Komentari

07morsky08.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • gustirna

    Slika 1. i slika 2. - pokušavam naći bar 3 razlike, ali ne uspijevam. U čemu je caka?

    avatar

    13.06.2011. (14:59)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Sad da ti odgovrin na ono dole pitanje. Eterično ulje u kućnoj radinosti - bez parnog destilatora-nikako. Ali, može se napravit nešto slično, iako nije ni blizu esenciji koju ima čisto eterično ulje.
    Možeš napravit tinkturu sa alkoholom.70%.
    To sam jednom isto napravila-cvitove smilja potopiš u alkohol i isto ostaviš oko misec dana da alkohol izvuće koliko može izvuć iz cvitova. S tom tinkturom možeš isto mazat, samo šta neće bit masno kao macerat. Smilje je dobro i za bubuljice po licu, pa je alkoholna tinktura prikladna za čišćenje lica.
    Inače-osjećaj prema smilju nam je isti. Uvik iman osušenoga doma priko cile godine, a otkad san otkrila da se može napravit taj macerat-onda nastojin imat i bočicu ulja. Miris smilja u meni budi taj osjećaj topline doma.
    Ajme, sad jedva čekan kad ću otić do Visa i nabrat smilje. :-)))

    avatar

    13.06.2011. (15:06)    -   -   -   -  

  • file

    @gustirna - haha, kako ćeš nać razlike kad ih nema? a ti mislila da je to ka zadatak iz razbibrige: pronađi razlike? ne, to san ja smotana zalipila dvi iste islike, nenamjerno. ne mogu sad ispravit jer su mi sve slike na poslu. ma imam i doma neke, ali ne odgovaraju ugođajem, sve su zimske.
    Hvala ti. Ti si nepresušan izvor korisnih informacija. :-))

    avatar

    13.06.2011. (17:34)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Meni isto nisu jasne te striktno muške posade na brodovima. Možda se drže one da žena na brodu nosi nesriću. Međutim, po mom višedesetljetnom iskustvu navigavanja, nesretan je onaj brod na kojemu nema žena :-D

    avatar

    13.06.2011. (17:59)    -   -   -   -  

  • hannah

    Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha..... baš sam se od srca nasmijala! Odličan post!

    I da objasnim ovo s muškim posadama, jer sam jako dugo radila u charteru: Nisam mogla izdržati, pa sam nakon nekog vremena pitala jedne goste zašto uporno dolaze samo muške ekipe? Di su im žene, cure, ljubavnice? I onda su mi pojasnili da je to samo iz jednog razloga: Kad su sami na brodu savršeno se slažu i odlično provedu godišnji odmor. Kad su žene s njima, već drugi dan nastaje nered - oko pranja suđa, spremanja broda, kuhanja, biranja mjesta u kojem će noćiti itd. Ima tu nešto... :)

    avatar

    13.06.2011. (19:20)    -   -   -   -  

  • barba

    ma sedmi i osmi misec ti je svaka nasa skrapa i skolj London, New York i Amsterdam, ali objsani ti to ljudima koji nisu od 1991-2001 vidili turista.

    avatar

    13.06.2011. (19:37)    -   -   -   -  

  • file

    @Brode moj, ma mi stari morski vukovi i vučice se razumimo i bez velikih riči...:-))
    @hannah - ma to su ti oni prodali priču, znan ja njih.....:-)) hvala na posjeti!
    @barba - pa kako ih nisu vidili, šta su ćoravi? meni su više i dosadili...:-))

    avatar

    13.06.2011. (22:48)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Nasmijala me jesi ali uvjerila nisi. I žene su defilirale/ "prajdirale" dok nisu izborile ravnopravnost.
    Pedofili, skupa sa silovateljima, daleko su od problema puke seksualne orijentacije.

    avatar

    14.06.2011. (12:31)    -   -   -   -  

  • file

    @ljelja - a sad šalu na stranu. ni ti mene nisi uvjerila. Ako je moja usporedba s pedofilima (namjerno) nespretna, nije ni tvoja sa ženama, po meni, pogođena. Jer, zaozbiljno, za što se oni bore? Za ravnopravnost, za pravo glasa, za jednake plaće? Koliko ja znam, sve to imaju ili nemaju u jednakoj mjeri kao i sve ostale društvene skupine. Oni se bore, to jest žele nametnuti, drugačiju percepciju javnosti. A nije lako mijenjati općeprihvaćene društvene norme, a pogotovo to ne ide nikakvom agresijom ni nametanjem, a ntiko nije ni garantirao da je život lijep i lak. Što se mene tiče, ja ih percipiram po istom modelu po kojem percipiram sva druga ljudska bića, i vrednujem po njihovom doprinosu društvu u kojem žive. Ne poštujem nekoga zato što je gay ili lezbijka po zanimanju, što svi oni istaknuti aktivisti ustvari jesu.
    Kažu oni da se bore da mogu javno iskazivati ljubav na ulici i da zato ne dobiju batine. Kad sam ja bila mlada nije to bilo pristojno ni hetero-parovima, a što se men tiče nije ni sada, jer za intimne stvari postoji mjesto i vrijeme. I uostalom, to su zvizdarije za koje ne treba organizirati parade.
    Idiotski nasilnici netrebaju vidit gey-poljubac da bi podivljeli, dovoljan im je i mršavi klinac koji ima mobitel u ruci.
    Kad bi se ovoliko energije koju mi svi skupa trošimo na ove marginalije uložilo u zaštitu ZAISTA ugroženih skupina društva, kao što su invalidi, stari i napušteni, psihički bolesnici i sl., kad bi se na njih samo potrošila sredstva za osiguranje ovakvih prajdova, bila bi to UTOPIJA.

    avatar

    14.06.2011. (13:20)    -   -   -   -  

  • primakka

    kažen ja da su zadrani bolji od splićana. zato šta su splićani izumrli.:-p
    predlažen subotnji skup jebežljivih, nedjeljni skup prevarenih, ponedjeljkom skup nezadovoljenih, utorkom skup žena kojima muž ne zna pronaći ge točku, sridom skup trokuta, četvrtkom ucviljenih. petak ostavljam nizozemskoj nek odredi kako ćemo se skupit.
    majketi, ja san bila jedino na onome skupu - doli vlada! . i? nikome ništa.
    (iz splita san i ne zanima me ko koga, s kime i zašto. samo nek mene ne diraju bez pitanja. al to uredno rade i bez zaštite.)

    avatar

    14.06.2011. (15:36)    -   -   -   -  

  • baba ljutica

    Ne znam zašto i ovo nije na naslovnici, a post bi mogao biti i odgovor lelji. Apsolutno sam protiv divljaštva, fobija i pokazivanja mržnje. Ali da sam morala svojim riječima reći što mislim, rekla bih ovako. Zato idem odmah kopirati dijelove.

    avatar

    14.06.2011. (17:30)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Nisam rekla da mi se paradiranje sviđa. A ni javne intimnosti. Rekla sam da ne volim da se jedne ne primjećuje a druge kamenuje zbog istih stvari.
    A huligana i ubojica i lupeža imamo onoliko koliko su ih roditelji odgojili. A za rasipnu državu kako smo birali tako žanjemo.
    O zbrinjavanju potrebitih odavno ne govorim, činim.
    P.s.žene jesu na silu mijenjale općeprihvaćenu društvenu normu o vlastitoj inferiornosti i pravima i ta bitka ni nakon više od sto godina još nije dobijena kako to pokazuju ubijene i silovane žene. Slažem se za napunit pjat treba zasukat rukave.

    avatar

    14.06.2011. (21:10)    -   -   -   -  

  • file

    @primakka - ma i zadrani su vrsta u izumiranju isto, a što ne znači nužno i nešto tako loše...:-))
    prijedlozi nisu loši, ali daj i meni neki dan majketi, dan ugnjetavane i potlačene tihe većine.... (tihe, hm, više-manje)
    @zapisi ljutih baba - a fala ti na istomišljenju. a o naslovnici ne bih....:-))
    @ljelja - ža mi je na duljini odgovora koji sugerira oponiranje, što mi nije bila namjera. Time sam i sama dala doprinos gubljenju energije na sporedne probleme, s čime se sigurno neće složiti oni kojih se ti problemi tiču, jer svakome je njegov teret najteži.
    Ali zato bi trebala služiti građanska država i mediji da svakom problemu daju težinu i pažnju koja mu pripada. Onda se sigurno ne bi dogodilo da se briga o stvarno potrebitima svede na tvoj ili moj ili bilo čiji pojedinačni i sporadični angažman, nego bi taj angažman bio sistemski i po stvarnom prioritetu.

    avatar

    15.06.2011. (08:33)    -   -   -   -  

  • Candy Store

    Sudionici parade su samo zamolili sugrađane da ih prestanu mrziti i da ih ne tuku i ne pokušavaju ubiti kada saznaju da je netko homić. Što je loše u tome?
    Fali ljubavi i tolerancije ne ovom svijetu :(

    http://www.voxfeminae.net/cunterview/politika-drustvo/395-benini-gay-pri de

    avatar

    15.06.2011. (16:08)    -   -   -   -  

  • file

    @Candy Store - ma čovječe, ne možeš nikog "natjerati" ni zamoliti da te voli, a ne mrzi vas niko osim patoloških kreatura koji ne mrze samo gejeve nego sve oko sebe, a sebe najviše, a napadaju sve koji im se čine slabijima. Pitaj pijance i psihčke bolesnike i mnoge druge. Ne znam recept za obranu od njih, možda malo više samopouzdanja i manje provociranja.
    Ja ne mrzim, ali ni ne volim homoseksualce, jednostavno sam ravnodušna.
    A ako ima istine u njihovom (ili tvom) uvjerenju da ste ugrožena skupina, za mene niste našli model koji bi me mobilizirao na vašu stranu i u vašu obranu, kao što, npr, osjetim kad je ugroženo neko dijete. Meni se niste nametnuli ničim po čemu bi osvojili moje poštovanje. Vjerujem da takvi homoseksualci ne paradiraju, nego vrijedno rade svoje poslove i ostvaruju se u aktivnostima koje nemaju veze sa njihovom seksualnom orijentacijom.
    Freddyja Mercuryja poštujem zbog njegove glazbe, drugo me ne zanima.
    I nikad, ali nikad, ne bih legalizirala i institucionalizirala gay-obitelji u smislu mogućnosti posvajanja djece. Jer djece za usvajanje ima premalo i za kvalitetne "tradicionalne" obitelji koje ih žele posvojiti. A ne može me nitko uvjeriti da djeci nije najbolje u obitelji koju čine mama i tata različitog spola, naravno, isključujem tu devijantne i disfunkcionalne obitelji, govorim o normalnim ljudima.
    Ako većina odabere živjeti u gay-brakovima, onda čovječanstvo zaslužuje da izumre kao vrsta.
    Tako ja mislim, jer iznad svih zakona poštujem - zakone Prirode.
    Sori na duljini komentara.

    avatar

    15.06.2011. (17:23)    -   -   -   -  

  • fulvus

    nemam ništa protiv gej populacije, ali ne razumijem parade, povorke ili kako ih već zovu i zašto se treba trošit novac na budalaštine. uostalom da ne duljim, sve što si napisala u zadnjem odgovoru na komentar candy store, potpisujem.

    avatar

    16.06.2011. (12:38)    -   -   -   -  

  • Defton

    Hvala na posjeti.. Odličan post! TIpični dalmatinski, PS. ja studiram u Splitu! Još mjesec dana, nažalost, pa onda idem paradirat s ostalim nezaposlenim FESBovcima... ;)

    avatar

    17.06.2011. (15:49)    -   -   -   -  

  • turimti

    generalno, zastupam stav da je prakticiranje vjere, seksualnosti ove ili one, privatan čin i primjeran nekim drugim prostorima, a ne ulici. čudno je što procesija za sv.dujma može proći bez pogrdnih dobacivanja ostalih vjernika i nevjernika, ali ovakva parada ne može.
    pričaš o normalnom i nenormalnom ponašanju, ali ne nudiš odgovor na pitanje zar nije licemjerno i nemoralno u "godini obitelji" da mi popovi drže predike, a oni ostaju djevci?
    popovi, čistunci, a ne pedofili, homići,hebaći uspaljenih žena časnih "muži " koji tuku more...
    ova homo-parada ima jednak značaj kao onih jadnih dalvinovaca, uzoritih šalturica, dalvinovih prevarenih radnika. ovo je bio samo krik očajnika i pokušaj skretanja pozornosti na njihov problem, ali i na naš primitivizam, izostanak tolerancije...

    avatar

    17.06.2011. (17:05)    -   -   -   -  

  • file

    @fulvus - nije to, nažalost, ni prva ni zadnja budalaština na koju se baca novac. Evo, sutra ćemo se malo razbacivat novcima po Zagrebu, a za tramvaj za moju kćer koja se tamo školuje.... ha, nema se.....

    @Defon - možete vi paradirat koliko hoćete i možete bit ponosni na završene škole (a ne na famoznu seksualnu orjentaciju) koliko god hoćete, ali, jebiga, sori, nema se za vas, potrošili smo na druge stvari....

    @turimti - ne, ne pričam o normalnom i nenormalnom ponašanju, to bi bilo nemoguće obuhvatiti jednim postom, pa čak i enciklopedijom. Pričam samo o teroru pizdarija nad mojim građanskim bivstvovanjem.
    U ovoj poplavi mišljenja i, uglavnom militantnih sučeljavanja oko ove teme, fascinira me još jedna stvar, osim toga kako mi se nameće da se uopće svrstavam na stranu za ili protiv nečega o čemu uopće ne želim razmišljati niti se određivati, a to je ovo: kako se uopće uplela Crkva u ovu priču? Ti, naprimjer, ali vidim da nisi usamljena, te dvije teme tako s lakoćom uplećeš u isti pasus, da sam ja naprosto zblesana. Osjećam se kao da nisam pratila priču od početka, i ne znam na kojoj su se cesti srela ta dva glavna lika.
    Ja sam sveukupno pročitala četiri izjave svećenika o ovome, i to zato što su ih novinari, slijedom iste te tvoje logike, pitali za mišljenje. Tu ne brojim onog nekog militantnog popa-homofoba, ali i njega smatram normalnom pojavom u toj žestokoj polarizaciji. Od ove četvorice, od kojih je jedan moj davni kolega iz studetskih dana, dvojica su se izrazila odlučno protiv, a dvojica prilično neutralno i vrlo "politički korektno". Što oni o tome zaista misle, ja ne znam, ne čitam misli, ali ti i mnogi drugi tom vještinom očito vladate. Ne želim biti ničiji odvjetnik, ali želim bar na ovom mjestu stati u obranu njihovih temeljnih ljudskih prava, a to je izražavanje vlastitog mišljenja.
    Na misi nisam čula ni riječ o gay-paradi. A ti?
    Usporedbe s procesijom sv. Dujma kao tradicijske vjersko-kulturološke manifestacije ili s tužnim povorkama radnika koji su ostali bez kruha zbog lopova i razbojnika (od kojih su nekim i homoseksualci, pretpostavljam, ali im TO u ovom slučaju niko ne zamjera) nemaju, za mene, veze s pameću.
    I još ću samo nešto reći pa ću umuknuti, za sada.
    Onaj ko nekoga tolerira ustvari ga samo trpi.
    Ja sam jednostavno slijepa za nečiju boju, vjeru ili seksualnost. Ja u njemu vidim Čovika. Ili nešto drugo.
    Predrasude imam i od njih polazim, ali ih taj čovjek koga ugledam u tom drugom biću jednostavno rasprši. Ili ih onaj drugi potvrdi i pojača.
    Pozdravi mi Split.

    avatar

    17.06.2011. (19:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...