Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • John Doe

    Da, da, ZG je pun bizarnosti, pored kojih znamo proći ne osvrnuvši se uopće!
    Budući da ne pratim ovaj blog od početka, a nisam niti stigao pregledati sve starije postove (uf, koliko vas ima!) možda je ovo o čemu ću pisati poznato i "uslikano". Sorry, ako je tako bilo!
    Ima jedan mozaik-mural na kojem je Albert Einstein i čak i njegova jednadžba E jednako m puta c na kvadrat .... mural, dakle na zidu i prilično vidljiv i povelik, ali i meni je trebalo vremena dok sam ga uočio.

    avatar

    13.06.2011. (06:46)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Hej, John Doe, samo ti javljaj! ;o)
    Taj mozaik sam uočio već davno, no kako je njegovu fotku pred nešto vremena (godinu dana možda?) objavio moj kolega po objektivu GP na svom blogu onda ga nisam ja htio objavljivati ... no, doći će i on na red! Slažem se, to je zaista zgodan detalj!
    E sad, gdje završava "zanimljiv detalj", a počinje "bizarnost", to je pitanje za diskusiju (koju ja ne želim pokretati ;o) ), ali mislim da je sve to dio gradskog mozaika (kao i taj Albertov mozaik) kojeg je nadasve zanimljivo pogledati u svakom njegovom detalju!

    avatar

    13.06.2011. (08:53)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Ima nešto u tome "zanimljiv detalj" vs "bizarnost".
    No, želio sam napisati nešto drugo. Sve mi se nekako čini da je taj Albertov mozaik zapravo reklama za neku trgovinu keramike čega li već, pa se pitam da li ih reklamirati ili ne?!
    Ako se već nađeš u blizini, kreni malo "starom Ljubljanskom" prema jugu, na jednoj zgradi pri kraju su ostaci natpisa neke firme ali je jako dobro uočljiv četveroznamenkasti telefonski broj. Možda je van novijih tema, ali svojedobno je bilo ovdje čak i diskusije o tome.
    btw - kako doći do bloga GP-a, zanimalo bi me i to. Hvala unaprijed!

    avatar

    14.06.2011. (06:16)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Ipak sam pronašao GP-Zagrebancije!
    Vidim ja ima vas tu više koji čitate ovaj blog pa i komentirate. Ja nisam "fetivi" Zagrepčanec već "dojdek", doduše, već ohoho godina. Kako sam još uvijek u duši Slavonac, tražio sam i našao neke zanimljive forume i blogove koji se bave nečim sasvim drugim od ovoga bloga. Bave se riječima i izrazima, nekadašnjim i današnjim. Zanima me ima li nešto slično i o zagrebačkom govoru. Ako tko zna, molim neka napiše koju adresicu, baš bi me zanimalo, ai valjda bih naučio nešto novo. Za usporedbu:
    http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=4&idt=63127&p=5
    ht tp://leksikon.thinking-garment.com/
    http://nekadauslavoniji.blogspot.com/
    Sor ry, ali ne znam na drugi način ovdje postaviti linkove?!
    Isto tako se ispričavam za skretanje s teme!!!

    avatar

    14.06.2011. (08:11)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Zanimljivo, John, pogledat ću te linkove kad malo uhvatim vremena!
    Što se tiče "purgerizama", viđao sam to na par stranica, no trebam se sad sjetiti kako to naći ... javim ti ako se sjetim!
    Činjenica je da se taj lokalni "sleng" dosta brzo mijenja, neki izrazi otprije 20 godina su sad potpuno "demode" i zamijenili su ih drugi. Sjećam se da je nekad postojala ambicija u određenim krugovima napraviti rječnik "šatrovačkog" jezika (jedan čak i postoji, ali mislim da se tu radi o srpskim izrazima i beogradskom slengu).
    Takve stvari su dosta razvijene u Austriji gdje se čak knjige, stripovi itd pišu odnosno prevode na recimo "wienir'sch" (bečki) i slično - npr. Asterix.

    avatar

    15.06.2011. (08:41)    -   -   -   -  

  • gost

    Postoji "Šatra" Tomislava Sabljaka, izdanje Globus, Zagreb, iz 1981, ali se bojim da je to teško nabaviti.

    avatar

    15.06.2011. (18:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...