Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • ugor

    gosp. Branko,
    hvale vrijedno je Tvoje spominjanje ovog problema, za kojega nisam čuo.....ali ako se pogleda iz drugog kantuna, onda, „bez obzira što je nekakva ekonomska kriza „ grad je trenutno u vrlo intezivnom investicijskom ciklusu, projekti koji se financiraju ipak imaju blagi prioritet, neka mi oprosti udruga „Osmjeh“, jer ovi projekti osiguravaju budući stabilni sveopći razvoj, koji garantira redovito i neupitno servisiranje ove i svih drugih udruga.....ne smije doći u pitanje kontinuitet svekolikog razvoja koji je prisutan na području grada u zadnja dva desetljeća. Nabrojiti sve trenutne aktivne gospodarske, obrazovne, socijalne, kulturne, zdravstvene i ....ine projekte, mislim da, nema potrebe, kada itekako svi građani osjećaju efekat istih i strpljivo čekaju njihov dovršetak, na sveopće zadovoljostvo.
    Isto tako, samo da te malo korigiram, grad nije spiskao milijune kuna na ...svakakve nebulozne projekte...., štaviše grad pazi na svaku lipu. Samo da spomenem neke projekte, iako ih ima bezbroj, koje je grad mogao i trebao sufinancirati ali nije, jer se itekako pazi na novce poreznih obveznika;
    Svjetsko prvenstvo u pljuvanju u daljinu - Turkmenistan
    Nedavno održano svjetsko prvenstvo žaba u skoku u dalj - Indonezija
    Svjetsko prvenstvo u striženju ovaca – Bjerkrejm
    i td......
    Stoga, siguran sam da će udruga „Osmjeh“ dobiti svoje novce prije 01.06.2011.

    avatar

    26.05.2011. (16:19)    -   -   -   -  

  • musa

    od kada ovi iz Dugopolja pišu po ovom blogu?!

    avatar

    26.05.2011. (18:32)    -   -   -   -  

  • Terezija Kuzmanic

    Zalosno je sto pojedini novinari napadaju gradsku vlast u Vrgorcu preko udruge roditelja djece s posebnim potrebama "OSMIJEH" i to ispod svakog nivoa. Istina je da udruga postoji 8 godina,istina je da nam je grad ustupio postor,istina je da nam iz godine u godine podmiruju troskove,istina je da je nasoj djeci omogucio strucni tretman u koji je ukljuceno12ero dijece i to 3 puta tijedno kako nema skoro ni jedna udruga u okolici. Istina je da godinama Ured gradonacelnika donira novac udruzi od Bozicnih cestitki a sada dosta istine a spomenit cemo jednu od vasih neistina. Nije riječ o svoti od 30tisuca kuna nego od 40 tisuca kuna koliko nam je grad dao tijekom 2010 godine uz to gradsko poglavarstvo preko udruge osiguralo je sredstva za asistenta razredne nastave u Osnovnoj skoli.Isplata za 2011 godinu uopce nije sporna a udruga na svom racunu ima dovoljno novcanih sredstava za tekuce potrebe i plaću djelatnika. Radimo ucimo zabavljamo se,igramo se vec 8 godina uz potporu i razumjevanje okoline bez ikakvog prepucavanja pa vas molimo da tako i ostane. Predsjednica udruge Terezija Kuzmanic

    avatar

    26.05.2011. (18:35)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Srdačan pozdrav i hvala na komentaru.
    Informacije koje su iznad iznesene do urednika ovoga bloga došle su od dva roditelja koja su koristila ili koriste usluge i pomoć vaše udruge i na čiju je inicijativu tekst napisan. A iz vašeg komentara vidim da su u pravu i da sredstva nisu uplaćena, kao ni većini udruga u gradu. Stvar nije u prepucavanjima, već u prenošenju informacija koje su oni dali, uz molbu da ih ne spominjemo. Svaka rečenica u kojoj se spominje udruga došla je od njih. Dodatak tekstu koji ide prema kritici gradskih vlasti, možda za dio čitatelja nije priličan temi, to prihvaćam i ističem da sam, usprkos očekivanju kritika, odlučio ga i napisati u obliku kako je objavljeno. Ako moji informanti dopuste, njihova imena će biti iznesena, dotad ne. Tekst je napisan sa ciljem da se problem riješi. Eventualna upozorenja na činjenične greške (iznos uplate) prihvaćam i za njih se ispričavam. Za kritiku gradskih vlasti se ne ispričavam jer smatram da je potrebna, među ostalim i u ovom slučaju. Hvala. Urednik bloga.

    avatar

    26.05.2011. (18:48)    -   -   -   -  

  • Terezija Kuzmanic

    Cijenjeni novinaru neoprofesionalno je iznosit informacije o radu Udruge ne temelju neprovjerenih i netočnih informacija. Podatke o radu udruge mozete dobiti jedino od odgovornih u Udruzi. Molim kao predsjednica Udruge da nas pustite na miru. Pozdrav!

    avatar

    26.05.2011. (19:10)    -   -   -   -  

  • samo iskreno

    @uredniče , čitam ovo i mislim si, pa ti si totalno blesav, ali nepopravljivo! Ne sumnjam da su ti ti roditelji to rekli, i ne sumnjam da novci nisu uplaćeni, to zapravo tvrdite oboje, alii koga vraga se uopće baviš sa time???? Boriš se sa vjetrenjačama. Napadaju te i oni kojima želiš pomoć i to jer si napisao nešto što su ti opet rekli neki drugi iz toga kruga. Pusti to sve i radije se bavi branjem cvijeća. Bolje je za zdravlje, a oni koji po depeši općine brže bolje skaču i kukom i motikom na tebe najbolje znaju zašto to rade. Ostavi se ćorava posla. Neka ovaj jadni grad propadne pod jekom općinskih i sličnih demantija. kad ne može drugačije.

    avatar

    26.05.2011. (19:19)    -   -   -   -  

  • Roljevac

    Kako HDZ odrađuje.......

    avatar

    26.05.2011. (20:02)    -   -   -   -  

  • glas razuma

    Branko a sta si ti to napravio svih ovih godina za udrugu kad vec pljujes da drugi nisi

    avatar

    26.05.2011. (22:14)    -   -   -   -  

  • Kmetski sindrom

    Istup tete Terezije jako dobro prikazuje stanje duha i svijesti u nasem gradu. Pri tom stvarno ne zelim uvrijediti tetu Tereziju, vec je ovo samo ilustracija dubljeg problema. Kad sam poceo citati branjenje gradske vlasti bio sam siguran da je sav iznos uplacen, a mozda su gradski duznosnici i privatno donirali neka znacajna sredstva. Medjutim, ispade da je problem (iznos) cak i podcijenjen.
    Apsolutno sam siguran da teta Terezija to nije pisali iz nekog osobnog interesa pa se namece zakljucak da se krivo dozivljava institucija gradske vlasti sto je nas najveci problem.
    Grad nije feudalni posjet i mi nismo kmetovi feudalaca na vlasti. Budzetni novac je nas, a ne njihov. Oni su samo nasi zaposlenici cija je duznost da se u nasem interesu novac sto bolje koristi za javno dobro. Pa naravno da se od NASIH 40 milijuna kuna financiraju udruge kao sto je Osmijeh. Za to nikome ne trebate biti zahvalni. A na sto bi se trebalo potrositi 40 milijuna NASIH kuna ako ne djelomicno i u takve svrhe. Jedino mozemo razgovarati zelimo li ovakvoj udruzi dati jos vise. Drugi moguci razlog branjenja gradske vlasti je strah da ce inace iz osvete udruga ostati bez ikakvih budzetnih sredtava. To bi opet ukazivalo na isti problem kmetskog sindroma kojeg se svi zajedno moramo osloboditi. Novac kojim gradska vlast raspolaze je nas, a ne njihov. Oni odgovaraju nama, a ne mi njima. Mi zaposljavamo njih, a ne oni nas. Novac stvaramo mi, a ne oni. Oni ovise o nama, a ne mi o niima. Dok god to ne shvatimo i ne izljecimo se od kmetskog sindroma, necemo krenuti naprijed.

    avatar

    26.05.2011. (22:27)    -   -   -   -  

  • anonimus

    Gospođo Terezija, iako vas osobno ne poznajem upoznat sam sa vašom situacijom i moram istaknuti da sam ZGROŽEN ovom vašom objavom. Čitajući ove retke dobio sam osječaj kao da branite interese "stranke na vlasti" a ne vlastitog dijeteta u što naprosto NEMOGU I NE ŽELIM VJEROVATI. Kao što je napisao "Kmetski sindrom" taj novac vama nije doniran, taj novac vama prema zakonu pripada kao udruzi i zahvaljivati njima na doniranom novcu je deplasirano i nepotrebno. Ne želim ulaziti u sami rad "Udruge" jer smatram da je njezin rad za svaku pohvalu, ali napad na gosp. Radonića samo zato jer je ukazao na trenutni problem te usto mu sugerirati da vas " pusti na miru" je nezamislivo i neozbiljno od Vas kao predsjednice udruge. Vama kao udruzi bi trebalo biti u interesu da vaš rad bude u javnosti prezentiran i Radonić kao urednik lokalnih novina i bloger sigurno vam je više puta izlazio u susret objavljujući članke o radu same udruge. Žalosno je gospođo Kuzmanić ako smatrate da o radu udruge može izvještavati samo jedna strana jer s time nepotrebno politizirate udrugu i njen rad, a to sigurno nije dobro za interese same udruge kao i za interese onih zbog čega ta udruga i postoji a to su djeca. Gospođo Kuzmanić VI KAO MAJKA BI TO TREBALI PRVI ZNATI.

    avatar

    26.05.2011. (23:47)    -   -   -   -  

  • porotnik

    reče čovjek i potpisa se kao @anonimus. ovo je ogledni primjer kako funkcionira kmersko novinarstvo i sdp-ova propaganda u vrgorcu- iskoristiti ovakvu jednu udrugu samo kako bi se udarilo na gradsku vlast je jadno i bijedno, a najviše govori o onome tko je to uradio. još su jadniji pokušaji ovih jadnika koji nekakvim demokratskim principima pokušavaju opravdati Radonićev napad na udrugu, a preko nje i na grad. Gospođa Terezija nije se trebala nikome pravdati, a koliko vidim nije bilo ni potrebe za tim. Žena je iznijela neke činjenice koje se dežurnim komentatorima nisu svidjele pa je krenulo čak i njeno cipelarenje-jadno i bijedno. Vaš način rada, ophođenja s ljudima, izvještavanja i pisanja dovest će vas ondje gdje i spadate na dno. samo polako, rekao je tvoj mentor Ante Šalinović-nisu ljudi ovce...., a to dokazuje i ovaj slučaj.

    avatar

    27.05.2011. (07:54)    -   -   -   -  

  • Lud zbunjenoga

    @ne smatram se previše pametnim, ali koliko vidim bloger je rekao da grad duguje 30 tisuća, a udruga je ispravila da nije 30 nego 40? Nije mi ništa jasno, pa u čemu je spor?

    avatar

    27.05.2011. (10:24)    -   -   -   -  

  • bold

    @porotnik, općinsko radno vrijeme počinje u 07.00. Nemoj zloupotrebljavat radno vrijeme i općinski kompjuter. I molim te nemoj branit grad, radije čini nešto da grad ide naprijed.
    Ja sam s druge strane nezaposleni građanin jer nisam u HDZ-u pa imam dovoljno vremena za čitanje. Možemo se mijenjat ako želiš.

    avatar

    27.05.2011. (10:35)    -   -   -   -  

  • škulja

    VEĆINA UDRUGA JE ODAVNO ISPOLITIZIRANA. VEĆINU KONTROLIRA GRAD I VEĆINA OVAKO REŽI KAD SE SPOMENE GRAD. SVI IDU NIZ VODU I SVI ŠUTE JER IM GRAD U SUPROTNOM NE ISPLAĆUJE MIZERNIH NEKOLIKO TISUĆICA. MNOGI RADE VRLO ZAHVALNO, ALI REZULTATI NIKAD NISU PREVIŠE ZANIMALI OPĆINARE. NJIMA SU UDRUGE KO JACI BROŠ, A AKO SU POSLUŠNE DOBIT ĆE PARE, AKO NISU, NEĆE. VRLO JEDNOSTAVAN ZAKLJUČAK. ISTA STVAR JE I SA GRADSKIM USTANOVAMA I INSTITIUCIJAMA. I TAMO SVI ŠUTE I PRELAZE PREKO UCJENA I KONTROLE SAMO DA BI SAČUVALI SVOJA RADNA MJESTA, ILI SVOTE KOJE IM GRAD ISPLAĆUJE. OVDJE JE TO BILA UDRUGA OSMIJEH, ALI DA JE BILA SPOMENUTA BILO KOJA DRUGA KOJA OČEKUJE NOVAC, DOGODILO BI SE ISTO. SVI MOLKAJU, OD OSMJEHA DO PENZIONERA, OD HVIDRE DO ANTIFAŠISTA, OD LOVACA DO KRNJEVALA. OVDJE SU NEBITNI I UDRUGA I BLOGER, BITAN JE ONAJ TKO ODLUKE DONOSI, A TAJ SE SADA SMJEŠKA BUDALAMA KOJE SE SVAĐAJU.

    avatar

    27.05.2011. (10:58)    -   -   -   -  

  • HDZ

    porotnik=Primorac. To je tako prozirno. našao se tko će govorit o novinarstvu.

    avatar

    27.05.2011. (11:14)    -   -   -   -  

  • nadan

    Dežurni branitelji HDZ-a su uvijek spremni za riganje po ovome blogu. Njihova spremnost za diskreditaciju i pljuvanje nikad se ne smije podcijeniti. To rade jer imaju puno izgubiti ako odu sa vlasti, na prvom mistu dobro plaćena radna mjesta na kojima ništa ne rade, a sa njima su dobili moć. Ucjenjuju, kontroliraju, pljuju i na vlasti se održavaju. Ali kratkoga je to vijeka. Još malo i doć će tome kraj. Vidit ćemo di će onda otić.

    avatar

    27.05.2011. (13:03)    -   -   -   -  

  • Pripala se

    Pripala se Tere da ne bude vidila ni kinte ako se velemože iz GP naljute....tipično za Vrgorac!

    avatar

    28.05.2011. (19:57)    -   -   -   -  

  • lokal

    kako gosda ispod glavice reagira,kanite se zene koja je napravila za dicu vise nego mi svi zajedno

    avatar

    28.05.2011. (22:48)    -   -   -   -  

  • fornax

    Zaludu vam svađe. Rješenje svih naših problema je u općini. Dok su tamo onakvi samo ćemo se svađat, a oni će od toga lipo živit. unili su smutnju u narod.

    avatar

    28.05.2011. (23:43)    -   -   -   -  

  • Mara

    Branko, malo si se izletio. Ako pišeš o Udruzi, onda si trebao kontaktirati ljude koji ju vode. Malo mi to sve ide u senzacionalizam... i onu "rekla kazala".

    avatar

    29.05.2011. (21:19)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Moguće, ali sa najboljom mogućom namjerom. Žao mi je što je došlo do cijele ovakve rasprave. To je najzadnje što sam htio. Htio sam samo pomoći i na kraju ostao zgađen ko najzadnje pseto, i još sam umanjio problem koji zaista postoji. No dobro, životna škola je to... ne bi da mi je ovo prvi puta da nekom pomažem i da stajem u njegovu obranu, pa na kraju ostanem popljuvan i marginaliziran. Čovjek bio pomislio da sam nešto naučio iz slučaja Primorac. Pomozi sirotu na svoju sramotu...

    avatar

    29.05.2011. (22:19)    -   -   -   -  

  • Duplerica

    Nevalja pomagati drugima a da oni o tome pojma nemaju. Triba si kontaktirat odgovorne Udrugu, dobit informacije iz prve ruke i naravno, dopuštenje da o tome pišeš.
    Sad vidiš da Udruga usprkos problemima mora šutjeti! Ako su na probleme ukazali pojedini roditelji (!) onda oni očito postoje! Ali....
    To ti je ka da prijaviš policiji da muž mlati ženu a ona kaže da nije i da ti lažeš (unatoć tome šta je puna modrica i iz kuće se čuje "koncert")

    avatar

    01.06.2011. (09:50)    -   -   -   -  

  • korisnik udruge

    Roditelji ne mogu znati za probleme ni ako ih ima, jer je za njihovu djecu i njih sve BESPLATNO!!!! Jedina osoba koja tu radi za novac je Grozdana Radić, pitaj je kasni li joj plaća. Skoči , pa reci hop!

    avatar

    01.06.2011. (14:31)    -   -   -   -  

  • prosa

    pozdrav.
    želio bi ukazati na osobni interes pojedinih majki koje su u toj udruzi, zbog materijalne i financijske pomoći dok se najmanje brinu za svoju djecu, što sam svakodnevni svjedok toga. tajnica udruge Grozdana Radić je dobar primjer majke kako zapostavljati djete a istvovremeno uzimate novce od dražave, udruge. građana i pojedinih tvrtki grada Vrgorca, dok sa druge strane ne vodi brigu o svom djetetu što mogu potvrditi brojni svjedoci Vrgorca a ponajviše mještani Koteza. SRAMOTA::

    avatar

    03.06.2011. (08:35)    -   -   -   -  

  • ja

    kako branko brise komentare koji mu ne pašu..jadno

    avatar

    07.06.2011. (08:07)    -   -   -   -  

učitavam...