, ti se vratio, bas mi drago...

    avatar

    23.06.2011. (23:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...