Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • fra gavun

    U teškoj bolesti a naročito ako to bolesnik traži, mislim da je poželjno učiniti eutanaziju.:(

    avatar

    17.05.2011. (00:09)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Evo i ja u nezgodnu uru, a ništa me ne boli ... zanimljiv post, tim više što sam više puta (nakon nekih filmova) mislila o tome.. Prevrtala u glavi na razne načine, i nema odgovora... ne bih mogla gledati da mi se netko koga volim pati, bez nade u oporavak, a opet, ljudski je život čudo neviđeno .. mislim da je medicina napredovala toliko da je u stanju suzbiti ono najgore, fizičku bol, sve drugo je stvar povezanosti i ljubavi i ne vidim eutanaziju kao rješenje,tim više što joj pribjegavaju iz sebičnih ili nesebičnih razloga. Sebičnih ako odlučuju oni koji "to više ne mogu gledati", a nesebičnih ako odlučuje osoba koja "ne želi biti na teret" ... dakle osim ako nije riječ o nepodnošljivoj boli koju netko trpi NE

    avatar

    17.05.2011. (01:34)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Dok sam gledao Janju cetiri dana nepomicnu u komi, bojao sam se samo trenutka kada ce mi reci da moraju iskljuciti aparate. Prije nego sto se mogla sigurno utvrditi mozdana smrt, tijelo je otkazalo. Sto da sam ja morao biti dio odluke kada?

    avatar

    17.05.2011. (08:39)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    ja sam uvijek za. ali jedino u slučaju da je bolesnik za života izrazio tu želju u slučaju da trpi prestrašne bolove, a nema nade za oporavak (recimo metastaze na kostima i slično). mislim da je nehumano inzistirati na "svetosti života" pod svaku cijenu. uostalom, eutanazija je u većini zemalja zabranjena zbog vjerovanja da ne smije čovjek dokončati nešto što je bog stvorio. durigim riječima, vrijedi za one koji u stvoritelja vjeruju. ja ne vjerujem. i ne bih voljela, da u slučaju da se patim i mučim ili sam svedena tek na običnu biljku, i dalje formalno postojim na ovome svijetu, da bi nečije tudje etične vrijednosti bile zadovoljene.

    avatar

    17.05.2011. (08:40)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    u teoriji podržavam, zahtjevam štoviše ako se radi o tome da ne znam za sebe i ne prepoznajem nikog svog, ali pričat o pravu na život čovjeka kojeg taj život daleko više boli nego veseli jer to nekom više odgovar aje sebično barem iz moje perspektive, ali opet svi važni tereni su skliski, nek struka kaže svoje pri čemu mislim na ozbiljne stručnjake a ne ove koji imaju na očima ono za konje(ne znam kako se to zove, ono da ne gledaju sa strane)

    avatar

    17.05.2011. (10:27)    -   -   -   -  

  • dado69

    ja potpisujem teti kojotku.......i sam bih volio tako skončat a ne glumit tratinčicu na aparatima

    avatar

    17.05.2011. (11:40)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    najveći problem kod ove teme je što se sve što bi kao trebalo biti humano, može okrenuti na lošu stranu.
    zato, definitivno protiv.

    avatar

    17.05.2011. (11:53)    -   -   -   -  

  • barba

    Ma nitko nije s tim nacisto jer se to pretvorilo u jednu vrstu turizma s jednosmjernom kartom.
    Ovdje se ne radi o osobama na aparatima, nego o ljudima koji ne mogu podnijeti patnju (jer im ja ipak koliko toliko bilo dobro u zivotu) pa na taj nacin su odlucili skoncati.
    Drugi par rukava je prodaja organa.
    Sve je to biznis-jare i pare.

    avatar

    17.05.2011. (15:16)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Stvarno ne znam što bih rekla. S jedne strane, razumijem da ljudi dođu u situacije kad je dostojanstvena smrt sve što žele. S druge strane, nekako uvijek mislim da postoji nada...

    avatar

    17.05.2011. (21:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...