Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (153)

Marketing


  • NF

    kao splitski kum i ja sam žalostan, znam da su to bili "vlaji", al svejedno

    avatar

    13.06.2011. (11:29)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @NF

    NE !
    To su bili PRIMITIVCI !!!!

    avatar

    13.06.2011. (11:33)    -   -   -   -  

  • Wall

    kako to misliš, da ANTISPLIT nema šansu?misliš, za 15-20 godina? pa sad ne samo da ima šansu, nego i formalno i stvarno vlada- kroz gradsku upravu, kazališta,kroz bezvlašće, kroz divljačke rive koje progone Srbe, homoseksualce, drugačije...pa i da dođe sdp na vlast, hoće li ti huškači, bacači, mrzitelji, ti Branitelji vjere Crkve u Katoličkoj Rvaskoj? završit' u reštu, ili barem ruglu javnosti?

    avatar

    13.06.2011. (12:29)    -   -   -   -  

  • Bule

    Idemo kazati kako svatko; čovjek, grad ili država imaju u svom životu uspone i padove. Svoje uspješne i berićetne godine, ali i svoje godine tuge, jada i propadanja.
    Split je u ovom trenutku u fazi propadanja u svakom smislu. Njegov tisućljetni identitet mediteranskog i slobodarskog grada, otvorenog za sve ljude dobre volje u istinskoj je opasnosti.
    Ovisi o nama, građanima Splita, hoćemo li pokleknuti pred najezdom barbara i dozvoliti da naš grad postane dio najgoreg balkanskog mentalnog sklopa ili ćemo i dalje zadržati njegov (naš) slobodarski duh i otvorenost prema svijetu.
    Ne kažem kako je Split u svojoj prošlosti bio najbolji i najdemokratskiji grad na kugli zemaljskoj i kako u njemu nije bilo otpora prema onome šta je po shvaćanju prosječnih splićana bilo "čudno" i neprimjereno . Naš je grad, htjeli mi to priznati ili ne, uvijek imao poveću dozu odbojnosti prema onima koji su bili različiti od ostalih. Ta se odbojnost, ponekad i surovost, ogledala isključivo u zbijanju šala na račun "drugačijega", njihovog "vatanja u đir", ili bi se takve jednostavno proglasilo redikulima i s njima sprdalo.
    Međutim nikome nije padalo na pamet, osim ponekom nedobudnom mladcu ispoljavati fizičku agresivnost prema onima koji su bili različiti. Kad bi se to dogodilo, odmah bi oni iz blizine skočili u obranu napadnutog. O policiji da ne govorim.
    Zašto je moj Split postao meni nepoznanica i zašto se promijenio na gore ne znam. Međutim i dalje vjerujem kako je to privremeno i kako će ponovo u njemu biti mjesta i mira za sve.
    Uključujući tu i one različite, od uobičajene, seksualne orijentacije.

    avatar

    13.06.2011. (14:34)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Kao upola fetiva Splićanka se ni tom polovicom ne sramim toliko nas Splićana jer ne smatram da smo ništa više primitivni nego prosjek Hrvatske. Primitivizma je uvijek bilo više u siromašnijim sredinama, a siromaštvo odavno buja u Dalmaciji. Čakovec i Varaždin su nama nedostižne sredine.

    Sramim se čitavim svojim bićem svih nas Hrvata jer DOZVOLJAVAMO ovakvu policiju, ovakvu vlast i ovakve posljedice.

    Pravi problem nije što huligani mrze pedere nego što huligani ZNAJU da im se neće ništa dogodit ako napadnu pedere.

    A ako ćemo o tome zašto se prije devedesetih nikad nije nekoga tek tako napadalo na sred ulice, možemo tražit razlog u činjenici što je Tito strogo držao red pod kontrolom. To što se stanovništvo rapidno doselilo - osim strukture stanovništva promijenili su se i ostali sociološki aspekti - štajaznam, slamovski, tj. kvartovski kriminal, droga, nezaposlenost, neke ne baš divne subkulture, ptsp blues, vrlo brzu nas je zadesio kapitalizam, internet i ostala globalizacija...

    Moj dida je piva u klapi, obiša je besplatno na račun toga cijelu Europu.
    Moja mater i ćaća su primjerice bili u šahovskom i radioamaterskom klubu i besplatno su na račun toga obišli čtavu bivšu Jugu.

    Imali su dovoljno igrališta, dvorane za stolni tenis...

    Ja sam naprimjer bila nigdje (osim šta klošarim po hrvatskim planinama), ali sam se imala bar igrat di na laštik i slično.

    Moja dica u od svega toga imaju još manje: imaju jedino Crkvu na jučerašnjem školskom igralištu (na onom istom na kojem smo se mi igrali graničara) a oni huligani šta su se do prije te Crkve barem imali di igrat na balun sad više ne mogu ni to. Ali mogu sidit na zidiću i pit pivo, drogirat se ili ić na Hajduka, e zaboravila sam, mogu ić i u Crkvu...

    Ne pravdam ove debile već sam za jako veliku osudu, ono 5 godina, 10 godina za pokušaj ubojstva iz čisto edukativnih razloga (to je druga ali po meni osnovna tema - Kome je u interesu nekažnjavanjem propagirat nasilje).
    Ali ako se pitamo di je nestao Split upitajmo se koliko smo mi odgovorni da to budu dica našega grada?

    avatar

    13.06.2011. (15:04)    -   -   -   -  

  • ero

    Marine

    A ovo ti je puno lipi tekst jer priti opasnost da se stigmatizira cili Split,,,,,i ja sam se ujtija kako mi se želudac diže na rič Split, a u stvari bljuje mi se na ovi Antisplit kako si ga ti nazva.....a mogli bi ga nazvat i Kretenumselo.
    Poigra bi se malo i sa selom Ogorjem, ali sam pročita danas da je 22 čovika poginulo na Sutjesci ko časni partizani, pa bi bilo grij zbog izroda Kretenuma bacat sjenke na to lipo i slobodarsko selo.

    A svi ste vi doli krivi za to stanje omladine....neki šta namjerno podgrijavaju mržnju da bi mogli nedovoljno pljalkat, a drugi šta se nedovoljno bore za prosvitlit dici pamet....i objasnit da jim tvornice nisu ukraliu i uništili pederi i lezbe neg Kretenumi i adezejevska mafija uz pomoć svete matere crkve, koja će na primjer primjera samo na Jazovku poslat 8 biskupa i verbano faličnog kardinala.....koji lipi dan za fašste i spin doktore adeze mafije.

    Vidiš Marine kako se crkva za lopovski adeze srčano bori.....pa dajte i vi malo oznojite guzicu za Boga i pravdu i prosvitlite mladež.

    avatar

    13.06.2011. (15:50)    -   -   -   -  

  • ero

    Ha ha ha baba s kajišem na čelu stola.....bome sam se nasmija.

    avatar

    13.06.2011. (15:51)    -   -   -   -  

  • barba

    Split je jedna okrutna sredina, a Dalmacija koliko god bila primitivna nikad nije bila agresivna. Ali izgleda da vrime nosi svoje...

    avatar

    13.06.2011. (19:23)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Moj Marine, Split o kome pričaš odavno je mrtav, ubijen, ili vegetira na aparatima (u idealiziranom sjećanju). Možda bismo mogli dobronamjerno reći da je počinio samoubojstvo. Današnji Split u ovom je momentu jedini stvarno postojeći Split, koliko god ga ti zvao Antisplitom. Stvarno ne znam koliko će dugo taj grad ostati ovakav, ali sigurno neće postati onakav kakav je bio, jer se prošlost ne vraća. Možda možemo pokušat pridonijeti da tokom vremena postane nešto bolji nego je sad - ali ne zanosimo se iluzijama "pravog i vječnog Splita".

    avatar

    13.06.2011. (22:02)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Danica Cvorovic.Policija je posebna priča. Produžena ruka političke vlasti (čitaj HDZ-a) koja radi po njezinom diktatu.
    Policija u uređenom društvu i državi mora osiguravati provođenje zakona bez ikakve zadrške i jednako prema svakome. Ako zakon zabranjuje nasilje, a zabranjuje, onda policija to nasilje mora spriječiti. Bez obzira prema kome je ono usmjereno.
    Papi, predsjedniku države, Vlade ili Sabora, poduzetnicima ili pederima.
    Svi oni moraju, sa strane policije, biti na isti način i učinkovito zaštićeni od nasilja.

    avatar

    14.06.2011. (08:58)    -   -   -   -  

  • Bule

    @ero.Tuga me hvata kad vidim pojedince iz mog sela (Ogorje) kako veličaju ustaštvo, dok im je velik broj njihove rodbine stradao u borbi protiv fašista, odnosno ustaša.
    Čak i u mojoj široj familiji, bez obzira na šta nas je puno izginulo na Neretvi i Sutjesci, ima mladosti koja slavi 10. travnja.
    Kad ih pitam zašto to čine, uopće nemaju smislen odgovor. Samo svi isto ponavljaju kako su ustaše bili jedini borci za hrvatsku slobodu i nezavisnost, dok su partizani bili koljači i bezbožni divljaci. Kad ih upitam jeli i imoj otac kojeg su poznavali bio takav, a bio je partizan, stanu i počnu me u čudu gledati.
    Sve je to propaganda. Ustaštvo se slavi u crkvi i u školskim programima. Medijima i u vladajućoj stranci. Oporba i lijevi intelektualci u pravilu, a zbog straha, uglavnom šute po tom pitanju.

    avatar

    14.06.2011. (09:23)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Ne vjerujem da su policajci mogli nešto posebno više, i ne znam o radu policije mnogo, nisam mislila baš o policajcima ono gore, više o sudstvu, samo sam pisala nabrzinu.
    Mislim da bi bilo bolje pooštriti kazne za takva djela tj. da se za pokušaj ubojstva zagrije dobro stolica.

    avatar

    14.06.2011. (12:16)    -   -   -   -  

  • Bule

    Da. Kakva država, takva i policija. U pravilu neučinkovita osim u slučajevima kada se radi o nekom važnom događaju ili važnoj osobi. Tada se svi angažiraju i ništa ne prepuštaju slučaju.
    No nema veze. Ima Hrvatska puno većih problema od parade homoseksualaca. Život ide dalje i mi, običan puk, ćemo se nastaviti snalaziti u svojim životima kako znamo i umijemo.
    Uz malu ili nikakvu podršku i pomoć države i vlasti.

    avatar

    14.06.2011. (14:45)    -   -   -   -  

  • Bule

    Uglavnom, nije svako zlo za zlo.
    Dvije, tri razbijene glave i nisu prevelika cijena da bi shvatili kakvi smo u stvari.
    Homofobi i ksenofobi, ustrašeni vlastitom budućnosti.
    Kad čovjek malo bolje razmisli, shvati kako se strah uvukao među nas Hrvate. Svjesni smo svog brojnog stanja, ali i ljepote svoje zemlje koju ljubomorno želimo sačuvati samo za sebe. Bojimo se globalizacije. Bojimo se EU-a. Bojimo se crnaca, azijata. Bojimo se pravoslavaca, islamista i židova. Homoseksualaca. Svih se bojimo.
    Jer npr. sto tisuća nehrvata, različitih rasa, vjera i seksualnih orijentacija, koji se zbog globalizacijskih procesa i pristupanja EU, mogu nastaniti u Lijepoj našoj, stvaraju zebnju oko srca mnogih. Predstavljaju im prijetnju.
    Strah je naš najveći neprijatelj i netko nas treba osloboditi tog straha. Tko?

    avatar

    14.06.2011. (15:01)    -   -   -   -  

  • turimti

    ovo nije ONAJ split, nije ni nekakav kako kažeš "antisplit"-ovo danas je jednostavno SPLIT.
    proizvod dugogodišnje ; politike, vlasti i oporbe, crkve, obrazovnih institucija, obitelji, huškaškog pisanja intelektualne "crno-sive" mase...

    avatar

    14.06.2011. (18:37)    -   -   -   -  

  • remengo

    komedija sa sretnim završetkom

    avatar

    14.06.2011. (22:36)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Zato san ka "fetivi spličanin" uvjeren da ANTISPLIT koji je prošlu subotu na bestijalan način iskezija svoje bolesne zibe - ipak nema nikakvu šansu !

    Voljela bih kad bih mogla i ja biti uvjerena da primitivizam u Hrvatskoj nema nikakvu šansu.
    Pa on nije u začetku da bi se tome mogli nadati....
    Ovo je tek jedan događaj koji je malo glasnije pokazao ono što se svaki dan živi u ovoj zemlji....
    Svi smo krivi za ovakvo stanje jer smo dvadeset godina šutjeli i dozvolili da oni kojima ovakva atmosfera odgovara stvore ovo što imamo danas.

    avatar

    14.06.2011. (22:56)    -   -   -   -  

  • ero

    Viđu viđu......jučer u novinam ona državna odvjetnica iz Istre šta je optužena da je primila ogrlicu od Golemovića priča kako su Oliver Grbić sa ženom(tada šef riječke policije) i Dražen Golemović s ženom(udovom Sliške) stalno zajednički večeravali .....a račune je valjda plaća Golemović.....a rana skupa....pa još ako su morski plodovi u dobrom restoranu nakupi se za par ogrlica samo za jednu večeru....

    A već danas čitam na teletekstu da je prijava protiv Linića odbačena.......SLUČAJNOST?????

    A doda bi da sam posebno ponosan na demokracku Rvatsku di je moguće da nam je glavni u policiji dobar s glavnim u mafije, jer je najbolje kad su braća složna a ne kad se tučidu i hapsiju.

    A u onom nedemokrackom i antihrvatskom režimu bilo je nemoguče milicajcim imat dobre odnose s mafijom......jer em bi ji istralo s posla, em bi ji zatvorilo na podugačko, em bi ji istamburavalo redovito u zatvoru ka pokaznu vježbu za druge milicajote.

    Stoga živila demonkreaturska adezejeva hrvatska di se šefovi policije druže obiteljski s mafijom.....fala i braniteljim koji su ginuli za to.....a nije za džaba....eno će jim adezejci dat neki ustavni zakon.....a bilo bi dobro da bude na papiru dostavljen svakom branitelju.....da bar za nešto posluži.

    avatar

    15.06.2011. (14:03)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Wall

    Ipak mislim kako nemaju šansu pa ma šta se trenutno dešavalo u Splitu.
    Ni nacisti nisu imali šansu makar su bili i predugo na vlasti i makar su naizgled bili neprolazni...ka što to svaka dikatatura i primitivizam (isključivost) - izgledaju u momentu dok se šire ili dominiraju u okviru bilo kakvog (pa i kulturološkog) totalitarizma

    avatar

    15.06.2011. (21:50)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Slažem se kako sve ovisi o nama - O LJUDIMA !

    Ili cemo se suprostavit ovakvom Splitu / ili necemo !

    avatar

    15.06.2011. (21:52)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    Danica Cvorovic

    U velikoj mjeri prihvacam sve sta ste napisali
    Bija je jedan mladi izvrstan sahista Cvorovic / studira je na FESB..u
    Ne znam je li Vam on nesto

    avatar

    15.06.2011. (21:56)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    ero

    Smatram da bi Crkva tribala reagirat na stavove don Cirka

    avatar

    15.06.2011. (21:57)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    ero

    A bila je bolja od svih svetaca

    avatar

    15.06.2011. (21:58)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    barba

    I ova konstatacija ima smisla....i to pravog

    avatar

    15.06.2011. (21:59)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    mosor2

    Ne postoji samo ANTISPLIT

    Postoji i onaj drugi i drugaciji Split

    Samo se on mora pobunit protiv ove primitiviyacije

    avatar

    15.06.2011. (22:01)    -   -   -   -  

učitavam...