Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • golden age

    Levinas mi je tanak led, nekako mi je na sve to skupa najbolji komentar Tvoj opis bloga :)

    i sretno s rukopisom

    avatar

    11.06.2011. (22:08)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Čini mi se da je ta mržnja vrlo stara. Možda koliko i naša vrsta, možda i više, možda onoliko koliko je staro susjedstvo kao način življenja. Čudno mi je što s jedne strane tako lako ljudi prepoznaju i mrze Drugačije, a s druge ni stoljeća mislenog rada nisu polučila jednostavan model da se to opiše i onda prevenira. A možda sam neuk i problem stvarno leži samo u prevenciji tj. tomu što je mrzeća populacija dominantna i vrlo reproduktivna.

    avatar

    12.06.2011. (10:11)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Ja uopće ne razmišljam o gayevima, kao što oni, duboko sam uvjerena u to, ne razmišljaju o mojoj seksualnosti! Što se tiče gay-parade u Splitu, duboko sam uvjerena da ona u pozadini ima isključivo političke ciljeve i da to nema veze sa borbom gayeva za neka svoja prava. Uskoro će se vidjeti tko će pokušati iz toga poentirati, pa će sve biti jasno! Vjerujem da je u pitanju i pokušaj pretvaranja zelenog svjetla u crveno, jer mnogima nije u interesu da hrvatski narod uskoro uđe u EU. Isto tako ne treba smetnuti s uma da je gay-parada organizirana samo tjedan dana nakon posjeta Svetog Oca, što je također svojevrsna politička poruka. Eto, to je moje viđenje te stvari.
    Inače sam protiv diskriminacije bilo koje grupe ljudi, pa tako i gayeva, ali ne sviđa mi se agresija i način na koji se oni eksponiraju u javnosti. Najmanje mi se sviđa što se čitav hrvatski narod zbog njih stavlja u konotaciju fašizma, a na to sam posebno alergična i svakako se neću zauzimati za onoga tko je to isprovocirao. Za moj pojam, trebali su birati suptilnije načine borbe za svoja prava, a ne one kojima će ugroziti čitav hrvatski narod, a jako dobro su znali kakvu će reakciju izazvati. Samo glupan to ne bi shvatio. A oni nisu glupi. Stoga vjerujem da iza svega postoji potpuno drukčija pozadina!

    avatar

    12.06.2011. (19:43)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    svako razvrstavanje na nas i njih, Nas i Druge, naše i vaše, uvijek kreće iz slijepe ljudske sebičnosti odnosno sebične ljudske sljepoće.
    stoga valja otvoriti i otvarati oči. uvijek i svugdje.

    avatar

    12.06.2011. (22:26)    -   -   -   -  

  • odmak

    mcmLX ,
    komentar kao komentar!

    propheta nemo,
    dugo nam je još učiti.
    ili svega tu ima.

    Lion Queen,
    primjeren komentar. Jedna je stvar prava, a druga je način borbe i vrijeme u kojem je parada smještena, a opet ni jedno vrijeme ne odgovara.

    MODESTI BLEJZ,
    iz sebičnosti i puno kojekakvih frustracija.

    avatar

    14.06.2011. (10:19)    -   -   -   -  

  • primakka

    dobar osvrt.
    u malograđanskom braku jedni druge ne prihvaćamo, a kako onda shvatiti da postoje i treći? u tom maloumu teško je ostaviti mjesta za toleranciju nepoznatog kad i ono što je obećano poštovati (u crkvi kojom se svaki samozvani bezgrešnik busa u prsa dok pljuca po drugačijima) svakodnevno se prezire.
    ja sam jedino protiv nepotrebnog trošenja novca. mnogi prava traže o svom trošku. no, da nije bilo incidenta, odjek parade bio bi manji. tako netolerancija na neki način ima suprotan efekat.

    avatar

    16.06.2011. (18:44)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    zapadna civilizacij... stara Grčka, gdje se homoseksualnost smatrala prilično normalnom, premda ne baš i odrednicom identiteta kako je danas slučaj.
    inače, tekstu nemam baš ništa dodati ni oduzeti

    avatar

    16.06.2011. (21:27)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    #Ja sam već lagano prešao dob u kojoj mogu shvatiti nešto fundamentalno. Dalje ću samo skupljati činjenice i slagati ih na već gotov kostur svoje slike svijeta. Mogu se tek nadati da mi taj kostur barem ugrubo slijedi stvarnost. To o učenju.
    Ono što bih želio doznati je to je li mržnja naučena ili se takvi rodimo.
    *Pa da izgubim širinu. :D

    avatar

    17.06.2011. (19:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...